Binnenvaart

Schlepp- und Fährgesellschaft Kiel gunt Holland Shipyards Group opdracht extra volledig elektrische veerboot

26 augustus 2021

Met de eerdere levering van een hybride en volledig elektrische veerboot en een lopend contract voor drie extra hybride veerboten, heeft Schlepp- und Fährgesellschaft Kiel (SFK) onlangs een extra volledig elektrische veerboot aan Holland Shipyards Group gegund.

Het ontwerp van de extra veerboot, genaamd ‘Wellingdorf’, sluit aan bij het eerder opgeleverde schip ‘Düsternbrook’. De veerboot meet 24,7 m bij 6,5 m en is volledig emissievrij. De veerboot zal volledig worden aangedreven door batterijstroom met een geïnstalleerd vermogen van 1.092 kWh. Naast het batterijpakket heeft het schip 20 zonnepanelen op het dak om bij te dragen aan de voeding van het elektrische systeem aan boord.

De ‘Wellingdorf’ zal naar verwachting medio 2022 in gebruik worden genomen.

Milieudoelen
Met de eerder opgeleverde schepen en de schepen in bestelling vernieuwt SFK haar huidige conventioneel aangedreven vloot. De vervanging van de vloot is in lijn met de milieudoelen van SFK en de gemeente Kiel. De stad Kiel wil in 2050 CO2-neutraal zijn en verwacht dat de scheepvaart een grote rol zal spelen in deze verschuiving. Het vervangen van de vloot voegt daar een grote waarde aan toe en Holland Shipyards Group draagt ​​daar met trots aan bij.

De groene missie van Holland Shipyards Group
We zetten ons in om te werken aan een groenere toekomst voor de maritieme industrie. Sinds de start van haar groene missie in 2010 heeft Holland Shipyards Group de fijne kneepjes geleerd van het bouwen van duurzame schepen die perfect zijn geoptimaliseerd voor hun toepassing. De groene missie is niet alleen zichtbaar in de schepen die ze bouwen, maar ook in het productieproces. Groene vaartuigen moeten duurzaam worden gebouwd.

Holland Shipyards Group gelooft dat ‘groen gaan’ niet alleen een optie is. Holland Shipyards Group ziet het als een noodzaak om een ​​bewoonbare planeet voor de komende generaties achter te laten. Holland Shipyards Group voelt de verantwoordelijkheid om haar aandeel hierin te leveren.

Duurzaam ondernemen Innovatie Internationaal Maritiem
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline