Actueel

Samenwerkingsovereenkomst voor nieuwe Wijkhopper

25 januari 2023

Stroomlijn gaat samenwerken met meerdere organisaties, waaronder MAAT Transport en DAM Rotterdam. Dit zal tot de nieuwe Wijkhopper van de Drechtsteden leiden. Via Career Boost gaan studenten de Wijkhopper 6.0 ontwerpen en bouwen in de Duurzaamheidsfabriek. Studenten van Da Vinci College gaan werken aan een plan voor de infrastructuur en logistiek.

Goed om te zien hoe onderwijs en bedrijfsleven de handen ineenslaan om op deze manier duurzaam vervoer verder te ontwikkelen.

Stroomlijn

Stroomlijn heeft een veelzijdige praktijkopdracht aangeboden. Na de laatste Young Professionals Challenge is het nu aan studenten uit de regio om de plannen voor de Wijkhopper uit te breiden. MAAT Transport en DAM Nederland gaan helpen met hun expertise. Dit is weer een mooi voorbeeld voor de samenkomst van bedrijfsleven en educatie in de Drechtsteden.

Gebreken

Op dit moment heeft Stroomlijn te doen met de gebreken van de huidige Wijkhopper. De actieradius is niet lang genoeg. Er is ook minimaal comfort voor de chauffeurs en klanten. Stroomlijn wil een grote stap zetten naar een volledig goed functionerende auto. Om deze reden wordt het meteen de Wijkhopper 6.0 genoemd. DAM Nederland, maatschappelijk dienstverlener, worstelt met dezelfde problemen en is daarom ook bij de samenwerking aangesloten. DAM was al eerder betrokken tijdens de Young Professionals Challenge van eind vorig jaar.

Meer nieuws: Nieuws – Deal Drecht Cities

Meld je onderaan de pagina aan voor de nieuwsbrief!

Smart Delta Drechtsteden Stroomlijn
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline