Marketing

De bedrijven uit de Drechtsteden staan bekend om hun innovatiekracht. Hier wordt de technologie gebouwd voor een schone toekomst. Deal maakt dit zichtbaar. Met video’s, social media, beursdeelnames en campagnes. Internationaal doen we dat als Rotterdam Maritime Capital of Europe. Dit heeft in de afgelopen jaren geleid tot een sterk verhoogde zichtbaarheid. We beginnen op te vallen. En terecht!

Actueel

Young Professionals belicht tijdens MAAT 90 Jaar

Familiebedrijf MAAT heeft haar 90-jarig bestaan gevierd. Tijdens het jubileuminterview benoemde directeur en voormalig CEO of the Year Arjan Maat het belang van jong talent in de regio en hoe Young Professionals hierop inspeelt. MAAT is al jaren trots lid van het programma en roept andere bedrijven op ook deel te nemen. 

Lees meer
Actueel

Young Professionals staat op ZIE 2024

Young Professionals staat op 4 april in de Van Nelle Fabriek tijdens ZIE 2024. De stand bevindt zich in het Smart Delta Drechtsteden-paviljoen. Tijdens ZIE vertellen de Young Professionals het verhaal van de regio als ambassadeur. Het doel is om bedrijven en jonge werknemers te betrekken bij het programma, zodat de regio en haar bedrijven in nauwer contact komen en samenwerken. Kom naar ZIE en bezoek stand 19!

Lees meer
Actueel

Dutch Heat Pump Solutions wint Scale Innovation Award 2024

HydroTop van Dutch Heat Pump Solutions heeft de juryprijs van de Scale Innovation Awards gewonnen. De innovatie is een dak-inbouwoplossing van warmtepompen. Dit is ruimtebesparend, recyclebaar en ideaal voor renovatie en nieuwbouw. De publieksprijs ging naar Energievolutie en de startup-prijs naar Blauwe Bagger.

Lees meer
Actueel

DCYP sluit jaar af met CEO Diner en Gathering

Young Professionals van DCYP zijn in Dordrecht samengekomen om terug te kijken op 2023 en vooruit te kijken op 2024. Tijdens het CEO Diner in de Kunstkerk kregen directeuren en jonge werknemers de kans elkaar te spreken. Tijdens de Gathering in filmhuis De Witt werden de DCYP Awards uitgereikt en werd het feest afgerond.

Lees meer
Actueel

Samenwerking Rotterdam Maritime Capital na vijf jaar verlengd

Rotterdam Maritime Capital of Europe bestaat vijf jaar. Om dit te vieren bezochten politici uit de regio de vakbeurs Europort. Wethouder Maarten Burggraaf kondigde hier aan dat het programma met drie jaar wordt verlengd. ‘Door krachten te bundelen en ons gezamenlijk te promoten kunnen we onze positie als maritieme leiders verder versterken.’ Op de foto staan de wethouders uit de regio en partners zoals Havenbedrijf Rotterdam.

Lees meer
Actueel

Twee nieuwe bestuursleden Young Professionals programma

Richard Kunst van Maat E-Mobility en Stan Uildriks van Deal Drechtsteden sluiten aan bij het huidige bestuur van DCYP, bestaande uit Bart Ettema van Oceanco (voorzitter) en Brian Driessen van Iv-Groep. DCYP wil meer bedrijven laten aansluiten bij het netwerk van young professionals. Samen organiseren zij challenges en evenementen. 

Lees meer
Actueel

Canopée van Neptune wint Ship of the Year award

Deal feliciteert Neptune Marine uit Hardinxveld-Giessendam met de Ship of the Year award. Het speciale vrachtschip Canopée viel in de prijzen tijdens het Maritime Awards Gala, aan de vooravond van Europort 2023. Het schip is uitgerust met baanbrekende, duurzame ‘oceanwings’.

Lees meer
Actueel

Europort: De zuilhouders van de RMC-stand op een rij

Rotterdam Maritime Capital staat tijdens Europort op stand #2408 en #2502 in hal 2. Hierop bevinden zich verschillende zuilen van initiatieven uit de regio. Op de stand staan onder andere Smart Maintenance 4.0, Rotterdam Maritime Service Community, MDIM Ingenieurs en de Refit Alliantie. Lees hieronder welke organisaties en initiatieven er nog meer aanwezig zijn.

Lees meer
Actueel

Rotterdamse regio bundelt krachten op Europort

Nieuw: de Rotterdam-straat op Europort! Rotterdam Maritime Capital en Port of Rotterdam heten u welkom op het paviljoen in hal 2 en 4. Met 240 vierkante meter wordt het een hospitality area die groter is dan ooit. De presentatie wordt verzorgd door Deal Drechtsteden en Rotterdam Port Promotion Council. Europort is van 7 tot en met 10 november in Ahoy.

Lees meer
Actueel

RMC vertegenwoordigt de regio tijdens London International Shipping Week

Namens Rotterdam Maritime Capital waren verschillende partijen in Londen aanwezig voor de London International Shipping Week. Tijdens dit evenement kwamen onderwerpen als regelgevingen, klimaatneutraliteit, technologische innovatie en beveiliging aan bod.

Lees meer
Actueel

Drechtsteden opent de deuren tijdens Wereldhavendagen

De Drechtsteden zijn dit jaar onderdeel van de Wereldhavendagen. Zo stellen Royal IHC en Oceanco hun bedrijf open voor publiek. Ook Damen, SeaBubbles, Van Oord en Boskalis presenteren zich. Directeur Wereldhavendagen Sabine Bruijnincx: ‘Samen vertellen we het hele maritieme verhaal. Niet alleen over Rotterdam, maar ook over de Drechtsteden, Gorinchem en Werkendam. Sinds vorig jaar werken we samen met de Economic Development Board Drechtsteden en we zien nu al het resultaat.’ Neem zelf een kijkje op de werf van Oceanco of IHC op 1, 2 of 3 september!

Lees meer
Actueel

Impact Day Drechtsteden vol inspiratiesessies

Impact Day Drechtsteden draait om werkgeven met impact, bestaanszekerheid en duurzaamheid. Stichting Maatschappelijk Betrokken Ondernemen en WerkgeversServicepunt Baanbrekend Drechtsteden organiseerden de impact day als vervolg op de eerder geïntroduceerde Social Impact Awards.

Lees meer
Actueel

Baggerfestival van start met Symposium

Vandaag opende het Sliedrechtse Baggerfestival met een symposium over de maritieme energietransitie. Vertegenwoordigers van onder andere Rijkswaterstaat, Boskalis, de Europese Commissie en Havenbedrijf Rotterdam geven hun visie op een schone toekomst. Het baggerfestival duurt nog tot zondag en is toegankelijk voor een breed publiek.

Lees meer
Actueel

Young Professionals beleven de Drecht Cities Experience

Vorige week sloten een aantal Young Professionals de week af met een vaartocht, een bezoek aan Oceanco in Zwijndrecht en een lezing over millennials bij Bolidt. Dit was dé kans om collega’s uit de Drechtsteden en de regio zelf te leren kennen. 

Lees meer
Actueel

Rotterdam en Drechtsteden gaan samen voor groen in Oslo

Deze week staan Rotterdam en de Drechtsteden op Nor-Shipping. Doel is kennis uit te wisselen over de maritieme technologie van de toekomst: groen, autonoom en hier gebouwd. Wethouder Simons van Rotterdam en ambassadeur Groffen representeerden de sector. Rotterdam en Deal organiseren het onder de vlag van Rotterdam Maritime Capital of Europe.

Lees meer

Videos

Rotterdam Maritime Capital of Europe

Aftermovie Maritime Industry 2024

Rotterdam Maritime was dit jaar weer als standhouder aanwezig tijdens Maritime Industry. Bekijk nu de aftermovie om te zien hoe deze week verliep!

Rotterdam Maritime Capital of Europe

Aftermovie Breakbulk Europe 2024

Rotterdam Maritime was dit jaar weer als standhouder aanwezig tijdens Breakbulk Europe, op het Port of Rotterdam Paviljoen. Bekijk nu de aftermovie om te zien hoe de samenwerking vorm kreeg tijdens deze week!

evenement

Aftermovie: Young Professionals op ZIE 2024

Young Professionals was aanwezig tijdens ZIE 2024 om het programma te versterken en de uitbreiding naar Zuid-Holland voort te zetten. In de Van Nelle Fabriek kwamen slimme industrieën uit de Drechtsteden en Zuid-Holland samen.

marketing

Aftermovie Europort 2023: Rotterdam Maritime Capital of Europe

In november 2023 had Rotterdam Maritime Capital of Europe haar grootste stand ooit tijdens Europort in Ahoy. Samen met Port of Rotterdam en RPPC liet RMC zien wat Rotterdam als maritieme hoofdstad te bieden heeft op een  internationaal podium. Bekijk hier de aftermovie!

Rotterdam Maritime Capital of Europe

Superjachtbouw: The shape of the future is crafted today

Rotterdam Maritime Capital presenteert ‘The shape of a new tomorrow is crafted today’. De film toont het handwerk en de verfijning van de superjachtbouw, de formule 1 van de maritieme sector.

evenement

Aftermovie Drecht Cities Experience 2023

Drecht Cities Young Professionals: Kijk terug op de Drecht Cities Experience, waarin Young Professionals uit de regio samen op pad gaan om de industrie van de de Drechtsteden beter te leren kennen. Ze gingen onder andere op bezoek bij Oceanco Zwijndrecht en Bolidt in Hendrik-Ido-Ambacht.

beurs

Aftermovie Nor-Shipping 2023

Nor-Shipping 2023 in Oslo is ten einde. Bekijk hier hoe de Drechtsteden en Rotterdam zich hebben gepresenteerd!

video

Aankondiging: Rotterdam Maritime Capital gaat naar Breakbulk

Rotterdam Maritime Capital is aanwezig tijdens Breakbulk Europe 2023 in Rotterdam. Hier komt de maritieme sector bijeen rondom het onderwerp logistiek en vrachtschepen.

The Daily Deal Special

Week van Techniek en Innovatie

Smart Delta Drechtsteden is een innovatieve regio waarin het draait om techniek. Deal was in één week op verschillende locaties om evenementen rond techniek en innovatie vast te leggen: DCYP Brainsday, de finale van de Techniekspelen, de bijeenkomst van Schone Luchtakkoord en ZEDhub, de Maritime Student Challenge en de opening van het Kopgebouw.

Bekijk alle video's

Agenda

26 november 2024

Offshore Energy

Ook deze editie is Rotterdam Maritime Capital of Europe tijdens Offshore Energy in de RAI. Bezoek onze zuil op het RPPC paviljoen.

Lees meer
3 september 2024

SMM Hamburg

Bezoek de Rotterdam Maritime Capital of Europe stand op het NMT paviljoen tijdens SMM.

Lees meer
28 mei 2024

Maritime Industry

In het bruisende hart van de binnenvaart komen professionals uit de gehele sector samen tijdens het jaarlijkse evenement op 28, 29 en 30 mei 2024 in Evenementenhal Gorinchem. Hier worden nieuwe contacten gelegd, oude bekenden opgezocht en waardevolle kennis gedeeld. Ook krijgt u de kans om de allernieuwste diensten en producten te ontdekken die de binnenvaartsector verder verbeteren. Maritime Industry is dé plek voor iedereen die de binnenvaart een warm hart toedraagt.

Lees meer
21 mei 2024

Breakbulk Europe

Ook deze editie is Rotterdam Maritime Capital of Europe tijdens Breakbulk in Ahoy. We organiseren tijdens deze beurs een side-event.

Lees meer
22 maart 2023

DCYP Brainday

Smart Delta Drechtsteden daagt jou uit om jongeren op innovatieve wijze te enthousiasmeren voor een technisch beroep! Om de instroom in techniek te stimuleren is het cruciaal om jongeren hier vroeg mogelijk
mee in aanraking te brengen, zo vergroten we kans dat ze kiezen voor een technische studie.

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline