Actueel

Kijk mee met MKB: NRG NXT BV

29 mei 2024

NRG NXT B.V. is een datagedreven adviesbedrijf, gevestigd op bedrijventerrein Bakestein in Zwijndrecht, en helpt ondernemers met het oplossen van verduurzamingsvraagstukken. Begin 2023 werd NRG NXT opgericht als een dochteronderneming van 3BPlus, een gevestigde naam met ruim 17 jaar ervaring in het oplossen van complexe vraagstukken op het gebied van telecom, internet en media voor een breed internationaal zakelijk klantenbestand. Deze stap komt op een cruciaal moment, want de energiemarkt maakt een vergelijkbare overgang door als die we eerder hebben gezien in bijvoorbeeld de telecomsector.

Advies op maat

“Er zijn een hoop (on)mogelijkheden in het huidige landschap van de energietransitie, waardoor men vaak door de bomen het bos niet meer ziet,” aldus Sung van de Rijzen, directeur van NRG NXT. NRG NXT schiet ondernemers graag te hulp als het gaat om advies over netcongestie, energieopwekking, energieopslag, laadinfra en andere specifieke bedrijfsdoelen op het gebied van duurzaamheid.

Het bedrijf analyseert het energieprofiel ‘achter de meter’ van bedrijven in alle sectoren, waarbij er vraagstukken zijn over energie om zo te komen tot duurzame en kostenefficiënte adviezen en -oplossingen. Ondernemers kunnen meteen aan de slag met het advies. NRG NXT gebruikt daarvoor meethardware en een daarbij behorend platform. De NXT Link en NXT Mate zijn slimme meters die continu belangrijke energiegegevens zoals stroom, spanning en verbruik meten.

Lokale betrokkenheid en samenwerking

Van de Rijzen: “De Drechtsteden vormen een boeiende regio in Nederland, gekenmerkt door een divers scala aan bedrijven en een bloeiende maakindustrie, ondersteund door een uitgebreid netwerk van toeleveranciers en logistieke dienstverleners. Bovendien wordt er vanuit de overheid actief ingezet op de bevordering van kennisdeling en samenwerkingsverbanden.”

NRG NXT speelt een actieve rol in de ontwikkeling van de energiecoöperatie op het bedrijvenpark Bakestein en De Geer in Zwijndrecht. “Door de opgedane ervaring hier kunnen we waardevolle inzichten delen met andere bedrijventerreinen. Daarnaast blijven we investeren in de platformen die we gebruiken en betrekken we lokale leveranciers bij onze samenwerkingsinitiatieven.”

Missie

“Onze missie is om ondernemers inzicht te verschaffen over hun huidige situatie, te analyseren en adviseren over verbeteringen, verduurzamingen en besparingen. Daarnaast hebben wij een uitgebreid partnernetwerk met specialisten die oplossingen kunnen leveren, installeren, upgraden en onderhouden.”

Voor meer informatie, neem contact op met Sung van Rijzen via sung@nrgnxt.com of 06 30 89 69 81.

Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline