Actueel

Pendelbus naar bedrijven steeds beter bezet

14 februari 2019

Sinds enkele maanden rijdt er tussen de bedrijventerreinen ‘Groote Lindt’ en ‘De Geer’ en het NS-station in Zwijndrecht een pendelbus. Werknemers van de bedrijventerreinen kunnen zo sneller hun aansluiting op het openbaar vervoer bereiken.

Voor deze proef werken meerdere partijen samen. De bedrijven dragen bij via BIZ Groote Lindt en Stichting De Geer, die middelen uit het Ondernemersfonds beschikbaar stelden. Daarnaast heeft de gemeente Zwijndrecht bijgedragen, omdat de pendelbus bijdraagt aan de doelstelling om het autogebruik terug te dringen. De pilot wordt uitgevoerd door een samenwerking van ParkTrust, de beheerder van de bedrijventerreinen, Platform Samen Bereikbaar, Van Gent Autoverhuur en Vipre.

Donderdag 7 februari 2019 is wethouder Tycho Jansen (Economie) meegereden met de pendelbus. De (inmiddels bijna vaste) chauffeur, de heer Kies, heeft hem onderweg bijgepraat over het gebruik van de bus. Tevens sprak de wethouder met enkele gebruikers.

Jansen: “De pendelbus is in korte tijd uitgegroeid tot een belangrijke dienst voor enkele tientallen medewerkers van de bedrijventerreinen. Hun reistijd wordt aanzienlijk verkort en de bereikbaarheid van de bedrijven is daarmee toegenomen. Dat blijkt ook wel uit het feit dat ook in de afgelopen maanden het aantal gebruikers opnieuw is toegenomen. Daarnaast is dit succes zeker ook te danken aan de dienstverlening door chauffeurs, zoals de heer Kies. Hij kent vrijwel alle passagiers. Dit maakt de service erg persoonlijk. En van velen kent hij de treintijden”, aldus wethouder Jansen. “Helaas bleek er vooralsnog onvoldoende belangstelling van de bedrijven op het bedrijventerrein Bakestein om de proef uit te breiden. Toch is verdere groei van belang om de pilot om te zetten in een definitieve verbinding. Daarmee zou een zeer waardevolle aanvulling op het openbaar vervoer worden gecreëerd.”

De pendelbus rijdt in de ochtend- en in de avondspits. Gebruikers dragen bij met vooraf ingekochte vervoersmunten. Dit systeem is veilig en geeft meer inzicht in de gebruikers en de werkgevers. De munten zijn verkrijgbaar via de parkmanager van beide bedrijventerreinen, mevrouw Monique Walraven (bereikbaar via monique@parktrust.nl).

Komende periode volgt een evaluatie op de pilot. De huidige proefperiode loopt in ieder geval door tot 30 maart. Het vervolg daarna hangt af van de groei van reizigers, de betrokkenheid van bedrijven en de verdere bekostiging.

Openbaar vervoer
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline