Innovatie District

Smart Campus Leerpark heeft ambitie

09 maart 2022

Het Leerpark in Dordrecht is omgedoopt tot Smart Campus Leerpark, kortweg: SCALE. Het nieuwe logo werd onthuld tijdens de kwartaalbijeenkomst van Smart Delta Drechtsteden op dinsdag 8 maart in het bijzijn van vertegenwoordigers van overheid, onderwijs en bedrijfsleven. Deze partijen gaan samen de ambities van SCALE waarmaken: een campus met een unieke positie in Nederland, door de focus op de toepassing van technologie en de nadrukkelijke verbondenheid met het beroepsonderwijs.

 

Hotspot voor toegepaste technologische innovatie

SCALE is de allereerste campus die digitale- en fysieke innovatie echt weet te verbinden. Hier werken wereldspelers samen met het mkb, scale-ups en kennisinstellingen aan de producten van nu en morgen. Ambitie, kennis en faciliteiten komen hier samen. De campus bevordert de samenwerking tussen bedrijven in en rond Zuid-Holland Zuid door kennis en faciliteiten te delen, samen nieuwe ideeën te ontwikkelen, initiatieven te starten en andere bedrijven aan te trekken die het ecosysteem verder versterken. Hier worden ideeën ‘opgeschaald’ naar concrete  producten of processen en tegelijkertijd leren mensen deze te gebruiken of toe te passen.

Menselijk kapitaal

Om concreet invulling te geven aan de belangrijke maatschappelijke uitdagingen en transities, is er grote behoefte aan goed opgeleide vakprofessionals. Mensen die niet alleen hun vak verstaan, maar ook beschikken over de juiste vaardigheden en mindset om wendbaar te zijn in een snel veranderende arbeidsmarkt. SCALE ontwikkelt zich daarom niet toevallig op het Leerpark waar, naast twee vmbo-scholen en het ROC da Vinci College (mbo), ook het hoger onderwijs van Smart Delta Drechtsteden zijn thuisbasis heeft. Innovatieve concepten als de Duurzaamheidsfabriek, het Drechtsteden Ondernemerscentrum (DOC) en het ZorgInnovatiecentrum zijn ook onderdeel van de campus.

Strategische positie

Met het unieke karakter, zijn strategische positie ten opzichte mainport Rotterdam en als onderdeel van de zuidelijke Randstad, is SCALE de plek waar partijen volop investeren in de kansen van de toekomst. De economie in de regio, die zich kenmerkt door een (maritieme) maakindustrie van wereldklasse, groeit en verduurzaamt. SCALE gaat de bedrijven in deze transitie faciliteren.

 

Smart Campus Leerpark
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline