Actueel

Kooiker Zuigtechniek investeert in Zwijndrecht

07 september 2023

Kooiker Zuigtechniek is geland in Zwijndrecht. De specialist in het zuigen van grond kiest voor een uitbreiding naar de Drechtsteden, dichterbij de klant. Sinds 2020 werken ze al samen met leverancier Amphitec uit Ambacht. Het bedrijf uit Staphorst is volop bezig met innovatie door haar zuigwagens en circulariteit op eigen locatie.

Kooiker Zuigtechniek heeft een tijdelijke plek gevonden in Zwijndrecht. Ze zijn nog op zoek naar een eigen vaste plek in de Drechtsteden. Wanneer ze deze hebben, kunnen ze verder werken aan de circulaire ambities die in Staphorst al zijn toegepast.

Kooiker

Kooiker Zuigtechniek is specialist in het verplaatsen van materialen door middel van lucht. Er komen steeds vaker nieuwbouwwijken uit de grond. Onder nieuwbouwgrond liggen klinkers waar water doorheen kan, maar vervuiling blijft liggen. Dit moet eens in de vijf jaar gereinigd worden. Hier zijn de zuigwagens van Kooiker voor. Het zand inclusief vervuiling wordt verwijderd en het bedrijft legt er nieuw zand neer. Dit doet Kooiker samen met Amphitec uit Ambacht. Het zuigbedrijf is ook veel bezig met kruipruimtes. Wanneer vloeren van huizen bijvoorbeeld geïsoleerd moeten worden, is er vaak te weinig ruimte onder de woning. Kooiker creëert dan meer ruimte door zand weg te halen.

Innovatief

Het bedrijf is een van de eersten in Nederland die kabels en leidingen vrij zuigt door middel van zuigwagens. Sinds 2006 is het bedrijf enorm uitgebreid met haar machinepark en toepassingen van zuig- en blaastechniek. Circulariteit is ook een belangrijk onderwerp voor Kooiker. De locatie in Staphorst is al volledig duurzaam. Met het uitbreiden dichter naar de klant, werkt het bedrijf verder aan het reduceren van hun uitstoot, omdat ze minder kilometers hoeven te maken met hun wagens.

Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline