Actueel

Tweede waterstoftankstation in Dordrecht

06 april 2021

Er kan straks niet alleen bij het DistriPark waterstof worden getankt, maar ook in de binnenstad van Dordrecht. Tankstation Laan der Verenigde Naties en Hystream BV hebben een overeenkomst ondertekend voor de bouw van het eerste binnenstedelijk waterstoftankstation in de Drechtsteden. Uiteindelijk moeten er zes waterstoftankstations in de regio worden gerealiseerd.

Het waterstof tankstation zal worden gebouwd bij het bestaande BP tankstation op de Laan der Verenigde Naties. TLVN is de opdrachtgever voor de voorbereiding en bouw van het tankstation dat geschikt wordt gemaakt voor tanken van waterstof voor zowel bussen, vrachtauto’s en personenauto’s. Hystream zal als hoofdaannemer de planning, voorbereiding en bouw van het tankstation en de bijbehorende faciliteiten uitvoeren. Na oplevering zal Hystream ook de exploitatie van het tankstation uitvoeren.

Het waterstof tankstation zal in de toekomst bijdragen tot de verdere vergroening van de mobiliteit in Dordrecht en omgeving. Met dit waterstof tankstation wordt weer een belangrijke stap gezet in de richting van een groene en duurzame samenleving.

Tankstation Laan der Verenigde Naties is onderdeel van Koninklijke Van Twist (KVT), gevestigd op Keerweer 62 te Dordrecht. Volgens Marijn van Twist is “deze stap een belangrijk onderdeel van de door KVT ingeslagen weg om waar mogelijk onze maatschappij te ondersteunen in de energietransitie”. KVT is een innovatieve totaalspecialist op het gebied van energiesystemen en heeft voor diverse toepassingen een waterstofmotor ontwikkeld.

Hystream BV is sinds April 2020 actief in het ontwikkelen en toepassen van modulaire schaalbare waterstof installaties voor mobiliteit, productie van groene waterstof en emissie loze stroomvoorziening voor bouw, industrie en evenementen. Joep Coenen, Technisch Directeur van Hystream is enthousiast. “Deze samenwerking is een goed voorbeeld van gezamenlijke drive om de energietransitie zo snel mogelijk te realiseren met een pasklare, modulaire en schaalbare aanpak.”

www.werkgeversdrechtsteden.nl

 

Dordrecht Energietransitie Waterstof
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline