Actueel

Total Roof Care B.V. verhuist naar Bakestein

03 augustus 2021

Vanmiddag heeft het Zwijndrechtse bedrijf Total Roof Care B.V. (TRC) de handtekeningen gezet voor laatste vrije kavel op bedrijventerrein Bakestein. Bij Total Roof Care B.V. staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Het dak zal voorzien worden van ruim 300 zonnepanelen. Een gedeelte hiervan is voor eigen gebruik. De overige zonnepanelen mogen geplaatst worden door inwoners van Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. 

Total Roof Care B.V. is een dakdekkersbedrijf gespecialiseerd in dakrenovatie en –inspectie, dak-onderhoud en reparatie voor verschillende soorten dakbedekking zoals EPDM, Bitumen, kunststof en PVC dakbedekking. Momenteel zijn ze gevestigd aan de Lindelaan te Zwijndrecht. 

Wethouder Jos Huizinga en directeur Jan Drinkwaard van Total Roof Care B.V. hebben woensdagmiddag 21 juni de optieovereenkomst ondertekend. Ook wethouder Jacqueline van Dongen was aanwezig om kennis te maken met de ondernemer, die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Het dak wordt daarom ook voorzien van ruim 300 zonnepanelen. Hiervan zijn er zo’n 100 voor eigen gebruik van TRC en de rest is beschikbaar voor inwoners uit Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht die hier hun zonnepanelen mogen plaatsen. TRC vindt het logisch dat zoveel mogelijk daken multifunctioneel worden benut, o.a. voor het opwekken van energie. Daarom stellen ze de ruimte op het dak die ze zelf niet nodig hebben beschikbaar aan anderen.

Voorzitter Frits Lakemeier van duurzame energie coöperatie ‘Zon op Zwijndrecht’ is daarom ook erg blij met de sociale en duurzame instelling van TRC: ‘Samen zonnestroom opwekken; daar worden we allemaal blij van!’ Meer info voor belangstellende inwoners is te vinden op www.drechtsestromen.net/zon. Zo’n mooi duurzaamheidsinitiatief draagt de gemeente uiteraard een warm hart toe. Wethouder Jacqueline van Dongen (Duurzaamheid): “Een hele goede manier van omgaan met de beperkte ruimte die er is. Het hele dak wordt benut, en dat levert meer energie op dan het bedrijf zelf nodig heeft. Fantastisch dat Total Roof Care de opbrengst van de zonnepanelen wil delen met anderen. We hebben tenslotte allemaal energie nodig.”
 
Met deze mooie kavel op Bakestein heeft TRC een nieuwe hoogwaardige huisvestinglocatie gevonden. Zo kan het bedrijf toekomstgericht verder groeien én in Zwijndrecht blijven!

Bakestein Duurzaam ondernemen Energietransitie
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline