Actueel

Kijk mee met MKB: Edorado

23 april 2024

Edorado is een innovatief bedrijf dat gespecialiseerd is in het bouwen van elektrisch aangedreven powerboten en systemen met behulp van draagvleugeltechnologie. Met de voortdurende zorg om klimaatverandering en de overstap naar duurzame energiebronnen, is het bedrijf Edorado uniek met haar powerboats. Het bedrijf koos bewust voor de Drechtsteden vanwege de aanwezigheid van ervaren scheepsbouwers in de regio, wat nodig is om hoogwaardige boten te produceren. CEO Godert van Hardenbroek vertelt over de oprichting van het bedrijf en de unieke technologie diez ij ontwikkelen.

Innovatieve aanpak

‘We willen iets moois, we willen mooi leven, maar wel met nul emissie,’ zegt Godert over de missie van Edorado. Godert legt uit dat Edorado is ontstaan vanuit de behoefte om snelheid en luxe te combineren met duurzaamheid. Door het toepassen van draagvleugeltechnologie op elektrische powerboats, kunnen ze hoge snelheden behalen met een beperkte energiebehoefte. Dit maakt de boten uniek in de markt en biedt klanten een nieuwe manier om van het water te genieten zonder de negatieve impact op het milieu. 

Draagvleugeltechniek

Godert legt het principe van draagvleugelboten uit: ‘Draagvleugeltechniek bij elektrische boten verwijst naar het gebruik van draaibare vleugels of propellers in plaats van traditionele schroeven om de boot voort te stuwen. Deze techniek maakt gebruik van de aerodynamische principes van vleugels om de weerstand van het water te verminderen en de vaarsnelheid te verhogen. Door de draaivleugels te draaien en te verstellen, kunnen elektrische boten efficiënter en sneller varen. Dit resulteert in een verbeterde prestatie en een verlengde levensduur van de batterijen.’ 

Focus op systemen en maatwerk

Terwijl Edorado ook boten voor particuliere klanten produceert, ligt hun focus voornamelijk op het leveren van systemen aan bedrijven, dus de basis van een boot zonder het omhulses. Door zich te richten op maatgemaakte oplossingen voor specifieke toepassingen zoals superjacht tenders en watertaxi’s, kunnen ze een breder scala aan klanten bedienen en impact hebben op de maritieme industrie. ‘Wat is het vaargebied? Welke actieradius? Wat is het gebruikersprofiel? Dat is belangrijk,’ aldus Godert. 

Toekomstplannen en uitdagingen

‘We zijn nu bezig met het aanbieden en de business development van platformen. We zijn bezig met het 8- en 12-meter segment. En daarna misschien zelfs een 16-meterboot.’ Met de lancering van hun 8S model en plannen voor een boot van 12 meter, is Edorado klaar om de markt te veroveren. Door hun innovatieve technologie en focus op duurzaamheid, zijn ze goed gepositioneerd om een verschil te maken in de wereld. met nieuwe uitdagingen en groeimogelijkheden in het verschiet, blijft Edorado streven naar verbetering en innovatie. 

Voor meer informatie kijk op de website van Edorado. Contact opnemen kan ook: info@edorado.com of +31 851 304 140

Deze rubriek wordt geschreven door Mediaredactiemedewerker-studenten van het Da Vinci College. Emira de Jong is mediaredactiestagiair bij het Drechtsteden Ondernemerscentrum, een partner van Deal, en schrijft wekelijks blogs. Ze schrijft nu ook deze rubriek over mkb-bedrijven in de Drechtsteden. Het leukste vindt ze om creatief te schrijven, zo schrijft ze in haar vrije tijd gedichten.

Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline