Innovatie District

Smart Maintenance Business Lunch tijdens SMM in Hamburg

27 juli 2016

Nederlandse maritieme industrie klaar om voordeel te halen uit Smart Maintenance. Tijdens de Smart Maintenance Business Lunch introduceert Deal Drecht Cities haar nieuwe internationale campagne.

Experts uit de maritieme sector worden uitgedaagd om na te denken over marktinnovatie met behulp van smart maintenance. Tijdens ‘s werelds grootste maritieme vakbeurs, SMM in Hamburg, vindt op 7 september een inhoudelijke business lunch plaats met 150 experts uit de ‘industry value chain’. Monique van Daalen, Nederlands ambassadeur in Duitsland, opent de Smart Maintenance Business Lunch.

Smart maintenance

In panelgesprekken wordt ingegaan op het thema ‘smart maintenance’, onder begeleiding van een professionele moderator. De mix van partijen uit de maritieme bedrijfskolom zorgt voor een brede blik op het thema en bevordert multidisciplinaire kennisdelen en innovatie. Deelnemende sprekers werken onder meer bij scheepswerven, rederijen, aannemers, onderhoudsbedrijven en belangrijke toeleveranciers. De zakenlunch is een initiatief van Marstrat en IFS Benelux en wordt mede mogelijk gemaakt door Royal Boskalis Westminster, Croonwolter&dros, Royal IHC, Drecht Cities Maritime Delta, Netherlands Business Support Office Hamburg, Netherlands Maritime Technology en Siemens. Nederlandse bedrijven onderscheiden zich door flexibiliteit, door te experimenteren, en door samen te werken in wisselende coalities. In de Nederlandse maritieme industrie worden nieuwe ontwikkelingen vooral gedreven door kostenbewustzijn. Nu de brandstofprijzen gedaald zijn, gaat de interesse uit naar verlaging van de operationele kosten van assets, door preventief onderhoud en aansturing vanaf de wal. Ontwikkelingen zoals autonoom varen en de schaalvergroting van offshore windparken stimuleren de vraag naar slimme oplossingen. De beschikbare methoden en technieken zijn echter vaak productgerelateerd, terwijl er juist behoefte is aan systeemoplossingen. Nederlandse bedrijven kunnen hierin een belangrijke rol spelen.

Internationale vakbeurs SMM Hamburg

SMM Hamburg is de grootste internationale vakbeurs voor de maritieme industrie. In 2014 bezochten meer dan 50.000 professionals uit de hele wereld de beurs. Nederland is goed vertegenwoordigd met een Hollandpresentatie van bijna 1.000 m2, vele individuele stands en bezoekers uit ons land, de aanwezigheid van een marineschip, een hospitality-programma en een netwerkreceptie. De Smart Maintenance Business Lunch is vrij toegankelijk voor officiële genodigden; entreeprijs voor overige geïnteresseerden is 95 euro (exclusief BTW). Meer informatie is te vinden op www4.ifsworld.com/smartmaintenance. 

Innovatie Smart Industry Smart Maintenance
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline