Actueel

Dutch Heat Pump Solutions wint Scale Innovation Award 2024

14 maart 2024

HydroTop van Dutch Heat Pump Solutions heeft de juryprijs van de Scale Innovation Awards gewonnen. De innovatie is een dak-inbouwoplossing van warmtepompen. Dit is ruimtebesparend, recyclebaar en ideaal voor renovatie en nieuwbouw. De publieksprijs ging naar Energievolutie en de startup-prijs naar Blauwe Bagger.

Juryprijs: Dutch Heat Pump Solutions

De grote winnaar van de avond was Dutch Heat Pump Solutions (DHPS). Met de innovatie HydroTop heeft de jury de winnaar uitgekozen op basis van economische en maatschappelijke impact. De HydroTop is een compacte en esthetisch geïntegreerde warmtepompoplossing die minimale ruimte inneemt en naadloos in het dak van woningen kan worden geplaatst, waardoor het ideaal is voor uitdagende situaties in zowel bestaande bouw als nieuwbouwprojecten. Met een ingebouwde buitenunit en diverse verwarmingscapaciteiten biedt het een efficiënte manier om energie uit de buitenlucht te halen voor verwarmingstoepassingen.

Publieksprijs: Energievolution

De EMRA Box van Energievolutie, winnaar van de publieksprijs, biedt een oplossing voor het monitoren van prestaties van werktuigbouwkundige installaties in reactie op strengere Europese wetgeving vanaf 1 januari 2024. Dit draadloze systeem verzamelt gegevens over energie- en waterverbruik en klimaatmetingen, waardoor bewoners worden geïnformeerd en energiebesparing wordt gestimuleerd.

Startupprijs: Blauwe Bagger

Blauwe Bagger heeft de startupprijs gewonnen. De startup innoveert door vervuilde bagger te scheiden in bruikbare stromen zoals zand, slib, organisch materiaal en niet-organische fracties, waardoor het potentieel van deze grondstoffen in de Grond-, Weg- en Waterbouw (GWW) en de gebouwde omgeving wordt benut. Deze aanpak transformeert bagger van een afvalproduct naar waardevolle hulpbronnen, waardoor het overschot van 40 miljoen kubieke meter jaarlijks een duurzame oplossing krijgt.

Scale Innovation Awards 2024

Zo’n 200 mensen aanschouwden de winnaars van de Scale Innovation Awards in de Duurzaamheidsfabriek. Tijdens deze avond hielden de kandidaten een pitch voor het publiek, was er een presentatiebeurs om het publiek nog eens te overtuigen van hun innovatie en werd er gedineerd.

Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline