Haven en Logistiek

Slim samenwerken in de Drechtsteden

23 maart 2021

Bedrijven uit de Drechtsteden zijn over de hele wereld actief. Met de nodige uitdagingen. Denk aan toeleverketens en inkoop, human capital, duurzaamheid en digitalisering. De EDB zet zich daarom in voor slim samenwerken door resources te delen. We starten met shared warehousing en logistics en zijn op zoek naar matches tussen bedrijven. Uw bedrijf heeft misschien ruimte over en het andere bedrijf heeft juist een tekort.

Strategic Partnering
Mensen, gereedschappen en onderdelen worden over de hele wereld verstuurd. Uw buurman heeft misschien hetzelfde probleem. Hoe kunt u elkaar helpen en samen sterk staan? Uit onderzoek van Berenschot (2020) blijkt dat bedrijven in de regio elkaar nog niet altijd kennen. Daar valt winst te behalen. Het idee van Strategic Partnering is simpel. Het is efficiƫnter en duurzamer om resources te delen. Heeft u echt een eigen warehouse nodig? Kunt u logistieke stromen zo afstemmen, dat er geen halfvolle vrachtwagens meer rijden? Personeel uitwisselen? Uw footprint verminderen? Strategic partnering helpt u daarbij. Slimme samenwerking, dat is onze missie.

Shared Warehousing & Logistics
Als eerste pakken we shared warehousing en logistics op. We gaan op zoek naar matches tussen bedrijven met een ruimtevraag of ruimteaanbod. Deze matches zoeken we nu handmatig, maar in de toekomst moet vraag en aanbod digitaal samenkomen. Hetzelfde geldt voor het combineren van logistieke dienstverlening.

Kansen voor uw bedrijf
Dit project is een initiatief van de Economic Development Board. Door ons netwerk hebben we een breed zicht op potentiƫle samenwerking. We kunnen logistieke concepten bij elkaar brengen. Gaat u met ons in gesprek om uw mogelijkheden te ontdekken? Wij zijn er klaar voor. Neem contact op met Jos van Gangelen via jos@dealdrechtcities.nl.

Drechtsteden Logistiek Strategic Partnering
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline