Actueel

Publiek private samenwerking Scale van start

De publiek-private samenwerking (PPS) Scale is van start gegaan, met een toewijding voor minimaal vier jaar. Het programma, dat het thema ‘Energietransitie in de gebouwde omgeving’ aanpakt, is aangewezen als een van de vijftien opschalingsprojecten van Wij zijn Katapult, met financiering vanuit het Nationaal Groeifonds. 

Lees meer
Actueel

Publiek private samenwerking Scale van start

De publiek-private samenwerking (PPS) Scale is van start gegaan, met een toewijding voor minimaal vier jaar. Het programma, dat het thema ‘Energietransitie in de gebouwde omgeving’ aanpakt, is aangewezen als een van de vijftien opschalingsprojecten van Wij zijn Katapult, met financiering vanuit het Nationaal Groeifonds. 

Lees meer

Altronic ICT & Telecom en Rhiant kopen kavel op Ambachtsezoom

Altronic ICT en Telecom en woningcorporatie Rhiant gaan zich vestigen op bedrijvenpark Ambachtsezoom in Hendrik-Ido-Ambacht. Ze zullen het gebouw gaan delen. Altronic is een ICT-bedrijf dat ondersteunt organisaties met het adviserenen implementeren van innovatieve ICT- en telecomoplossingen. Rhiant is een woningcorporatie uit Ambacht.

Lees meer
Actueel

Boardmeeting bij Royal IHC in teken van maritieme maakindustrie

De laatste EDB-boardmeeting van 2023 vond plaats bij Royal IHC. De boardleden bespraken met name de maritieme sectoragenda ‘No guts no Hollands glory’. Gedeputeerde Jeannette Baljeu was aanwezig om de ervaringen en meningen van aanwezige scheepsbouwers over de sectoragenda aan te horen. Een ander onderwerp was human capital in de regio. Na de meeting kregen de boardleden de kans om aan boord van baggerschip Beagle 4 te gaan.

Lees meer
Actueel

Unieke mijlpaal bedrijfsschool GKN Fokker

Vanaf augustus 2024 zal het Ministerie van Onderwijs de bedrijfsschool van GKN Fokker als mbo-3 opleiding erkennen. Leerlingen van het bedrijf worden opgeleid tot allround samenbouwer. Na twee jaar zijn ze in staat zelfstandig vliegtuigonderdelen te bouwen. Dit biedt niet alleen mooie kansen voor jongeren in de luchtvaartindustrie, maar deze eigen opleiding van het bedrijf is ook uniek binnen Nederland. Foto: GKN Fokker.

Lees meer
Actueel

Connect-Parts landt op bedrijvenpark Ambachtsezoom

Connect-Parts gaat een bedrijfshal en kantoor bouwen op bedrijvenpark Ambachtsezoom. De elektrotechnische groothandel verwacht het circulaire pand in november 2024 op te leveren. Connect-Parts is totaalleverancier voor alle denkbare elektrische aansluitingen, voor zowel de klein- als de grootverbruiker.

Lees meer
Actueel

Oceanco wil locatie Alblasserdam uitbreiden

Superjachtbouwer Oceanco heeft nieuwbouwplannen voor haar locatie in Alblasserdam. Er is een groeiende vraag naar grotere jachten, waardoor Oceanco spreekt over een tweede dok, een nieuw kantoorgebouw en een parkeergarage. Het gemeentebestuur staat positief tegenover de plannen. 

Lees meer
Actueel

DCYP sluit jaar af met CEO Diner en Gathering

Young Professionals van DCYP zijn in Dordrecht samengekomen om terug te kijken op 2023 en vooruit te kijken op 2024. Tijdens het CEO Diner in de Kunstkerk kregen directeuren en jonge werknemers de kans elkaar te spreken. Tijdens de Gathering in filmhuis De Witt werden de DCYP Awards uitgereikt en werd het feest afgerond.

Lees meer
Actueel

‘Ontknoping’ Refit Alliantie tijdens Europort

Tijdens Europort was de lancering van de Refit Alliantie. Dit is een regionale samenwerking met het doel om binnenvaartschepen te verduurzamen. Dit open innovatie-initiatief staat nog altijd open voor nieuwe partners. Gedeputeerde Jeanette Baljeu was aanwezig: ‘Door met de Refit Alliantie onderwijs, techniek en financiën bij elkaar te brengen, ontstaat er voor de binnenvaartsector een uniek platform.’

Lees meer
Actueel

Samenwerking Rotterdam Maritime Capital na vijf jaar verlengd

Rotterdam Maritime Capital of Europe bestaat vijf jaar. Om dit te vieren bezochten politici uit de regio de vakbeurs Europort. Wethouder Maarten Burggraaf kondigde hier aan dat het programma met drie jaar wordt verlengd. ‘Door krachten te bundelen en ons gezamenlijk te promoten kunnen we onze positie als maritieme leiders verder versterken.’ Op de foto staan de wethouders uit de regio en partners zoals Havenbedrijf Rotterdam.

Lees meer
Actueel

Joost Weeda nieuwe directeur van Deal Drechtsteden

Joost Weeda, huidig secretaris van de EDB, wordt per 1 januari 2024 de nieuwe directeur van Deal Drechtsteden. Hiermee volgt hij Martin Bloem op. Joost Weeda: “Ik wil Martin bedanken voor het vele werk dat hij voor de regio Drechtsteden heeft gedaan. Stichting Deal bestaat binnenkort 10 jaar, er staat een sterke organisatie en een uitstekende samenwerking tussen bedrijven, overheden en kennisinstellingen.”

Lees meer
Actueel

Twee nieuwe bestuursleden Young Professionals programma

Richard Kunst van Maat E-Mobility en Stan Uildriks van Deal Drechtsteden sluiten aan bij het huidige bestuur van DCYP, bestaande uit Bart Ettema van Oceanco (voorzitter) en Brian Driessen van Iv-Groep. DCYP wil meer bedrijven laten aansluiten bij het netwerk van young professionals. Samen organiseren zij challenges en evenementen. 

Lees meer
Actueel

Canopée van Neptune wint Ship of the Year award

Deal feliciteert Neptune Marine uit Hardinxveld-Giessendam met de Ship of the Year award. Het speciale vrachtschip Canopée viel in de prijzen tijdens het Maritime Awards Gala, aan de vooravond van Europort 2023. Het schip is uitgerust met baanbrekende, duurzame ‘oceanwings’.

Lees meer
Actueel

Europort: De zuilhouders van de RMC-stand op een rij

Rotterdam Maritime Capital staat tijdens Europort op stand #2408 en #2502 in hal 2. Hierop bevinden zich verschillende zuilen van initiatieven uit de regio. Op de stand staan onder andere Smart Maintenance 4.0, Rotterdam Maritime Service Community, MDIM Ingenieurs en de Refit Alliantie. Lees hieronder welke organisaties en initiatieven er nog meer aanwezig zijn.

Lees meer
Actueel

Drechtsteden verwelkomen maritieme agenda

Vandaag was de aanbieding van de maritieme sectoragenda. Het gepresenteerde advies van burgemeester Marja van Bijsterveldt sluit naadloos aan op de ambities van de Drechtsteden. Twee van de nieuwe koploperprojecten gaan perfect samen met de strategie van de regionale maritieme agenda. De Drechtsteden staan klaar om leiderschap te tonen voor de projecten ‘De Werf van de Toekomst’ en ‘Smart Maritiem’.

Lees meer
Actueel

Alfa Accountants en Adviseurs breidt uit naar Dordrecht

Alfa Accountants en Adviseurs huurt een kantoorgebouw gelegen op businesspark Amstelwijck. Het bedrijf helpt haar klanten uit verschillende sectoren met het maken van toekomstgerichte beslissingen. De organisatie heeft al meer dan dertig vestigingen met ruim 1100 werknemers. 

Lees meer
Actueel

Schouten Group vestigt zich in Dordrecht

Schouten Produkten Groep landt op het duurzame businesspark Amstelwijck in Dordrecht. Schouten Group is een Europese leverancier van speciale vorm- en gietproducten en systemen, met specialisatie in dentale, medische en industriële markten. 

Lees meer
Actueel

Program Vastgoed bouwt bedrijfspand in Zwijndrecht

Program Vastgoedontwikkeling start met de bouw van een modern en hoogwaardig bedrijfspand op een van de laatste beschikbare kavels op bedrijventerrein Bakestein. Het pand wordt vanaf 2024 al verhuurd aan een internationaal bedrijf dat actief is in de business-to-business industrie. Het gaat om een zichtlocatie aan de Rijksweg A16.

Lees meer
Actueel

Rotterdamse regio bundelt krachten op Europort

Nieuw: de Rotterdam-straat op Europort! Rotterdam Maritime Capital en Port of Rotterdam heten u welkom op het paviljoen in hal 2 en 4. Met 240 vierkante meter wordt het een hospitality area die groter is dan ooit. De presentatie wordt verzorgd door Deal Drechtsteden en Rotterdam Port Promotion Council. Europort is van 7 tot en met 10 november in Ahoy.

Lees meer
Actueel

Maritiem Media landt in Hendrik-Ido-Ambacht

Het reclamebedrijf Maritiem Media is sinds kort gevestigd in Hendrik-Ido-Ambacht. Het voorheen in Dordrecht gevestigde bedrijf is verhuisd. Maritiem Media is uitgever van het vakblad Maritiem Courant voor de scheepvaart, haven en offshore. 

Lees meer
Actueel

‘Groene’ paal geslagen voor duurzame Cityhub van DHL

DHL slaat de eerste ‘groene’ paal voor haar volledig duurzame Cityhub op het circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom. Het pand voldoet aan de BREEAM Outstanding-certificering en daarmee aan de doelstellingen van de gemeente. Vanaf 2024 zullen hier dagelijks 12.000 pakketjes worden verspreid naar de gemeenten Zwijndrecht, Alblasserdam en Ridderkerk.

Lees meer
Actueel

Airbus wil vliegtuigdesign 2040 van Young Professionals

Ontwerp de vliegtuigcabine van de toekomst. Een groep YP’s pakte deze challenge op voor Airbus. Samen maakten zij een innovatief en duurzaam vliegtuigdesign. De CTO van Airbus Nederland wil het creatieve ontwerp van de groep overnemen. De eerste Drecht Cities Young Professionals challenge van Zuid-Holland is daarmee een succes.

Lees meer
Actueel

Oslo en Rotterdam tekenen MoU na Nor-Shipping 2023

Rotterdam Maritime Capital en Oslo hebben een Memorandum of Understanding ondertekend als gevolg van Nor-Shipping 2023. Er is een overeenkomst opgesteld waarin de intenties van beide partijen zijn vastgelegd om actie te ondernemen op het gebied van schone scheepvaart en havensamenwerking.

Lees meer
Actueel

RMC vertegenwoordigt de regio tijdens London International Shipping Week

Namens Rotterdam Maritime Capital waren verschillende partijen in Londen aanwezig voor de London International Shipping Week. Tijdens dit evenement kwamen onderwerpen als regelgevingen, klimaatneutraliteit, technologische innovatie en beveiliging aan bod.

Lees meer
Actueel

Kooiker Zuigtechniek investeert in Zwijndrecht

Kooiker Zuigtechniek is geland in Zwijndrecht. De specialist in het zuigen van grond kiest voor een uitbreiding naar de Drechtsteden, dichterbij de klant. Sinds 2020 werken ze al samen met leverancier Amphitec uit Ambacht. Het bedrijf uit Staphorst is volop bezig met innovatie door haar zuigwagens en circulariteit op eigen locatie.

Lees meer
Actueel

Smart Delta bijeenkomst in teken van regionale samenwerking

In Schouwburg Kunstmin kwamen ruim 200 bezoekers samen. Onderwerpen van gesprek waren het regiomerk, de maritieme maakindustrie en de Regio Deal. Op de foto: Wethouder Maarten Burggraaf overhandigde de Agenda 2030 Maritieme Maakindustrie Drechtsteden aan gedeputeerde Jeannette Baljeu.

Lees meer
Actueel

Dordrecht Academy verhuist alle opleidingen naar Kopgebouw

Dordrecht Academy verhuist vanaf dit schooljaar al haar opleidingen op hbo-niveau naar Smart Campus Leerpark. Hiermee zit de school niet meer aan de rand van het centrum, maar aan een promenade van techniek en innovatie. De opleidingen zijn onder andere voor logistiek, engineering en integraal bouwmanagement.

Lees meer
Actueel

Drechtsteden opent de deuren tijdens Wereldhavendagen

De Drechtsteden zijn dit jaar onderdeel van de Wereldhavendagen. Zo stellen Royal IHC en Oceanco hun bedrijf open voor publiek. Ook Damen, SeaBubbles, Van Oord en Boskalis presenteren zich. Directeur Wereldhavendagen Sabine Bruijnincx: ‘Samen vertellen we het hele maritieme verhaal. Niet alleen over Rotterdam, maar ook over de Drechtsteden, Gorinchem en Werkendam. Sinds vorig jaar werken we samen met de Economic Development Board Drechtsteden en we zien nu al het resultaat.’ Neem zelf een kijkje op de werf van Oceanco of IHC op 1, 2 of 3 september!

Lees meer
Actueel

FlowCenter geeft Smart Maintenance 4.0 demonstratie

Een delegatie van bedrijven kwam bijeen in het Flow Center (Duurzaamheidsfabriek) om te zien hoe augmented reality en onderhoud op afstand werkt. Met het toenemend tekort aan technici is de inzet van tablets en slimme brillen een oplossing. Oceanco, Johnson Controls, Croonwolter&dros, TTA, Krohne en Digital Mainport waren erbij. 

Lees meer
Actueel

Regio Deal in ontwikkeling

Tijdens een werksessie kwamen bedrijven, overheden en instellingen in actie om de nieuwe regio deal propositie te ontwikkelen. De Economic Development Board is onder meer bij het cluster Duurzame Innovatie betrokken. Het gaat daar bijvoorbeeld over waterstof produceren, energie opslaan en delen en over fossielvrije binnenvaart.

Lees meer
Actueel

DEME Infra investeert in locatie Dordrecht 

DEME Infra NL heeft haar locatie in de Julianahaven compleet vernieuwd. Het techniekbedrijf beschikt nu over een nieuwe loods en werkplaats. Verder is de kade aangepast, het terrein uitgebreid en opnieuw ingericht. DEME is specialist op het gebied van maritieme techniek, baggeren en milieusanering.

Lees meer
Actueel

H2 Marine Solutions toont coachboot op waterstof

Het consortium H2 Marine Solutions toont haar op waterstof varende coachboot voor de watersport. Het vaartuig wordt momenteel getest. De boot is beoordeeld op haalbaarheid door studenten van de TU Delft en Young Professionals uit de Drechtsteden, die destijds door de EDB zijn geïntroduceerd.

Lees meer
Actueel

CO2-opslagproject Porthos krijgt groen licht

Het CO2-opslagproject Porthos kan doorgaan. De Raad van State oordeelt dat de stikstof die vrijkomt bij de bouw geen significante invloed heeft op de nabijgelegen natuur. Het plan maakt het mogelijk grootschalig CO2 afkomstig van industrie uit de Rotterdamse haven op te slaan en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de klimaatdoelen.

Lees meer
Actueel

Holland Shipyards Group en 10XL bouwen eerste 3D-geprinte boot

Primeur uit de Drechtsteden: Holland Shipyards Group en 10XL bouwen de eerste 3D-geprinte romp. De boot wordt nu afgewerkt in Hardinxveld-Giessendam. Binnenkort volgt een 3D-geprinte opbouw, aandrijflijn en het systeem voor autonoom varen. De veerboot gaat in 2024 te water tijdens de Olympische Spelen in Parijs.

Lees meer
Actueel

RC Inspection breidt uit naar Dordtse Kil II

Met de komst van RC Inspection komt er weer een maritiem gerelateerde onderneming naar de Drechtsteden. Het inspectiebedrijf kiest voor Dordrecht vanwege de strategische ligging. RC Inspection levert kwaliteit met hun diensten op gebied van inspectie, bemonstering, monstervoorbereiding en analytische diensten.

Lees meer
Actueel

Pleijsier Bouw levert DC Lighthouse op in Dordrecht

Pleijsier Bouw heeft het distributiecentrum DC Lighthouse opgeleverd aan Borghese Logistics en VBE Group. Het pand is ideaal gelegen in Dordrecht, met verbindingen naar het achterland en de haven van Rotterdam. Met dit distributiecentrum wordt er op het gebied van duurzaamheid een extra stap gezet. 

Lees meer
Actueel

Samenwerking Dordrecht Academy en Amega Groep

Dordrecht Academy en Amega Groep werken samen door Ad-opleidingen en banen te combineren. Zo kunnen werknemers tijdens hun baan doorgroeien. Suzanne Kuiper, HR-directeur Amega Groep: ‘Over het samenspel tussen opleider en bedrijfsleven zijn we heel enthousiast. Wij kunnen het van harte aanbevelen aan andere ondernemers en bedrijven in onze regio.’

Lees meer
Actueel

Geslaagde testvlucht drones voor medisch vervoer ASZ

De eerste testvlucht van een medische drone is succesvol afgerond. De vlucht vond plaats in Dordrecht. Volgens business developer Max Remerie laat dit zien hoe onbemande vliegtuigsystemen bijdragen aan de doelen van ruimte en mobiliteit. Het onderzoek is een initiatief van Antea Group, Albert Schweitzer Ziekenhuis, Digital Mainport Drechtsteden en Dutch Drone Delta.

Lees meer
Actueel

Maritiem Masterplan toegekend: 210 miljoen voor de sector

De maritieme sector krijgt 210 miljoen euro om de energietransitie te versnellen. Het plan leidt tot de bouw van veertig klimaatneutrale schepen. NMT directeur Roel de Graaf: ‘Het doel is dat Nederland op diverse segmenten marktleider wordt in de bouw van emissieloze schepen.’ De toekenning is goed nieuws voor de Drechtsteden, het hart van de Nederlandse maritieme maakindustrie.

Lees meer
Actueel

Tekort aan personeel vraagt om inzet slimme middelen

Oceanco, Croon Wolter & Dros, Johnson Controls, TTA en Krohne brainstormen over Smart Maintenance 4.0. TechBinder laat zien met wat voor digitale technologie zij in staat zullen zijn om onderhoud van schepen, fabrieken en gebouwen zeker te stellen.

Lees meer
Actueel

KernBouw Rotterdam vestigt in Alblasserdam

KernBouw bevindt zich sinds juni 2023 in Alblasserdam. Het bedrijf houdt zich bezig met onderhoud , nieuwbouw en renovatieprojecten. De bouworganisatie maakt ook werk van de tranisitie naar circulariteit.

Lees meer
Actueel

Impact Day Drechtsteden vol inspiratiesessies

Impact Day Drechtsteden draait om werkgeven met impact, bestaanszekerheid en duurzaamheid. Stichting Maatschappelijk Betrokken Ondernemen en WerkgeversServicepunt Baanbrekend Drechtsteden organiseerden de impact day als vervolg op de eerder geïntroduceerde Social Impact Awards.

Lees meer
Actueel

Bedrijfsleven en onderwijs bouwen samen watertaxi af

Imbarcazione Barone, Elcee en studenten van Da Vinci en Dordrecht Academy bouwen samen de watertaxi Futuro af. Vanuit mbo en hbo wordt er gewerkt aan de technische uitdagingen die er nog zijn bij de al varende Futuro.

Lees meer
Actueel

Baggerfestival van start met Symposium

Vandaag opende het Sliedrechtse Baggerfestival met een symposium over de maritieme energietransitie. Vertegenwoordigers van onder andere Rijkswaterstaat, Boskalis, de Europese Commissie en Havenbedrijf Rotterdam geven hun visie op een schone toekomst. Het baggerfestival duurt nog tot zondag en is toegankelijk voor een breed publiek.

Lees meer
Actueel

YP breidt uit naar Zuid-Holland met challenge Airbus

Young Professionals is uitgebreid naar Zuid-Holland. Airbus verzorgt de eerste challenge buiten de Drechtsteden: ontwerp het vliegtuig van de toekomst. Woensdag kwamen de negen Young Professionals bijeen in Leiden voor de start van de challenge.

Lees meer
Actueel

Koninklijke Van Twist opent nieuw pand

Koninklijke Van Twist heeft haar nieuwe pand geopend in Dordrecht. De 180-jarige specialist in stroomsystemen is koploper in klimaatneutrale innovaties, zoals biogasgeneratoren. Het pand geeft inspiratie voor maatschappelijke oplossingen van de toekomst.

Lees meer
Actueel

Boskalis gaat Maasvlakte 2 uitbreiden

Boskalis en Havenbedrijf Rotterdam hebben een contract getekend voor de constructie van 40 hectaren aan land voor Maasvlakte 2. Door de energietransitie is er grote vraag naar industrieel grond, terwijl het bestaande havengebied schaarser wordt.

Lees meer
Actueel

Young Professionals beleven de Drecht Cities Experience

Vorige week sloten een aantal Young Professionals de week af met een vaartocht, een bezoek aan Oceanco in Zwijndrecht en een lezing over millennials bij Bolidt. Dit was dé kans om collega’s uit de Drechtsteden en de regio zelf te leren kennen. 

Lees meer
Actueel

Drechtsteden haalt 9 miljoen op voor energietransitie

Regio Drechtsteden krijgt 9 miljoen euro uit het Nationaal Groeifonds voor de energietransitie. Waterstof, energie-opslag en human capital staan centraal. Het programma heeft een totale omvang van 21,5 miljoen euro en is daarmee een belangrijke impuls voor Smart Campus Leerpark (SCALE). 

Lees meer
Actueel

Rotterdam en Drechtsteden gaan samen voor groen in Oslo

Deze week staan Rotterdam en de Drechtsteden op Nor-Shipping. Doel is kennis uit te wisselen over de maritieme technologie van de toekomst: groen, autonoom en hier gebouwd. Wethouder Simons van Rotterdam en ambassadeur Groffen representeerden de sector. Rotterdam en Deal organiseren het onder de vlag van Rotterdam Maritime Capital of Europe.

Lees meer
Actueel

Eerste werksessie Refit Alliantie afgerond

Een eerste energieke groep stakeholders van de ‘Refit Alliantie Verduurzaming Binnenvaart’ heeft een ‘community of practice’ sessie gehouden. De Refit Alliantie is een van de initiatieven van de roadmap Duurzaam Varen van de Regio Deal. Met dit initiatief werken we samen met de binnenvaartsector aan grootschalige en betaalbare verduurzaming.  

Lees meer
Actueel

Maritiem gezant bezoekt Duurzaamheidsfabriek

De Delftse burgemeester Marja van Bijsterveldt bezocht de Duurzaamheidsfabriek. Zij deed dit als gezant voor de maritieme maakindustrie. Ze sprak met Henrik Stevens en Janne van Wouwe van Da Vinci College over de grote onderwijsuitdagingen van de Drechtsteden.

Lees meer
Actueel

Nieuwe voorzitter Young Professionals komt van Oceanco

Bart Ettema, werkzaam bij Oceanco, is benoemd tot voorzitter van Young Professionals. Bart: ‘Onder leiding van mijn voorganger Sjoerd van der Kroft (IHC) is het programma de afgelopen jaren doorontwikkeld. Nu staat er een fantastisch programma dat jong talent in de Drechtsteden behoudt en aantrekt. Ook is de naamsbekendheid gegroeid. Ik ben enthousiast om het programma en het Challenge-concept naar de volgende fase te helpen’.  

Lees meer
Actueel

Burgemeester Sliedrecht nieuwste lid van EDB

Vanaf juni 2023 maakt Jan de Vries, burgemeester van Sliedrecht, deel uit van de Economic Development Board. Hij volgt Jaap Paans op die afscheid nam als burgemeester van Alblasserdam. Hiermee is hij de vertegenwoordiger voor de zeven gemeenten in de board.

Lees meer
Actueel

Royal IHC-werf Krimpen krijgt grote opdracht

Royal IHC in Krimpen krijgt een grote opdracht. Boskalis heeft een sleephopperzuiger besteld bij de scheepswerf, die nu na een periode van onzekerheid weer aan de slag kan. Hierdoor heeft IHC werk voor de komende drie jaar. 

Lees meer
Actueel

Eerste klimaatneutrale wedstrijd succes voor de regio

Recyclebare bekers, vegetarische snacks en met het ov of de fiets naar het stadion. De eerste klimaatneutrale voetbalwedstrijd van FC Dordrecht was een succes. Jacqueline van Dongen, bestuurlijk trekker Energietransitie Drechtsteden: ‘Er is een beweging in gang gezet. Hier gaat nog veel meer moois uit voortkomen.’

Lees meer
Actueel

Startsein voor bouw Stadskantoor Dordrecht

De bouw van het nieuwe Stadskantoor Dordrecht heeft groen licht gekregen. Na de zomer  starten aannemer J.P. van Eesteren en installatiebedrijf Van Dorp met de bouw. Vorige week tekende wethouder Maarten Burggraaf de aanneemovereenkomst. In 2025 wordt ‘het huis van stad en regio’ opgeleverd.

Lees meer
Actueel

Deal verhuist naar het Kopgebouw

Per 1 mei 2023 verhuisde Deal Drechtsteden naar het Kopgebouw op Smart Campus Leerpark. Deal bevindt zich nu in het hart van het innovatieve ecosysteem van de Drechtsteden, omringd door bedrijfsleven en onderwijs.

Lees meer
Actueel

Holland Shipyards Group en Roboat printen autonoom varende veerpont

Holland Shipyards Group (HSG) uit Hardinxveld-Giessendam gaat samen met automatiseerder Roboat een elektrische veerpont printen voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. De innovaties bieden oplossingen voor meerdere maatschappelijke problemen: 3D-printen is duurzaam, er is geen uitstoot tijdens het varen en een tekort aan schippers wordt omzeild.

Lees meer
Actueel

Aanvraag ingediend voor miljoenenimpuls uit Nationaal Groeifonds

Om koploper te blijven in de energietransitie nemen Duurzaamheidsfabriek, Dordrecht Academy en ROC Da Vinci College het voortouw in het groeifondsprogramma. Dit doen ze samen met steeds meer partijen, waaronder Werkgevers Drechtsteden, Johnson Controls, Digital Mainport Drechtsteden, Bouw- en Inframensen Zuid-Holland Zuid en BMN De Klerk. Ook de EDB ondersteunt dit programma.

Lees meer
Actueel

Familiebedrijven Van Leeuwen en Damen behalen record omzet

Van Leeuwen Buizen en Damen Shipyards rapporteren beide record omzetten over 2022. Het gaat om respectievelijk €1,7 en €2,5 miljard. Buizenhandelaar Van Leeuwen profiteerde van een hoog prijsniveau en een sterke voorraadpositie.  Bij Damen betaalt de focus op verduurzaming zich uit.

Lees meer
Actueel

Nieuwbouwproject Dordtse Vijn volledig verkocht

Het nieuwbouwproject Dordtse Vijn op Dordtse Kil III is volledig verkocht. Het gaat om  43 bedrijfspanden. De werkzaamheden voor de bouw zijn al begonnen. De oplevering is in het laatste kwartaal van 2023. 

Lees meer
Actueel

Eerste klimaatneutrale voetbal-wedstrijd ter wereld in Dordrecht

Energiek Dordt en FC Dordrecht werken samen met verschillende partners aan een klimaatneutrale wedstrijd. Deze primeur vindt plaats op 19 mei 2023. Ook komt er een platform voor de promotie van nieuwe energie in de Drechtsteden. De Economic Development Board steunt het initiatief. 

Lees meer
Actueel

Peute Recycling start samenwerking met Da Vinci op nieuwe locatie

Peute Recycling verhuist naar het oude Nedstaalterrein in Alblasserdam. Hiermee begint ook de samenwerking met het Da Vinci College en de gemeente. Binnenkort worden gratis mbo 1- en mbo 2-opleidingen aangeboden. De intentie is om in vier jaar minimaal 100 opleidingsplekken beschikbaar te hebben, die uitstromen naar een werkplek.

Lees meer
Actueel

Federatie Ondernemers-verenigingen Drechtsteden bijeengekomen

Vorige week kwam de Federatie Ondernemersverenigingen Drechtsteden bijeen om de onderwerpen duurzame economie en energietranstie te bespreken, onder leiding van Werkgevers Drechtsteden. Het doel was om krachten van de verschillende bedrijven te bundelen. Er was een grote opkomst, met name van het mkb.

Lees meer
Actueel

Noordkade officieel geopend

Wethouder André Flach heeft op 30 maart de Noordkade in Hendrik-Ido-Ambacht geopend. De historische havenkraan is teruggekeerd, nieuwe panden zijn ontwikkeld en er is een promenade aangelegd langs de Noord, reeds gevestigde restaurants en een sportschool.

Lees meer
Actueel

Green Deal voor Sliedrechtse bedrijven ondertekend

Minimaal 80% van de Sliedrechtse bedrijventerrein voorzien van zonnepanelen. Stroomlijn, IMC, Vereniging Sliedrechtse Ondernemingen, Koninklijke van der Leun, Berkman en de Rabobank kwamen bij elkaar om deze Green Deal te bevestigen.

Lees meer
Actueel

Allure Bouw naar Alblasserdam

Allure Bouw vestigt zich op bedrijventerrein Vinkenwaard in Alblasserdam. Het bedrijf bouwt  villa’s en nieuwbouwwoningen.. Allure Bouw is onderdeel van Hardeman Groep uit Gelderland.

Lees meer
Actueel

Lankhorst vernieuwt fabriek

Touw- en kabelfabriek Lankhorst vernieuwt zijn bedrijfspand in Dordrecht compleet. Zowel de gevel als het voorterrein, die vanaf de A16 te zien zijn, worden opgeknapt. Havenbedrijf Rotterdam, eigenaar van het terrein is hiermee akkoord. Lankhorst zorgt bij de vernieuwing ook voor vergroening. Op het dak komen zonnepanelen.

Lees meer
Actueel

Kopgebouw in Dordrecht officieel geopend

Op 23 maart opent het Kopgebouw op Smart Campus Leerpark haar deuren. Vanaf mei wemelt het hier van de studenten en bedrijven. Ook Deal Drechtsteden zal hier per 1 mei worden gevestigd. Directeur Martin Bloem: ‘Dit wordt het innovatieve ecosysteem van Smart Delta Drechtsteden. Wij zijn trots dat wij hier bij horen.’

Lees meer
Actueel

Young Professionals inspireren Gen Z voor techniek tijdens Brainsday

Tijdens de Brainsday op 22 maart heeft een aantal Young Professionals uit de Drechtsteden zich gebogen over de vraag: Hoe kunnen we generatie Z inspireren voor de techniek? De YP’s presenteerden hun oplossing aan een jury uit bedrijfsleven en onderwijs. Texperience is een nieuw conceptprogramma ontwikkeld door enthousiaste Young Professionals. Lees hieronder meer over het winnende concept Texperience. Deelnemers waren van Boskalis, Oceanco, IHC, MAAT, Damen, Iv-Groep, Deal en Smart Delta Drechtsteden.

Lees meer
Actueel

Smart Maintenance 4.0 ziet het licht bij Zie 2023

Hoe onderhoudt u straks uw fabriek, schip of gebouw? Digital Mainport Lab, TechBinder en Flow Center of Excellence demonstreerden hun oplossing om technici breder inzetbaar te maken. Dit gebeurde tijdens Hi Delta’s evenement Zie 2023.

Lees meer
Actueel

ZEDhub en Schone Lucht Akkoord bijeen over emissieloos baggeren

Schone Lucht Akkoord, Vereniging van Waterbouwers en ZEDhub (Zero Emission Dredging Hub) organiseren op 23 maart een bijeenkomst over emissieloos baggeren. Tijdens dit evenement in de Duurzaamheidsfabriek worden uitdagingen, kansen en oplossingen besproken. Hoe kunnen we via aanbestedingen de transitie naar emissieloos baggeren versnellen?

Lees meer
Actueel

Royal IHC bereikt financiële overeenstemming voor herstructurering

Het financiële herstructureringsplan van Royal IHC is goedgekeurd door de rechter, wat de scheepsbouwer voorziet van aanzienlijke liquiditeit en een sterke balans. Zo kan IHC een belangrijke rol blijven spelen in de Nederlandse scheepsbouw. Dochteronderneming IQIP zal worden verkocht.

Lees meer
Actueel

‘Verduurzaming binnenvaart ook goed voor onderwijs en werkgelegenheid’

Volgens Pieter Boersma, Business Developer Duurzaam Varen moet de binnenvaart verduurzamen. Als we kunnen opschalen naar Nederland en daarna Europa, liggen hier veel werkgelegenheidskansen voor de regio. Niet alleen in de varende sectoren, maar ook in de maak- en service industrie.’

Lees meer
Actueel

Dynamisch kantorenpark Amstelwijck bijna vol

Kantorenpark Amstelwijck in het zuiden van Dordrecht is bijna vol. Er zijn in de afgelopen tijd tien kantoren opgeleverd. Op een kavel na is alle ruimte nu in ontwikkeling of gereserveerd.  Ook laat een regionaal finance bedrijf een nieuw hoofdkantoor bouwen. En Van der Valk bouwt een nieuwe hotelvleugel. 

Lees meer
Actueel

Vakopleiding Superjacht Cascobouw van start

Toonaangevende superjachtbouwers, opleidingen en de Economic Development Board Drechtsteden realiseren samen de Vakopleiding Superjacht Cascobouw. Dit is een belangrijke stap voor het ontwikkelen van talent binnen de Nederlandse superjachtbouwsector. De handtekeningen werden gezet in de Duurzaamheidsfabriek. 

Lees meer
Actueel

MSA-Service ontwikkelt baggersimulator met Amsterdam Shipyards en Controllab

MSA-Service uit Hardinxveld-Giessendam werkt samen met Amsterdam Shipyards en Controllab aan een draagbare baggersimulator. De drie Nederlandse bedrijven zitten nu samen in de markt van baggersimulatoren onder de naam Dutch Dredging Simulators. Het doel van het bedrijf is om een betaalbare en draagbare simulator op de markt te brengen.

Lees meer
Actueel

Boskalis start honderdste windparkproject

Boskalis heeft haar honderdste windparkproject in handen. Het bedrijf uit Papendrecht bouwt het windpark voor de kust van de Verenigde Staten. Boskalis heeft met meer dan de helft van de offshore windparken wereldwijd een leidende rol gekregen. CEO Peter Berdowski is trots: ‘Met combinatie van hydraulische engineering en activiteiten op zee dragen we uniek bij aan de wereldwijde energietransitie.’

Lees meer
Actueel

Samenwerkingsovereenkomst voor nieuwe Wijkhopper

Stroomlijn gaat samenwerken met meerdere organisaties, waaronder MAAT Transport en DAM Rotterdam. Dit zal tot de nieuwe Wijkhopper van de Drechtsteden leiden. Via Career Boost gaan studenten de Wijkhopper 6.0 ontwerpen en bouwen in de Duurzaamheidsfabriek. Studenten van Da Vinci College gaan werken aan een plan voor de infrastructuur en logistiek.

Lees meer
Actueel

Groeiende ZEDhub stelt 2030 als doel voor emissievrij baggeren

Van Oord, Boskalis, IHC en Damen hebben met Deal Drecht Cities en Dordrecht Academy het project Zero Emission Dredging (ZEDhub) opgezet. Arjen de Jong: ‘Wij willen in 2030 emissieloos baggeren in Nederland mogelijk maken. Voor Europa hebben we dat doel in potlood op 2035 gezet’. Volgens De Jong is het doel zeker haalbaar. Inmiddels zijn er al 20 bedrijven en instellingen aangesloten bij het initiatief. Die groei laat zien dat de emissieloze toekomst breed wordt gesteund.

Lees meer
Actueel

‘The Daily Deal’ van 12 januari 2023

Groeiende ZEDhub stelt 2030 als doel voor emissievrij baggeren, Spectaculaire rollout bij Oceanco en Smart Delta Drechtstden opnieuw hosting partner van Maritime Innovation Platform. Dit en nog veel meer nieuws uit Smart Delta Drechtsteden lees je in de nieuwe ‘The Daily Deal’.

Lees meer
Actueel

Avans-studenten gaan voor partnerschap Digital Mainport Lab

Op 10 januari 2023 presenteerden studenten van Hogeschool Avans de resultaten van hun onderzoek naar partnerschappen voor Digital Mainport Lab. Als partner krijgen scholen en bedrijven toegang tot kennis over digitalisering en kunnen ze innoveren in de Duurzaamheidsfabriek. Jan Terlingen van InnovationQuarter en Jacco van Geemert van VitrumNet waren bij het traject betrokken.

Lees meer
Actueel

Alblasserdam nummer 1 toplocatie voor MKB-industrie

Alblasserdam staat op de eerste plaats in de lijst met toplocaties industrie MKB in de provincie Zuid-Holland. Landelijk eindigde de gemeente op de veertiende plaats. Wethouder Freek de Gier is trots op het behaalde resultaat. Hij benadrukt het belang van de verschillende industrieën die in het gebied vertegenwoordigd zijn.

Lees meer
Actueel

Drecht Cities Young Professionals presenteren challenge aan directie Stroomlijn

Zeven talenten uit de regio hebben een oplossing bedacht voor de optimale inzet van Wijkhoppers. Kern van de oplossing is gecombineerd maatwerk per doelgroep. Directeur Lisette de Lijster de Raadt van Stroomlijn: ‘Ik ben positief verrast over de uitkomst.’ De YPs in deze challenge kwamen van Amega Groep, Hyvolt Group (Berkman), MAAT, Gemeente Papendrecht, Deal Drecht Cities en Stroomlijn zelf.

Lees meer
Actueel

Experimenten 5G-Innovatie in de Duurzaamheidsfabriek

Digital Mainport is bezig met 5G-experimenten in de Duurzaamheidsfabriek. Het bedrijf wil bedrijven verleiden en inspireren om gebruik te maken van het unieke glasvezelnetwerk van de Drechtsteden. ‘Innovatieve digitale toepassingen zijn heel interessant voor maakbedrijven in onze regio, de metaalsector, maar ook voor de maritieme sector,’ aldus Max Remerie van Digital Mainport.

Lees meer
Actueel

Regio Drechtsteden versterkt tuinbouwcluster met Amerikaans bedrijf Urban-Gro

Met Dordrecht als sterke locatie koos Urban-Gro om vanuit de Verenigde Staten naar de Drechtsteden uit te breiden. Het innovatieve Urban-Gro ontwerpt en bouwt ‘indoor farms’ op internationaal niveau en kan voortaan gebruik maken van de voordelen die de Drechtsteden te bieden hebben.

Lees meer
Actueel

Digital Mainport Lab officieel geopend

Het Digital Mainport Lab is op 16 november feestelijk geopend in de Duurzaamheidsfabriek. Het Lab is een direct resultaat van de ‘innovatie roadmap’ Digital Mainport Drechtsteden, een programma dat maatschappelijke en economische impact nastreeft door toegepaste innovatie en slimme samenwerking in onze eigen regio en met bijvoorbeeld andere ‘fieldlabs’ in de provincie en erbuiten.

Lees meer
Actueel

Voorzitter Da Vinci College: ‘Help jongeren met hun eigen zoekproces’

‘Laten we jonge mensen begeleiden in hun talentontwikkeling. Geef ze keuzevrijheid, perspectief en een boeiende leeromgeving. Zo bind je jeugd aan de regio.’ Dat zei Henrik Stevens, voorzitter College van Bestuur van het Da Vinci College, tijdens de opening van Spotlights On bij GKN Fokker in Papendrecht.

Lees meer
Actueel

Young Professionals willen meer jongeren en MKB aan het roer

‘De jongere generatie was goed zichtbaar tijdens de opening van Spotlights On. We konden onze stem laten horen over grote vraagstukken. En zo hoort het. Maar er hadden nog meer jongeren en MKB’ers in de zaal kunnen zitten’. Dat zegt Jasmijn van Loon (28) van Van Loon Shipping en Stichting Vrienden van de Binnenvaart. 

Lees meer
Actueel

Verlichte bruggen symbool voor zoektocht naar talent

‘Ik ben apetrots op deze regio. Dankzij het bedrijfsleven en de overheid zetten we de bruggen over de grote rivieren in het licht. Een spectaculair gezicht. Deze regio zit vol talent en zet zich op de kaart als nooit tevoren’, aldus voorzitter Sjoerd Vollebregt van de Economic Development Board Drechtsteden. Het lichtspektakel heeft zowel inhoudelijke als symbolische waarde. ‘Het is ons zoeklicht op talent. De regio is niets zonder getalenteerde young professionals. Dat is het verhaal dat wij willen uitdragen. Daar zijn de bedrijven echt mee bezig’.

 

Lees meer
Actueel

Damen breidt Gorinchemse werf flink uit

Gorinchem, 11 november 2022 – Damen Shipyards Group gaat haar werf in Gorinchem verder uitbreiden. Met het oog op versterking van de nationale maritieme maakindustrie wordt geïnvesteerd in extra reparatiefaciliteiten en een schepenlift. Eind dit jaar worden de voorbereidingen hiervoor gestart.

Lees meer
Actueel

Historische havenkraan terug in Hendrik-Ido- Ambacht

De blauwe havenkraan, afkomstig van het voormalige terrein van Arbez Constructie en Service BV (voorheen Arie Rijsdijk-Boss & Zonen), heeft gisterenavond laat een nieuwe plek gekregen aan het plein bij de Noordkade, bij de halte van de waterbus. De kraan is cultuurhistorisch erfgoed en herinnert alles en iedereen die passeert aan de scheepsloperijen en andere maritieme bedrijvigheid in de vorige eeuw langs de oevers van de Noord en de Rietbaan in Hendrik-Ido-Ambacht. Overal aan de Noordkade zijn verwijzingen naar dit scheepvaartverleden: de kraan, de boei, de gebouwen die doen denken aan kajuiten of scheepsbruggen, het natuursteen zoals men op veel kades in Nederland aantreft en het toekomstige waterkunstwerk met daarop de namen van in Ambacht gesloopte schepen.

Lees meer
Actueel

MKB-Katalysatorfonds subsidie voor Hydrofly en Jules Dock

De in Dordrecht gevestigde bedrijven Hydrofly en Jules Dock hebben een onlangs een MKB-Katalysator fonds subsidie ontvangen voor de ontwikkeling van een innovatieve draagvleugel. Een groot voordeel van deze innovatieve maritieme “draagvleugeltechnologie” bij het varen is het positieve effecten op duurzaamheid en het comfort tijdens het varen. Met deze subsidie willen zij een nieuwe draagvleugel ontwikkelen, uitrusten met verschillende sensortechnieken en produceren op een slimme industriële wijze.

Lees meer
Actueel

Dordrecht weer meer studenten rijker

Op vrijdag 26 augustus vond alweer de vierde editie van de Dordtse Introductie Dag (DID) plaats. Ondanks de stakingen in…

Lees meer
Actueel

De ZEDhub groeit door

Een jaar geleden werd ZEDhub (Zero Emission Dredging Hub) gelanceerd. In dit jaar hebben we al meerdere grote milestones kunnen…

Lees meer
Actueel

Rotterdam en Europort intensiveren samenwerking

Rotterdam, de maritieme hoofdstad van Europa, is na een succesvolle editie in 2021 ook officieel gastheer van Europort 2023, een…

Lees meer
Actueel

Podcast Innovatiefinanciering

Het financieren van innovaties. Welke mogelijkheden zijn er eigenlijk? En waar moet je op letten? Podcast-host Lerry Overgaauw praat erover…

Lees meer
Actueel

Smart Delta Drechtsteden is regio met reusachtige potentie

Deal Drecht Cities directeur Martin Bloem vertelt in de Binnenvaartkrant onder andere over De Drechtsteden als goede vestigingslocatie, het gericht binnenhalen van bedrijven naar…

Lees meer
Actueel

Roadmap Superyacht Delta van start

De Roadmap Superyacht Delta gaat van start. Tijdens een bijeenkomst bij Zwijnenburg te Capelle aan den IJssel werden de Zuid-Hollandse…

Lees meer
Actueel

Maritieme beurs Nor-Shipping een succes voor Rotterdam Maritime Capital of Europe

Van 4 tot en met 7 april vond Nor-Shipping plaats, de grootste maritieme beurs van Scandinavië. Het netwerk van Rotterdam…

Lees meer
Actueel

De ZEDhub groeit door

Een jaar geleden werd ZEDhub (Zero Emission Dredging Hub) gelanceerd. In dit jaar hebben we al meerdere grote milestones kunnen realiseren. Verschillende projecten zijn opgestart en uitgevoerd, significante financiering verkregen voor technologische innovatie, samenwerking met gehele waardeketen en met kennis- en opleidingsinstellingen opgezet. In deze triple helix werken we aan nieuwe technologieën, wet- en regelgeving en financiële modellen om de transitie naar emissieloos baggeren mogelijk te maken.

Lees meer
Actueel

Rotterdam en Europort intensiveren samenwerking

Rotterdam, de maritieme hoofdstad van Europa, is na een succesvolle editie in 2021 ook officieel gastheer van Europort 2023, een van ’s werelds leidende maritieme beurzen. Als gevestigde namen in de maritieme wereld, hebben zowel Rotterdam als Europort de ambitie om voorop te lopen in de transitie naar een duurzame en innovatieve maritieme sector. Daarom is ook de intentie uitgesproken voor een voortzetting van de samenwerking voor de daaropvolgende twee edities.

Lees meer
Actueel

Dordrecht weer meer studenten rijker

Op vrijdag 26 augustus vond alweer de vierde editie van de Dordtse Introductie Dag (DID) plaats. Ondanks de stakingen in het openbaar vervoer werd met ongeveer 150 studenten het nieuwe studiejaar feestelijk geopend in het Energiehuis. Studenten van HBO Drechtsteden, Hogeschool Inholland en Dordrecht Academy werden voor even ondergedompeld in het Dordtse studentenleven.

Lees meer
Actueel

VandeGrijp: Inspirator op het gebied van robotisering en digitalisering

Automatisering van processen en de inzet van robots in de maakindustrie zijn cruciaal. Zowel in de strijd tegen personeelstekorten als in het verkrijgen van betere kwaliteit tegen lagere kosten. Ook staalbedrijf VandeGrijp speelt daar met de aanschaf van een las- en snijrobot op in. Maar hoe zorg je er nou voor dat de robot uiteindelijk niet staat te verstoffen in de hoek? SMITZH sprak erover met directeur Paul Nederlof in het kader van de Drechtsteden Innovatie Roadmap Smart Manufacturing. Hij vertelt over de inzet van de robot en hoe hij door middel van digitalisering de bedrijfscultuur- en processen probeert te transformeren.

Lees meer
Actueel

Lever de testlocatie voor schoon bunkeren

Schoon varen kan alleen met nieuwe energiedragers en bunkermogelijkheden zijn daarbij essentieel. Vanuit de “Roadmap Schoon Varen”  wordt een proeftuin voorbereid voor nieuwe energiedragers.

Lees meer
Actueel

Minister Bruins Slot waardeert resultaten regiodeal Drechtsteden-Gorinchem

Minister Bruins Slot van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties bracht maandag 11 juli een werkbezoek aan de Drechtsteden-regio. Doel van dit werkbezoek was om met eigen ogen te zien welke verbeteringen door de Regio Deal Drechtsteden-Gorinchem zijn ingezet. 

Lees meer
Actueel

Succesvol fieldlabs Zuid Holland bezoek aan de Smart Campus Leerpark

Op dinsdag 5 juli bezochten diverse fieldlabs uit Zuid Holland het 5G IoT fieldlab in de Duurzaamheidsfabriek en het Zorg Innovatie Centrum in het ernaast gelegen pand van Da Vinci.

Lees meer
Actueel

Holland Yachting Group Trade Mission Turkije 2022

Rotterdam Maritime Capital reisde af naar Turkije met als doel netwerken en versterken van de relatie tussen Turkse jachtbouwers en Nederlandse toeleveranciers. Met de delegatie bezochten we in drie dagen acht werven in twee Turkse regio’s. 

Lees meer
Actueel

De Daily Deal van 16 juni 2022

Peute Group vestigt in Alblasserdam, emissieloos baggeren komt steeds dichterbij, de Young Professionals gaan regionaal van start en nog veel meer nieuws uit Smart Delta Drechtsteden in de nieuwe Daily Deal. Je leest hem hier!

Lees meer
Actueel

ROM-D helpt Peute Group vestigen in Alblasserdam

Peute Group vestigt zich in Alblasserdam. Dudok ontwikkelt deze nieuwbouw voor Peute Group en het kavel is verkregen door tussenkomst van Regionale ontwikkelingsmaatschappij Drechtsteden (ROM-D). 

Lees meer
Actueel

Oceanco levert grootste motorjacht Infinity op

​​Oceanco kondigt de levering aan van Infinity, een 117m/384ft motorjacht met een exterieur door Espen Øino International en een eigentijds interieur door Sinot Yacht Architecture & Design en David Kleinberg Design Associates. Ze is Oceanco’s grootste motorjacht tot nu toe en het grootste jacht ooit gebouwd in Nederland.

Lees meer
Actueel

Bakker Sliedrecht geeft snijkopzuiger Taurus II van Boskalis upgrade

Bakker Sliedrecht heeft snijkopzuiger Taurus II van Boskalis een upgrade gegeven, waardoor het schip ingezet kan worden als boosterstation. Door onder meer de boostercapaciteit van de baggerpompen te verhogen van 6000 naar 7400 kilowatt, kan de Taurus II vanuit stationaire positie zand over langere afstanden verpompen.

Lees meer
Actueel

Lees de Daily Deal van 18 mei 2022

In de laatste Daily Deal lees je onder andere over het Maritime Innovation Platform, de start van Breakbulk, het bijzondere bezoek aan GKN Fokker en de rol van de Amega Groep bij Spotlights on. Uiteraard hebben we nog veel meer headlines en mooie evenementen voor je verzameld. Je leest het allemaal hier!

Lees meer
Actueel

Minister bezoekt GKN Fokker na miljoenenimpuls

Minister Mickey Adriaansen van EZK heeft GKN Fokker in Papendrecht bezocht. De bewindsvrouw sprak er met vertegenwoordigers van het consortium…

Lees meer
Actueel

Spotlights on Amega Groep

Deal verwelkomt Amega Groep als eerste sponsor van het project ‘Spotlights on’! Spotlights on vindt plaats in november 2022. Samen zetten we de Smart Delta in het licht. Dat gebeurt door de grote bruggen en het Drierivierenpunt letterlijk in de schijnwerpers te zetten.

Lees meer
Actueel

Big data zoekt Young Professionals

In samenwerking met Deal organiseert Metrohm-Applikon een challenge op het UpStream festival in Rotterdam. Bij deze Brainsday-challenge bedenken Young Professionals een business model voor het gebruik en de verkoop van big data.

Lees meer
Actueel

EDB evalueert MKB-katalysatorfonds

De regeling van het MKB-katalysatorfonds loopt eind 2022 af.

Lees meer
Actueel

Smart Delta centraal tijdens Maritime Innovation Platform

Op 9 juni vindt het Maritime Innovation Platform plaats. Honderden maritieme professionals komen dan samen in het Energiehuis te Dordrecht.

Lees meer
Actueel

Rotterdam Maritime Capital sponsort Holland Yachting Experience

De Holland Yachting Experience heeft vrijdag 13 mei plaatsgevonden op het circuit in Zandvoort.

Lees meer
Actueel

Breakbulk Europe van start in Rotterdam

De bekende vakbeurs Breakbulk Europe vindt deze week plaats in Ahoy Rotterdam. Met vertegenwoordigers uit 120 landen is dit een hoogtepunt voor Rotterdam Maritime Capital of Europe.

Lees meer
Actueel

Sluit u aan bij het 5G IoT Fieldlab

5G komt eraan en dat biedt kansen aan allerlei ondernemingen. Maar wat kan er nu precies mee

Lees meer
Actueel

Vierde elektrische Noordzeekanaalpont gedoopt

De vierde elektrische pont voor over het Noordzeekanaal, de NZK Pont 103, is gedoopt in Hardinxveld Giessendam bij Holland Shipyards Group (HSG), waar de pont is gebouwd. Inge Keur, commercieel directeur van GVB verrichtte de doophandeling op donderdag 12 mei 2022. De nieuwe ‘stekkerponten’ vervangen uiterlijk 2023 alle dieselponten over het Noordzeekanaal. HSG directeur Marco Hoogendoorn denkt dat het voor Nederland van groot belang is het initiatief te nemen in verduurzamen van de scheepvaart.

Lees meer
Actueel

De Daily Deal van 4 mei is uit!

In de laatste Daily Deal lees je over de komst van de Koninklijke Binnenvaart Nederland naar Zwijndrecht, vertellen we je over de Verbindende Gebiedsstrategie van de EDB, geven we je een kijkje bij Da-Capo en lees je uiteraard nog meer nieuws uit Smart Delta Drechtsteden!

 

Lees de Daily Deal hier!

Lees meer
Actueel

Uniek lichtspektakel zet Drechtsteden in spotlights

Het grote lichtspektakel Spotlights on vestigt in november een week lang de aandacht op de iconische bruggen en het Drierivierenpunt in Smart Delta Drechtsteden. Regiovoorzitter Wouter Kolff: “We willen de trots van de inwoners versterken en ons verhaal uitdragen.”

Lees meer
Actueel

ZEDhub studententeam presenteert Project Plan

Op 31 maart heeft het studententeam van ZEDhub (Zero Emission Dredging Hub) het Project Plan gepresenteerd aan de belangrijkste stakeholders.

 

Lees meer
Actueel

Maritieme beurs Nor-Shipping een succes voor Rotterdam Maritime Capital of Europe

Van 4 tot en met 7 april vond Nor-Shipping plaats, de grootste maritieme beurs van Scandinavië. Het netwerk van Rotterdam Maritime Capital of Europe was ook deelnemer op deze beurs in het bedrijvencollectief van brancheorganisatie Netherlands Maritime Technology.

Lees meer
Actueel

Roadmap Superyacht Delta van start

De Roadmap Superyacht Delta gaat van start. Tijdens een bijeenkomst bij Zwijnenburg te Capelle aan den IJssel werden de Zuid-Hollandse superjachtbouwers en publieke partners het eens over de actielijnen. Er wordt ingezet op procesinnovatie, verduurzaming en human capital.

Lees meer
Actueel

Ondernemers vragen om concrete innovatieprojecten

Op woensdag 30 maart hebben de business developers van Smart Delta Drechtsteden hun plannen gepresenteerd bij de Federatie Ondernemersverenigingen Drechtsteden. Hier komen alle ondernemersverenigingen in de regio samen.

Lees meer
Actueel

Erasmus Universiteit onderzoekt beeldmerk Smart Delta Drechtsteden

De komende periode wordt er vanuit de Erasmus Universiteit onderzoek gedaan naar het merk Smart Delta Drechtsteden. Dit onderzoek focust zich op regiobranding en -marketing als instrument voor duurzame regionale ontwikkeling.

Lees meer
Actueel

PIER14 is het nieuwste bedrijventerrein voor nautisch Nederland

Met prachtig zicht op de drukste waterweg van Nederland wordt het bedrijventerrein PIER14 in Zwijndrecht ontwikkeld, een ultieme vestigingslocatie voor nautische organisaties. Op 78.000 M2 aan havengebied wordt een plek vol bedrijvigheid en rijke geschiedenis wordt volledig getransformeerd in een nautische toplocatie.

 

Lees meer
Actueel

Studenten ontwikkelen Zero Emission Dredger

Het studentenproject van ZEDhub (Zero Emission Dredging hub) gaat van start. Een team van studenten richt zich op de ontwikkeling van een klein baggerschip met duurzame energiebron. In dit uitdagende project maken studenten niet alleen kennis met de ontwikkeling van een business case, maar ook met stakeholder analyse. Daarnaast ontwikkelen ze een concept inclusief de keuze voor de juiste energiebron.

Lees meer
Actueel

Stichting Deal wijzigt statuten

Stichting Deal wijzigt haar statuten. Het gaat om de samenstelling van de Raad van Toezicht. Door de wijziging wordt de band met de regio en de gemeente Dordrecht verder vormgegeven. Op deze manier krijgt de stichting nog meer slagkracht.

Lees meer
Actueel

Maat Logistiek breidt uit in Zwijndrecht

Maat Logistiek breidt de vestiging aan de Lindtsedijk 60 in Zwijndrecht uit met twee loodsen.

Lees meer
Actueel

De Daily Deal van 9 maart 2022

De nieuwste Daily Deal vertelt je meer over Smart Campus Leerpark, Nor-Shipping 2022, Blue Ocean Capital die Danser Group overneemt, de uitbreiding van Metalura B.V en nog veel meer nieuws uit de Smart Delta Drechtsteden. Benieuwd? Lees hem hier

Krijg je de nieuwsbrief nog niet in je mail? Schrijf je dan hier in! 

Lees meer
Actueel

Metalura vestigt zich in bedrijfshallen in Alblasserdam

Metalura B.V. breidt uit met vier bedrijfshallen gelegen aan de Staalindustrieweg 34-40 op bedrijventerrein Hoogendijk in Alblasserdam. Met deze nieuwbouw bedrijfslocatie naast haar huidige vestiging verdubbelt Metalura B.V haar productiecentrum.

Lees meer
Actueel

Drechtse iconen in de schijnwerpers

Op de kwartaalbijeenkomst van Smart Delta Drechtsteden kondigde burgemeester Wouter Kolf het al aan: in november zetten we de grote bruggen in de Drechtsteden in de schijnwerpers! Wil je van deze spectaculaire actie op de hoogte blijven? Meld je dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief.

Lees meer
Actueel

Voorbereidingen Binnenvaartdagen Zwijndrecht in volle gang

Na het succes van de eerste Binnenvaartdagen Zwijndrecht in 2019, stond één ding als een paal boven water voor de organisatie: dit krijgt een vervolg. Dat het tweejaarlijks festijn in 2021 niet doorging, mag duidelijk zijn. Het uitstel heeft de organisatie alleen nog maar meer gemotiveerd om er in 2022 van 9 tot en met 11 september een nog educatiever, groter en mooier evenement van te maken. 

Lees meer
Actueel

Smart Campus Leerpark heeft ambitie

Het Leerpark in Dordrecht is omgedoopt tot Smart Campus Leerpark, kortweg: SCALE. Het nieuwe logo werd onthuld tijdens de kwartaalbijeenkomst van Smart Delta Drechtsteden op dinsdag 8 maart in het bijzijn van vertegenwoordigers van overheid, onderwijs en bedrijfsleven. Deze partijen gaan samen de ambities van SCALE waarmaken: een campus met een unieke positie in Nederland, door de focus op de toepassing van technologie en de nadrukkelijke verbondenheid met het beroepsonderwijs.

 

Lees meer
Actueel

Investeringsmaatschappij Blue Ocean Capital neemt Danser Group over

Blue Ocean Capital (BOC) wordt de nieuwe eigenaar van Danser Group. De overname door de investeringsmaatschappij wordt naar verwachting in maart 2022 afgerond, heeft het van oorsprong Sliedrechtse bedrijf bekendgemaakt.

Lees meer
Actueel

Bakker Sliedrecht sluit windturbines aan op hoogspanningsnet

Bakker Sliedrecht heeft opdracht gekregen om twee windturbines van Windenergie A16 langs de A16 tussen de Nederlandse en Belgische grens aan te sluiten op het hoogspanningsnet. Op het nieuwe bedrijventerrein Business Center Treeport (BCT) worden twee windmolens gebouwd van 200 meter hoog, elk met een vermogen van 4,5 megawatt.

Lees meer
Actueel

Nieuwe vestiging Basic Fit op Leerpark Dordrecht

Basic Fit opent volgend jaar een nieuwe vestiging op het Leerpark in Dordrecht. De sportschool komt op de verdieping van een bedrijfsgebouw dat Tres Invest bouwt tussen het spoor en de appartementen naast de klimhal.

Lees meer
Actueel

Websuper Picnic opent nieuw distributiecentrum in Dordrecht

Online supermarkt Picnic opent begin volgend jaar een nieuw distributiecentrum in Dordrecht, om van daaruit nog meer klanten in Brabant en Zuid-Holland te kunnen bedienen. Met een vloeroppervlak van ruim 30.000 vierkante meter is het een van de grootste distributiecentra van Picnic in Nederland.

Lees meer
Actueel

Drechtsteden kansrijk voor hoogwaardige technische dienstverlening

In de regio Smart Delta Drechtsteden is ruimte voor meer hoogwaardige technische dienstverleners. Met name bedrijven die hoogopgeleide technici in dienst hebben, moeten worden verleid om naar de regio te komen. Denk daarbij aan specialisten in de ICT, automatisering, slim onderhoud en engineering. Dit staat te lezen in een vertrouwelijk advies van Economisch adviesbureau BEA.

Lees meer
Actueel

Lees het laatste nieuws in de Daily Deal van 23 februari

Bekijk de nieuwe kwartaalvideo van EDB Headquarters en lees de mogelijkheden voor zakelijke dienstverlening en de nieuwe investeringen in de Smart Delta Drechtsteden. Wil jij ook graag een bijdrage leveren aan deze regionale ontwikkelingen? Sla dan zeker de vacatures van Deal Drecht Cities niet over.

 

Lees meer
Actueel

Boskalis bergt brandende autocarrier Felicity Ace

Boskalis is ingeschakeld voor het bergen van de brandende car carrier Felicity Ace. Een team van zestien experts van dochteronderneming Smit Salvage is gisteren gemobiliseerd en afgereisd naar de Azoren. Dat heeft Boskalis zojuist bekend gemaakt. Boskalis gaat ook assisteren bij de Euroferry Olympia die in Griekenland in brand staat.

 

Lees meer
Actueel

Refurbished-Kinderwagens huurt bedrijfslocatie in Dordtse Kil II

Refurbished-Kinderwagens huurt de bedrijfs-/kantoorlocatie aan de Pieter Zeemanweg 121 in Dordrecht, gelegen op bedrijventerrein Dordtse Kil II!

Lees meer
Actueel

De Daily Deal van 9 februari 2022

Het laatste regionale nieuws lees je in de nieuwe daily Deal!

Lees meer
Actueel

Robey huurt de laatste unit op kavel 2 van Distripark Dordrecht

Robey verhuist in de loop van Q1 van 2022 met de opslagfaciliteit naar Distripark Dordrecht. Het verruilt haar huidige opslaglocatie in Waalwijk voor het nieuwe logistieke terrein. Het hoofdkantoor van Robey blijft gevestigd in Rotterdam. Het sportmerk is onder andere de kledingleverancier van Betaald Voetbal Organisaties: Sparta, Willem II, FC Groningen, Telstar, FC Den Bosch en FC Volendam.

Lees meer
Actueel

Nieuw watertaxisysteem komt eraan

De bereikbaarheid in de Smart Delta Drechtsteden staat onder druk. Daarom zijn er alternatieven over water zoals de Waterbus, maar nu gaan we een stap verder.

Lees meer
Actueel

Jonge talenten in de metaalsector tonen hun skills

In het Technisch Opleidings Centrum (TOC) van Royal IHC vindt van 8 tot en met 11 februari de kwalificatiewedstrijd Lassen van de landelijke talentenwedstrijd Skills Heroes plaats. Deelnemers aan de Skills Heroes zijn mbo-studenten die door middel van de wedstrijd uitgedaagd worden om in hun vakmanschap te excelleren. ROC Da Vinci College, organisator van de laswedstrijd, vindt het belangrijk dat jongeren in de regio het metaal- en constructievak leren kennen en dat zij uitgedaagd worden om het beste uit zichzelf te halen. Ook twee studenten van Da Vinci College gaan de uitdaging aan en strijden voor een plaats in de nationale Skills finale.

Lees meer
Actueel

Studenten Drechtsteden testen eerste zelfsturende elektrische pakjesboot

Studenten van diverse economische en technische opleidingen in de regio Drechtsteden lieten op 2 februari de eerste testversie van een innovatieve Pakjesboot ter water. Het zelfsturende elektrische vaartuigdat de binnenstad van Dordrecht kan bevoorraden, is in het Aqualab van Innovation Dock op de campus van RDM Rotterdam ter water gelaten. 

Lees meer
Actueel

Adryan Consultants B.V. huurt kantoorgebouw in Dordrecht

Adryan Consultants B.V. heeft recentelijk een langjarige huurovereenkomst getekend voor de huur van circa 589 m² turn-key kantoorruimte op de 3e verdieping van het uitermate representatieve moderne kantoorgebouw Wilgenbos 2 te Dordrecht.

Lees meer
Actueel

5G IoT Lab werkzaamheden van start

De Duurzaamheidsfabriek krijgt een ‘digitale dimensie’ met de komst van een heus “5G IoT Fieldlab”. In dit fieldlab zullen bedrijven, start ups en studenten experimenteren en innoveren met 5G en andere nieuwe technologie zoals het Internet of Things, big data en kunstmatige intelligentie. 

Lees meer
Actueel

HI vestigt zich in de Duurzaamheidsfabriek

Per 1 januari is HI (Holland Instrumentation) de nieuwste huurder in de Duurzaamheidsfabriek.

Lees meer
Actueel

2e Dordtse Ondernemers Boost video live

In het tweede videoverhaal van de Dordtse Ondernemers Boost staat Kwekersgilde centraal. Patrick startte in 2017 als circulaire stadskweker, urban farmer, met als doel om consumenten meer bewust te maken van lokaal, duurzaam en gezond voedsel dat in een stedelijke omgeving wordt geteeld.

Lees meer
Actueel

Smart Delta Drechtsteden is regio met reusachtige potentie

Deal Drecht Cities directeur Martin Bloem vertelt in de Binnenvaartkrant onder andere over De Drechtsteden als goede vestigingslocatie, het gericht binnenhalen van bedrijven naar de regio en meer vervoer over water. Lees hier het hele interview.

Lees meer
Actueel

Gemeente Krimpen aan den IJssel en Deal verstevigen maritieme samenwerking

De gemeente Krimpen aan den IJssel heeft via Deal een overeenkomst getekend met Rotterdam Maritime Capital of Europe, het samenwerkingsnetwerk van bedrijven, overheden, verenigingen en kennisinstellingen op maritiem gebied in de regio Rotterdam.  

Lees meer
Actueel

Lancering eerste video van Dordtse Ondernemers Boost

De Dordtse Ondernemers Boost geeft doormiddel van video’s een platform aan de ondernemers uit de stad. De Dordtse ondernemer die de spits afbijt is Remco van Helden.

Lees meer
Actueel

Twee projecten Innovatie Roadmaps Drechtsteden krijgen forse subsidie

Twee grote projecten in de regio Drechtsteden-Gorinchem hebben succesvol subsidies binnengehaald uit het R&D mobiliteitsfonds (RDM) van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO). Het gaat in totaal om EUR 48,5 miljoen voor de innovatieve projecten MENENS en SH2IPDRIVE.

Lees meer
Actueel

Eerste circulair bedrijfspand op Bedrijvenpark Ambachtsezoom bijna gereed

Richard Treure van Ribouw B.V. aannemer is de eerste ondernemer die zelf bouwt op Bedrijvenpark Ambachtsezoom en ook de eerste die zijn circulair bedrijfspand op dit bedrijvenpark oplevert. Journalist Trudy Wehrmeijer vroeg hem naar zijn ervaringen.

Lees meer
Actueel

Bakker Sliedrecht ontwikkelt nieuwe krachtcentrale voor emissievrij varen op methanolschepen

Systeemintegratoren Bakker Sliedrecht en RH Marine gaan een nieuw elektrisch systeem ontwikkelen waarmee schepen op methanol en andere emissievrije brandstoffen kunnen varen. Het doel is dat schepen in de toekomst niet alleen duurzamer, maar ook efficiënter, veiliger en betrouwbaarder kunnen varen.

Lees meer
Actueel

Holland Shipyards Group maakt groene havenoperaties mogelijk

Holland Shipyards Group heeft een volledig elektrische havensleepboot ontwikkeld voor groene havenoperaties. De EDDY 24-50 E sluit aan bij de eerder ontwikkelde revolutionaire EDDY TUG serie. De EDDY-sleepboten zijn ontworpen en gebouwd rond drie eenvoudige kerncriteria: veiligheid, prestaties en zuinigheid.

Lees meer
Actueel

Rotterdam erkend als dé Europese Maritieme Hoofdstad

Op 13 januari lanceerden classificatiebureau DNV en Menon Economics de 2022-editie van het rapport Leading Maritime Cities in the World. Rotterdam is de nummer twee geworden, na Singapore.

Lees meer
Actueel

Borghese Logistics brengt duurzaamheid een stap verder met Lighthouse in Dordrecht

Borghese Logistics ontwikkelt distributiecentrum Lighthouse op Businesspark Krabbegors in Dordrecht. 

Lees meer
Actueel

De eerste daily Deal van 2022 is uit

De eerste daily Deal van 2022 is uit met het laatste nieuws uit Smart Delta Drechtsteden:

Lees meer
Actueel

Superjacht van Heesen Yachts bereikt Dordrecht

Het inmiddels beroemde superjacht Galactica van Heesen Yachts heeft op 10 januari Dordrecht bereikt. Hier wacht het schip totdat de tocht naar Harlingen via de Noordzee kan worden vervolgd.

Lees meer
Actueel

Start het nieuwe jaar innovatief met steun van het MKB-Katalysatorfonds Drechtsteden

Smart Delta Drechtsteden stelt met het MKB-Katalysatorfonds Drechtsteden geld beschikbaar voor het stimuleren van innovaties in de (maritieme) maakindustrie. Heb jij, als regionale MKB-onderneming, een vernieuwend idee of pilot? En ben je op zoek naar financiering om dit mogelijk te maken? Vraag dan vandaag nog subsidie aan bij het MKB-katalysatorfonds Drechtsteden!

Lees meer
Actueel

Klein Units koopt kavel op bedrijventerrein Dordtse Kil 3

Klein Units uit Staphorst heeft op bedrijventerrein Dordtse Kil 3 een kavel bouwgrond gekocht ter grootte van ca. 13.128 m2. Op de kavel zal een bedrijfscomplex worden gerealiseerd, bestaande uit kantoorruimte en bedrijfsruimte. Het terrein rondom de opstallen zal volledig worden verhard.

Lees meer
Actueel

Video: Bakker Sliedrecht werkt samen met opdrachtgevers aan slimme duurzame oplossingen voor industrie

Maritieme toeleveranciers in de Drechtsteden bedenken samen met hun opdrachtgevers slimme oplossingen voor de verduurzaming van de industrie. In deze video Bakker Sliedrecht in de hoofdrol; een elektrotechnische specialist in de maritieme- en offshore sector. In opdracht van Heerema ontwikkelden zij een duurzame en innovatieve walstroomoplossing voor de twee grootste kraanschepen ter wereld. Benieuwd waarom en hoe ze dit doen? Andrew Waterstreet, project director Bakker Sliedrecht, legt dit uit. Bekijk hier de video

 

Lees meer
Actueel

Blue Amigo nieuwe vervoerder Waterbus Drechtsteden-Rotterdam

Per 1 januari 2022 is Blue Amigo de nieuwe vervoerder van de waterbus tussen Rotterdam en de Drechtsteden. 

Lees meer
Actueel

Samenwerken aan zorginnovaties tijdens Dare2Cross

Op dinsdag 1 februari zetten bedrijven en regionale zorginstellingen de volgende stap in innovaties op het gebied van zorg en welzijn tijdens Dare2Cross – Let’s Tech Care. De locatie van de bijeenkomst wordt binnenkort bekendgemaakt. Tijdens de bijeenkomst staan zes concrete innovatiecases centraal, onder meer op het gebied van mantelzorg en overbruggingszorg. Bent u erbij?

Lees meer
Actueel

The HERD huurt kantoorruimte in Dordrecht

Onlangs heeft The HERD BV. een huurovereenkomst gesloten voor de huur van circa 524 m² kantoorruimte op de begane grond in combinatie met 4 parkeerplaatsen aan de Burgemeester de Raadtsingel 93c in Dordrecht.

Lees meer
Actueel

Stichtingsbestuur ondernemersfonds en gemeente tekenen convenant

Op verzoek van een brede vertegenwoordiging uit het bedrijfsleven is er in 2021 gewerkt aan de oprichting van een ondernemersfonds.

Lees meer
Actueel

OI4 Demonstrator wint Implementation Award 2021

Het project ‘OI4 Demonstrator’ is bekroond met de Implementation Award 2021 van de Open Industry 4.0 Alliance. In dit project slaat een groot consortium van internationale partners de handen ineen om een impuls te geven aan het verbeteren van de interoperabiliteit in de industrie. Het project wordt gerealiseerd rond het Flow Center of Excellence in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht en wordt ondersteund door Innovation Quarter onder het SMITZH-programma.

Lees meer
Actueel

De Daily Deal van 15 december 2021

De laatste Daily Deal van 2021 met miljoenen voor project MENENS vanuit R&D Mobiliteitsfonds, Bakker Sliedrecht bedenkt innovatieve oplossingen, nieuwe…

Lees meer
Actueel

Jong Haventalent 2022 bekend gemaakt tijdens Dag van de Haven

Tijdens de Dag van de Haven werden statements gemaakt en werd de titel Jong Haventalent 2022 uitgereikt aan Margriet Geluk. Daar waar een jaar geleden nog zorgen waren om de ontwikkeling omtrent COVID-19, gaat het een jaar later onverwacht goed met de Haven van Rotterdam. De overslagvolumes en bijbehorende cijfers zijn goed. En daar waar eerder veel werd gesproken over energietransitie in de haven, zijn in het afgelopen jaar de mouwen opgestroopt. Dit en meer werd besproken tijdens het traditionele jaaroverzicht vanuit de Havenvereniging Rotterdam; De Dag van de Haven. 

Lees meer
Actueel

Schunk Carbon Technology huurt locatie op Ambachtsezoom

Schunk Carbon Technology B.V. behorende bij de Schunk Group heeft een huurovereenkomst bij Prohuis B.V. gesloten voor een locatie op bedrijvenpark “Ambachtsezoom” in Hendrik-Ido-Ambacht.

Lees meer
Actueel

​​Boskalis publiceert boek over de berging van de Ever Given

In maart 2021 stond Boskalis in het middelpunt van de belangstelling rond de berging van het gestrande megacontainerschip Ever Given in het Suezkanaal. Een grote groep experts van Boskalis en dochter SMIT Salvage slaagden erin om in samenwerking met de Suez Canal Authority het schip bij springtij vlot te trekken. Hierdoor konden de honderden wachtende schepen hun weg vervolgen en werd een potentieel drama voor de wereldhandel afgewend. 

Lees meer
Actueel

Ambipack verhuist naar Ambachtsezoom

Ambi Pack B.V. is volop in ontwikkeling en hoopt in 2023 de volgende stap te zetten: verhuizen naar het nieuwe circulaire bedrijventerrein Ambachtsezoom te Hendrik-Ido-Ambacht. Prohuis BV en haar partners ontwikkelen wederom een prachtig gebouw voor dit terrein. 

Lees meer
Actueel

Gemeente, Neptune en buren realiseren uniek project voor arbeidsmigranten

In 2020 heeft het ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) geld beschikbaar gesteld om projecten rondom het huisvesten van kwetsbare doelgroepen een financiële impuls te geven.

Lees meer
Actueel

Miljoenen voor project MENENS vanuit R&D Mobiliteitsfonds

MENENS (Methanol als Energiestap Naar een Emissieloze Nederlandse Scheepvaart) ontvangt een subsidie van 24 miljoen uit het R&D Mobiliteitsfonds van RVO. Dit project is ingediend door een consortium van 22 partijen uit de Nederlandse maritieme sector in de volle breedte. Vanuit de Zero Emission Dredging Hub (ZED Hub) zijn Boskalis, Van Oord, Damen, IHC en Deal Drecht Cities aangesloten bij dit consortium.

Lees meer
Actueel

Brevo Handelsmaatschappij vestigt op Bakestein Zwijndrecht

Prohuis ontwikkelt voor Brevo Handelsmaatschappij B.V. 2 bedrijfs-/kantoorunits met een totale omvang van 2.104m2 bedrijfsruimte, 380m2 kantoorruimte en 40 parkeerplaatsen op Bakestein in Zwijndrecht.

Lees meer
Actueel

Plaatsing fiets- en voetgangersbrug op bedrijvenpark Ambachtsezoom

Over het brede water van de Middentocht op bedrijvenpark Ambachtsezoom is dinsdag 30 november 2021 een fiets- en voetgangersbrug geplaatst. Deze bijna 18 meter lange brug ligt ter hoogte van de Sedum- en Kringloopstraat.

Lees meer
Actueel

Creon Online koopt bedrijfspand van Bouwonderneming Stout

Creon Online koopt het fraaie bedrijfs-/kantoorpand met buitenterrein aan de Kade 32-34 te Hardinxveld-Giessendam.

Lees meer
Actueel

Lees het laatste nieuws in De Daily Deal

SH2IPDRIVE ontvangt miljoenen voor onderzoek naar varen op waterstof, Dolderman begint aan de nieuwbouw, Kühne + Heitz Holland BV en Bdairy BV huren bedrijfsruimte in Dordrecht, de lancering van het boek ´Waterproof´ en nog veel meer.

Lees meer
Actueel

SH2IPDRIVE ontvangt miljoenen voor onderzoek naar varen op waterstof

SH2IPDRIVE (Sustainable Hydrogen Integrated Propulsion Drives), een consortium van 25 partijen dat zich richt op de toepassing van waterstof in de maritieme sector, ontvangt een subsidie van 24,2 miljoen euro uit het R&D mobiliteitsfonds. Dit consortium wordt ondersteund vanuit de Innovatie Roadmap Duurzaam Varen.

Lees meer
Actueel

Holland Shipyards Group maakt transportschepen geschikt voor windturbines

Door de toenemende hoogte van windturbines moeten transportschepen geschikt worden gemaakt voor het transport van deze volgende generatie windturbines. In opdracht van Amasus Shipping werkt Holland Shipyards Group momenteel in samenwerking met Niestern Sander aan de ombouw van ms Rotra Mare.

Lees meer
Actueel

Trichis en Deal publiceren boek Waterproof

Exact 600 jaar na de Sint Elisabethsvloed viert het boek Waterproof het water als grootste gemene deler van de bedrijfsactiviteiten in de Drechtsteden.

Lees meer
Actueel

Bouw Businesscenter Amstelwijck gestart

Op woensdag 24 november gaf projectontwikkelaar Herkon het startsein voor de bouw van het Businesscenter Amstelwijck in Dordrecht. Wethouder Maarten Burggraaf sloeg de officiële paal van dit nieuwe bedrijfsverzamelgebouw.

Lees meer
Actueel

Groen licht voor nieuwbouw Dolderman

Motorenleverancier en scheepswerf Dolderman startte in de week van 22 november met de bouw van zijn nieuwe bedrijfscomplex aan de 2e Merwedehaven in Dordrecht.

Lees meer
Actueel

Kühne + Heitz Holland BV en Bdairy BV huren kantoorruimte in Dordrecht

In multi tenant gebouw Wilgenbos 14-20 aan de rand van het centrum van Dordrecht heeft Q Makelaars Bedrijfshuisvesting ca. 1.600 m2 kantooroppervlakte verhuurd in opdracht van Bouwconsulting te Vught.

Lees meer
Actueel

Raad Hardinxveld-Giessendam beveelt burgemeester Dirk Heijkoop aan voor herbenoeming

De gemeenteraad van Hardinxveld-Giessendam beveelt burgemeester Dirk Heijkoop aan voor herbenoeming. Zowel de raad als de burgemeester zetten de samenwerking graag voort.

Lees meer
Actueel

Kick-off verkeerscampagne Lindtsedijk

Op vrijdagochtend 12 november 2021 heeft wethouder Jos Huizinga samen met bewoners Jolanda Donker en Desirée Prins en zoontje Jovy het grote A0 campagnebord onthuld op de route Geerweg – Lindtsedijk.

Lees meer
Actueel

Lancering WeDo Business platform voor en door Dordtse ondernemers

Op 19 november 2021 lanceerde wethouder Maarten Burggraaf het online WeDo Business platform. Dit platform geeft extra stimulans aan lokaal zaken doen.

Lees meer
Actueel

Maak kennis met mbo-opleidingen tijdens open dag Da Vinci College

Zaterdag 27 november 2021 van 10 tot 14 uur opent het ROC Da Vinci College haar deuren voor bezoekers.

Lees meer
Actueel

Europort 2021: Succesvolle 40e editie

Wat is het een feest om elkaar weer live te ontmoeten op Europort! Een ongelofelijke week vol maritieme ontmoetingen, borrels en energie.

 

Lees meer
Actueel

Stout realiseert Business Parc Nieuwland in Alblasserdam

Op 10 november ondertekenden PaalB B.V. en Bouwonderneming Stout de overeenkomst voor de nieuwbouw van het Business Parc Nieuwland, gelegen op het gelijknamige bedrijvenpark in Alblasserdam.

Lees meer
Actueel

Boskalis haalt grote opdracht voor offshore windproject binnen

Boskalis heeft een groot contract verworven voor het transport en de installatie van de monopile-funderingen en substations voor een offshore windpark met een waarde van circa 450 miljoen euro. Dit maakte de maritieme dienstverlener maandagochtend voorbeurs bekend.

Lees meer
Actueel

Baggerbedrijf De Boer betrekt pand Rabobank Sliedrecht

Eind dit jaar verhuizen zo’n zestig medewerkers van Baggerbedrijf De Boer naar het voormalige Rabobank-pand aan het Bonkelaarplein 25 in Sliedrecht. Het bedrijf, dat zich internationaal ‘Dutch Dredging’ noemt, heeft het pand aangeschaft na bemiddeling van Waltmann Bedrijfshuisvesting uit Dordrecht.

Lees meer
Actueel

Boskalis, Damen, Van Oord en Royal IHC samen in One Maritime Data Standard

Boskalis, Damen, Van Oord en Royal IHC hebben de krachten gebundeld om te komen tot een uniforme maritieme database. Deze One Maritime Data Standaard (OMDS) zorgt ervoor dat gegevensuitwisseling in de maritieme sector makkelijker wordt. 

Lees meer
Actueel

DHL Parcel koopt kavel voor CityHub op circulair bedrijvenpark Ambachtsezoom

Vervoerder DHL Parcel (met de bekende gele busjes!) gaat een CityHub bouwen op circulair bedrijvenpark Ambachtsezoom. Hun circulaire pand voldoet zelfs aan de hoogste duurzaamheidsnormen van BREEAM. Wethouder André Flach en CFO Gijsbert Burggraaf van DHL ondertekenden de koopovereenkomst voor een kavel van 6500 m2. De kavel, die wordt omzoomd door bomen, ligt bij de rotonde Ambachtsezoom/De Hil. Er zullen ongeveer 90 mensen komen te werken.

Lees meer
Actueel

Miljoeneninvestering in Fokker gaat officieel door

Het heeft een hoop gelobby gekost, de Fokkerdeal. Maar het moet dan ook veel gaan opleveren: de investering van 16 miljoen (waarvan 12 miljoen als lening) van de gemeente Papendrecht in vliegtuigbouwer Fokker moet voor minstens honderden nieuwe banen gaan zorgen. Goed voor de regio, vindt het grootste deel van de gemeenteraad, die officieel akkoord gaat met het plan. 

Lees meer
Actueel

De Drechtsteden bereiden zich voor op de komst van 5G

5G staat voor sneller en vooral betrouwbaarder mobiel bereik waarbij grote hoeveelheden data kunnen worden verwerkt. Dankzij 5G zijn we straks in staat sneller filmpjes te downloaden, wordt online gaming nog leuker en zijn artsen in staat om real-time vanuit het ziekenhuis mee te kijken en te overleggen terwijl de patiënt nog in de ambulance ligt.

Lees meer
Actueel

Bakker Sliedrecht voorziet Dekker Groep van walstroomaansluiting

Bakker Sliedrecht heeft een van Europa’s grootste drijvende zandcentrales van Dekker Groep voorzien van een duurzame walstroomaansluiting. 

Lees meer
Actueel

Fastenal betrekt bedrijfsruimte op Distripark Dordrecht

Borghese Logistics heeft ca. 6.000 m2 bedrijfsruimte op het bedrijventerrein Distripark Dordrecht opgeleverd aan Fastenal. Fastenal is de grootste distributeur van bevestigingsmiddelen in Noord-Amerika.

Lees meer
Actueel

Smart Delta Drechtsteden hét nieuwe merk voor de Drechtsteden

De Drechtsteden gaan verder onder een nieuwe naam en merk: Smart Delta Drechtsteden. Smart Delta Drechtsteden staat voor een nieuwe en slimme manier van samenwerken tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid en is de gezamenlijke afzender voor de ruimtelijk-economische ambities van de regio richting professionele stakeholders. Tijdens de eerste kwartaalbijeenkomst op 2 november van Smart Delta Drechtsteden is het merk met een lasershow spectaculair onthuld.

 

Lees meer
Actueel

DrechtstedenInZicht lanceert vernieuwde website

DrechtstedenInZicht is vernieuwd. Het is een uniek online platform voor beleidsmakers op het terrein van arbeidsmarkt. Door de actuele data en duiding over ontwikkelingen op het gebied van economie, arbeidsmarkt, onderwijs en skills geeft DrechtstedenInZicht de basis voor een structurele aanpak van complexe vraagstukken. Het platform ontwikkelt zich voortdurend om nog sneller en overzichtelijker realtime data en informatie te bieden over regionale, lokale en landelijke ontwikkelingen. Daarbij speelt de jongste ontwikkeling een grote rol: de vorming van een actieve community.

 

Lees meer
Actueel

Kleine CO2-voetafdruk door slimme keuzes op Ambachtsezoom

Pal naast de A16 in Hendrik-Ido-Ambacht ontwikkelt de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht circulair bedrijvenpark Ambachtsezoom, geïnspireerd op de Cradle tot Cradle principes. Het doel is een zo duurzaam mogelijk bedrijvenpark met een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk.

Lees meer
Actueel

Kwartiermaker Young Professionals challengeprogramma van start

Op 27 oktober is kwartiermaker Peter Wemmers gestart om het Drecht Cities Young Professionals Challengeprogramma uit te breiden naar provinciaal niveau, in samenwerking met HI (Holland Instrumentation). Dit programma is gestart in 2017 en is inmiddels een groot succes in de Drechtsteden. Het doel is jong talent aantrekken en behouden voor de regio en haar bedrijven. Inmiddels zijn er 20 challenges en events georganiseerd waar meer dan 200 young professionals aan mee hebben gedaan.

Lees meer
Actueel

Drechtsteden in VPRO Tegenlicht | De Nieuwe Elite

VPRO Tegenlicht: De nieuwe elite | zondag 24 oktober, 22.05 uur, VPRO, NPO 2
Waar Nederland achterloopt, ziet voorzitter Techniek Nederland deze regio als voorloper in de aanpak van technische beroepen. Zondag 24 oktober 2021, 22.05 uur op NPO 2, wordt het bezoek van Doekle Terpstra aan de Duurzaamheidsfabriek uitgezonden. Bekijk hier de trailer.

Lees meer
Actueel

Unieke opleiding in Nederland: Mhbo ICT Engineer

Mhbo ICT Engineer is de eerste opleiding in Nederland waarin mbo en hbo onderwijs wordt gecombineerd, verzorgd door het ROC van Amsterdam – Flevoland en HBO Drechtsteden in samenwerking met het bedrijfsleven.

Lees meer
Actueel

Claim jouw Dordtse bedrijf met WeDo

Samen staan ondernemers sterker dan alleen. Daarom is er een nieuw ondernemers platform voor het Dordtse MKB: WeDo!

Lees meer
Actueel

Japanse onderneming Kubota kiest Alblasserdam voor Noord-Europese distributie

De Japanse machineproducent Kubota is de nieuwe huurder van een groot distributiecentrum in Alblasserdam. De locatie van het haventerrein is strategisch gelegen naast de containerterminal van BCTN en wordt de uitvalsbasis van Kubota voor belevering aan de Noord-Europese markt.

Lees meer
Actueel

Groothandel kunststof en aluminium kozijnen Akulux-NL huurt bedrijfsruimte in Dordrecht

Akulux-NL is onlangs een langjarig huurovereenkomst aangegaan betreffende 1.600 m² bedrijfs-/kantoorruimte, gelegen aan de Bunsenstraat 17-19 te Dordrecht.

Lees meer
Actueel

Offshore Energy Exhibition and Conference 2021: hier vindt de energietransitie plaats

Offshore Energy Exhibition & Conference is Europa’s toonaangevende evenement voor de hele offshore-energie-industrie en een kans om bedrijfsleiders, hooggekwalificeerde experts en professionals op wereldwijde markten te bereiken.

Lees meer
Actueel

Aftermovie Smart City Next: de samenleving van de toekomst

De 10e editie van Smart City Next was op 27 en 28 september in Dordrecht. Wat een event!

Lees meer
Actueel

Prinses Beatrix opent de Prins Clausbrug in Dordrecht

Op dinsdag 26 oktober rond 16.30 uur opent prinses Beatrix de Prins Clausbrug officieel. Vanaf zowel de kant van de binnenstad als van Stadswerven in de opening goed te volgen. 

Lees meer
Actueel

Oprichting Coöperatieve Vereniging Parkmanagement Ambachtsezoom

De net opgerichte Coöperatieve Vereniging Parkmanagement Ambachtsezoom is verantwoordelijk voor het parkmanagement op het nieuwe circulaire bedrijvenpark in Hendrik-Ido-Ambacht.

Lees meer
Actueel

Start bouw kopgebouw ingeluid op Leerpark in Dordrecht

Op maandag 11 oktober 2021 is tijdens een feestelijke bijeenkomst het startsein gegeven voor de bouw van het ‘Kopgebouw’ op het Leerpark in Dordrecht. Dit moment werd gemarkeerd met een openluchtcollege op de bouwplaats over collectief innoveren in de Drechtsteden en het slaan van de eerste paal.

Lees meer
Actueel

Huisartsen en gemeente werken samen om gezinnen beter te helpen

Gemeente Zwijndrecht, alle huisartsen in Zwijndrecht en het Vivera Sociaal Wijkteam (VSWT) hebben met elkaar afgesproken dat ze meer en beter met elkaar gaan samenwerken in de zorg voor inwoners. 

Lees meer
Actueel

Genomineerden bekend Maritime Award KNVTS Schip van het Jaar 2021

De jury van de Maritime Award: KNVTS Schip van het Jaar 2021 heeft een drietal schepen genomineerd voor Nederlands meest prestigieuze maritieme prijs. De prijs zal dit jaar voor de 23ste maal worden uitgereikt tijdens het Maritime Awards Gala 2021.

Lees meer
Actueel

Zwijndrecht zoekt Junior Cyber Agents

Aftrap in het Mobiel Media Lab van de politie. Gemeente Zwijndrecht is op zoek naar Cyber Agents. Kinderen tussen de 8 en 12 jaar kunnen zichzelf opleiden tot Cyber Agent door HackShield te spelen; een spannende online game. Hierdoor leren ze cybercriminaliteit herkennen en voorkomen. De aftrap vindt plaats op zaterdag 9 oktober in het Mobiel Media Lab van de politie. 

Lees meer
Actueel

Nieuwe werkwijze Lokaal Zorgnetwerk slaat aan

De nieuwe werkwijze van het Lokaal Zorgnetwerk in Zwijndrecht is een succes. Dat blijkt uit een tussentijdse evaluatie. De nieuwe werkwijze is een proef van een jaar waarbij de zorg dichtbij huis wordt geregeld. Tot nu toe blijkt dat de hulp beter wordt afgestemd en er eerder resultaten te zien zijn.

Lees meer
Actueel

De daily Deal is uit!

Tweede Kamerleden en gedeputeerden maken kennis met de Drechtsteden. Oceanco, Damen en Holland Shipyards bouwen weer unieke schepen. Bedrijventerreinen in H.-I.-Ambacht blijven ontwikkelen. En Deal is klaar voor de herstart van de vakbeurzen.

Lees hier de nieuwsbrief. 

Wil jij ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws in de regio? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief. 

Lees meer
Actueel

KIVI organiseert avond met Adriaan Geuze over politieke ambities realiseren in het regionale landschap

Op 18 oktober organiseert de KIVI een presentatie met het thema: hoe kan men alle politieke ambities op klimaatbeleid en energiegebied, woningbouw en landbouw in het regionale landschap het beste kan realiseren?

Lees meer
Actueel

Laatste voorbereidingen Europort in volle vaart

Europort 2021 komt snel dichterbij. Met nog maar enkele weken te gaan, wordt er in volle vaart gewerkt aan de laatste voorbereidingen voor de beurs. Alle betrokkenen kijken uit naar de 40e jubileumeditie van Europort: dé plek om relaties te ontvangen en op een veilige manier succesvol te netwerken.

Lees meer
Actueel

Succesvolle startbijeenkomst duurzaam ondernemen op bedrijventerrein Antoniapolder

 

Tijdens de netwerkbijeenkomst Duurzaam Ondernemen op 29 september 2021 was de ‘Tourpresentatie van de Ronde van Zuid-Holland Zuid’ voor bedrijventerrein Antoniapolder in Hendrik-Ido-Ambacht.

Lees meer
Actueel

Thematafels verbinden ondernemers. Dordt Klaar voor de Vlaamse toerist? Jazeker

Antwerpen is dichterbij Dordrecht dan Amsterdam. Bovendien zijn er historische overeenkomsten tussen de oudste stad van Holland en Belgische steden als Brugge, Gent en Leuven. Dit maakt dat de Belgen graag een bezoek brengen aan Dordrecht en we ontvangen ze ook graag. Sterker, meer Belgische toeristen zijn van harte welkom. Helemaal nu door corona een stevige dip zit in het aantal bezoekers. Hoe we dat doen? Daar zijn we nog niet over uitgepraat.

Lees meer
Actueel

Circulair bedrijventerrein Ambachtsezoom populair

Wethouder André Flach en ondernemer Theo Kamsteeg ondertekenden op 30 september samen een overeenkomst voor een kavel van 3.000 meter op Ambachtsezoom.

 

Lees meer
Actueel

The Daily Deal 22-09-2021

In deze nieuwsbrief: Steel Shape Cutters en LGI Nederland vestigen in Dordrecht, nieuwe ICT opleidingen van start, Team Deal aan de slag voor de Waterway Cleanup. De ZED-hub komt aan bod tijdens de CEDA Dredging Days. En ZIE2021, Europort Rotterdam en Smart City Next komen eraan.

Lees meer
Actueel

HBO Drechtsteden start met twee nieuwe ICT-gerelateerde cursussen in het kader van Leven Lang Ontwikkelen

Op 15 november 2021 start, in samenwerking met Cyber Netwerk Drechtsteden en Microsoft partner Cyber7, de cursus Cyber Security Fundamentals. Er gaat bijna geen dag voorbij of we lezen wel iets in de media over cybercrime.

Lees meer
Actueel

Steel Shape Cutters vestigt in Dordrecht

Een nieuwe aanwinst voor de maakindustrie! Steel Shape Cutters heeft zich onlangs gevestigd in Dordrecht. Een nieuw bedrijf dat kansen ziet als het gaat om 3D profileren van stalen buizen en H-balken voor de maritieme en offshore sector. 

 

 

Lees meer
Actueel

Themajaar 600 jaar Elisabethsvloed officieel van start

Op 2 juli 2021 is het themajaar ‘600 jaar Elisabethsvloed’ officieel van start gegaan met De Grote Feestelijke Reddingsdag van de Redders van Dordt. Leerlingen uit groep 6 gingen met zelfgebouwde vlotten de rivier het Wantij op om evacués in veiligheid te brengen. 

Lees meer
Actueel

Uitnodiging thematafel Dordt ontvangt Vlamingen

Steeds meer Vlamingen weten de weg naar Dordrecht te vinden. Geef ze eens ongelijk. In nog geen uur tijd ben je vanuit Vlaanderen in de oudste en mooiste stad van Holland.

Lees meer
Actueel

Voortgang woningbouw Blauwe Zoom

Het afgelopen jaar is er door de gemeente Hardinxveld-Giessendam in samenwerking met de Gebroeders Blokland hard gewerkt om een nieuw stukje aan de Blauwe Zoom toe te voegen. En met succes.

Lees meer
Actueel

Hardinxveld-Giessendam wijst op mogelijkheden ondernemen aan huis

De gemeente Hardinxveld-Giessendam wijst ondernemers en inwoners op de mogelijkheden van een bedrijf vanuit huis. 

Lees meer
Actueel

Klimaatverandering en de gevolgen voor Hardinxveld-Giessendam

De gevolgen van klimaatverandering waren afgelopen zomer goed te merken. Niet alleen binnen de gemeente- en landsgrenzen van Hardinxveld-Giessendam, maar ook wereldwijd. Overstromingen, droogte, bosbranden, etc.

Lees meer
Actueel

Diztrikt gaat aan de slag met Maasterras-West Zwijndrecht

Diztrikt zet volgende stap in ontwikkeling Spoorzone Zwijndrecht. Maasterras-West, gelegen vlakbij het station van Zwijndrecht, wordt getransformeerd tot een aantrekkelijke stedelijke wijk voor jong en oud.

Lees meer
Actueel

Skatepark Hendrik-Ido-Ambacht vernieuwd en vergroot

Het skatepark in het Baxpark van Hendrik-Ido-Ambacht is vernieuwd en bijna tweeënhalf keer zo groot geworden.

Lees meer
Actueel

Innovatief idee? Vraag vandaag nog subsidie aan bij het MKB-Katalysatorfonds Drechtsteden!

De Drechtsteden-gemeenten stellen geld beschikbaar voor het stimuleren van innovaties in de (maritieme) maakindustrie. Heeft u, als regionale MKB-onderneming, een vernieuwend idee of pilot? 

Lees meer
Actueel

ZomerOndernemer Drechtsteden 2021, jongeren starten in zomervakantie hun eigen bedrijf

ZomerOndernemer Drechtsteden vond dit jaar voor de 3e keer plaats in de Drechtsteden en wordt georganiseerd door Stichting The New Entrepreneur.

Lees meer
Actueel

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap geeft groen licht voor 5 nieuwe hbo-opleidingen in Dordrecht

Dordrecht Academy mag vijf nieuwe Associate degree-opleidingen starten in Dordrecht: Engineering, Logistiek Management, Business Studies Logistiek, Integraal Bouwmanagement en de Pedagogisch Educatief Professional.

Lees meer
Actueel

Blue Amigo en Deal samen in innovatief personenvervoer over water

Blue Amigo en Deal Drecht Cities gaan de krachten bundelen op het gebied van innovatief personenvervoer over water. De samenwerking richt zich op het toegankelijker maken van riviervervoer in de Drechtsteden en moet leiden tot een duurzaam watertaxisysteem.

Lees meer
Actueel

Oplevering distributiecentrum ELCEE op Distripark Dordrecht door Borghese Logistics

Borghese Logistics heeft ca. 14.000 m2 bedrijfsruimte op het bedrijventerrein Distripark Dordrecht opgeleverd aan ELCEE, een toonaangevend specialist in mechanische- en industriële componenten. Dit state-of-the-art distributiecentrum is naar ontwerp van Mies Architectuur en gerealiseerd door Pleijsier Bouw.

Lees meer
Actueel

HighBrook Investors en Proptimize kopen verhuurd distributiecentrum in Zwijndrecht van Berckheijde Private Investors Fund C.V.

Berckheijde Private Investors Fund C.V. heeft een logistiek bedrijfscomplex aan de Mandenmakersstraat 1a te Zwijndrecht middels een stille verkoop transactie verkocht aan HighBrook Investors en Proptimize, ten behoeve van de CityLink portefeuille. Het complex is volledig langjarig verhuurd aan Medipoint B.V.

Lees meer
Actueel

Uitbreiding Leefwerf en Binnenvaartmuseum met afmeervoorzieningen Waterbus

Nadat Leefwerf De Biesbosch en het Binnenvaartmuseum de handen ineen hebben geslagen om 5 ligplaatsen in het Wantij te realiseren, heeft de gemeenteraad van Dordrecht een motie aangenomen dit te faciliteren.

Lees meer
Actueel

De Drechtsteden, enorme maritieme hotspot

Een mooiere locatie als maritieme hotspot is bijna niet denkbaar. Ingeklemd tussen de grootste en drukste waterwegen van ons land vormen de Drechtsteden de verbinding met Antwerpen, Amsterdam en het achterland.

Lees meer
Actueel

MKB-Katalysatorfonds al vijf jaar op de markt

Verbinding is het sleutelwoord. Er lopen in de Drechtsteden talloze ondernemers met creatieve, innovatieve ideeën rond. Hoe zonde zou het zijn als we deze ideeën nooit zouden kennen en gebruiken?

Lees meer
Actueel

Nieuwe app ‘Ambacht Actief’ zet activiteiten op de kaart

Een nieuwe app maakt het eenvoudig om vrijwilligerswerk én activiteiten op het gebied van zorg, welzijn, bewegen en vrije tijd te vinden. De app Ambacht Actief bundelt al deze activiteiten op één plek. De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht wil met de nieuwe app een overzicht bieden van het uitgebreide activiteitenaanbod in het dorp.

Lees meer
Actueel

Schlepp- und Fährgesellschaft Kiel gunt Holland Shipyards Group opdracht extra volledig elektrische veerboot

Met de eerdere levering van een hybride en volledig elektrische veerboot en een lopend contract voor drie extra hybride veerboten, heeft Schlepp- und Fährgesellschaft Kiel (SFK) onlangs een extra volledig elektrische veerboot aan Holland Shipyards Group gegund.

Lees meer
Actueel

Maritieme sector zet grote stap in groene toekomst

Deze week heeft de maritieme sector concrete voorstellen ingediend voor de R&D-regeling van 150 miljoen euro van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). Deze regeling is bedoeld voor innovatieve projecten in de sectoren maritiem, automotive en luchtvaart en is gericht op verduurzaming en digitalisering.

Lees meer
Actueel

Total Roof Care B.V. verhuist naar Bakestein

Vanmiddag heeft het Zwijndrechtse bedrijf Total Roof Care B.V. (TRC) de handtekeningen gezet voor laatste vrije kavel op bedrijventerrein Bakestein. Bij Total Roof Care B.V. staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Het dak zal voorzien worden van ruim 300 zonnepanelen. Een gedeelte hiervan is voor eigen gebruik. De overige zonnepanelen mogen geplaatst worden door inwoners van Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. 

Lees meer
Actueel

The daily Deal 21-07-2021

In de Daily Deal: Infracapital neemt BCTN over en Fastenal vestigt op Distripark Dordrecht. Volop kansen voor de riviercruisesector, Rotterdamse wethouders bezoeken Oceanco en de Drechtsteden doen het goed als MKB-vriendelijke gemeenten. 

Lees meer
Actueel

Borghese Logistics sluit huurovereenkomst met Fastenal voor Distripark Dordrecht

Ontwikkelaar Borghese Logistics sluit een huurovereenkomst met Fastenal voor het splinternieuwe distributiecentrum op Distripark Dordrecht. In dit state-of-the-art warehouse huurt Fastenal binnenkort 5.650 m2, verdeeld over 5.000 m2 bedrijfsruimte, 670 m2 kantoor en 39 parkeerplaatsen.

Lees meer
Actueel

Vacature Office Manager

Ben jij een écht organisatietalent? Kun jij veel ballen in de lucht houden zonder het overzicht te verliezen? Is regelen en ontzorgen jou op het lijf geschreven? Dan is dit de vacature voor jou!

Lees meer
Actueel

Superjachtsector wil ligplaatsen in Rotterdam

De Taskforce Superyacht Delta is van start. Donderdag 1 juli was de aftrap van het programma gericht op het toekomstbestendig maken van de superjachtsector in de regio Drechtsteden-Rotterdam. De bijeenkomst werd gehost door Bolidt in Hendrik-Ido-Ambacht.

Lees meer
Actueel

Papendrecht zet in op kwalitatieve economische groei

Papendrecht heeft een visie opgesteld hoe de gemeente er in 2035 uit moet zien. Journalist Hans Huisman spreekt met wethouder Corine Verver over de plannen. Hoe blijft Papendrecht economisch vitaal?

Lees meer
Actueel

The daily Deal 07-07-2021

De nieuwe ‘daily Deal’ is uit! Van Oord, Royal IHC, Damen, Boskalis en de Drechtsteden lanceren de Zero Emission Dredging Hub. Logistics Group International vestigt zich op DistriPark Dordrecht. Concordia Damen bouwt het eerste binnenvaartschip op waterstof. Sensoren vergroten de veiligheid bij Dordtse bruggen. 

Lees meer
Actueel

Logistics Group International vestigt op DistriPark Dordrecht

LGI Nederland huurt 10.000m2 warehouse op Distripark Dordrecht. Deze logistiek dienstverlener uit Rotterdam heeft begin juni de eerste klant al gecontracteerd: een Amerikaanse producent van medische apparatuur voor ziekenhuizen. De oplevering van het pand is naar verwachting eind dit jaar.

Lees meer
Actueel

Twee sensoren gaan de veiligheid bij Dordtse bruggen drastisch vergroten

Een proef van infrabedrijf Engie rond de Boombrug in Dordrecht moet de veiligheid rond beweegbare bruggen in heel Nederland vergroten.

Lees meer
Actueel

Van der Leun ontvangt het Predicaat Koninklijk

Royal Van der Leun heeft op 24 Juni 2021 het Predicaat Koninklijk in ontvangst genomen. Bij de officiële plechtigheid werden er toespraken gegeven door de commissaris van de Koning dhr. Jaap Smit, burgemeester dhr. Jan de Vries en CEO Martin den Breejen.

Lees meer
Actueel

Concordia Damen bezegelt ‘historische order’ voor nieuwbouw waterstofschip

Concordia Damen heeft een naar eigen zeggen historische overeenkomst bezegeld met Lenten Scheepvaart. Het contract, feestelijk ondertekend op 18 maart door Harm Lenten en Concordia Damen-CEO Chris Kornet, betreft de bouw van het eerste binnenvaartschip ooit dat op waterstof vaart.

Lees meer
Actueel

Zero Emission Dredging Hub van start

Op 2 juli startte het samenwerkingsverband de Zero Emission Dredging Hub. Van Oord, Boskalis, Royal IHC, Damen en de Drechtsteden tekenden een convenant voor structurele samenwerking richting emissievrij baggeren. Een primeur op weg naar een groene toekomst.

Lees meer
Actueel

The daily Deal 23-06-2021

De nieuwe ‘daily Deal’ is uit! DHL bouwt het groenste sorteercentrum van Nederland op DistriPark Dordrecht. Dordrecht Academy en Career Boost zijn officieel van start en de Economic Development Board roept bedrijven op aan te haken. In de Duurzaamheidsfabriek ontwikkelen studenten een bootlift voor de watertaxi Futuro. Sliedrecht wil meer banen en de regiofunctie in het dorp terug.

Lees meer
Actueel

Sliedrecht wil meer banen en regiofunctie in het dorp terug

Het aantal banen in het Sliedrechtse bedrijfsleven moet omhoog en het dorp moet weer de regiofunctie krijgen die het vroeger had. Voorzitter Adrie Stuij van de Vereniging Sliedrechtse Ondernemingen: ‘Als dat niet lukt, dan is Sliedrecht over dertig jaar misschien een slaapdorp.’

Lees meer
Actueel

Nieuwe stadhuis Dordrecht lost kantoorprobleem op

In het nieuwe stadskantoor van Dordrecht komt 3500m2 vrij voor bedrijven. Dit moet het tekort aan kwalitatieve kantoorruimte in de stad oplossen. Tijdens de tweede thematafel sprak stadsondernemer Anasha van Tooren hierover met o.a. investeerders en ondernemers.

Lees meer
Actueel

Studenten ontwikkelen bootlift voor duurzame watertaxi Futuro

Studenten van het Da Vinci college en de Hogeschool Rotterdam maakten een bootlift voor de duurzame watertaxi Futuro. De lift is ontwikkeld in opdracht van Elio Barone (Imbarcazione Barone). Sinds 2015 maken studenten onderdelen voor de Futuro als onderdeel van hun opleiding.

Lees meer
Actueel

DHL bouwt groenste sorteercentrum in Nederland op DistriPark Dordrecht

DHL Parcel bouwt een gloednieuw sorteercentrum op DistriPark Dordrecht. Het terrein beslaat in totaal meer dan tien voetbalvelden (44.000 m2), waarop voor DHL een sorteercentrum van 15.000 m2 wordt gebouwd. In alle fasen van de bouw, van gebruik van materialen tot en met de exploitatie, is duurzaamheid het uitgangspunt.

Lees meer
Actueel

The daily Deal 09-06-2021

Legend Logistics opent een filiaal in Papendrecht en Kubota breidt uit naar Alblasserdam. De transformatie van het Waterbusplein in Hendrik-Ido-Ambacht is van start en de Drechtsteden publiceren de Energiestrategie. Bekijk de nieuwe EDB Headquarters update en meld je aan voor het delta-event Friends of the River. Dat en meer in de nieuwe ‘daily Deal‘!

Lees meer
Actueel

August Storm neemt Koedood Marine Group over

Koedood Marine Group is overgenomen door het familiebedrijf August Storm. Eigenaar Arie Koedood: ‘Deze overname garandeert de continuïteit van ons familiebedrijf.’ Koedood en de dochterbedrijven Emigreen en Hybrid Ship Propulsion blijven actief onder de bekende namen. 

Lees meer
Actueel

MAAT lanceert MAAT E-Mobility

Transportbedrijf MAAT richt zich met de nieuwe divisie E-Mobility op elektrische voertuigen. Directeur Arjan Maat: ‘Steeds meer bedrijven willen hun wagenpark verduurzamen. Wij geloven echt in elektrificatie en gaan pionieren in een snelgroeiende markt.’

Lees meer
Actueel

Bouwcenter Esselink vestigt in Hardinxveld-Giessendam

Bouwcenter Esselink koopt een grootschalig bedrijfscomplex in Hardinxveld-Giessendam. Met deze uitbreiding kan de groeiende klantenkring in de regio Rotterdam-Gorinchem worden bediend. Het pand wordt de komende maanden verbouwd tot bouwwinkel met afhaalvestiging.

Lees meer
Actueel

Kubota huurt distributiecentrum in Alblasserdam

Kubota huurt vier units in het Alblasserdam Logistics Centre van Goodman Nederland. Dit distributiecentrum ligt naast containerterminal BCTN. Hierdoor kan Kubota straks efficiënt industriële machines importeren en distribueren naar klanten in heel Noord-Europa.

Lees meer
Actueel

Legend Logistics opent vestiging in Papendrecht

Een van de grootste tankcontaineroperators in Azië, Legend Logistics Group, opent een filiaal in Papendrecht. Met deze vestiging in het logistieke hart van Nederland wil het bedrijf zich richten op de Europese markt.

Lees meer
Actueel

Steel Shape Cutters B.V. vestigt in Dordrecht

Steel Shape Cutters BV (SSC) vestigt zich in Dordrecht. Dit nieuwe technologiebedrijf is gespecialiseerd in het 3D-profileren van grote stalen buizen, profielen en kokers. Directeur Peter Staat: ‘Wij willen volledig geautomatiseerd gaan werken met de inzet van snijrobots. Er zijn reeds twee machines besteld.’ SSC hoopt medio juni operationeel te zijn.

Lees meer
Actueel

Bakestein tourt mee opweg naar een energieneutraal bedrijventerrein

Op bedrijvenpark Bakestein in Zwijndrecht startte de Tour van Zuid-Holland Zuid. Tijdens deze ronde gaan ondernemers uit de regio aan de slag met duurzaam ondernemen. Adviseurs duurzaamheid Willemien Trompert-Lavooij en Tim von Harras: ‘Wij willen dat ondernemers elkaar inspireren om meer maatregelen op het gebied van energie en duurzaamheid te nemen. Bakestein is een van de koplopers.’

Lees meer
Actueel

Nieuw distributiecentrum op DistriPark Dordrecht

Vastgoedontwikkelaars Proptimize en Built to Build starten met de bouw van een nieuw distributiecentrum langs de A16 op DistriPark Dordrecht: het A16 Cargo Center. Het complex beslaat ruim 31.000m2 en wordt in maart 2022 opgeleverd.

Lees meer
Actueel

Eerste paal geslagen op bedrijventerrein Ambachtsezoom

Een feestelijk moment: de bouw van het eerste circulaire bedrijvenpark van Nederland is nu officieel van start. Wethouder André Flach en Arjan van de Graaf van Prohuis BV hebben de allereerste paal geslagen. Flach: ‘Op Ambachtsezoom is veel aandacht voor energie, water, biodiversiteit, luchtkwaliteit en natuurlijk de mens. Dat is bouwen voor de toekomst.’

Lees meer
Actueel

Verduurzaming in de maritieme maakindustrie

Verduurzaming is een belangrijk thema in de maritieme maakindustrie van de Drechtsteden. Zo ook bij Holland Shipyards Group. Bekijk hier de video waarin commercieel directeur Marco Hoogendoorn vertelt: ‘We kunnen een groen schip bouwen, maar kijken met partners uit de regio ook hoe we het bouwproces zelf kunnen vergroenen.’

Lees meer
Actueel

The daily Deal 12-05-2021

Lees hier de nieuwe ‘daily Deal!’ Kroon Metal Technology verhuist naar Dordrecht, Baggerbedrijf De Boer koopt een nieuw kantoor in Sliedrecht en vastgoedbelegger Sagax investeert in een industrieel bedrijfscomplex in Papendrecht. Bekijk de nieuwe Smart Industry video over de verduurzaming in de maritieme maakindustrie en houd 2 juli vrij voor de unieke masterclass Friends of the River.

Lees meer
Actueel

Op weg naar veilige implementatie van waterstof in maritieme operaties

Deze maand start het samenwerkingsproject ‘MIIP Hydrogen for Maritime Operations’. Onder leiding van TNO maken verschillende bedrijven uit de Drechsteden een routekaart voor veilige implementatie van waterstof voor maritieme toepassing. Hierbij ligt de focus op Baggeroperaties. Het project is onderdeel van de Innovatie Roadmap Delta Technology.

Lees meer
Actueel

Sagax koopt bedrijfscomplex in Papendrecht

M7 Real Estate heeft een grootschalig industrieel bedrijfscomplex gelegen aan de Ketelweg 18A-22 in Papendrecht verkocht aan vastgoedonderneming Sagax. Het complex is volledig en langjarig verhuurd aan de Caterpillar dealer Pon Power.

Lees meer
Actueel

Binnenvaartdagen Zwijndrecht verplaatst naar 2022

De Binnenvaartdagen Zwijndrecht die gepland stonden voor september 2021 zijn afgelast. Corona is de spelbreker. Medeorganisator Rutger Hoogerwerf (BURO RUW): ‘We gaan vol goede moed en vertrouwen naar volgend jaar. De Binnenvaartdagen 2022 komen eraan!’

Lees meer
Actueel

Studenten onderzoeken kansen voor bedrijfsleven Zwijndrecht

Hoe kan het bedrijfsleven van Zwijndrecht en Heerjansdam inspelen op de snelle maatschappelijke, economische en technologische ontwikkelingen? En hoe kunnen zij hierbij zo optimaal mogelijk samenwerken met de lokale overheid? Studenten uit Delft, Leiden en Rotterdam doen op dit moment onderzoek naar deze vragen. Begin juni presenteren zij hun eindrapport.

Lees meer
Actueel

Holland Shipyards bouwt eerste elektrische veerboot

Holland Shipyards Group heeft de primeur voor Nederland: de eerste volledig elektrische veerboot. De veer is gebouwd voor Brevik Fergeselskap uit Noorwegen. Op 10 maart werd de Sandøy voor het eerst te water gelaten en binnenkort verlaat het schip de werf in Hardinxveld-Giessendam.

Lees meer
Actueel

Kroon Metal Technology verhuist naar Dordrecht

Metaalbewerkingsbedrijf Kroon Metal Technology verhuist van Wijchen naar Dordrecht. Het bedrijf is in 2012 overgenomen door Steel Solutions international en trekt in juli bij het Dordtse snijbedrijf in op Dortse Kil II. Managing Director Hans Ritmeester:’Logistiek gezien is dit een enorme verbetering. De integratie geeft onze slagkracht een boost.’

Lees meer
Actueel

Nieuw kantoor voor Baggerbedrijf De Boer

Baggerbedrijf De Boer-Dutch Dredging verhuist eind dit jaar naar het voormalige Rabobank-pand in Sliedrecht. Naast de zestig kantoormedewerkers van De Boer, nemen ook de medewerkers van dochteronderneming Van der Waal uit Papendrecht hun intrek in het pand.

Lees meer
Actueel

Virtuele superjacht-handelsmissie Italië groot succes

Op de digitale missie Toscane zijn veel nieuwe contacten gelegd met Italiaans supjachtbouwers en toeleveranciers. Ook waren er inspirerende workshops over duurzaamheid. Wethouder Maarten Burggraaf: ‘De superjachtsector loopt voorop in innovatie. Hier kan de brede maritieme sector van profiteren.’

Lees meer
Actueel

The daily Deal 28-04-2021

Lees hier de nieuwe ‘Daily Deal!’ Pentacon Ingenieurs en Trans-X vestigen zich op het Leerpark Dordrecht. De Drechtsteden hebben een gebrek aan oeverlocaties. Jumbo opent een hub op Dordtse Kil III, Medipoint breidt uit in Zwijndrecht en containerterminal BCTN in Alblasserdam groeit als kool. 

Lees meer
Actueel

Pentacon Ingenieurs vestigt zich in Dordrecht

Per 1 mei vestigt het multidisciplinair ingenieursbureau Pentacon zich in de Duurzaamheidsfabriek op het Leerpark Dordrecht. Daan Wortel, Managing Director Duurzaamheidsfabriek: ‘Als hightechbedrijf is Pentacon een waardevolle toevoeging voor de technologische industrie in de regio. Niet alleen door hun specifieke expertise, maar ook door hoe zij opereren: met de blik naar buiten.’

Lees meer
Actueel

Trans-X vestigt zich op Innovatie Campus Leerpark

Startup Trans-X gaat unieke duurzame transferia voor goederen en mensen ontwikkelen vanuit het DOC (Drechtsteden Ondernemers Centrum). Oprichter Maurice van der Meché: ‘DOC is voor ons ideaal. In het hart van de technologische industrie van de Drechtsteden en te midden van innovatieve ondernemers en kennisinstituten.’

Lees meer
Actueel

Pentacon Ingenieurs vestigt in Dordrecht

Per 1 mei vestigt het multidisciplinair ingenieursbureau Pentacon zich in de Duurzaamheidsfabriek op het Leerpark Dordrecht. Daan Wortel, Managing Director Duurzaamheidsfabriek: Als hightechbedrijf is Pentacon een waardevolle toevoeging voor de technologische industrie in de regio. Niet alleen door hun specifieke expertise, maar ook door hoe zij opereren: met de blik naar buiten.’ 

Lees meer
Actueel

Medipoint breidt uit in Zwijndrecht

Medipoint huurt 12.249m2 extra logistieke bedrijfsruimte in Zwijndrecht. Medipoint is een van de grootste aanbieders van zorg- en welzijnsproducten in Nederland. De nieuwe bedrijfsruimte wordt gebruikt voor distributie, opslag en assemblage van revalidatiehulpmiddelen.

Lees meer
Actueel

Gebrek aan oeverlocaties in Drechtsteden

De Drechtsteden hebben alleen al dit jaar zes bedrijven met concrete interesse in een vestiging aan het water afgewezen. De kade is namelijk overvol. Een pijnlijke constatering voor de regio die juist zo afhankelijk is van de maritieme industrie. Deellocaties lijken de oplossing. 

Lees meer
Actueel

Jumbo opent ‘hub’ op Dordtse Kil III

Supermarktketen Jumbo opent een Cityhub op industrieterrein Dordtse Kil III om de vraag naar thuisbezorging aan te kunnen. Dit levert de regio 150 arbeidsplaatsen op. De bouw van het pand gaat binnenkort van start. 

Lees meer
Actueel

Kooiman ontwerpt en bouwt ‘groen beunschip’ voor C. Zuiddam

Kooiman Marine Group heeft de opdracht gekregen van C. Zuiddam VOF voor de bouw en oplevering van een beunschip met een Green Award Gold. Het schip gaat een van de meest efficiënte en duurzame beunschepen in de binnenvaart worden.

Lees meer
Actueel

Parkmanagement bedrijvenpark Ambachtsezoom door ParkTrust

Op bedrijvenpark Ambachtsezoom verzorgt ParkTrust in opdracht van gemeente Hendrik-Ido-Ambacht full service parkmanagement. Ad van den Berg is directeur van ParkTrust èn parkmanager voor Ambachtsezoom: ‘De duurzame ambities van dit bedrijvenpark spreken mij enorm aan. Ik wil mij daar graag samen met de ondernemers voor inzetten.’

Lees meer
Actueel

Martin Bloem in de lucht bij Studio De Witt

Afgelopen zaterdag was Martin Bloem (directeur Deal) te gast bij Studio De Witt. Naast zijn muzieksmaak ging het over de activiteiten van Deal: promotie van de regio om het bedrijfsklimaat aantrekkelijk te maken. De ligging tussen Rotterdam en Antwerpen, in combinatie met de rivieren is uniek. 

Lees meer
Actueel

Vacature Projectmanager Promotie

Gezocht: (junior) Projectmanager Promotie voor 40 uur per week. Als projectmanager krijg je de kans je creativiteit op tal van vlakken te laten zien. Ben jij strategisch en operationeel sterk in het uitvoeren van communicatieprojecten? Weet jij vanuit een creatieve aanpak zaken te vertalen naar pakkende content? Dan zoeken we jou!

Lees meer
Actueel

Containertransferium Alblasserdam groeit als kool

De binnenvaartoverslag op de containerterminal van BCTN in Alblasserdam is in zes jaar tijd gegroeid naar 100.000 containers. De terminal draagt hiermee bij aan een betere bereikbaarheid van de Rotterdamse haven en is bovendien een trekpleister voor regionale bedrijvigheid.

Lees meer
Actueel

Van Leeuwen Buizen Groep behaalt positief resultaat in 2020

De Van Leeuwen Buizen Groep behaalde in 2020 ondanks de bijzondere omstandigheden door corona een positief resultaat. De onderneming profiteerde van de schaalgrootte door de overname van Benteler Distribution eind 2019. Daarmee werd de onderneming in omvang verdubbeld. Eind 2020 herstelde de markt zich enigszins.

Lees meer
Actueel

The daily Deal 13-04-2021

Lees hier de nieuwe ‘Daily Deal!’ Deal blikt terug op een innovatief 2020. Het schokbetonterrein in Zwijndrecht transformeert tot nautisch-maritiem centrum, de Young Professionals community groeit door en Motivaction publiceert zijn onderzoek naar beleven in de Drechtsteden en het MKB-Katalysatorfonds bestaat 5 jaar. bit.ly/2QleApy

Lees meer
Actueel

Jaarverslag 2020: van de nood een deugd maken

Directeur Martin Bloem blikt terug op 2020. De coronacrisis leidde bij Deal tot meer innovatie op de werkvloer. Digitaal werd de nieuwe norm. De vraag naar oeverlocaties bleef hoog. Bent u ook benieuwd wat er het afgelopen jaar bereikt is? 

Lees meer
Actueel

Loveld-terrein transformeert naar nautisch-maritiem centrum

Het braakliggende schokbetonterrein in Zwijndrecht wordt omgebouwd tot een state-of-the-art cluster van bedrijven in de scheepvaart. Dat is het resultaat van een unieke samenwerking tussen lokale ondernemers, gemeente en projectontwikkelaars. Wethouder Tycho Jansen: ‘Het wordt een plek waar bedrijven samenwerken, diensten delen en elkaar versterken.’

Lees meer
Actueel

Regio trots op succes Boskalis

De regio is trots op de prestaties van Boskalis in het Suezkanaal en aan de Noorse kunst. ‘De klussen vinden ver van huis plaats. Heel de wereld kijkt mee, maar de maritieme kennis komt van de mensen hier. Daar mogen we best trots op zijn. Felicitaties aan Boskalis en Smit Salvage voor een geslaagde operaties’, aldus een woordvoerder van Deal Drecht Cities.

Lees meer
Actueel

DocWolves huurt bedrijfsruimte in Dordrecht

Softwareontwikkelaar DocWolves verhuist naar de Draai in Dordrecht. DocWolves zit achter de merken OurMeeting, Parlaeus en ZorgBox. Het bedrijf is momenteel gevestigd aan de Spuiboulevard in Dordrecht. 

Lees meer
Actueel

Tweede waterstoftankstation in Dordrecht

Er kan straks niet alleen bij het DistriPark waterstof worden getankt, maar ook in de binnenstad van Dordrecht. Tankstation Laan der Verenigde Naties en Hystream BV hebben een overeenkomst ondertekend voor de bouw van het eerste binnenstedelijk waterstoftankstation in de Drechtsteden. Uiteindelijk moeten er zes waterstoftankstations in de regio worden gerealiseerd.

Lees meer
Actueel

Het MKB-Katalysatorfonds bestaat 5 jaar

Een feestelijk moment. Het MKB-Katalysatorfonds bestaat deze maand 5 jaar. Met speerpunten als duurzaam varen, delta technologie en slimme maakindustrie heeft het fonds de afgelopen periode bijgedragen aan het versnellen van innovatie in de (maritieme) maakindustrie in de regio Drechtsteden.

Lees meer
Actueel

The daily Deal 24-03-2021

Lees hier de nieuwe ‘Daily Deal’! Projectontwikkelaars kopen zes kavels op bedrijvenpark Ambachtsezoom. De EDB zet in op slim samenwerken in de Drechtsteden. Crocs Europe neemt haar intrek op DistriPark Dordrecht. Fieldlab RAMLAB en Valk Welding halen de eerste klant binnen voor hun 3D metaalprinter. In de Duurzaamheidsfabriek start de Technohub Smart Metrology & Manufacturing.

Lees meer
Actueel

Reppel Vastgoed B.V. koopt beleggingsobject op Dordtse Kil I

Reppel Vastgoed B.V. is eigenaar worden van het beleggingsobject dat plaatselijk bekend is als Kamerlingh Onnesweg 22-28 / Einsteinstraat 5 te Dordrecht. Het complex omvat ca. 5.653 m2 bedrijfsruimte, ca. 1.655 m2 kantoorruimte en is gelegen langs de doorgaande weg op bedrijventerrein Dordtse Kil I.

Lees meer
Actueel

Slim samenwerken in de Drechtsteden

Bedrijven uit de Drechtsteden zijn over de hele wereld actief. Met de nodige uitdagingen. Denk aan toeleverketens en inkoop, human capital, duurzaamheid en digitalisering. De EDB zet zich daarom in voor slim samenwerken door resources te delen. We starten met shared warehousing en logistics en zijn op zoek naar matches tussen bedrijven. Uw bedrijf heeft misschien ruimte over en het andere bedrijf heeft juist een tekort.

Lees meer
Actueel

Oplevering grootste distributiecentrum voor Crocs

Crocs Europe neemt haar intrek in het nieuwe distributiecentrum op DistriPark. Daarmee is de bekende schoenenproducent de eerste nieuwe ‘bewoner’ van het Dordtse bedrijventerrein. Met een oppervlakte van ca. 50.000 m2 is het gebouw het grootste distributiecentrum voor Crocs in Europa.

Lees meer
Actueel

Kooiman wil vaklui voor de branche behouden en opent praktijkcentrum

Traditioneel vakmanschap is anno 2021 niet meer vanzelfsprekend. Scholieren worden onvoldoende praktisch opgeleid, merkt de Zwijndrechtse Kooiman Marine Group. Met een eigen praktijkcentrum, dat deze zomer opent, wil algemeen directeur Rinus Kooiman er voor zorgen dat de jonge garde zich ontwikkelt tot drijvende kracht op zijn scheepswerf. ,,Je kunt hier een 45-jarige carrière hebben.’’

Lees meer
Actueel

Scheepsbouw wil dat overheid investeert in de toekomst

De Nederlandse scheepsbouw wil dat de overheid doorinvesteert in vergroening, automatisering en een gelijk speelveld. Branchevereniging NMT doet tien suggesties aan de formateur om de typische Drechtstedensector weer op gang te brengen na een moeilijke periode.

Lees meer
Actueel

Swets-Aqualiner gaat verder onder nieuwe merknaam Blue Amigo

De nautische familie Swets gaat vanaf 15 maart 2021 de dienstverlening van de bedrijven Swets Inland Shipping, Swets ODV Maritiem, AquaSwets en Aqualiner uitdragen onder de nieuwe merknaam Blue Amigo. Hiermee is Blue Amigo één van de grootste nautische namen in Nederland.

Lees meer
Actueel

Overeenkomst voor zes kavels met bedrijfsverzamelgebouwen op Ambachtsezoom

Vier projectontwikkelaars kopen ruim 40.000 m2 grond op het nieuwe bedrijventerrein Ambachtsezoom. Hier komen zes bedrijfsverzamelgebouwen. Daarmee is het terrein nu voor de helft gevuld. Door de ontwikkeling verwacht Ambachtsezoom een groei van 450 tot 750 banen.

Lees meer
Actueel

Eerste klant MKB 3D print-oplossing voor fieldlab RAMLAB

Fieldlab RAMLAB en Valk Welding hebben een maatwerk lasrobot met bijbehorende software verkocht aan Vallourec. Deze multinational in de olie- en gasindustrie kan nu zelf zijn eigen metalen buisonderdelen printen. RAMLAB wil 3D-metaalprinten toegankelijk maken voor alle (mkb-)productielocaties.

Lees meer
Actueel

Kick-off Technohub Smart Metrology & Manufacturing Drechtsteden

Het project Technohub Smart Metrology & Manufacturing is van start. Verschillende bedrijven en onderwijsinstellingen uit de Drechtsteden gaan samen met de Duurzaamheidsfabriek kennis bundelen en innoveren op het gebied van bigdata, digitalisering, cobotisering en virtualisering.

Lees meer
Actueel

Van der Wees verlaadt een cutterzuiger van Damen Dredging Equipment

Het was een drukte van jewelste in Dordrecht bij de Koninklijke Van der Wees Groep. In samenwerking met Wagenborg Nedlift is op de projectkade van Van der Wees, deze indrukwekkende CSD500, cutterzuiger van Damen Dredging Equipment verladen.

Lees meer
Actueel

Zero Emission Dredger in de startblokken

Van Oord, Boskalis, IHC, Damen hebben een gezamenlijke ambitie: ‘Zero Emission Dredging as soon as possible.’ Deze ambitie vraagt om een gestructureerde innovatie roodmap met projecten waarin bedrijven, onderwijs en overheid samenwerken. De bedrijven onderzoeken momenteel of dit kan in de vorm van een structurele strategische samenwerking.

Lees meer
Actueel

The daily Deal 10-03-2021

De nieuwe ‘Daily Deal’ is uit! bit.ly/3vaFZdL
Van Oord, Boskalis, IHC en Damen willen Zero Emission Dredgers. Merwetank breidt uit naar Dordrecht. Blok28 bouwt kantoorlofts in Sliedrecht. 10XL ontwikkelt een unieke printkop. Burgemeester Kolff pleit voor een sterke spoorwegverbinding en Dordrecht krijgt een waterstoftankstation.

Lees meer
Actueel

Provincie laat teugels vieren rond bedrijventerreinen aan het water

Bedrijven verplaatsen en in een uiterst geval samenvoegen om zo op bedrijventerreinen langs het water meer plaats te creëren. De gemeenten in de Drechtsteden hebben daarvoor meer ruimte gekregen van de provincie. ,,Liquidatie van bedrijven is zeker niet het doel.’’

Lees meer
Actueel

Blok28 Planontwikkeling B.V. koopt kavel 2

Vrijdag 26 februari is de koopovereenkomst voor kavel 2 op het bedrijventerrein Stationspark II ondertekend door wethouder Ed Goverde en Sjoerd Roza van Blok28 Planontwikkeling B.V. Blok28 gaat verschillende kantoorlofts bouwen.

Lees meer
Actueel

Merwetank breidt uit naar Dordt

Zonnebloem-, palm-, soja-, raap- en kokosolie, Merwetank slaat het in Gorinchem op met miljoenen liters tegelijk en nóg is het niet genoeg. Het tankopslagbedrijf staat op het punt een veel grotere terminal in Dordrecht te beginnen.

Lees meer
Actueel

10XL ontwikkelt unieke 3D printkop

10XL ontwikkelt met een subsidie van het MKB-Katalysatorfonds een prototype voor een nieuwe, unieke printkop voor op een bestaande 3D-printerrobotarm. De printkop, genaamd Platform 360, wordt draaibaar en krijgt geïntegreerde koeling, verwarming en aandrukmechanisme, waarmee met een verbeterde kwaliteit en verhoging van de snelheid geprint kan worden.

Lees meer
Actueel

Schlieker vindt zichzelf opnieuw uit

Al sinds 1868 bouwt het familiebedrijf Schlieker robuuste sleepboten en onderdelen voor baggerschepen en luxueuze superjachten. Maar sinds de coronacrisis vorig jaar uitbrak maken de acht werknemers ook sloepen en zelfs elektrische veerponten. Hoe een familiebedrijf zichzelf opnieuw weet uit te vinden.

Lees meer
Actueel

Eigen waterstoftankstation voor DistriPark Dordrecht

Bij de entree van DistriPark Dordrecht langs de A16 komt een waterstoftankstation. Rik van der Linden, wethouder duurzaamheid: ‘Dit is weer een mooie stap op weg naar schoon vervoer en een energieneutraal Dordrecht in 2050.’ 

Lees meer
Actueel

The daily Deal 24-02-2021

De nieuwe ‘Daily Deal’ is uit! https://bit.ly/2ZOEh3k

ABB Bouwgroep investeert in Sliedrecht. NETICS bouwt samen met studenten een innovatieve baggerpers in de Duurzaamheidsfabriek. Dordrecht en Zwijndrecht krijgen een miljoenenimpuls voor woningbouw in de spoorzone. Deal bewijst zijn nut in het rekenkameronderzoek van Zwijndrecht en verwelkomt EcoShape op zijn kantoor in Hendrik-Ido-Ambacht. 

Lees meer
Actueel

EcoShape verhuist naar Deal

In maart trekt EcoShape in bij Deal. EcoShape ontwikkelt en deelt kennis over Building with Nature. De stichting kiest voor gezamenlijke huisvesting vanwege synergievoordelen op het gebied van deltatechnologie. 

Lees meer
Actueel

Holland Shipyards bouwt survey vessel Scheldestromen

Waterschap Scheldestromen heeft Holland Shipyards Group de opdracht gegeven om een nieuw hydrografisch onderzoeksschip bouwen. Het nieuwe schip, een vervanging van het huidige survey vessel, moet volgens planning eind 2021 in de vaart komen.

Lees meer
Actueel

Ingenieursbureau versterkt positie in Dordrecht

KRID ingenieurs | brandveiligheid BV is overgenomen door Efectis Nederland. Het bedrijf verwacht de komende twee jaar te groeien van 50 naar 120 medewerkers. Dordrecht wordt een hub waar specialisme op brandveiligheid en engineering samenkomt. 

Lees meer
Actueel

Bedrijvenpark Bakestein lanceert nieuwe brochure

Zwijndrecht heeft een nieuwe folder laten maken om bedrijvenpark Bakestein actief te promoten. Wethouder Tycho Jansen vertelt: ‘Bakestein is modern, ruim opgezet, groen en omringd door waterpartijen. De ligging direct langs de A16 biedt bedrijven tal van logistieke mogelijkheden.’ Wilt u zich vestigen op Bakestein? Er zijn nog kavels te koop. Bekijk voor meer informatie de brochure.

Lees meer
Actueel

VAO onderzoekt verbeterpunten bedrijventerreinen

Vereniging Ambachtse Ondernemers (VAO) onderzoekt de kansen en uitdagingen van bedrijventerreinen in Henrik-Ido-Ambacht. Verbeterpunten op het gebied van overlast, groen, duurzaamheid en het collectief afnemen van diensten worden in kaart gebracht. Voorzitter Gert de Jong: ‘Bedrijven hebben het druk met hun business, maar zijn vaak minder bezig met de omgevingsfactoren.’ 

Lees meer
Actueel

Deal is zijn Zwijndrechtse bijdrage waard

De Rekenkamer van Zwijndrecht heeft onderzocht wat de effectiviteit van Deal voor de gemeente Zwijndrecht is, en op welke wijze de gemeenteraad daar sturing aan kan geven. De Rekenkamer vindt dat de jaarlijkse bijdrage van € 40.000 van de gemeente Zwijndrecht voor Deal in een goede verhouding staat tot de opbrengst. Bovendien draagt Zwijndrecht hiermee verder bij aan de bekostiging van de regionale Groeiagenda.

Lees meer
Actueel

NETICS bouwt prototype innovatieve baggerpers met studenten

NETICS uit Alblasserdam start samen met studenten van het ROC Da Vinci College en de Hogeschool Rotterdam een innovatief project op het gebied van circulair baggeren. In de Duurzaamheidsfabriek bouwen ze de komende maanden een prototype van een unieke baggerpers voor het persen van zetsteen voor toepassing in de civiele waterbouw. Voor het project ontving NETICS subsidie uit het MKB-katalysatorfonds Drechtsteden.

Lees meer
Actueel

Samenwerking Fieldlab Industrial Electrification van start

Port of Rotterdam, InnovationQuarter, TNO, Deltalinqs en FME hebben de krachten gebundeld binnen het Fieldlab Industrial Electrification. Het fieldlab is de eerste plek in Nederland waar in een open innovatielocatie elektrificatietechnologieën op grote schaal kunnen worden doorontwikkeld en getest met regionale industriepartners.

Lees meer
Actueel

ABB Bouwgroep verhuist naar nieuw kantoorpand in Sliedrecht

Bouwgroep ABB koopt een kantoorpand aan het Stationspark 1000 in Sliedrecht. Het groeiende familiebedrijf verwacht eind dit jaar of begin volgend jaar naar de nieuwe, ruimere locatie te verhuizen. De materieeldienst blijft voorlopig op de oude vestiging aan de Molendijk.

Lees meer
Actueel

Deal brengt Smart Industry Region in beeld

Bekijk hier de vierde en laatste aflevering van de Smart Industry serie. In de video laten bedrijven uit de Drechtsteden hun innovatiekracht zien. De regio vertegenwoordigt een van de sterkste hightech clusters van Europa.

Lees meer
Actueel

10XL schaalt op naar Hardinxveld-Giessendam

10XL verhuist van de Duurzaamheidsfabriek naar een grotere locatie in Hardinxveld-Giessendam. Wethouder Jan Nederveen, accountmanager Xanthine Jut en Deal acquisitie manager Menno Bijnagte krijgen een rondleiding.

Lees meer
Actueel

The daily Deal 10-02-2021

De nieuwe ‘Daily Deal’ is uit! https://bit.ly/2Nf6dKC 

Deal brengt Smart Industry Region in beeld en wil in 2021 twintig bedrijven laten landen. De Economic Development Board roept op tot een regionale gebiedsvisie. Wethouder Nederveen bezoekt 3D-print bedrijf 10XL. De bouw van de H2 Coach Boat is gestart. Luister de Podcast over Digital Mainport met Max Remerie. Save the date voor het webinar Technologische Industrie Drechtsteden – Samen kansen pakken.

Lees meer
Actueel

Holland Yachting Group en Rotterdam Maritime Capital of Europe gaan partnerschap aan

Holland Yachting Group (HYG) vertegenwoordigt de Nederlandse superjachtsector. Exportpromotie is hierin een heel belangrijk onderdeel en is een van de thema’s waarop Rotterdam Maritime Capital of Europe (RMCOE) zal aanhaken.

Lees meer
Actueel

Internationaal netwerken tijdens SMM 2021

Het online matchmakingprogramma van SMM 2021 was een succes. Acquisitie Manager René Beute: ‘Ondanks dat de fysieke beurs werd afgelast, konden we zo toch ons internationale maritieme netwerk uitbreiden.’

Lees meer
Actueel

Winkelplein Kort Ambacht krijgt een flinke upgrade

Projectontwikkelaar NEOO heeft in opdracht van de vastgoedeigenaren van het noordelijk deel van winkelplein Kort Ambacht een plan gemaakt voor uitbreiding en renovatie van dit winkelgebied. Gemeente Zwijndrecht juicht dit initiatief toe en onderzoekt nu de haalbaarheid van het plan.

Lees meer
Actueel

Nieuwe woonwijk met getijdenpark op De Noordoevers in Hendrik-Ido-Ambacht

Hendrik-Ido-Ambacht krijgt een nieuwe woonwijk op een unieke locatie: op De Noordoevers, bij de rivier De Noord/de Strooppot. Maandagavond stemde de gemeenteraad in met de plannen.

Lees meer
Actueel

Bedrijf uit Hardinxveld levert roeren en onderdelen voor vier Franse marineschepen

Damen Marine Components in Hardinxveld-Giessendam gaat roeren en onderdelen voor het besturingssysteem leveren voor vier nieuwe Franse marineschepen. Deze worden ingezet om troepen en voorraden te leveren aan gevechtsschepen op zee.

Lees meer
Actueel

Amerika schakelt IHC in om meest geavanceerde baggerschip van de VS te maken

Het Amerikaanse baggerbedrijf Cashman heeft Koninklijke IHC uit Kinderdijk ingeschakeld voor de bouw van een sleephopperzuiger. Het schip moet het meest geavanceerde baggerschip ooit in de Verenigde Staten worden.

Lees meer
Actueel

Denk mee over de toekomst van Hendrik-Ido-Ambacht

De Week van de Omgevingsvisie gaat van start. Inwoners, maatschappelijke organisaties en partners zijn uitgenodigd om van 5 tot 13 februari mee te denken over de ruimtelijke ontwikkeling van Hendrik-Ido-Ambacht.

Lees meer
Actueel

Topregio voor de maritieme sector

Crisis of niet, in 2021 moeten er zo’n twintig nieuwe bedrijven ‘gaan landen’ in de Drechtsteden. Die ambitie heeft Deal Drecht Cities, het economische wervingsbureau van de regio, zichzelf opgelegd. ‘Waar we hier goed in zijn is niet sexy, maar dat trekt wel een superjachtbouwer over de streep.’

Lees meer
Actueel

The daily Deal 27-01-2021

De nieuwe ‘Daily Deal’ is uit!  bit.ly/3cca5qp

Straatman BV ontwikkelt een slimme bolder en BUMAX opent zijn nieuwe fabriek in Zwijndrecht. De Lightrailverbinding Leiden-Dordrecht maakt kans op een miljardenimpuls. Technische bedrijven kijken uit naar de opening van Dordrecht Academy. Lancering van het Regionaal Energieloket en woningen Drechtsteden worden straks verwarmd met water uit de rivieren.

Lees meer
Actueel

Zo mooi wordt het langs het spoor in Dordrecht

,,Nee, hoger dan de 67 meter van de Grote Kerk wordt het niet. Denk aan hoogteaccenten van 50 meter.’’ De Dordtse wethouders Piet Sleeking en Rik van der Linden haasten zich om die indruk weg te nemen, die bij de artist’s impressions van het Maasterras zou kunnen ontstaan. Imposante torens, omgord door groen, bedekt met grasdaken en zonnepanelen staan in een gebied dat nu nog zwaar verwaarloosd is.

Lees meer
Actueel

Start heiwerk Rental Pumps

In Dordrecht is de eerste paal geslagen voor het nieuwe pand van Rental Pumps. De bedrijfsruimte met kantoor wordt medio november 2021 opgeleverd.

Lees meer
Actueel

Duits-Nederlands technologiepact ondertekend

Duitsland en Nederland intensiveren hun samenwerking als innovatiepartners. Op 21 januari is het innovatie- en technologiepact virtueel ondertekend. Het pact gaat over prioritaire thema’s als de energietransitie, zorg, mobiliteit en smart industry.

Lees meer
Actueel

BUMAX opent nieuwe fabriek in Zwijndrecht

De specialist in brandwerende opslagsystemen BUMAX is verhuisd naar een nieuwe fabriek in Zwijndrecht. De nieuwe locatie biedt ruimte voor de bouw van meer en grotere brandwerende containers.

Lees meer
Actueel

Ideecafé Nederlandse Superjachtbouw

Op 21 januari organiseren Maritime Delta, Netherlands Maritime Technology en de Rotterdam Maritime Services community een ideecafé over de Nederlandse Superjachtbouw. Er is in het bijzonder aandacht voor het maritieme cluster in Zuid-Holland.

Lees meer
Actueel

Huizen in de Drechtsteden worden straks verwarmd met water uit de rivieren

Het warmtenet in de Drechtsteden groeit snel, niet alleen in Dordrecht, maar ook in Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht en Sliedrecht. Daar worden straks water uit de Rietbaan en Oude Maas en aardwarmtebronnen gebruikt om woningen te verwarmen.

Lees meer
Actueel

Technische bedrijven zien Dordrecht Academy graag komen

Hoewel de eerste lesdag nog moet komen kijken (technische) bedrijven in de Drechtsteden reikhalzend uit naar de Dordrecht Academy. Die onderwijsinstelling wil namelijk samen met de bedrijven ‘op maat’ gaan opleiden. 

Lees meer
Actueel

Lancering zakelijk Regionaal Energieloket

Voor alle informatie over verduurzamen kunnen ondernemers binnenkort terecht bij het zakelijk Regionaal Energieloket. Het loket wordt gelanceerd op 11 februari van 16 tot 17 uur tijdens het Werkgevers Drechtsteden webinar: Het verdienmodel van zonnepanelen.

Lees meer
Actueel

Proef met Zwijndrechtse slimme bolder bij Rotterdamse haven

Straatman BV uit Zwijndrecht ontwikkelde een slimme bolder voor Havenbedrijf Rotterdam. Bij wijze van proef is de eerste bolder geplaatst bij containeroverslagbedrijf ECT.

Lees meer
Actueel

Sigrid Kaag spreekt met regio over plannen Zuid-Holland

Volgende maand wordt de Groeiagenda Zuid-Holland gelanceerd. D66-lijsttrekker Sigrid Kaag sprak met Allard Castelein, CEO Havenbedrijf Rotterdam en Rinke Zonneveld, directeur Innovation Quarter, over de uitdagingen en groeiplannen van de provincie.

Lees meer
Actueel

Tweede participatieronde Regionale Energiestrategie Drechtsteden

Hoe en waar kunnen we schone energie opwekken?

Van 25 januari tot en met 14 februari is de 2e participatieronde voor de Regionale Energiestrategie (RES) Drechtsteden, over de onderwerpen ‘zon in restruimten’ en ‘grootschalige opwek van duurzame energie’.

Lees meer
Actueel

The daily Deal 13-01-2021

De nieuwe ‘Daily Deal’ is uit! https://bit.ly/35BQUCe

De Drechtsteden starten 2021 vol energie. Stout bouwt een nieuw kantoor in Sliedrecht, de Dordrecht Academy start met zes opleidingen en binnenvaartscheppen gaan aan de stekker. Holland Shipyard Group bouwt nog eens drie schepen voor SFK, Deal start een internationale campagne en Zuid-Holland helpt jongeren aan een baan. 

Lees meer
Actueel

Park-Line Aqua wint aanbesteding walstroom

De binnenvaarthavens in Rotterdam, Amsterdam, Zeeland en de Drechtsteden krijgen allemaal hetzelfde walstroomsysteem. Het bedrijf Park-Line Aqua heeft de Europese aanbesteding daarvoor gewonnen.

Lees meer
Actueel

De Dordrecht Academy opent na deze zomer

Opleidingen die meebewegen met de wensen van bedrijven uit de Drechtsteden. Heel kort samengevat is dát de essentie van de Dordrecht Academy, die vanaf volgend schooljaar open is. De Dordtse Academy moet er voor zorgen dat hoger opgeleiden de regio niet zomaar meer verlaten. 

Lees meer
Actueel

Initiatief voor jongerenwerkplekken Zuid-Holland van start

Vanuit de Human Capital Agenda Zuid-Holland is het initiatief gestart om 150 jongeren in Zuid-Holland aan een baan te helpen. Dit zijn plekken voor jongeren die op dit moment moeilijk aan een baan kunnen komen. Via de website www.kickstartyourcareer.nl kunnen bedrijven en jongeren zich nu aanmelden.

Lees meer
Actueel

Samen de kansen voor de technologische maakindustrie in Zuid-Holland verzilveren

Praat mee over de toekomst van de Zuid-Hollandse maakindustrie tijdens ROEM-II, maandag 1 februari 15-18 uur, on-line en interactief. We dagen u als ondernemers, onderzoeker, onderwijs- en overheidsvertegenwoordigers om onze plannen voor de technologische industrie (maakindustrie en haar toeleveranciers) kritisch te bekijken. En om aan te sluiten bij plannen en ontwikkelingen die u passen.

Lees meer
Actueel

Nieuw kantoor voor bouwonderneming Stout en Herkon in Sliedrecht

Bouwonderneming Stout start deze maand met de nieuwbouw van haar eigen nieuwe kantoor op het Stationspark II in Sliedrecht. Vanaf begin 2022 zal Stout samen met zusterbedrijf Herkon intrek nemen in het hypermoderne kantoorpand gelegen op een opvallende zichtlocatie langs de A15.

Lees meer
Actueel

The daily Deal 23-12-2020

De nieuwe ‘Daily Deal’ is uit! https://bit.ly/3hbPsuO

De regio steekt een miljoen in Innovatief Personenvervoer over Water. Dylan Steel en HighEye investeren door. Focus-On en de Duurzaamheidsfabriek pakken smart maintenance op. Boskalis en Neptune halen fantastische orders binnen. VI-D ontvangt een prestigieuze prijs.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen rondom het Drechtstedelijk netwerk. https://dealdrechtcities.nl/the-daily-deal

 

Lees meer
Actueel

Lokale maritieme bedrijven starten digitaal demonstratieproject op het gebied van Virtual Engineering

Lokale bedrijven Seabubbles en Viren willen, samen met de Duurzaamheidsfabriek, de maritieme maakindustrie laten zien hoe je complexe engineerings- en realisatieprocessen van maakprojecten kunt vereenvoudigen met Virtual Engineering en Digital Twins. Dit doen zij in twee demonstratieprojecten rond deze digitale technologieën, die tegelijk een mooi voorbeeld zijn van intensieve regionale samenwerking op het gebied van innovatie.

Lees meer
Actueel

Boskalis verkrijgt eur 1,5 miljard landontwikkelingsproject voor de internationale luchthaven van Manilla in de Filipijnen

Boskalis heeft de opdracht verkregen (Letter of Confirmation of Acceptance of Bid) om het land voor de internationale luchthaven van Manilla (MIA) in de Filipijnen te realiseren. Het project heeft een geschatte waarde van EUR 1,5 miljard en is daarmee het grootste project dat Boskalis ooit heeft verkregen.

Lees meer
Actueel

Gemeente Hardinxveld-Giessendam gaat verandertraject in na onderzoek

Afgelopen zomer startte Deloitte, in het kader van een verbeterplan, een onderzoek naar de dienstverlening van gemeente Hardinxveld-Giessendam. Dit deed Deloitte in aanvulling op reeds ingezet intern onderzoek. De onderzoeksresultaten zijn inmiddels binnen en een adviesrapport is opgesteld. Donderdag 17 december bespreekt de gemeenteraad een raadsvoorstel met adviezen om de gemeente te verstevigen en stutten.

Lees meer
Actueel

DYLAN Steel Solutions voegt twee locaties samen op DistriPark Dordrecht

De toonaangevende toeleverancier van staalproducten, DYLAN Steel Solutions, gaat zich vestigen op bedrijventerrein DistriPark Dordrecht in een nieuw distributiecentrum dat gebouwd wordt door ontwikkelaar Dudok Groep. Momenteel heeft het bedrijf in Nederland een locatie in Oud-Beijerland en Oud Gastel, maar voor deze locaties komt het nieuw te bouwen complex ter grootte van ca. 35.000m² bestaande uit bedrijfsruimte en kantoren in de plaats.

Lees meer
Actueel

The daily Deal 10-12-2020

De nieuwe ‘Daily Deal’ is uit! bit.ly/3gz3dTZ

Deze editie aandacht voor ontwikkelingen op gebied van Investment, Innovatie, Regionaal nieuws, Evenementen, en meer.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen rondom het Drechtstedelijk netwerk. bit.ly/3nrjSfy

Lees meer
Actueel

Studenten helpen regionale ondernemers met online ondernemen

Vanaf donderdag 3 december kunnen regionale MKB-ondernemers via www.mijndigitalewerkplaats.nl gratis ondersteuning krijgen op het gebied van online ondernemen. De lancering van de site markeerde de officiële aftrap van het platform Mijn Digitale Werkplaats (MDW) Drechtsteden. In dit bijzondere project helpen mbo- en hbo-studenten de ondernemers met bijvoorbeeld online marketing, sociale media, webshops of zoekmachineoptimalisatie. Zij worden hierin bijgestaan door expertbedrijven uit de regio.

Lees meer
Actueel

Drechtsteden investeert in Innovatie Roadmaps

In nauwe samenwerking gaan Drechtsteden, Economic Development Board en InnovationQuarter de komende jaren Innovatie Roadmaps ontwikkelen. Op vijf thema’s wordt kennis gebundeld met bedrijven en onderwijsinstellingen, om te zorgen dat in de Drechtsteden meer innovatieve toepassingen worden ontwikkeld. 

Lees meer
Actueel

MKB-Katalysatorfonds steunt ontwikkeling prototype datalogger maritieme industrie Drechtsteden

MSA-Service B.V. uit Hardinxveld-Giessendam heeft een bijdrage ontvangen uit het MKB-katalysatorfonds Drechtsteden. Het elektrotechnisch automatiseringsbedrijf gebruikt deze cofinanciering voor de ontwikkeling van een prototype datalogger voor de maritieme industrie. Deze datalogger, genaamd Multiped, is zowel geschikt voor kleine werktuigen als grote installaties.

Lees meer
Actueel

Boer & Van Wijk gaat verhuizen naar de Ambachtsezoom

Boer & Van Wijk bouwt een nieuw bedrijfspand op Circulair Bedrijvenpark Ambachtsezoom. Het vooruitstrevende bedrijf op het gebied van grootformaat printen wil haar ‘footprint verkleinen. Door milieuvriendelijk en met recyclebare materialen te werken is het bedrijf klaar voor de toekomst. In maart 2021 wordt gestart met de bouw.

Lees meer
Actueel

Zuid-Holland wil een innovatieve lightrailverbinding tussen Leiden en Dordrecht

Vijftig jaar geleden werd er al over gesproken. Maar de komst van een frequente lightrailverbinding tussen Dordrecht en Leiden lijkt nu echt een kwestie van luttele jaren te worden. De Zuid-Hollandse Groeiagenda sorteert voor op de broodnodige miljardeninvestering van het Rijk. ,,Het stadje Delft wordt overspoeld met studenten. Zij kunnen uitstekend in Dordrecht wonen.’’

Lees meer
Actueel

Waarom Papendrechtse ondernemers in crisistijd de problemen juist voor zijn

Papendrecht kende sinds de uitbraak van corona geen faillissementen, en dat is niet toevallig. Ondernemers in de gemeente durven zich kwetsbaar op te stellen als het er op aan komt en zijn zo de problemen te slim af.

Lees meer
Actueel

Boskalis neemt voor 75 miljoen euro aan infrastructuurprojecten aan in Nederland

Boskalis heeft in Nederland twee infrastructuurprojecten aangenomen met een gecombineerde contractwaarde van circa EUR 75 miljoen. Op de rivier de Waal in het grensgebied met Duitsland gaat Boskalis in opdracht van Rijkswaterstaat een nieuwe haven realiseren.

Lees meer
Actueel

Het Loveld terrein definitief verkocht

Het voormalig Schokbeton Loveld-terrein in Zwijndrecht is definitief verkocht. Wethouder Tycho Jansen en Nautisch Maritiem Zwijndrecht Beheer BV ondertekenden op donderdag 26 november 2020 het koopcontract. Samen gaan de partijen er alles aan doen om het gebied te ontwikkelen voor maritieme bedrijvigheid. De herontwikkeling kan nu echt van start gaan en zal recht doen aan het maritieme karakter van de regio en Zwijndrecht.

Lees meer
Actueel

Drecht Cities Smart Industry – Smart Engineering

Iv-Groep laat u kennismaken met Smart Engineering in de Drechtsteden. De Drechtsteden zijn koploper in next level engineering solutions. Zie hoe in opdracht van Hillebrand, Dura Vermeer en Gemeente Dordrecht de iconische Prins Clausbrug in Dordrecht wordt ontworpen. 

Zie: Smart Industry Region – Smart Engineering

Lees meer
Actueel

The daily Deal 25-11-2020

De nieuwe ‘The daily Deal’ nieuwsbrief is uit!
 
Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen rondom het Drechtstedelijk netwerk. 

Lees meer
Actueel

Stoompont ‘Het Zwarte Zwaantje’ vaart naar een nieuw leven in Dordrecht

Het was een ijskoude en pikdonkere vrijdagochtend op 20 november, toen het Zwarte Zwaantje de werf in Hardinxveld-Giessendam verliet. Deze allerlaatste stoompont van Nederland is daar de afgelopen elf maanden opgeknapt en krijgt nu een nieuw leven.

Lees meer
Actueel

Rotterdam en Houston verstevigen economische relatie tijdens digitale handelsmissie

Rotterdam en Houston willen de economische samenwerking tussen de verschillende energiehubs en havens versterken. Daarom organiseren de twee steden deze week een digitale handelsmissie waarbij er met het thema ‘Energy 2.0’ ingezoomd wordt op de energietransitie. Met name de ontwikkelingen rondom waterstof, CO2-afvang en digitale technologieën en toepassingen in de energiesector staan hierbij centraal.Afgelopen maandag ondertekenden Rotterdam Partners en Greater Houston Partnership op de eerste dag van de digitale missie een Memorandum of Understanding (MoU) ter versterking van de economische relatie tussen de twee steden. 

Lees meer
Actueel

Innovatietraineeship voor MKB Drechtsteden

Dordrecht Academy participeert samen met Hogeschool Rotterdam in het programma ‘Innovatietraineeship’ van SIA. Een duurzame samenwerking om innovatie en talent bereikbaar te maken voor het MKB. Doet u mee? Op donderdag 26 november vertelt Daniëlle Stolk u graag meer tijdens een online informatiebijeenkomst van 16.00 – 17.00 uur. 

Lees meer
Actueel

Dordts bedrijf ELCEE verhuist naar DistriPark Dordrecht

Het Dordtse bedrijf ELCEE verhuist naar DistriPark Dordrecht. Het verruilt zijn huidige huisvesting op Dordtse Kil I voor het nieuwe logistieke bedrijventerrein in Dordrecht. Borghese Logistics uit Nijkerk gaat de logistieke ruimte aan ELCEE verhuren.

 

Lees meer
Actueel

Ambachtsezoom: werken én wonen

Wist u dat er aan de zuidkant van circulair duurzame bedrijvenpark Ambachtsezoom in Hendrik-Ido-Ambacht zeven kavels speciaal bestemd zijn voor de combinatie wonen én werken?

Lees meer
Actueel

Gemeenten in Drechtsteden gaan op andere manier samenwerken

De zeven gemeenten in de Drechtsteden willen elkaar meer ruimte geven voor maatwerk in zowel het sociaal domein als bij bedrijfsvoeringstaken. Het geven van meer ruimte aan elkaar voor maatwerk past beter bij de lokale opgaven, financiële situatie en gemeentelijke verantwoordelijkheden.

Lees meer
Actueel

The daily Deal 11-11-2020

Deal lanceert deze week de Smart Industry Region campagne, de ontwikkeling Zuidelijk Havengebied boekt vooruitgang en Damen Shipyards en Aqualiner-Swets gaan voor elektrisch personenvervoer over water. Quartzline innoveert, young professionals blikken terug en Deal verwelkomt twee nieuwe collega’s. 

Lees hier ‘The daily Deal’ van 11 november 2020

Lees meer
Actueel

Drecht Cities Smart Industry – Smart Manufacturing

Drecht Cities Smart Industry – Smart Manufacturing 

Valk Welding en De Waal Machinefabriek laten u kennismaken met Smart Manufacturing in de Drechtsteden. Ook aansluiten bij dé Smart Industry regio van Nederland? Deal Drecht Cities helpt u graag aan een geschikte locatie. Bekijk hier de video

Lees meer
Actueel

Megadeal Concordia Damen: 40 binnenvaarttankers voor Shell

Concordia Damen heeft op 9 november 2020 een contract getekend voor de bouw van 40 milieuvriendelijke dual-fuel binnenvaartankers voor Shell. De megaorder is tot stand gekomen met institutionele beleggers, geadviseerd door J.P. Morgan Asset Management.

Lees meer
Actueel

MKB dag Dordrecht 20 november 2020

Momenteel hebben we te maken met een crisis die de volksgezondheid schaadt en ons dagelijkse leven ontregelt. Juist om die reden willen wij jou als ondernemer een lach op je gezicht geven en je graag uitnodigen om op 20 november onze positieve ontbijtsessie bij te wonen.

Lees meer
Actueel

Helft van kavels op logistiek bedrijventerrein DistriPark Dordrecht uitgegeven

Van de ruim 67 hectare op DistriPark Dordrecht is op dit moment 50% uitgegeven. De bouw van het eerste pand startte afgelopen zomer en nog eens twee bedrijven beginnen de aankomende maanden met de bouwwerkzaamheden.

Lees meer
Actueel

Ontwikkeling Zuidelijk Havengebied Alblasserdam flinke stap dichterbij

De gemeente Alblasserdam heeft De Langen & Van den Berg Vastgoed BV uit Bergambacht en Stevast Ontwikkeling BV uit Capelle aan den IJssel uitgekozen om de ontwikkelovereenkomst voor het Zuidelijk Havengebied nader uit te werken.

Lees meer
Actueel

Het jaarlijkse rapport Regio in beeld van UWV Drechtsteden

Hoe gaat het met de arbeidsmarkt in regio Drechtsteden? Naar deze vraag kijkt UWV Drechtsteden voor ons en verwerkt de conclusies in het jaarlijks rapport: Regio in beeld. 

Lees meer
Actueel

Nieuwe straatnamen rond Circulair Bedrijvenpark Ambachtsezoom

De straatnamen in Circulair Bedrijvenpark Ambachtsezoom verwijzen naar de duurzame elementen in het gebied, zoals de groene daken, het gebruik van recyclebare materialen en de klimaatvriendelijke opvang van regenwater, waardoor bij stortbuien wateroverlast wordt voorkomen en er een buffertje is voor droge perioden.

Lees meer
Actueel

Plaatsing dekhuis Zwarte Zwaantje Dordrecht

Op vrijdag 6 november is aan boord van het Zwarte Zwaantje het dekhuis geplaatst. Neptune Repair heeft de afgelopen maand dit dekhuis met stuurhut en schoorsteen gebouwd naar de originele bouwtekening uit 1932.

Lees meer
Actueel

Lancering campagne – The maritime future is now

Binnen de Maritieme sector is er, op initiatief van RVO als invulling van de nationale nieuwe Netherlands campagne, een nieuwe campagne ontwikkeld om de Nederlandse maritieme sector onder één inhoudelijke en visuele identiteit naar buiten te brengen. Op vrijdag 13 november van 09:00 tot 10:00 uur vindt de online lancering plaats.

Lees meer
Actueel

Nieuw mengbordes voor Quartzline

Quartzline, producent van gietvloeren en coatings, te Dordrecht neemt binnenkort een nieuw mengbordes in gebruik. Het nieuwe mengbordes is medio november operationeel. Na oplevering van het nieuwe mengbordes, start Quartzline direct aansluitend met de bouw van een tweede mengbordes om zo de productiecapaciteit verder te kunnen vergroten.

Lees meer
Actueel

Damen Shipyards bouwt negen hybride en elektrische ferry’s voor Waterbus

Op 2 november heeft Damen Shipyards een contract getekend met Aqualiner-Swets voor in totaal negen passagiersschepen. Met deze schepen verzorgt de joint venture vanaf 2022 namens de Provincie Zuid-Holland en de Regio, beter bekend als Waterbus, het openbaar vervoer tussen Rotterdam en de Drechtsteden. Aqualiner-Swets bleek de winnaar te zijn van een door de EU aanbesteed contract van maximaal vijftien jaar.

Lees meer
Actueel

Kick-off virtueel Navingo Career-event 2020 succesvol

Twee dagen gevuld met talkshows, skill-sessies en presentaties van bedrijven en kennisinstellingen gaven vorm aan de digitale editie van het Navingo Career Event. Deelnemers kijken terug op een geslaagde 14e editie, waarbij via het Virtuele Event Platform van Offshore Energy kennis en informatie over de maritieme, offshore en energiesector gedeeld werd.

 
 

Lees meer
Actueel

Europort lanceert nieuwe campagne voor de 40e editie in 2021

Exact één jaar voor de start van Europort 2021, lanceert de maritieme beurs haar nieuwe campagne. Voor de 40e editie die van 2 tot 5 november 2021 in Rotterdam Ahoy gehouden zal worden. Europort stuurt een open uitnodiging naar de maritieme wereld om deel uit te maken van deze maritieme transitie.

 

 

Lees meer
Actueel

Rotterdam blijft relevant als vestigingsregio voor internationale bedrijven

Rotterdam blijft aantrekkelijk als vestigingsregio. Meer dan 40 internationale bedrijven werden gisteren tijdens een livestream van het jaarlijkse Red Carpet Event officieel welkom geheten in de stad. De nieuw gevestigde bedrijven passen bij de ambities van de stad op het gebied van circulariteit, digitalisering en duurzaamheid.

 

Lees meer
Actueel

The daily Deal 28-10-2020

Het MKB-Katalysatorfonds helpt Jooren Scheepsschoeven. Minister Cora van Nieuwenhuizen investeert anderhalf miljoen in groene motoren. Nederlandse en Belgische binnenvaarthavens gaan aan de walstroom. Meerdere investeringen in bedrijfslocaties in Zwijndrecht en Sliedrecht. BCTN in Alblasserdam neemt een nieuwe kraan in gebruik.

Lees meer
Actueel

Reppel Vastgoed BV koopt Scheepsmakersstraat 3-5 Zwijndrecht

Recentelijk heeft de overdracht plaatsgevonden van een grotendeels verhuurd logistiek bedrijfscomplex aan de Scheepsmakerstraat 3-5 te Zwijndrecht. Het complex is gekocht door Reppel Vastgoed B.V. uit Dordrecht.

Lees meer
Actueel

WITh accountants gaat voor nieuwbouw in Sliedrecht

WITh accountants binnen Sliedrecht verhuizen. Zij gaan voor het nieuwbouw project Xentraal langs de A15. 

Lees meer
Actueel

Amega Groep behaalt hoogste certificering Erkend Duurzaam

De Amega Groep, bestaande uit meerdere universele autobedrijven, schadeherstelbedrijven en dealers van diverse automerken, heeft met Erkend Duurzaam Premium de hoogste certificering binnen de autobranche behaald op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het is de missie van de Amega Groep om klanten te begeleiden bij de transitie naar duurzame mobiliteit. Maar u mag meer van ons verwachten, ook voor de eigen onderneming hebben wij duurzaam ondernemen hoog op de agenda staan.

Lees meer
Actueel

ICT-sector groeit harder dan de economie

De bruto toegevoegde waarde van ICT-bedrijven groeide in 2018 vergeleken met een jaar eerder sterker dan van de Nederlandse economie als geheel. In de ICT-sector groeide de bruto toegevoegde waarde met 5,2 procent terwijl die in de totale economie met 2,3 procent steeg. Het aantal ICT-bedrijven nam verder toe, net als het aantal werkzame ICT’ers. Dit meldt het CBS in de publicatie ICT, kennis en economie 2020.

Lees meer
Actueel

MKB-Katalysatorfonds steunt ontwikkeling groene schroefrand voor binnenvaartschepen

Het Dordtse bedrijf Jooren Scheepsschroeven heeft een bijdrage ontvangen uit het MKB-katalysatorfonds Drechtsteden. Het bedrijf gebruikt deze cofinanciering voor een kennisvoucher om een groene schroefrand voor scheepsschroeven te valideren. Met deze innovatie kunnen schepen dezelfde snelheid bereiken met minder schroefomwentelingen per minuut, wat tevens een besparing in brandstof oplevert. De adviescommissie van het MKB-katalysatorfonds Drechtsteden ondersteunt het idee van het bedrijf om deze duurzame oplossing voor de binnenvaart in een gecontroleerde omgeving uit te laten testen.

Lees meer
Actueel

Zwaar transport over water van fabriek rechtstreeks naar klant

Zwaar transport over water van fabriek rechtstreeks naar klant. Bekijk deze video en zie hoe twee spudpoles bestemd voor de CSD Krios werden vervoerd en geleverd aan de klant Royal IHC

Lees meer
Actueel

Speciale blusvoertuigen en calamiteitenwegen maken Kijfhoek veiliger

 
Twee extra calamiteitenwegen, drie nieuwe schuimblusvoertuigen en een nauwere samenwerking tussen de brandweerkorpsen van ProRail en de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. Hiermee investeren het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, ProRail en de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid samen in een veiliger emplacement Kijfhoek in Zwijndrecht. De maatregelen versterken ook de inzetbaarheid van brandweer Zuid-Holland Zuid langs de spoorzone in Dordrecht en Zwijndrecht.

Lees meer
Actueel

The daily Deal 14-10-2020

Berenschot start een onderzoek naar de technologische sector in de Drechtsteden. Sliedrecht verwelkomt DMS Dieselmotoren en Zwijndrecht Windward Insurance Broker BV. De zoektocht naar een nieuw jong haventalent is van start gegaan, Boskalis haalt Duitse contracten binnen. Van der Wees doopt een schip en we kijken terug op het geslaagde webinar van Deal over superjachten. https://bit.ly/2ImOi2e

Lees meer
Actueel

Port Call 21 oktober 2020: Wat maakt onze regio de maritieme hoofdstad van Europa?

‘Rotterdam is de maritieme hoofdstad van Europa’. Met die boodschap hebben Rotterdam Partners, Havenbedrijf Rotterdam, de Drechtsteden en de gemeente Rotterdam in 2017 een internationaal promotieprogramma gelanceerd: Rotterdam Maritime Capital of Europe. Het programma loopt nu precies drie jaar, een mooie aanleiding om enkele eindverantwoordelijken uit te nodigen voor een Port Call. 

Lees meer
Actueel

Windward Insurance Broker BV start in Zwijndrecht

De Hamburgse onafhankelijke verzekeringsmakelaar Windward Insurance Broker GmbH deed al eerder zaken met Nederlandse klanten; vooral maritieme transportverzekeringen in de commerciële scheepvaart.
De verzekeringsmakelaar merkte dat de klanten in Nederland graag in hun eigen land communiceren in hun eigen taal en besloot daarom een dochteronderneming in Nederland op te starten.

Lees meer
Actueel

De Haas Rotterdam breidt uit op RDM-terrein met nieuwe scheepslift en meer capaciteit

De Haas Rotterdam (DHR) start haar huidige scheepswerf op RDM West weer op. Naast het terrein rondom de (voormalige) scheepslift wordt ook het nabijgelegen terrein van circa 2 ha in gebruik genomen. Een nieuwe 820t Travelift komt in de plaats van de oude scheepslift om de schepen droog te zetten en te transporteren. Daartoe heeft de scheepswerf een uitgifteovereenkomst met het Havenbedrijf Rotterdam (HbR) ondertekend.

Lees meer
Actueel

Boskalis: meerdere contracten in Duitsland

Papendrecht– ‎Boskalis heeft onlangs drie contracten aangenomen voor kustbeschermings- en havenonderhoudsactiviteiten in Duitsland. Deze bagger-gerelateerde contracten hebben voor Boskalis een gezamenlijke waarde van EUR 45 miljoen en gaan de komende maanden van start.

Lees meer
Actueel

Zwijndrechtse bedrijven tekenen overeenkomst voor exploitatie Waterbus

De provincie Zuid-Holland, de regio Drechtsteden, Aqualiner en Swets ODV Maritiem hebben vrijdag 9 oktober de overeenkomst getekend voor de exploitatie van de Waterbus. De vaarverbinding tussen de Drechtsteden en Rotterdam komt vanaf 1 januari 2022 in handen van Aqualiner en Swets ODV Maritiem uit Zwijndrecht. Beide bedrijven zijn onderdeel van de Swets Group.

 

Lees meer
Actueel

Borghese Logistics koopt 3.2 ha grond op bedrijventerrein Distripark in Dordrecht

Borghese Logistics heeft 3.2 ha grond op Distripark Dordrecht aangekocht ten behoeve van een hoogwaardige nieuwbouw voor de logistieke markt

Lees meer
Actueel

Wethouder Paans neemt een kijkje bij De Heus Staal

Op 7 oktober 2020 heeft wethouder Pieter Paans van economische zaken een bezoek gebracht aan het bedrijf Heus staal gevestigd aan de Ketelweg op bedrijventerrein Oosteind.

Lees meer
Actueel

Video van Burgemeester Hein van der Loo: ‘Ik ben trots op Zwijndrecht’

De video is oproep en hart onder de riem voor Zwijndrecht. Op 5 oktober 2020 is de korte film ‘Trots op Zwijndrecht’ gelanceerd. In de video roept burgemeester Hein van der Loo van Zwijndrecht iedereen op zich te blijven houden aan de coronamaatregelen. De video is behalve een oproep van de burgemeester ook bedoeld als een hart onder de riem voor alle Zwijndrechters en hun omgeving, die zich al maandenlang aan de coronaregels houden.
 

Lees meer
Actueel

The daily Deal 30-09-2020

Het Transferium Kinderdijk komt weer een stap dichterbij. Barbara Kathmann lanceert de Young Maritime Board. Breko en Clearwater bundelen de krachten. Peter Verheij bezoekt het nieuwe pand van Moovle in Alblasserdam. Jeroen Everaert wint cultuurpenning Rotterdam. 10XL maakt gebruik van SMITZH. En er is veel interesse voor het Deal-webinar over kansen in de superjachtbouw, bent u erbij? 

 

Lees meer
Actueel

Lancering Young Maritime Board

Op vrijdag 25 september lanceerde wethouder Barbara Kathmann de Young Maritime Board. De Young Maritime Board bestaat uit bestuursleden van diverse netwerkinitiatieven voor maritieme jong professionals in de Rotterdamse regio. Collectief zullen zij een bijdrage leveren aan het Rotterdam Maritime Capital of Europe programma.

Lees meer
Actueel

Nieuw kantoor Moovle BV

Op woensdag 23 september is wethouder Peter Verheij op bezoek geweest in het nieuwe kantoor van Moovle BV.

Lees meer
Actueel

Bedrijfsbezoek college Alblasserdam

Het college van Alblasserdam bezoekt lokale glasspecialist Metalura B.V. 

Lees meer
Actueel

Regionaal bedrijf 10XL maakt gebruik van SMITZH

Het in de Duurzaamheidsfabriek gevestigde 10XL biedt services rondom het 3D-printen van grote oppervlakken en gebruikt daarbij gerecycled plastic. Laat je door hen inspireren en bekijk hoe zij gebruik maken van SMITZH.

Lees meer
Actueel

Watergebonden terrein Oostpoort volledig verkocht

Recentelijk heeft de overdracht plaatsgevonden van de laatste kavels watergebonden bouwgrond op bedrijventerrein Oostpoort te Dordrecht. In totaliteit is middels een tweetal transacties ca. 27.370 m² bouwgrond verkocht in combinatie met ca. 19.170 m² water.

 

Lees meer
Actueel

The daily Deal 16-09-2020

Aksa Power Generation, QLS Fulfilment, Van Noordenne en Berkman Energy Service kondigen investeringen in de regio aan. De Dredgathon komt met een roadmap en het idee van een pilot duurzaam varen. Gecon start in het DOC. Deal organiseert een webinar over kansen in de superjachtbouw.

 

 

Lees meer
Actueel

Dag van de Ondernemer Sliedrecht 2020

Wethouders Piet Vat en Ton Spek verrasten op vrijdag 15 november vorig jaar vier Sliedrechtse ondernemers met de titel ‘Bedrijf van het jaar’. Get Healthy, Vlot Logistics en Verhuizingen, The Hub Company en Melson Groep ontvingen op deze nationale Dag van de Ondernemer een bokaal en een bos bloemen. De Dag van de Ondernemer wordt dit jaar gehouden op 20 november 2020.

Lees meer
Actueel

Bedrijfsbezoek wethouder Vat en burgemeester van der Borg

Op woensdag 9 september bezochten burgemeester van der Borg,wethouder Piet Vat en accountmanager bedrijven Loodgietersbedrijf Simon B.v.

Lees meer
Actueel

Aksa Power Generation Europe B.V. vestigt in Dordrecht

Aksa Power Generation Europe B.V. heeft met DHG een 5 jarige huurovereenkomst gesloten voor haar nieuwbouwontwikkeling aan de Merwedestraat 48 in Dordrecht voor de huur van ca. 1.994 m2 bedrijfsruimte, ca. 193 m2 kantoorruimte en ca. 2.213 m2 buitenterrein.

Lees meer
Actueel

Berkman kiest voor innovatie op circulair bedrijvenpark Ambachtsezoom

Berkman tekende op 3 september 2020 de koopovereenkomst voor een kavel van ruim 5000m2 op circulair bedrijvenpark Ambachtsezoom. Op de kavel komt een ‘MobilityHUB’, een gloednieuw concept voor duurzame mobiliteit. Pieter Berkman: “We realiseren hier één van de drie waterstofstations in de Drechtsteden. Ook komt er een vulpunt voor groen gas, een (snel)laadstation voor elektrische auto’s en een milieuvriendelijke carwash. We vullen dit aan met diensten die mobiliteit efficiënter maken en passen in deze tijd, denk aan  ruimtes voor flexwerk, deelauto’s, -scooters en -fietsen en een pickuppoint voor pakketten”.

Lees meer
Actueel

Deal Drecht Cities en Havenbedrijf Rotterdam zetten samenwerking voort

Havenbedrijf Rotterdam en Deal Drecht Cities verlengen de huidige samenwerking met vier jaar tot 2023. Hiervoor hebben Danny Levenswaard, director Breakbulk Havenbedrijf Rotterdam, en Martin Bloem, directeur Deal samen een nieuwe overeenkomst ondertekend voor de voortzetting van de gezamenlijke economische promotie en acquisitie in de Drechtsteden. Het doel is meer bedrijven naar onder andere de Dordtse Zeehaven te begeleiden met focus op bedrijven in de maritieme en logistieke sector.

Lees meer
Actueel

Nieuwe hogeschool op het Leerpark krijgt markante gevel met bronzen theaterdoek

De nieuwe hogeschool op de kop van het Leerpark in Dordrecht wordt een markant gebouw. Om de houten gevel wordt als een soort tweede huid een bronzen ‘theaterdoek’ gedrapeerd, inclusief plooien.

Lees meer
Actueel

Gemeente Schiedam en Deal Drecht Cities verstevigen maritieme samenwerking

De gemeente Schiedam en Deal gaan voor maritieme acquisitie nauwer samenwerken. Deal-directeur Martin Bloem en Manager Projecten Stadsontwikkeling gemeente Schiedam Stefanie Jacobs hebben daarvoor getekend. 

Lees meer
Actueel

Schiedamse brandweeropleider groeit verder in Dordrecht

Brandweeropleider H2K uit Schiedam gaat uitbreiden met een opleidingslocatie in Dordrecht. Ontwikkelaar ROM-D en H2K hebben een akkoord bereikt over de aanschaf van een kavel op bedrijventerrein Dordtse Kill III.

Lees meer
Actueel

The daily Deal 29.07.2020

Lees het laatste nieuws uit de regio. Dagelijks zijn er updates uit de Drechtsteden. The daily Deal verzamelt dit nieuws en publiceert tweewekelijks de laatste ontwikkelingen.

Lees meer
Actueel

Projecten Regio Deal bekend gemaakt

De Regio Deal Drechtsteden – Gorinchem brengt binnen vijf jaar een omslag. Het gebied wordt minder gevoelig voor crises. Begin februari werd aangekondigd dat het Rijk 22,5 miljoen beschikbaar stelt voor deze ambitie. Inmiddels is bekend naar welke projecten de miljoenen gaan: dynamische oevers (11,8 mln), innovatie (4,5 mln) en human capital (6,2 mln). Drechtsteden, Gorinchem en Provincie Zuid-Holland verdubbelen dit bedrag.

Lees meer
Actueel

Goodman start bouw in Alblasserdam

Australische vastgoedontwikkelaar Goodman start deze zomer met de bouw van een 66.000 m² groot distributiecentrum. De nieuwbouw verrijst vlak naast de BCTN containerterminal in Alblasserdam.

Lees meer
Actueel

The daily Deal 15.07.2020

Lees het laatste nieuws uit de regio. Dagelijks zijn er updates uit de Drechtsteden. The daily Deal verzamelt dit nieuws en publiceert tweewekelijks de laatste ontwikkelingen.

Lees meer
Actueel

The daily Deal 01.07.2020

Lees het laatste nieuws uit de regio. Dagelijks zijn er updates uit de Drechtsteden. The daily Deal verzamelt dit nieuws en publiceert tweewekelijks de laatste ontwikkelingen.

Lees meer
Actueel

Groen licht voor bedrijventerrein ’t Oog Hardinxveld-Giessendam

Op 3 juni 2020 heeft de Raad van State uitspraak gedaan over het bestemmingsplan “’t Oog Bedrijven”. Met de uitspraak van de Raad van State is het bestemmingsplan onherroepelijk geworden en mag het bedrijventerrein worden ingericht. “Met dit bedrijventerrein maken we het mogelijk voor bedrijven om uit te breiden of te verhuizen naar een ander en/of groter pand”, aldus wethouder Trudy Baggerman.

Lees meer
Actueel

The daily Deal 17.06.2020

Lees het laatste nieuws uit de regio. Dagelijks zijn er updates uit de Drechtsteden. The daily Deal verzamelt dit nieuws en publiceert tweewekelijks de laatste ontwikkelingen.

Lees meer
Actueel

Gorinchem sluit aan bij Deal

Gorinchem en Deal hebben afspraken gemaakt over nauwere samenwerking. Wethouder Joost van der Geest en Deal-directeur Martin Bloem hebben daartoe een overeenkomst gesloten.

Lees meer
Actueel

Eerste paal geslagen van distributiecentrum Crocs

Op 3 juni 2020 werd het officiële startsein gegeven voor de bouw van het grootste distributiecentrum van Crocs in Europa. De bekende Amerikaanse producent van schoenen, sandalen en klompen zal 35.000m2 afnemen op het nieuwe logistieke bedrijventerrein langs de snelweg A16.

Lees meer
Actueel

The daily Deal 03.06.2020

Lees het laatste nieuws uit de regio. Dagelijks zijn er updates uit de Drechtsteden. The daily Deal verzamelt dit nieuws en publiceert tweewekelijks de laatste ontwikkelingen.

Lees meer
Actueel

Rubber Design ontvangt bijdrage MKB-Katalysatorfonds voor dynamische testbank

Rubber Design B.V. uit Heerjansdam heeft een bijdrage ontvangen uit het MKB-katalysatorfonds Drechtsteden. Het bedrijf gebruikt deze cofinanciering voor een kwartiermakers project voor de ontwikkeling en bouw van een testbank voor maritieme trillings- en geluidsdempers.

Lees meer
Actueel

The daily Deal 20.05.2020

Lees het laatste nieuws uit de regio. Dagelijks zijn er updates uit de Drechtsteden. The daily Deal verzamelt dit nieuws en publiceert tweewekelijks de laatste ontwikkelingen.

Lees meer
Actueel

Lancering Business Agenda Rotterdam

ROTTERDAMSE BRANCHE- PROMOTIE- EN NETWERKORGANISATIES SLAAN DE HANDEN INEEN MET BUSINESS AGENDA ROTTERDAM

In de Rotterdamse havenregio (Rotterdam, Schiedam, Drechtsteden, Moerdijk) zijn duizenden bedrijven actief in diverse branches en sectoren. Deze bedrijven zijn vaak aangesloten bij één of meerdere branche-, promotie- en netwerkorganisaties.

Lees meer
Actueel

The daily Deal 06.05.2020

Lees het laatste nieuws uit de regio. Dagelijks zijn er updates uit de Drechtsteden. The daily Deal verzamelt dit nieuws en publiceert tweewekelijks de laatste ontwikkelingen.

Lees meer
Actueel

Den Breejen Shipyard breidt uit in Hardinxveld-Giessendam

Den Breejen Shipyard (DBS) heeft het noordelijke deel van de gemeentehaven Boven-Hardinxveld en een deel van het haventerrein gekocht. 

Lees meer
Actueel

The daily Deal 22.04.2020

Lees het laatste nieuws uit de regio. Dagelijks zijn er updates uit de Drechtsteden. The daily Deal verzamelt dit nieuws en publiceert tweewekelijks de laatste ontwikkelingen.

Lees meer
Actueel

Deal Drecht Cities en InnovationQuarter versterken acquisitiesamenwerking in de Drechtsteden

Op 17 april 2020 tekenden Deal Drecht Cities en InnovationQuarter tijdens een videoconferentie een overeenkomst om hun samenwerking en rolverdeling met betrekking tot de acquisitie van (buitenlandse) bedrijven naar de Drechtsteden te bestendigen. Met als doel om gezamenlijk efficiënter en effectiever bedrijven naar de Drechtsteden te halen en/of te behouden.

Lees meer
Actueel

The daily Deal 08.04.2020

Lees het laatste nieuws uit de regio. Dagelijks zijn er updates uit de Drechtsteden. The daily Deal verzamelt dit nieuws en publiceert tweewekelijks de laatste ontwikkelingen.

Lees meer
Actueel

The daily Deal 25.03.2020

Lees het laatste nieuws uit de regio. Dagelijks zijn er updates uit de Drechtsteden. The daily Deal verzamelt dit nieuws en publiceert tweewekelijks de laatste ontwikkelingen.

Lees meer
Actueel

High Eye vestigt in Dordrecht

High Eye verhuist van Lexmond naar het bedrijventerrein Amstelwijck-West in Dordrecht. Het innovatieve bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van autonome helikopters voor industrieel gebruik. De nieuwe locatie biedt ruimte voor het opschalen van productie, R&D en testen. 

Lees meer