Actueel

Vacature: Marketing Manager

05 juli 2024

Wil jij jouw marketingskills inzetten voor een nog betere regionale economie en de zichtbaarheid van de regio Drechtsteden verbeteren? Dan zijn we op zoek naar jou!

Deal Drechtsteden is per direct op zoek naar een Marketing Manager. In deze veelzijdige rol ga je aan de slag met het organiseren van beursdeelnames, begeleid en beheer je marketingcampagnes en -materialen van A tot Z, en ondersteun en adviseer je onze partners bij het ontwikkelen van hun communicatiewensen. Bij voorkeur heb je kennis van de regio Drechtsteden.

Als verantwoordelijke voor de marketing ondersteun je collega’s, partners, gemeentelijke communicatieafdelingen en accountmanagers. Dit doe je in een klein, hecht team. Je bent dan ook niet alleen bezig met je eigen taken, maar ondersteunt ook collega’s waar nodig. Ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan snel!

Kerntaken
Jouw werkzaamheden bestaan uit twee delen: de basisopgave van stichting Deal en semi-commerciële activiteiten.

 • Je promoot de regio Drechtsteden in beeld en tekst.
 • Je bent het aanspreekpunt voor de partners van Deal.
 • Je organiseert de beursdeelnames en andere evenementen van Deal en partners.
 • Je managet marketingprojecten en -campagnes. Dit kunnen opdrachten zijn in de breedste zin van het woord. Denk aan videocampagnes, het promoten van een bedrijventerrein of het organiseren van een evenement.
 • Je benadert gemeenten en bedrijven. Daarbij identificeer en benut je kansen voor samenwerking om de zichtbaarheid en impact van de Drechtsteden te vergroten.
 • Samen met je collega Marketing Manager ga je aan de slag met het ontwikkelen en uitrollen van een marketing- en communicatieplan waarmee je de organisatiedoelstellingen van Deal Drechtsteden en haar initiatieven ondersteunt.
 • Je ontwikkelt verschillende marketingcommunicatie-uitingen.

Over Deal Drechtsteden
Drechtsteden vormt met 300.000 inwoners de vijfde stad van Nederland. Gelegen in het hart van de maritieme delta. Bedrijven uit de regio zijn wereldwijd bekend. Denk alleen aan de schepen van Damen, de vliegtuigonderdelen van Fokker, baggerwerk van Boskalis en de superjachten van Oceanco.

Deal Drechtsteden is de centrale promotie- en acquisitieorganisatie voor de zeven Drechtsteden: Dordrecht, Zwijndrecht, Sliedrecht, Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Alblasserdam en Hardinxveld-Giessendam. Andere partners zijn het Havenbedrijf Rotterdam en ontwikkelingsbedrijf ROM-D. Wij promoten de regio en begeleiden bedrijven die zich in de regio willen vestigen. Hoe? Door bedrijven actief te benaderen, promotiecampagnes voor bedrijventerreinen, internationale beurzen en het bezoeken en organiseren van events. 

Onze ideale kandidaat
Je kent de regio Drechtsteden! En laat je vooral niet tegenhouden door onderstaande punten om te solliciteren:

 • Je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding marketing of een soortgelijke opleiding.
 • Je bent een teamplayer, proactief en stressbestendig.
 • Je denkt strategisch en hebt een hands-on mentaliteit.
 • Beheersing van de Nederlandse taal is een vereiste. Je beschikt verder over uitstekende communicatieve, schriftelijke en contactuele vaardigheden in het Nederlands als het Engels.
 • Je hebt een actieve en initiërende instelling; je hebt lef en ziet kansen.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B.
 • Affiniteit hebben met de maritieme sector en maakindustrie is een pré.
 • Commerciële ervaring in het bedrijfsleven is een pré.
 • Ervaring met Adobe CC is een pré.

Ons aanbod
Deal is een netwerkorganisatie. We zijn een klein, betrokken team van professionals en werken actief samen met veel organisaties in de regio. Je hebt hierdoor veel collega’s en al een zeer breed netwerk vanaf de start. Ons kantoor is gevestigd op Smart Campus Leerpark (SCALE), het hart van de innovatie van de Drechtsteden. We houden van een informele start van de week aan de koffietafel en stemmen daar ook onze activiteiten af. We lunchen elke dag met elkaar aan de keukentafel en hebben een prettige werksfeer waarin ruimte is voor eigen initiatief en creativiteit.

Ben je jonger dan 35 jaar, dan kun je aansluiten bij de Drecht Cities Young Professionals (DCYP). DCYP bestaat uit een netwerk van Young Professionals werkzaam voor een bedrijf uit de Drechtsteden. Ieder jaar worden een Sportsday, een Experience, een Gathering en diverse DCYP drinks georganiseerd.

Deal vindt het belangrijk dat jij je persoonlijk ontwikkelt. Samen met de directeur van Deal maak jij een ontwikkelplan om te bepalen wat er moet gebeuren om jouw ambities te realiseren. Een werkweek bij Deal bedraagt 40 uur, maar parttime is ook bespreekbaar.

De salarisindicatie voor deze functie ligt tussen de 30.000 en 65.000 euro per jaar, afhankelijk van opleiding en ervaring. Dit is exclusief vakantiegeld (8%) en met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Geïnteresseerd? Mail dan naar joost@dealdrechtsteden.nl, bel of stuur een appje naar +31 6 46881594!

Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline