Innovatie District

Samenwerken aan zorginnovaties tijdens Dare2Cross

23 december 2021

Op dinsdag 1 februari zetten bedrijven en regionale zorginstellingen de volgende stap in innovaties op het gebied van zorg en welzijn tijdens Dare2Cross – Let’s Tech Care. De locatie van de bijeenkomst wordt binnenkort bekendgemaakt. Tijdens de bijeenkomst staan zes concrete innovatiecases centraal, onder meer op het gebied van mantelzorg en overbruggingszorg. Bent u erbij?

Dare2Cross is een aanpak om cross-sectorale innovatie te stimuleren. Tijdens Dare2Cross komen professionals uit verschillende sectoren en domeinen, die elkaar niet vanzelfsprekend zouden ontmoeten, samen om van elkaar te leren en elkaar te inspireren. Dare2Cross verkent zo mogelijke samenwerkingen om tot innovatie te komen.

Afgelopen jaar startte een Dare2Cross-traject in de zorg en welzijn. Daarin werken verschillende partijen samen, zoals zorgaanbieders, onderwijs en regionale overheden. De bijeenkomst op 1 februari staat in het teken van twee overkoepelende thema’s: Goed geregeld, met oog voor de mens (over de patiënt en zijn of haar omgeving in zorgtrajecten) en Positieve gezondheid, persoonlijke veerkracht (over het stimuleren van preventie). Binnen deze thema’s zijn zes concrete cases geformuleerd, zoals: ‘hoe maken we de zorg thuis net zo goed als in een zorginstelling?’ en ‘hoe maken we de huiselijke leefcirkel van mensen met dementie zo groot mogelijk?’

Deelnemen aan Dare2Cross

Tijdens de Dare2Cross-bijeenkomst op 1 februari gaan professionals uit verschillende sectoren aan de slag met de cases. Dat doen ze per casus, en in verschillende ‘spelvormen’. Het doel is dat hierdoor nieuwe, cross-sectorale samenwerkingen ontstaan om daadwerkelijk aan de slag te gaan met het bedenken en uitvoeren van de oplossingen.

Deelname aan de bijeenkomst is voor iedereen die actief wil meewerken aan nieuwe innovaties in de zorg en een bijdrage kan leveren aan de daadwerkelijke oplossingen, zoals zorginstellingen en techbedrijven. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Op de website van Dare2Cross staat meer informatie over onder meer aanmelden en de zes cases: https://www.dare2cross.nl/traject/lets-tech-care/.

Over Dare2Cross

Dare2Cross – Let’s Tech Care wordt georganiseerd door InnovationQuarter, in samenwerking met Da Vinci College, Albert Schweitzer Ziekenhuis, gemeente Dordrecht, Deal Drecht Cities en Economic Development Board Drechtsteden.

Zorginnovatie
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline