Deltatechnologie en Bouw

Zero Emission Dredging Hub van start

01 juli 2021

Op 2 juli startte het samenwerkingsverband de Zero Emission Dredging Hub. Van Oord, Boskalis, Royal IHC, Damen en de Drechtsteden tekenden een convenant voor structurele samenwerking richting emissievrij baggeren. Een primeur op weg naar een groene toekomst.

Toonaangevende bedrijven uit de Drechtsteden hebben een gezamenlijk doel: Zero Emission Dredging as soon as possible. Deze ambitie vraagt om een gestructureerde samenwerking tussen bedrijven, onderwijs en overheid. Business Developer Arjen de Jong: ‘Samenwerking is niet alleen noodzakelijk. Het geeft ook een competitief voordeel. Open innovatie maakt het mogelijk om sectorbreed nieuwe kennis en technologie toe te passen. Door te innoveren in een meerjarige strategische samenwerking zorg je voor meer slagkracht, snelheid en het delen van kosten.’

Samen met de Drechtsteden en Programma Hoger Onderwijs Drechtsteden tekenen Van Oord, Boskalis, Royal IHC en Damen een officiële MoU om de structurele strategische samenwerking te bekrachtigen. Hiermee is de Zero Emission Dredging Hub een feit. De lancering vond plaats tijdens Friends of the River, een high-level event ter herdenking van de Sint Elisabetsvloed dat hier terug te kijken is:

De intentieverklaring is het startpunt. De komende maanden wordt er een online platform opgezet om het samenwerkingsverband uit te bouwen. Alle partijen die betrokken zijn bij de energietransitie in de maritieme sector, en in het bijzonder bij bagger-usecases, worden opgeroepen zich aan te sluiten. Denk hierbij aan de overheid die wet-, regelgeving en stimulering regelt. Kennisinstellingen die technologie ontwikkelen en helpen bij implementatie. En uiteraard de industrie als volledige waardeketen.

Meer weten over de Zero Emission Dredging Hub of wil je zelf aansluiten? Neem contact op met Business Developer Delta Technology Arjen de Jong via arjen@dealdrechtcities.nl. Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Foto: Lancering Zero Emission Dredging Hub (v.l.n.r.): Frans Bosman (Damen), Sjon Kranendonk (Van Oord), Arjen de Jong (Economic Development Board Drechtsteden), Sander Steenbrink (Boskalis), Daniëlle Stolk (Programma Hoger Onderwijs Drechtsteden), Erik van der Blom (Royal IHC) en Maarten Burggraaf (Dordrecht/Drechtsteden).

 

 

Deltatechnologie
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline