Binnenvaart

Nieuw pand Koedood scoort!

24 april 2018

Het nieuwe pand voor Koedood Dieselservice in Hendrik-Ido-Ambacht is ‘excellent’ op de schaal van BREEAM. Het gebouw krijgt een score van vier -van de vijf- sterren. Een gedeelde visie op duurzaamheid deed opdrachtgever en betrokken partijen bij de start van het project al beslissen het nieuwe pand op duurzame wijze te ontwikkelen. Het team is er in geslaagd deze ambitie waar te maken.

Koedood hecht veel waarde aan het behalen van dit certificaat, juist omdat zij actief is in een branche die niet direct verbonden wordt met het thema duurzaamheid. De onderneming is specialist in revisie, verkoop, inbouw en service van scheepsdieselmotoren. In het nieuwe gebouw komen showroom, opslag en kantoor onder een dak, hét visitekaartje van Koedood.
 
Het keurmerk BREEAM beoordeelt een ontwerp -en uiteindelijk gerealiseerd gebouw- op een breed scala aan duurzaamheidsaspecten. Voor het nieuwe pand van Koedood is o.a. ingezet op energie, water, materialen en afval.
 
Duurzame keuzes
Warmtepompen en vloerverwarming zorgen voor een laag energieverbruik, daarnaast wordt zelf energie opgewekt met 300m2 PV-panelen op het dak. Een andere ontwerpmaatregel is de toepassing van een grijswatersysteem voor het spoelen van de toiletten. Tijdens de bouw worden ook stappen ondernomen om de impact op het milieu in die fase te reduceren. Er wordt onder andere alleen FSC gekeurd hout toegepast, ook voor tijdelijke toepassing. Daarnaast wordt het afval in zes stromen gescheiden en verwerkt door een aantoonbaar duurzame afvalverwerker. Hierbij is het doel minimaal 80% te recyclen.
 
Het nieuwe onderkomen voor Koedood is gemaakt voor de toekomst. De trots van het familiebedrijf is vertaald in een duurzaam kwaliteitsgebouw.
Investment Maritiem
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline