Binnenvaart

Prinses Beatrix opent de Prins Clausbrug in Dordrecht

18 oktober 2021

Op dinsdag 26 oktober rond 16.30 uur opent prinses Beatrix de Prins Clausbrug officieel. Vanaf zowel de kant van de binnenstad als van Stadswerven in de opening goed te volgen. 

Na de officiele opening mag er eerst een groep fietsers vanaf Stadswerven over de brug. Vanaf 18.00 uur is de brug voor iedereen te gebruiken.

De brug verfraait de skyline van Dordrecht en het prachtige drie rivierenpunt, het drukst bevaren knooppunt van Europa waar jaarlijks ruim 150.000 schepen passeren. Daarnaast verbindt de nieuwe brug over het Wantij  de nieuwe wijk Stadswerven met de historische binnenstad van Dordrecht.

Het technisch ontwerp is een architectonisch hoogstandje. Bijzonder is de bewegingsconstructie van de klep door middel van een contragewicht, dat in de mast van de brug is verwerkt. Door middel van twee grote hydraulische zuigers wordt te mast naar voren bewogen, waardoor die als contragewicht de klep omhoog doet gaan. Als het brugdek open gaat, staat 260 ton 57 meter rechtop in de lucht. Het bewegingsmechanisme van de brug is nog nooit eerder toegepast en dus uniek in de wereld te noemen. De brug is gebouwd door de aannemerscombinatie Dura Vermeer Hillebrand.

Foto: RVD – Jeroen van der Meyde

Dordrecht
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline