Maritieme Technologie

Rotterdam erkend als dé Europese Maritieme Hoofdstad

18 januari 2022

Op 13 januari lanceerden classificatiebureau DNV en Menon Economics de 2022-editie van het rapport Leading Maritime Cities in the World. Rotterdam is de nummer twee geworden, na Singapore.

Dit maakt Rotterdam en de omliggende regio de toonaangevende maritieme stad van Europa en laat steden als Oslo, Hamburg en Londen achter zich. Het rapport biedt inzicht in welke wereldwijde hubs de beste infrastructuur, technologie, financiën en talent bieden om de maritieme sector te verbinden en te stimuleren. Elke maritieme stad werd gebenchmarkt op vijf belangrijke pijlers: Scheepvaart, Maritieme Financiën & Recht, Maritieme Technologie, Havens & Logistiek en Aantrekkelijkheid & Concurrentievermogen.

Rotterdam scoort overall goed en vooral goed op Havens & Logistiek en Aantrekkelijkheid & Concurrentievermogen. Dit resultaat ondersteunt de bewering dat Rotterdam de maritieme hoofdstad van Europa is.

De Rotterdamse Burgemeester Ahmed Aboutaleb geeft aan: ‘Ik ben vereerd met deze erkenning van de internationale maritieme gemeenschap van Rotterdam als de onbetwiste maritieme hoofdstad van Europa. Deze erkenning stimuleert ons om de krachten in stad, haven en regio te blijven bundelen om onze internationale concurrentiepositie verder te versterken.’

De Drechtsteden zijn onderdeel van ‘Rotterdam Maritime Capital of Europe’. De regio ondersteunt actief het marketing- en vestigingsbeleid en is trots op het resultaat.

Download het rapport hier

Rotterdam Maritime Capital
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline