Actueel

Investeringsmaatschappij Blue Ocean Capital neemt Danser Group over

07 maart 2022

Blue Ocean Capital (BOC) wordt de nieuwe eigenaar van Danser Group. De overname door de investeringsmaatschappij wordt naar verwachting in maart 2022 afgerond, heeft het van oorsprong Sliedrechtse bedrijf bekendgemaakt.

BOC, opgericht in 2015 en gevestigd in London en Nederland, is een investeringsmaatschappij met gerichte investeringen op het gebied van transport, infrastructuur en logistiek vastgoed. BOC is ontstaan vanuit uitgebreide ervaring in de sector en binnen een cultuur van gedisciplineerd risicobeheer. Het team van BOC bestaat uit doorgewinterde professionals uit de sector met ervaring in het beheer van haveninfrastructuur en logistieke activa.

Danser is een particuliere logistieke dienstverlener in de in containerlogistiek. In 1982 ontstaan uit de binnenvaart, maar ook actief op het spoor, de weg en met projecten en aanverwante diensten. In 2021 transporteerde de groep ruim 1,6 miljoen TEU ( Eén TEU is een container van 20 voet lang, 8 breed en meestal 8,5 hoog – red.), grotendeels met over water, met een uitgebreide vloot eigen en gecharterde schepen. Danser heeft een sterke positie in Noordwest-Europa en eigen kantoren in Nederland, België, Frankrijk en Zwitserland.

Groeimarkt
BOC is zeer verheugd over de investering in Danser Group en wordt hiermee onderdeel van het succesverhaal van Danser. We hebben het bedrijf met belangstelling gevolgd en zijn blij deze transactie nu te kunnen afronden. Onder de indruk zijn we van het uitgebreide netwerk van Danser, haar klantgerichtheid en operationele expertise binnen een aantrekkelijke groeimarkt. We kijken er naar uit om deel uit te maken van de volgende stappen van Danser, waarbij we de focus richten op expansie en uitstootvrij maken van de vloot alsmede de vergroting van het serviceaanbod ”, aldus Jacob Ingemann Olsen, Managing Partner bij Blue Ocean Capital (“BOC”).

Ervaring
“We zullen ons focussen op groene transportoplossingen die de klanten van Danser helpen haar logistieke footprint te verminderen. BOC heeft contact met financiële en technische partners die de transitie naar verdere vergroening bij Danser willen ondersteunen en versnellen, hierbij gebruik makend van de beste dienstverleners en deskundigheid. We zijn blij dat het voltallige management van Danser aan boord blijft en kijken uit naar de samenwerking”, aldus Tommy Moelgaard, Partner bij BOC. “We zien aantrekkelijke kansen voor verdere groei en consolidatie binnen de sector”.

Verder ontwikkelen
Ben Maelissa, CEO van Danser: “Door de jaren heen hebben we het bedrijf laten uitgroeien tot één van de belangrijkste spelers in ons segment. Het is een voordeel met het oog op de toekomstige groei van Danser dat er nieuwe eigenaren en kapitaal worden toegevoegd aan het bedrijf welke de onderneming als onafhankelijke operator in deze markt ondersteunen”. Maarten van der Valk, Managing Director van Danser: “Dankzij deze stap kunnen we onze dienstverlening aan de klanten en netwerkpartners voortzetten, garanderen en verder ontwikkelen”.

 
Investment
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline