Haven en Logistiek

Logistics Group International vestigt op DistriPark Dordrecht

06 juli 2021

LGI Nederland huurt 10.000m2 warehouse op Distripark Dordrecht. Deze logistiek dienstverlener uit Rotterdam heeft begin juni de eerste klant al gecontracteerd: een Amerikaanse producent van medische apparatuur voor ziekenhuizen. De oplevering van het pand is naar verwachting eind dit jaar.

LGI Nederland heeft om meerdere redenen gekozen voor de nieuwe vestiging op DistriPark Dordrecht. Het nieuwe logistieke bedrijvenpark ligt strategisch en is goed bereikbaar: direct aan de A16, op de route tussen Rotterdam en Antwerpen en met goede achterlandverbindingen. DistriPark Dordrecht wordt duurzaam aangelegd: aardgasvrij, BREEAM- gecertificeerd, er komt een waterstoftankstation, energieopwekking gebeurt met vier windmolens en er is een nabijgelegen zonnepark. Ook het dak van het warehouse wordt voorzien van zonnepanelen.

Hoogwaardige medische apparatuur
LGI Nederland gaat in Dordrecht de logistiek voor diverse bedrijven verzorgen. Het pand beslaat 10.000 m2 van de ontwikkeling van in totaal circa 50.000 m2. De eerste klant werd begin juni bekend: een Amerikaans hightechbedrijf dat hoogwaardige medische apparatuur produceert. Het reserveert 6.000 tot 7.000 m2. Healthcare logistics is een van de specialismen van LGI. Vanuit Dordrecht zal voor de nieuwe klant de distributie binnen Europa en naar het Midden-Oosten en Aziƫ verzorgd worden. Het gaat zowel om de eindproducten als (reserve-)onderdelen. In het warehouse komt een aantal zogeheten ADR-bunkers. Die zijn speciaal bedoeld voor de opslag van producten met gevaarlijke stoffen (uit de lichte klasse). In de nieuwe vestiging komt ook een grote douane-afdeling voor de administratieve afhandeling van de internationaal te vervoeren goederen. In totaal gaan er bij LGI Nederland in Dordrecht circa 35 vaste medewerkers aan de slag.

Over LGI Netherlands
LGI Nederland is onderdeel van Logistics Group International, dat behoort tot de Zweedse Elanders Group en wereldwijd bijna 5.000 medewerkers telt. In Nederland heeft LGI twee grote warehouses, op strategische logistieke locaties in Rotterdam en Amsterdam. Daarvan- daan worden met name Europese bestemmingen beleverd voor de B2B- en B2C-markt. LGI Nederland beschikt over een expeditieafdeling voor zeevracht en luchtvracht naar en vanuit alle continenten. De luchtvracht wordt door het eigen kantoor in Nieuw-Vennep (bij Schiphol) afgehandeld, de zeevracht vanuit Rotterdam.

Over Dudok Groep
Het multifunctionele warehouse wordt momenteel ontwikkeld door Dudok. Dudok Groep ontwikkelt en belegt in vastgoed in de regio groot-Rotterdam en Brabant en richt zich op commercieel en monumentaal vastgoed, projectontwikkeling en logistiek vast- goed. Voor Dudok Groep is cruciaal dat vastgoed potentie heeft om ontwikkeld of herontwikkeld te worden naar een hoger kwaliteitsniveau met aandacht voor duurzaamheid. Betrouwbaarheid, kennis van de markt, financiƫle draagkracht en durf hebben Dudok Groep gebracht naar haar huidige positie. De portefeuille van Dudok Groep omvat woningen, kan- toren en distributiecentra, in totaal 350.000 m2. Dudok werd bij deze transactie geadviseerd door Houthoff (juridisch) en Savills, De Mik Bedrijfshuisvesting (commercieel).

DistriPark Dordrecht Logistiek
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline