Actueel

Kijk mee met MKB: Leak Control Benelux

16 mei 2024

Leak Control Benelux staat al meer dan twee decennia voorop in de lekdetectietechnologie, met een specifieke focus op waterstoflekdetectie. Deze technologie is van grote waarde in diverse sectoren, waaronder de maritieme industrie. Veiligheid en efficiëntie zijn essentieel in deze industriële en productieomgevingen. Vanuit het Kopgebouw op Smart Campus Leerpark heeft het bedrijf samenwerkingen met lokale ondernemers. 

Maatwerk en innovatie

Door samen te werken met machinebouwers en andere partners, ontwikkelt Leak Control Benelux geavanceerde detectiesystemen die perfect integreren in verschillende productieprocessen. Leak Control is bijvoorbeeld aanzienlijk aanwezig in de scheepsbouw. De grootste scheepswerven in Nederland zijn klanten van Leak Control, die op hun technologie kunnen vertrouwen voor hun veiligheid. Echter gaat het bedrijf verder dan alleen het leveren van technologie; ze bieden ook advies en begeleiding aan hun partners, waardoor ze samen innovatieve oplossingen kunnen creëren.

Betrokken in de Drechtsteden

Naast hun zakelijke activiteiten is Leak Control ook actief betrokken bij de lokale gemeenschap in Dordrecht. Omringd door bedrijven op het Smart Campus Leerpark, vergemakkelijkt het de samenwerking met partners. Door deze nauwe samenwerking met lokale ondernemingen streven ze naar voortdurende innovatie en groei, wat hun toewijding aan zowel de lokale gemeenschap als aan vooruitgang in lekdetectietechnologie benadrukt.

Historie van Leak Control

Het verhaal van Leak Control begon 23 jaar geleden, toen eigenaar Kasper P.M. Pols, werkzaam voor een vooraanstaande Zweedse fabrikant, een revolutionaire methode van waterstoflekdetectie tegenkwam. Deze expertise heeft Leak Control een uniek concurrentievoordeel gegeven in de wereld van waterstofprojecten, waar het bedrijf momenteel geen directe concurrentie ondervindt.

In een tijdperk waarin veiligheid, efficiëntie en innovatie hand in hand gaan, blijft Leak Control een voortrekker van vooruitgang. Hun voortdurende toewijding aan excellentie en samenwerking maakt hen een waardevolle partner voor bedrijven die streven naar de hoogste normen in industriële veiligheid en efficiëntie.

Voor meer informatie kijk op de website van Leak Control Benelux of neem contact op: +31(0)786143732 of k.pols@leakcontrol.nl

Deze rubriek is geschreven door Da Vinci student Tim Haverkamp. Tim richt zich voornamelijk op vakgebieden media, journalistiek en communicatie. Met een speciaal oog voor communicatie, is Tim enthousiast om meer te leren over deze vakgebieden en zijn vaardigheden te ontwikkelen tijdens zijn studie.

Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline