Industrie en Handel

Nieuw kantoor voor bouwonderneming Stout en Herkon in Sliedrecht

05 januari 2021

Bouwonderneming Stout start deze maand met de nieuwbouw van haar eigen nieuwe kantoor op het Stationspark II in Sliedrecht. Vanaf begin 2022 zal Stout samen met zusterbedrijf Herkon intrek nemen in het hypermoderne kantoorpand gelegen op een opvallende zichtlocatie langs de A15.

Stout en Herkon – beiden onderdeel van de Van Herk Groep – zijn de afgelopen jaren flink gegroeid. Hierdoor werd het huidige pand aan de Kade in Hardinxveld-Giessendam te klein. Tel daarbij de ambitie om als ontwikkelende bouwer steeds vroeger in het ontwerp- en ontwikkeltraject betrokken te raken, dat resulteert in meer opdrachten en vraagt om meer werkruimte.

De organisatie is klaar voor de volgende stap. Een nieuw ruim en modern pand hoort hierbij. Het nieuwe pand wordt gerealiseerd op een eigen kavel op het representatieve Stationspark II in Sliedrecht, centraal gelegen tegenover het NS station.
Ad van Herk directeur/eigenaar Van Herk Groep: “Onze missie luidt ‘Mensen voor Gebouwen’ wat betekent dat we bij de bouwopgaven die we aangaan, altijd de eindgebruiker in het vizier hebben. Dat doen we bij de nieuwbouw van ons eigen huisvesting natuurlijk ook, zo creëren we een prettig gebouw voor onze mensen, dat helemaal voldoet aan de eisen van nu en klaar is voor de toekomst”.

Het ontwerp
Architectenbureau RoosRos architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van de nieuwe huisvesting. Het nieuwe kantoor laat zich omschrijven als een luchtig en zwevend gebouw met drie lagen. De onderlaag is terugliggend. Hierdoor ontstaan grote overstekken, wat de architectuur van het gebouw versterkt en karakteriseert. Het pand ademt een paviljoenachtige sfeer, is lekker licht en heeft een transparante uitstraling. Grote vides en glasgevels laten het daglicht doordringen tot diep in het gebouw. Het wordt een duurzaam kantoor met energiebesparende en -opwekkende maatregelen. Architect Sander Ros: “Wij zijn trots dat wij voor Stout en Herkon de nieuwbouw mogen ontwerpen. Het gebouw is gezond door de inzet op licht, lucht, ruimte en levend groen; en door de open structuur ook heel toekomstgericht.”

https://www.stout.nl/nieuws/nieuw-kantoor-voor-bouwonderneming-stout-en-herkon-in-sliedrecht/

Investment Sliedrecht
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline