Central District

Start het nieuwe jaar innovatief met steun van het MKB-Katalysatorfonds Drechtsteden

10 januari 2022

Smart Delta Drechtsteden stelt met het MKB-Katalysatorfonds Drechtsteden geld beschikbaar voor het stimuleren van innovaties in de (maritieme) maakindustrie. Heb jij, als regionale MKB-onderneming, een vernieuwend idee of pilot? En ben je op zoek naar financiering om dit mogelijk te maken? Vraag dan vandaag nog subsidie aan bij het MKB-katalysatorfonds Drechtsteden!

  • Kennisvoucher: Maximaal €10.000; een tegemoetkoming in de kosten voor het inschakelen van een kennisinstituut voor het beantwoorden van een onderzoeksvraag.
  • Prototyping: Maximaal €25.000; een tegemoetkoming in de kosten voor het ontwikkelen van een prototype van een nieuw product.
  • Haalbaarheidsonderzoek: Maximaal €25.000; een tegemoetkoming in de kosten van een onderzoek naar de technische en economische risico’s van het ontwikkelen van een productinnovatie.
  • Kwartiermaker: Maximaal €40.000; Bijdrage voor de ontwikkeling van een fysieke testen ontwikkellocatie met meerdere partijen.

Innovaties versnellen en netwerk vergroten

​​​​​​​Het MKB-katalysatorfonds Drechtsteden wil innovaties versnellen en een nieuwe dynamiek creëren in de regio. Daarvoor is meer nodig dan alleen geld. Het fonds wil dan ook nadrukkelijk nieuwe verbindingen tot stand brengen. Naast cofinanciering, biedt het daarvoor toegang tot relevante netwerken en faciliteiten in de regio.

Vele bedrijven gingen jou al voor!

  • Zo vroeg Imbarcazione Barone in 2016 subsidie aan bij het MKB-Katalysatorfonds voor hun innovatie ‘de Futuro’. Dit moet de meest duurzame watertaxi ter wereld worden. Door middel van een haalbaarheidsonderzoek ontwikkelt en test het bedrijf een nieuwe, hybride en energiezuinige rompvorm van een snelle boot voor personenvervoer en professioneel gebruik. >> Meer info!
  • En vertelt Huub Kleinrouweler van FCoE: ‘Zonder de bijdrage van het MKB Katalysatorfonds Drechtsteden was een paar jaar geleden het project o.l.v. VAF Instruments om de DMTF te ontwikkelen en te realiseren waarschijnlijk (nog) niet van de grond gekomen. >> Meer info!

 

Innovatief idee? Neem contact op!

In de bijlage tref je een flyer waarin kort op een rij staat wat het fonds voor jou kan betekenen.

 

Of kijk op www.mkbkatalysatorfondsdrechtsteden.nl voor meer informatie en doe meteen eenvoudig online een aanvraag!

MKB-Katalysatorfonds Drechtsteden
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline