Actueel

Skatepark Hendrik-Ido-Ambacht vernieuwd en vergroot

09 september 2021

Het skatepark in het Baxpark van Hendrik-Ido-Ambacht is vernieuwd en bijna tweeënhalf keer zo groot geworden.

Het park is tijdens de schoolvakantie opgeleverd, op zaterdag 25 september nemen de Ambachtse skaters, steppers en BMX’ers het officieel in gebruik. ’s Middags tussen 12.00 en 17.00 uur zijn er demonstraties, skateclinics en wedstrijdjes.

In gesprek met jongeren
Het nieuwe skatepark is in gesprek met jongeren tot stand gekomen. In samenspraak met hen is een nieuw uitdagend parcours aangelegd voor beginners en gevorderden. Volgens wethouder Steven van Die levert de toegankelijkheid van de skatebaan een belangrijke bijdrage aan de gezondheid van de jeugd in Ambacht: “De coronatijd heeft nog eens onderstreept hoe belangrijk sporten, bewegen en ontmoeten is. Dat zie je ook terug in hoe goed het nieuwe park nu al gebruikt wordt. Jongeren hebben samen met ons het nieuwe park ontworpen. Ze kunnen nu genieten van alle elementen waarvoor zij zelf gekozen hebben.”

Uitgebreid en vernieuwd skatepark

Het skatepark in het Baxpark is uitgebreid en helemaal vernieuwd. Het skatepark is geheel uit spuitbeton opgetrokken en vergroot van 450 m2 naar 1050 m2. In samenspraak met de gebruikers is gekozen voor een divers aanbod aan objecten voor verschillende skate-disciplines. Het nieuwe skatepark maakt onderdeel uit van het veelzijdige sportaanbod in Ambacht, waar voor iedereen een activiteit te vinden is om te bewegen en elkaar te ontmoeten.

Mede mogelijk gemaakt door Stichting CAI-fonds
Het nieuwe skatepark is gebouwd in opdracht van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht en mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Stichting CAI-fonds.

Hendrik-Ido-Ambacht
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline