Innovatie District

ZomerOndernemer Drechtsteden 2021, jongeren starten in zomervakantie hun eigen bedrijf

09 september 2021

ZomerOndernemer Drechtsteden vond dit jaar voor de 3e keer plaats in de Drechtsteden en wordt georganiseerd door Stichting The New Entrepreneur.

Het project ZomerOndernemer Drechtsteden is mogelijk gemaakt door de Rabobank, alle gemeenten uit de Drechtsteden (Sliedrecht, Hardinxveld Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Alblasserdam, Zwijndrecht, Dordrecht) en het Da Vinci College.

Het project heeft als doel om jongeren kennis te laten maken met het ondernemerschap. Meedoen is gratis, sterker nog, ze krijgen een startkapitaal mee om de eerste kosten te dekken.

Onder begeleiding van trainers en coaches kregen de jongeren de kans om te ontdekken wat het betekent om ondernemer te zijn en om te ontdekken of het ondernemerschap wel of niet past. Door middel van trainingsdagen, workshops en individuele ondersteuning kregen ze de kans om hun idee om te zetten in een onderneming.

Terugkomdagen
Wekelijks was er een terugkomdag bij een lokale ondernemer die vertelde over zijn ondernemers-ervaringen. Tijdens de terugkomdagen kregen de jongeren interessante workshops. Zoals YouTube video branding, ondernemerschap & strategie, marketing, innovatie en sales. Daarnaast kregen ze allemaal een persoonlijk adviesgesprek over hun boekhouding.

Feestelijke afsluiting

Ook dit jaar heeft Stichting The New Entrepreneur een groep enthousiaste jongeren gehad die mee hebben gedaan aan ZomerOndernemer Drechtsteden 2021. Zij zijn afgelopen zomer druk bezig geweest met het ontdekken wat er allemaal bij ondernemerschap komt kijken en zijn als ondernemer gestart of hebben hun onderneming vorm gegeven.

Op dinsdag 24 augustus werd het project feestelijk afgesloten met een ondernemersmarkt waar de ZomerOndernemers tussen 16.00 en 19.00 uur hun bedrijven presenteerden.

De deelnemers werden door een jury vakkundig beoordeeld. De prijs voor winnaar ZomerOndernemer Drechtsteden 2021, het meest innovatieve idee en de prijs voor meest strategische ondernemer werd gisteren aan de winnaars uitgereikt. Het project ZomerOndernemer heeft in de afgelopen jaren een aantal nieuwe bedrijven opgeleverd en ook dit jaar zijn de verwachtingen voor de toekomst hooggespannen!

De ondernemersmarkt werd geopend door de voorzitter van de regio Drechtsteden, Wouter Kolff. Wouter nam uit handen van Sander Steehouwer het door hem ontworpen magazine in ontvangst.

De deskundige jury bestaande uit Bailey de Regt, Mariska Wagner en Richard de Geus, koos zorgvuldig en weloverwogen de finalisten!

Govert Laurens (24) won met zijn bedrijf Goforart de titel “beste ZomerOndernemer Drechtsteden 2021”. Govert creëert met zijn bedrijf een digitaal platform waarmee hij buurtbewoners in ‘achterstandswijken’ met elkaar in verbinding wil brengen. Naast de titel mag Govert een jaar lang gratis in het DOC werken, is hem de MasterClass Sociaal ondernemen aangeboden en kan hij een lidmaatschap t.w.v. €250,- van een ondernemersvereniging naar keuze tegemoetzien.

Demelza de Ruiter (19) kreeg complimenten van de boekhouder over haar financiële inzichten. Dat leverde haar de titel “Meest Strategische ondernemer” op. Om haar financiële inzichten verder te versterken, wordt ze twee uur begeleid door Bakker accountants. Haar bedrijf Lashes by Demelza krijgt hiermee een enorme boost.

Jahra Boudestein (25) kan zichzelf “de Meest Innovatieve ondernemer” noemen. Jahra helpt met haar bedrijf “Mind Support” lotgenoten met het bespreekbaar maken van psychische problemen. Ze mag een bedrijfspresentatie geven tijdens de Open Coffee Drechtsteden en drie maanden gratis werken in Codordt.

Het enthousiasme en de drive van Alaa Alamirat (19) werkt aanstekelijk. Hierdoor kon ze een ‘aanmoedigingsprijs’ tegemoet zien, ze mag twee maanden gratis in Codordt werken. Alaa is social impact ondernemer. Met haar bedrijf “Band Together” creëert ze verbondenheid tussen ouderen en jongeren.

Wethouder Pieter Paans feliciteerde alle finalisten. Pieter vertelde over de bedrijvigheid en kansen voor jonge ondernemers in de Drechtsteden en in Papendrecht in het bijzonder.

Drechtsteden ZomerOndernemer
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline