Central District

Nieuwe stadhuis Dordrecht lost kantoorprobleem op

22 juni 2021

In het nieuwe stadskantoor van Dordrecht komt 3500m2 vrij voor bedrijven. Dit moet het tekort aan kwalitatieve kantoorruimte in de stad oplossen. Tijdens de tweede thematafel sprak stadsondernemer Anasha van Tooren hierover met o.a. investeerders en ondernemers.

Op 10 juni sprak stadsondernemer Anasha van Tooren met wethouder Maarten Burggraaf, makelaars, investeerders, een architect en ondernemers. Tijdens deze tweede thematafel stonden de Dordtse kantorenmarkt en de visie op het stationsgebied centraal.

Is Dordrecht een kantorenstad?
De omgeving van het Dordtse station is volop in ontwikkeling. Denk alleen al aan het toekomstige Huis van de Stad en Regio op de plek van het voormalige belastingkantoor. Dit nieuwe iconische gebouw gaat plaats bieden aan onder andere het stadskantoor, Dordrecht Marketing, de bibliotheek en de Sociale Dienst Drechtsteden. Ook komt hier 3.500m2 vrij voor bedrijven. Lees meer in het AD.

24/7 het licht aan
Wat hier het mooist is volgens de deelnemers aan het gesprek? Een mix van wonen, werken en recreëren in de binnenstad waar 24/7 het licht brandt. Dit is ook wat Maarten Burggraaf benadrukte: ‘Goede voorzieningen, passend bij de groei van Dordrecht zijn essentieel. Hier hoort een goede bereikbaarheid bij, maar ook de levendigheid van de omgeving.’

Thematafels
Deze bijeenkomst wordt zeker vervolgd. In totaal zal stadsondernemer Anasha van Tooren dit jaar zes thematafels organiseren voor de gemeente Dordrecht vanuit de opgave Ondernemende Stad. Een van de doelstellingen van de thematafels is dat ondernemers elkaar weten te vinden om ervaringen en kennis te delen. De gemeente Dordrecht ondersteunt dit graag, o.a. door het faciliteren van de thematafels.

Dordrecht
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline