Haven en Logistiek

Wilhelminahaven Dordrecht Inland Seaport wordt future proof

26 juni 2019

Havenbedrijf Rotterdam gaat Dordrecht Inland Seaport verder ontwikkelen tot een complete, vitale en toekomstbestendige haven. Een haven die tegemoet komt aan de stijgende vraag naar afhandelcapaciteit voor de overslag van bulk en waterontsloten kavels. Waar nautische ruimte optimaal en efficiënt benut wordt, en veiligheid voorop staat. Voor alle gebruikers.

Het komend jaar investeert het Havenbedrijf ruim 3,5 miljoen euro in de optimalisatie van de Wilhelminahaven. De huidige afmeerboeien worden vervangen door vijf nieuwe gecertificeerde afmeerboeien met een trekkracht tot 200 ton. De zee-, binnenvaart- en loopsteigers & afmeerpalen krijgen een flinke upgrade en er wordt een duwbakvak gecreëerd.

De nieuwe boeiconfiguratie vergroot de board-board afhandelcapaciteit en biedt ook grotere schepen de mogelijkheid om meer en gelijktijdig over te slaan. “Met deze ontwikkeling komen we niet alleen tegemoet aan de stijgende vraag naar afhandelcapaciteit voor de overslag van bulk en waterontsloten kavels, maar wordt de Wilhelminahaven ook future proof. De haven wordt overzichtelijker en veiliger voor alle gebruikers, en ook de nautische ruimte wordt optimaal benut. Daarmee realiseren we meteen ook een optimale nautische ontsluiting voor Kilkade 7.” Aldus Rik Dalmeijer, gebiedsmanager Dordrecht Inland Seaport.

Meer weten? Bekijk de vernieuwde haven in Virtual Reality of download de factsheet:

portofrotterdam.com/dordrecht

Dordrecht Inland Seaport Havenbedrijf Rotterdam
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline