Superyachts & Aerospace

Superjachtsector wil ligplaatsen in Rotterdam

07 juli 2021

De Taskforce Superyacht Delta is van start. Donderdag 1 juli was de aftrap van het programma gericht op het toekomstbestendig maken van de superjachtsector in de regio Drechtsteden-Rotterdam. De bijeenkomst werd gehost door Bolidt in Hendrik-Ido-Ambacht.

De superjachtsector bloeit. Wereldwijd staat Nederland bekend om haar vakmanschap en kwaliteit. Een sector die vaak met de nek wordt aangekeken. Helaas een verkeerde conclusie, aangezien juist in deze sector enorm veel innovatie plaatsvindt die in de civiele scheepsbouw wordt geïntegreerd. Vanuit de taskforce superyacht delta willen we hier meer aandacht voor. Dit initiatief is gestart vanuit Deal, gemeente Rotterdam, Holland Yachting Group en Havenbedrijf Rotterdam. Samen met de bedrijven moet deze bloeiende sector toekomstbestendig worden. Dit moet gebeuren op de gebieden innovatie, human capital en samenwerking van het cluster. Op dit moment zijn er veel kansen en uitdagingen. Eén van deze kansen is het ontwikkelen van een Marina voor superjachten. Deze ontwikkeling trekt enorm veel werk naar zich toe voor de dienstensector. Daarnaast is dit een vliegwiel voor services en refits. Deze ontwikkeling is op diverse vlakken een absolute kans. Het is aan gemeente Rotterdam om deze kans te grijpen.

Tijdens de bijeenkomst waren er drie sprekers. Arie van Andel van Oceanco liet zijn licht schijnen op innovatie in de sector. Waarin duidelijk werd dat dit een enorm sterk punt van de hele Nederlandse superjachtsector is. Daarnaast waren Hein Velema, de nieuwe business developer superjachten en Ben van Scherpenzeel van het Havenbedrijf Rotterdam aanwezig om te presenteren. Enerzijds om een beeld te geven van hetgeen er aanwezig is in de regio Drechtsteden – Rotterdam in de superjachtsector. Anderzijds om toe te lichten waarom Rotterdam zo’n interessante ligplaats is voor superjachten. Samen met de bedrijven wordt er komende periode nagedacht over de invulling van het programma.

De bijeenkomst was een succesvolle start van een interessant programma: Taskforce Superyacht Delta.

Superyachts
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline