Actueel

Nieuwe vestiging Basic Fit op Leerpark Dordrecht

23 februari 2022

Basic Fit opent volgend jaar een nieuwe vestiging op het Leerpark in Dordrecht. De sportschool komt op de verdieping van een bedrijfsgebouw dat Tres Invest bouwt tussen het spoor en de appartementen naast de klimhal.

De keten heeft een huurcontract voor vijftien jaar en wil op termijn 24 uur per dag open gaan. De gemeente juicht de komst van de sportschool toe. Basic Fit wil zelf ook graag naar het Leerpark. ,,Studenten vormen een belangrijke doelgroep en bovendien kan de sportschool aansluiten bij de sportopleiding van het Da Vinci College. Basic Fit voelt zich thuis bij de campusgedachte”, vertelde makelaar Joost Havermans namens Tres Invest bij de welstandscommissie.

Het bedrijfsgebouw komt op een van de laatste vrije kavels in het Leerpark. In eerste instantie dacht de gemeente erover om hier een parkeergarage te bouwen. “Het aantal beschikbare parkeerplaatsen is beperkt omdat er meer studenten met de auto naar school komen dan verwacht”, zegt supervisor Edzo Bindels.

Ontploffingsgevaar
Basic Fit zit straks op de eerste etage van het gebouw. Op de begane grond is ruimte voor twaalf bedrijfsunits, die ook aan elkaar gebouwd kunnen worden tot een grote bedrijfsruimte. Hier zouden zich leerbedrijven kunnen vestigen. Bij het ontwerp van het gebouw moest Tres Invest voldoen aan de strenge eisen van het bestemmingsplan en externe veiligheid. Vanwege het ontploffingsgevaar van goederentreinen op het naastgelegen spoor mogen er bijna geen ramen in het gebouw komen. Alleen aan de voorzijde van Basic Fit.

De welstandscommissie vindt echter dat de bedrijfsruimten hierdoor te veel op garageboxen lijken en eist toch ramen. “Wat een onkunde”, reageert Pieter van Loon van Tres Invest hierop. “We hebben het plan al vijf keer aangepast vanwege de externe veiligheid en nu krijg je dit.”

 

Bron: AD.nl

Tekst en fotografie: André Oerlemans

Investment
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline