Innovatie District

Start bouw kopgebouw ingeluid op Leerpark in Dordrecht

18 oktober 2021

Op maandag 11 oktober 2021 is tijdens een feestelijke bijeenkomst het startsein gegeven voor de bouw van het ‘Kopgebouw’ op het Leerpark in Dordrecht. Dit moment werd gemarkeerd met een openluchtcollege op de bouwplaats over collectief innoveren in de Drechtsteden en het slaan van de eerste paal.

Het kopgebouw biedt straks niet alleen onderdak aan jonge bedrijven in de Smart Industry, maar ook Dordrecht Academy en Career Boost nemen hun intrek in het gebouw. Deze twee initiatieven gaan het hoger onderwijs in de Drechtsteden uitbreiden en versterken. Ook krijgt het Kopgebouw een verbinding met de Duurzaamheidsfabriek, dit is letterlijk een brug om het mbo en hbo met elkaar te verbinden.

Na afloop van het college werd op traditionele wijze de eerste paal geslagen door Onderwijswethouder Peter Heijkoop (Gemeente Dordrecht), Jan Lokker (bestuurder ROC Da Vinci College), Erwin van Braam (programmadirecteur Hoger Onderwijs Drechtsteden) en Johan van Gerven (Associate Director Acquisition & Development) van Kadans Science Partner. De bouw van het kopgebouw zal ongeveer 14 maanden in beslag nemen. Naar verwachting wordt het gebouw in het voorjaar van 2023 opgeleverd.

Lees hier de reacties van de bestuurders en bekijk hier de video

Dordrecht Academy HBO Drechtsteden Leerpark
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline