Innovatie District

Topbedrijven Drechtsteden dagen hun young professionals uit

01 maart 2018

Drecht Cities – Fokker Technologies (onderdeel van GKN Aerospace), Damen Shipyards Group, Koninklijke Boskalis Westminster en Heerema Fabrication Group gaan samen aan de slag met hun young professionals door innovatiekracht te bundelen ten goede van maatschappelijke doelen in de Drechtsteden, de regio waar deze bedrijven zijn gevestigd.

Dit hebben de bedrijven op 6 april 2018 in een samenwerkings-overeenkomst vastgelegd, geïnitieerd door de Economic Development Board (EDB) van de Drechtsteden.

De bedrijven zijn een pilot gestart waarbij een groep van acht young professionals een nieuw concept in de markt van aquacultuur onderzoekt. De resultaten van deze pilot worden gepresenteerd in september tijdens een event in Dordrecht. Meerwaarde voor de young professionals is het werken met leeftijdsgenoten uit de andere bedrijven, waarbij ze een kijkje achter de schermen nemen en hun netwerk en kennis in andere industrieën uitbreiden. Een van de deelnemers: “Dit samen creëren met andere bedrijven en de mogelijkheid om te netwerken met mensen die voor deze bedrijven werken, is een unieke ervaring die ik niet zou willen missen.”

De pilot is gestart op 10 april 2018 in het Heerema Innovation Center. Binnen drie maanden zullen de young professionals de pilot afronden. Bij bewezen succes gaan andere teams aan de slag met meer challenges.

Op 13 september 2018 worden de resultaten van de challenges gepresenteerd tijdens het event ‘Drecht Cities: The Future Generation’ in de Duurzaamheidsfabriek Dordrecht

Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline