Haven en Logistiek

Opvallend transport van Rotterdam naar Düsseldorf

17 januari 2018

Koninklijke Van der Wees Watertransporten B.V. heeft de afgelopen dagen een bijzonder transport uitgevoerd. Vanuit de Waalhaven in Rotterdam vertrokken twee pontons met daarop negen grote jachten naar Düsseldorf, met als tussenstop Dordrecht. De jachten zijn vandaag, oudejaarsdag, aangekomen in Duitsland voor ’s werelds grootste boot- en watersportbeurs ‘boot Düsseldorf 2018’. Het transport wordt uitgevoerd in opdracht van SevenStar Yacht Transport B.V, dat de jachten per zeeschip naar Rotterdam liet komen.

Van der Wees transporteert negen grote jachten

De jachten zijn de afgelopen dagen in de Waalhaven van het zeeschip overgeladen op de pontons Lastdrager 25 en 26 van Van der Wees. De tocht naar Duitsland werd in verband met de verwachte te hoge waterstanden vervroegd. De schepen zijn eigendom van diverse jachtbouwers. Over de eigenaren en de waarde van de schepen worden uit privacyoverwegingen geen mededelingen gedaan. Het grootste jacht dat vervoerd werd is een Princess 35M en ook het grootste jacht dat ooit naar de Düsseldorfse beurs is getransporteerd.

Het 110 jaar oude Koninklijke Van der Wees heeft vele jaren ervaring met dit soort bijzondere transporten van jachten en is daarin marktleider. “We zien dit soort transporten in ons land ook toenemen. Het laatste jaar is er sprake van een verdubbeling. Niet omdat er meer luxe jachten worden gebouwd, maar vanwege de speciale expertise van Van der Wees”, aldus directeur Elias Ott van Koninklijke Van der Wees.

SevenStar Yacht Transport is sinds 1985 actief in het transporteren van luxe jachten over de wereld. Inmiddels is het bedrijf wereldmarktleider in deze bijzondere vorm van transport. Het hoofdkantoor in gevestigd in Amsterdam, wereldwijd heeft SevenStar Yacht Transport diverse vestigingen. Meer informatie vindt u op www.sevenstar-yacht-transport.com.

Van der Wees Transporten heeft in haar geschiedenis veel bijzondere projecten uitgevoerd, zowel over de weg als over water. Het bedrijf is onderdeel van de Maritieme Regio Drechtsteden (Drecht Cities Maritime Delta), waarin vele maritieme wereldspelers gevestigd zijn. Meer informatie vindt u op www.vanderwees.nl.

Logistiek
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline