Actueel

Lancering Young Maritime Board

25 september 2020

Op vrijdag 25 september lanceerde wethouder Barbara Kathmann de Young Maritime Board. De Young Maritime Board bestaat uit bestuursleden van diverse netwerkinitiatieven voor maritieme jong professionals in de Rotterdamse regio. Collectief zullen zij een bijdrage leveren aan het Rotterdam Maritime Capital of Europe programma.

De gemeente Rotterdam zet zich samen met het bedrijfsleven, kennisinstellingen en andere overheden in om de Rotterdamse regio als maritieme hoofdstad van Europa verder te ontwikkelen en nog beter op de kaart te zetten. Onderdeel daarvan is het aantrekken en behouden van talentvolle jong professionals. Om beter zicht te krijgen op wat jong professionals bezighoudt en waar zij behoefte aan hebben heeft de gemeente Rotterdam de Young Maritime Board in het leven geroepen. Het betrekken van het perspectief van jong professionals levert een waardevolle bijdrage aan het toekomstbestendig maken van de regionale maritieme cluster. Daarnaast is de gemeente Rotterdam benieuwd naar hoe deze generatie aankijkt tegen onderwerpen zoals innovatie en innovatief werken. Belangrijke factoren die bijdragen aan de toonaangevende rol van de Rotterdamse maritieme regio. De board treedt op als onafhankelijk adviesorgaan van de gemeente Rotterdam, de Drechtsteden en de Provincie Zuid-Holland.

Tijdens de bijeenkomst op het stadhuis in Rotterdam gaven Nick Verstege (Rot.Jong), Joëlla Lucas (Young NMT), Gijs Kampschöer (Link Maritime), Timon Ligterink (Young IRO), Marit van Heugten (Jong Havenvereniging), Thomas van Oorschot (Young RMSC), Sjoerd van der Kroft (Drecht Cities Young Professionals) en Charles Sassen (YoungShip Rotterdam) tekst en uitleg over de netwerkinitiatieven die zij vertegenwoordigen. Daarnaast spraken ze met wethouder Kathmann over kansen voor het regionale maritieme cluster en welke rol zij voor jong professionals daarbij ziet weggelegd. “Het aantrekken en behouden van jong talent is van groot belang voor de regionale maritieme cluster.

Daarom ben ik blij met het enthousiasme en inzet vanuit de Young Maritime Board. Dit geeft ons de mogelijkheid om het perspectief van jong professionals mee te nemen bij het verstevigen en uitbouwen van de positie van deze economisch belangrijke sector. Ik kijk uit naar een energieke en vruchtbare samenwerking.” Aldus Kathmann.

Op de korte termijn organiseren de Young Maritime Board en de bij het Rotterdam Maritime Capital of Europe programma betrokken (regionale) bestuurders een eerste inhoudelijke deep dive sessie over het aantrekken van talent en de skills van de toekomst. Aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden zal gezamenlijk bekeken worden welke acties opgepakt kunnen worden om de sector en de regio aantrekkelijk te houden voor jong professionals. De board vertegenwoordigt de behoeften van deze doelgroep.

Kathmann vervolgt: “Ik ben ongelofelijk trots dat de jeugd in hoedanigheid van de Young Maritime Board klaarstaat om de toekomst  van de regionale maritieme cluster mede vorm te geven. De sector heeft nieuw talent met frisse ideeën en vernieuwende inzichten keihard nodig. Maar dat niet alleen. De Young Maritime Board kan veel leren van het maritieme old boys network – en ze tegelijkertijd ook een beetje opschudden.”

Rotterdam Maritime Capital Young Professionals
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline