Actueel

Overeenkomst voor zes kavels met bedrijfsverzamelgebouwen op Ambachtsezoom

17 maart 2021

Vier projectontwikkelaars kopen ruim 40.000 m2 grond op het nieuwe bedrijventerrein Ambachtsezoom. Hier komen zes bedrijfsverzamelgebouwen. Daarmee is het terrein nu voor de helft gevuld. Door de ontwikkeling verwacht Ambachtsezoom een groei van 450 tot 750 banen.

“Dit is een mooie kans voor regionale en lokale ondernemers, die duurzaam willen ondernemen op het circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom, maar niet zelf willen bouwen!”, aldus wethouder André Flach over de bedrijfsunits die de samenwerkende ontwikkelaars Prohuis Invest, Stemar Groep, Wouda Vastgoed BV en Westpoint Beheer BV gaan realiseren op het nieuwe bedrijvenpark bij de A16 in Hendrik-Ido-Ambacht. Zij sluiten een koopovereenkomst met gemeente Hendrik-Ido-Ambacht voor maar liefst zes kavels, samen ruim 40.000 m2.

Huur en koop
De units in deze bedrijfsverzamelgebouwen hebben verschillende afmetingen en zijn te huur en te koop. De gebouwen worden ontwikkeld volgens de circulaire richtlijnen van Ambachtsezoom. Zo zijn ze demontabel: dit betekent dat alle materialen losgekoppeld en hergebruikt kunnen worden in de toekomst. Ook zijn ze volledig zelfvoorzienend in hun energiebehoefte: de gebouwen zijn energieneutraal. Er komt groen aan de gevels, zonnepanelen op het dak, geen aardgas maar een warmtepomp in combinatie met airconditioningsunits, goede isolatie met hoge Rc-waarde én de optie voor oplaadpunten voor elektrische auto’s. De ontwikkelaar wil deze maand al starten met het grondwerk op een deel van de kavels. De oplevering van de eerste gebouwen is gepland in het eerste kwartaal van 2022.

Ambachtsezoom: op de helft
Wethouder André Flach: “Er is veel èn serieuze belangstelling van ondernemers voor Ambachtsezoom. Met deze zes kavels erbij opgeteld, is nu ongeveer de helft van de bedrijfskavels op Ambachtsezoom gereserveerd of verkocht. Dat is ruim 7,5 ha. “Op het bouwterrein wordt ondertussen hard gewerkt. De riolering ligt er nu bijna in, Oasen is bezig met de waterleiding, daarna gaan Vitrumnet glasvezel en Stedin elektriciteit aanleggen. De gemeente zal voor het eind van dit jaar alle wegen aanleggen en het gebied inrichten met bomen en ander groen met veel aandacht voor biodiversiteit.

Circulair bedrijvenpark
Ambachtsezoom is een circulair bedrijvenpark. De gemeente ontwikkelt het gebied en is geïnspireerd door Cradle to Cradle principes. Alle materialen die gebruikt worden voor gebouwen, straten en omgeving zijn 100% recyclebaar. Dat betekent dat de materialen van goede kwaliteit zijn, een lange levensduur hebben en telkens opnieuw kunnen worden hergebruikt. Op deze wijze wordt bijgedragen aan de vermindering van CO2 uitstoot. Elke kavel krijgt een materiaalpaspoort, waarin alle materialen en producten staan beschreven zodat ze in de toekomst hergebruikt kunnen worden.

Meer informatie: www.ambachtsezoom.nl en www.prohuis.nl.

Ambachtsezoom Hendrik-Ido-Ambacht
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline