Industrie en Handel

Miljoeneninvestering in Fokker gaat officieel door

08 november 2021

Het heeft een hoop gelobby gekost, de Fokkerdeal. Maar het moet dan ook veel gaan opleveren: de investering van 16 miljoen (waarvan 12 miljoen als lening) van de gemeente Papendrecht in vliegtuigbouwer Fokker moet voor minstens honderden nieuwe banen gaan zorgen. Goed voor de regio, vindt het grootste deel van de gemeenteraad, die officieel akkoord gaat met het plan. 

Op het Slobbengors komen nieuwe bedrijfshallen met ook een bedrijfscampus, zodat de verbinding met onderwijs wordt gelegd en een plek ontstaat om medewerkers op te leiden en bij te scholen. De verwachting is dat deze investering zorgt voor 500 tot 825 extra banen en een aanjager wordt van nog meer werkgelegenheid. De regio gaat helpen om nieuwe medewerkers te werven en selecteren voor het invullen van de vacatures. 

GKN Aerospace/Fokker wil in Papendrecht nu verder investeren in de ontwikkeling van duurzame luchtvaart. “De voorgenomen uitbreiding van de werkzaamheden in Papendrecht en de investering in de ontwikkeling van duurzame luchtvaarttechnologieën laat duidelijk onze betrokkenheid bij Nederland en Papendrecht zien”, aldus Dennis Laven, CFO Fokker Technologies. 

Het college wil met de investering Fokker voor Papendrecht en de regio behouden. Door de afname van het vliegverkeer als gevolg van de coronacrisis kwam ook het werk van GKN Aerospace/Fokker op een lager pitje te staan. Nu het vliegverkeer weer op volle toeren begint te draaien, komt daar verandering in. “We pakken hiermee de kans om een bedrijf met enorme hoogstaande en innovatieve kennis te binden aan Papendrecht” aldus wethouder Pieter Paans.

Bron: AD.nl

Tekst: Amy van den Berg en Folkert Van Der Krol

Fotografie: Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Investment
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline