Binnenvaart

Plannen voor herontwikkeling voormalig Loveld-terrein in Zwijndrecht

04 februari 2019

De gemeente Zwijndrecht en Deen Shipping BV hebben een intentieverklaring getekend voor een nieuwe invulling van het voormalige Schokbeton/Loveld-terrein in Zwijndrecht.

De gemeente is eigenaar van de gronden aan de Lindtsedijk en heeft de ambitie dit gebied te herontwikkelen tot een watergebonden bedrijventerrein met ruimte voor maritieme bedrijvigheid. De Zwijndrechtse binnenvaartondernemer Gerard Deen van Deen Shipping BV heeft aangegeven potentie in de gronden te zien en wil het gebied invullen met een cluster van bedrijven. De komende maanden werken beide partijen een haalbaarheidsstudie verder uit. Het terrein kwam braak te liggen na het faillissement van Loveld/Schokbeton in 2016.

Wethouder Tycho Jansen (Economie) is blij dat er nu weer concreet zicht is op een passende invulling van het gebied, maar benadrukt dat de gemeente voor de herontwikkeling niet over één nacht ijs gaat. “Het heeft even geduurd en er zijn verschillende plannen voor de invulling van het gebied aan de gemeente aangeboden. Het is natuurlijk een unieke en zeer strategisch gelegen locatie. Daarnaast is het een locatie met een bijzondere historie. Al die elementen zijn meegewogen in de beoordeling van alle plannen. In het plan van Deen Shipping komen die uitgangspunten samen. Zo is er ruimte voor watergebonden gebruik en maritieme maakindustrie, waar laag tot hoogopgeleid personeel op locatie aan het werk gaat. De bedrijven die Deen in dit plan samenbrengt, slaan tevens een verbinding tussen de maritieme bedrijvigheid en het lokaal en regionaal onderwijs, gericht op innovatie en ontwikkeling. We willen een herontwikkeling die recht doet aan het maritieme karakter van onze regio en Zwijndrecht, als thuishaven van de binnenvaart, in het bijzonder.”

Eerder lanceerde de gemeente Zwijndrecht een campagne Zwijndrecht Innovation Park om investeerders aan te trekken in samenwerking met Deal Drecht Cities.

www.078.nu

Regionale Gebiedsontwikkeling
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline