Actueel

Martin Bloem in de lucht bij Studio De Witt

21 april 2021

Afgelopen zaterdag was Martin Bloem (directeur Deal) te gast bij Studio De Witt. Naast zijn muzieksmaak ging het over de activiteiten van Deal: promotie van de regio om het bedrijfsklimaat aantrekkelijk te maken. De ligging tussen Rotterdam en Antwerpen, in combinatie met de rivieren is uniek. 

‘De reden dat de Drechtsteden een gewilde locatie is, is te danken aan de serieuze werkbevolking: betrouwbaar en met een hoge arbeidsethos,’ aldus Martin Bloem. Oeverlocaties zijn zeldzaam in het gebied maar er zijn tal van andere locaties waar bedrijven zich kunnen vestigen. De Drechtsteden staat dan misschien bekend als ambachtelijke regio maar niets is minder waar. Er spelen veel technologische ontwikkelingen en er zijn mogelijkheden om te groeien van ambachtelijk vakmanschap naar hoogwaardige technologische regio.

Verder wordt het management van de Economic Development Board geregeld vanuit Deal. De Economic Development Board stimuleert economische ontwikkelingen op het gebied van wonen, werken, beleven en innoveren. Op basis van thema’s wordt kennis gebundeld met bedrijven, overheid en onderwijsinstellingen om de regio te laten bloeien.

De economische ontwikkeling van de Drechtsteden sluit nauw aan bij Port of Rotterdam. De gebieden hebben veel overeenkomsten met elkaar. Drechtsteden is de motor achter de metropool.

Wil jij weten welke ontwikkelingen er gaande zijn én welke muziek Martin in zijn playlist heeft?
Luister hier de uitzending terug.

Maritime Industry Regio nieuws
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline