Actueel

23 mei: Stoomlezing over energietransities tijdens Dordt in Stoom

Op de eerste avond van Dordt in Stoom geeft professor Maarten van Rossem een Stoomlezing over energietransitie in het Energiehuis. Verder zijn er presentaties van Deal, Edorado, STC en HVC. Is de regio Drechtsteden al ‘op stoom’ met duurzame energie? Reserveer kaarten voor 18 mei!

Lees meer
Actueel

23 mei: Stoomlezing over energietransities tijdens Dordt in Stoom

Op de eerste avond van Dordt in Stoom geeft professor Maarten van Rossem een Stoomlezing over energietransitie in het Energiehuis. Verder zijn er presentaties van Deal, Edorado, STC en HVC. Is de regio Drechtsteden al ‘op stoom’ met duurzame energie? Reserveer kaarten voor 18 mei!

Lees meer

Holland Shipyards wint Schuttevaer Award

Holland Shipyards Group uit Hardinxveld-Giessendam heeft de Schuttevaer Award gewonnen voor hun maritieme innovatie tijden Maritime Innovation Platform 2024. De scheepswerf won met hun twee aluminium veerponten die duurzaam op maat gemaakt zijn voor opdrachtgever Riveer.

Lees meer
Actueel

Young Professionals bestuur geeft interview aan B2B-krant

Hoe trek je jong talent aan en behoud je dat voor onze regio? Day os de opdracht voor het bestuur van Drecht Cities Young Professionals. Bestuursleden Bart Ettema (Oceanco) en Richard Kunst (MAAT) vertellen over de challenges, evenementen en het ambassadeurschap van het programma in een interview met de regionale B2B-krant. 

Lees meer
Actueel

Kijk mee met MKB: Exo Focus

Exo Focus, gevestigd in het DOC te Dordrecht, is een marketingbureau dat een cruciale rol speelt in het stimuleren van bedrijfsgroei door een effectieve marketingstrategie te bieden. Het bedrijf begrijpt niet alleen de waarde van marketing, maar ook de kracht van een persoonlijke aanpak en geavanceerde technologieën, zoals AI, om bedrijven te helpen groeien, vooral in het mkb-segment van de Drechtsteden.

Lees meer
Actueel

Eerste paal geslagen voor A. van Nieuwenhuizen en Zn. op Ambachtsezoom

De bouw van het nieuwe pand voor A. van Nieuwenhuizen en Zn. BV op Ambachtsezoom is begonnen. Naar verwachting verhuist de elektrogroothandel eind 2024 van Papendrecht naar Hendrik-Ido-Ambacht. Hiermee komt AVN dichterbij Rotterdam, maar blijft het wel in de regio. De voornaamste reden was de nodige extra ruimte voor logistiek, opslag en kantoor. Als familiebedrijf is AVN gespecialiseerd in levering aan internationale scheepvaart.

Lees meer
Actueel

Hoffmann-Metalcare verhuist naar Hendrik-Ido-Ambacht

Hoffmann-Metalcare verhuist van Zwijndrecht naar Ambachtsezoom in Hendrik-Ido-Ambacht. Het bedrijf levert persen, stansstraten en zaagmachines voor metaalbewerkingsbedrijven en de maakindustrie. De stap naar het circulaire bedrijvenpark onderstreept de duurzaamheidsambitie van het bedrijf.

Lees meer
Actueel

i_lab breidt uit op InnovatieCampus Gorinchem

Deal was te gast bij i_lab in Gorinchem, het coöperatieve platform waar leren, werken en innoveren samenkomen, om mensen van vandaag voor te bereiden op de beroepen van morgen. Naast een fysieke plek waar technologische workshops gegeven worden, is het ook een netwerk van samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid. We werden enthousiast verwelkomd door directeur Adrienne Vertooren en projectleider Wilma Yard-Van der Stelt. De coöperatie gaat slechts haar derde jaar in, maar groeit enorm snel. Dit blijkt uit het aantal leerlingen dat wordt bediend, de groei van het ledenbestand en het aantal activiteiten.

Lees meer
Actueel

Kijk mee met MKB: Sparkle your business

Sparkle your business, gevestigd in het Drechtsteden Ondernemerscentrum (DOC), biedt financiële begeleiding voor bedrijven en bevordert groei van klanten in hun dynamische zakelijke omgeving. Oprichter Garcia Stans benoemt naast boekhouden ook het strategisch advies dat het bedrijf biedt: ‘In ondernemerschap is het cruciaal een vooruitstrevende financiële partner te hebben, die de behoeften van een bedrijf begrijpt en innovatief is in een veranderende markt.’

Lees meer
Actueel

Dordtse Kil 3 en 4 richten eigen energiecoöperatie op

Ondernemers op Dordtse Kil 3 en 4 starten een energiecoöperatie vanwege congestie op het elektriciteitsnet. De coöperatie biedt een oplossing door stroomuitwisseling tussen bedrijven mogelijk te maken. Werkgevers Drechtsteden, de Dordtse Ondernemers Vereniging en de gemeente steunen het initiatief. Ondernemers in Sliedrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht, Alblasserdam en Hardinxveld-Giessendam gingen al voor.

Lees meer
Actueel

Young Professionals belicht tijdens MAAT 90 Jaar

Familiebedrijf MAAT heeft haar 90-jarig bestaan gevierd. Tijdens het jubileuminterview benoemde directeur en voormalig CEO of the Year Arjan Maat het belang van jong talent in de regio en hoe Young Professionals hierop inspeelt. MAAT is al jaren trots lid van het programma en roept andere bedrijven op ook deel te nemen. 

Lees meer
Actueel

XtraParts en CityLink vestigen op Dordtse Kil II

XtraParts en CityLink hebben een langdurige huurovereenkomst afgesloten op hetzelfde adres op Dordtse Kil II. XtraParts Automaterialen bieden een breed assortiment aan automatieralen. Het bedrijf breidt hiermee binnen het bedrijventerrein uit. CityLink is een stedelijk logistiek vastgoedplatform. Bron: Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting. 

Lees meer
Actueel

Young Professionals staat op ZIE 2024

Young Professionals staat op 4 april in de Van Nelle Fabriek tijdens ZIE 2024. De stand bevindt zich in het Smart Delta Drechtsteden-paviljoen. Tijdens ZIE vertellen de Young Professionals het verhaal van de regio als ambassadeur. Het doel is om bedrijven en jonge werknemers te betrekken bij het programma, zodat de regio en haar bedrijven in nauwer contact komen en samenwerken. Kom naar ZIE en bezoek stand 19!

Lees meer
Actueel

Kijk mee met MKB: The Partner

The Partner is een (werk)relatietherapeut, gevestigd in het Drechtsteden Ondernemers Centrum, die zich richt op het verbeteren van zowel zakelijke als persoonlijke relaties. Met The Partner worden relaties op een vernieuwende en effectieve manier benaderd. De missie van The Partner is om mensen bewust te maken van het belang van relaties en hen praktische tools te geven om te verbeteren.

Lees meer
Actueel

Dutch Heat Pump Solutions wint Scale Innovation Award 2024

HydroTop van Dutch Heat Pump Solutions heeft de juryprijs van de Scale Innovation Awards gewonnen. De innovatie is een dak-inbouwoplossing van warmtepompen. Dit is ruimtebesparend, recyclebaar en ideaal voor renovatie en nieuwbouw. De publieksprijs ging naar Energievolutie en de startup-prijs naar Blauwe Bagger.

Lees meer
Actueel

Herman Senior keert terug naar Zwijndrecht

Sleepvaart- en werkbotenbedrijf Herman Senior heeft een kantoorgebouw aan het water gevonden in Zwijndrecht, de plek van oprichting in 1976. De keuze voor PIER14 heeft te maken met uitbreiding, een plek aan de kade en het maritieme cluster op dit terrein. Herman Senior nam een jaar geleden ST Marine over en heeft veel inleenkrachten, waardoor de huidige locatie in Barendrecht te klein wordt. Deal koppelde het bedrijf met de ontwikkelaar.

Lees meer
Actueel

High Eye uit Dordrecht wint internationale openbare aanbesteding van het Ministerie van Defensie

High Eye heeft de internationale openbare aanbesteding van het Ministerie van Defensie gewonnen. Hiermee wordt de kwaliteit van de onbemande helikopter ‘Airboxer’ bevestigd. Het gaat om een uitgebreid programma voor minimaal twee jaar. Doel is het naadloos integreren van de Airboxer in de operaties van het ministerie. Het eerste systeem wordt nog dit jaar opgeleverd.

Lees meer
Actueel

Euro-Rijn Group neemt Danser Group uit Sliedrecht over

Euro-Rijn Group uit Moerdijk kondigt aan containerbinnenvaartbedrijf Danser Group uit Sliedrecht in zijn geheel te gaan overnemen. Bij groen licht van de mededingingsautoriteit zal Danser Group worden geïntegreerd in Euro-Rijn Group als een strategische zet in hun groeiplan. Danser is een winstgevend bedrijf met een jaaromzet van bijna 70 miljoen euro.

Lees meer
Actueel

Maak kennis met mkb-bedrijf Luchtbrigade

Luchtbrigade is een startup gevestigd in het Drechtsteden Ondernemercentrum (DOC) die een innovatieve dienst aanbiedt waarbij een elektrische bakfiets bij abonnees langskomt om de bandenspanning van auto’s te controleren en aan te passen. Medeoprichter Bram Dees vertelt dat de gemiddelde Nederlander zijn eigen banden niet vaal genoeg oppompt. Luchtbrigade speelt hierop in door zich te richten op gemak, kostenbesparing en duurzaamheid: de juiste bandenspanning leidt tot minder brandstofverbruik en slijtage.

Lees meer
Actueel

Binnenvaartdagen Zwijndrecht krijgt derde editie

13 tot en met 15 september is de derde editie van de Binnenvaartdagen Zwijndrecht. Het event is gericht op scholieren, studenten en belangstellenden. Vrijwel de gehele sector is aanwezig. Educatie en informatie gaan in het bruisende programma hand in hand met entertainment.  Deal ondersteunt de organisatie aan de hand van de marketing.

Lees meer
Actueel

Visie waterbushaltes opgeleverd

Fred Witte, oprichter van BLOC, heeft de waterbushalte visie overhandigd aan Glenn Ouëndag van Aqualiner. Dit document is een invulling van de Verbindende Gebiedsstrategie en bevat adviezen over hoe de haltes en het omliggende gebied kunnen worden verbeterd. Diverse triple helix partners werden hiervoor geïnterviewd. De komende weken worden afspraken gemaakt met stakeholders om het plan te laten landen. 

Lees meer
Actueel

Versterking baggercluster Sliedrecht na investering Baggerbedrijf De Boer

Baggerbedrijf De Boer, ook wel Dutch Dredging, heeft het bedrijfscomplex van Royal IHC overgenomen in Sliedrecht. De locatie op bedrijventerrein Kerkerak bevat een kantoorgebouw en meerdere productieloodsen, die voorheen werden gebruikt door twee dochterondernemingen van Royal IHC. Deze zijn inmiddels verhuisd naar Kinderdijk. De Boer zal in de toekomst na verbouwing haar hoofdkantoor op deze nieuwe locatie vestigen. Bron: Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting.

Lees meer
Actueel

Smart Maintenance & Operations-platform live

Het platform Smart Maintenance & Operations is live. Dit platform biedt ondersteuning aan bedrijven die willen digitaliseren, zowel met begeleiding als op technologisch gebied. ‘Het nemen van beslissingen en het starten van projecten in de digitalisering is vaak lastig vanwege de vele onduidelijkheden. Veel initiatieven stranden voordat de technologie goed getest en gevalideerd is. Daarom kunnen bedrijven zich nu aansluiten bij het SM&O-platform, waarmee ze toegang krijgen tot een ‘digitale speeltuin,’ aldus initiatiefnemer Bram van den Boom.

Lees meer
Actueel

Kijk mee met MKB: Kensan BV

Met zijn kantoor in de Duurzaamheidsfabriek, zit Kensan BV bewust in het centrum van het regionale innovatie-ecosysteem. Directeur Wiek Wijnands: “Wij zijn expert op het gebied van Industrial Analytics en machine learning. Er zijn in deze regio veel abitieuze bedrijven in de maak- en procesindustrie. Wij helpen ze hun proces- en productkwaliteit verder te optimaliseren en onderbouwde beslissingen te nemen op het gebied van innovatie.” Onlangs lanceerde Kensan hun nieuwe dienst Asset Health Monitor.

Lees meer
Actueel

Regio Deal: positieve afsluiting en doorkijk met bedrijven en overheid

InnovationQuarter en Smart Delta Drechtsteden organiseerden samen een bijeenkomst over de rol van innovatie in de regio. De vorige Regio Deal Drechtsteden-Gorinchem werd hier geëvalueerd. Betrokken partijen benadrukten het belang van samenwerking, het omarmen van technologische ontwikkelingen en het niet uit het oog verliezen van de menselijke factor bij automatisering en robotisering.

Lees meer
Actueel

Deal zoekt manager acquisitie!

Ken jij de regio en heb je sales ervaring? Bel of mail ons. Deze functie betreft het verder versterken van de regionale economie door het aantrekken en verbinden van de juiste bedrijven. Zie jij de kansen en kun jij ruimtelijke concepten ontwikkelen die het ecosysteem versterken?

Lees meer
Actueel

Koning bezoekt Holland Shipyards en Koedood in de Drechtsteden

Koning Willem-Alexander heeft vandaag een bezoek gebracht aan de maritieme maakindustrie in de Drechtsteden. Hij ging langs bij Koedood Marine Group en Holland Shipyards. De thema’s innovatie, verduurzaming en human capital werden besproken, in bijzijn van minister Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat en maritieme gezant Van der Staaij. Foto: Koedood Marine Group.

Lees meer
Actueel

‘De jeugd is niet alleen de toekomst, ze zijn de onmisbare kracht van het nu’

Dit zegt Lisette de Lijster de Raadt, directrice van Stroomlijn en huidig CEO of the Year voor het programma Drecht Cities Young Professionals. Eind 2023 ontving ze de DCYP-award van CEO of the Year door haar inzet voor het programma voor jonge werkenden in de regio Drechtsteden: ‘Investeren in jong talent is investeren in een onstuitbare golf van innovatie en vooruitgang.’

Lees meer
Actueel

Team Deal start nieuwe jaar met vaartocht Blue Ocean Experience

Het team van Deal startte het nieuwe jaar met een inspirerende vaartocht op een catamaran van Blue Ocean Experience. Vanaf Bruinisse voer het team met een kapitein over het water van Zeeland. Met deze sessie kwam het team voor het eerst in 2024 bijeen om de plannen voor het nieuwe jaar door te nemen.

Lees meer
Actueel

‘Ambacht is een gemeente met ondernemersgeest’

‘Ambacht stimuleert ondernemers om duurzaam bezig te zijn, door subsidies kenbaar te maken en kortingen aan te bieden op grondprijzen,’ zegt Yvette Opmeer, accountmanager van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. Met onder andere het eerste volledig circulaire bedrijventerrein van Nederland en een energiecoöperatie van Ambachtse ondernemers, durft ze wel te stellen dat Ambacht een gemeente met ondernemersgeest is.

Lees meer
Actueel

Deal neemt afscheid van directeur Martin Bloem

Op 13 december nam Deal-directeur Martin Bloem officieel afscheid. In het bijzijn van bedrijven, kennisinstellingen en overheden reflecteerde hij op de afgelopen tien jaar. De regio heeft in die tijd een omslag gemaakt van achterstand naar voorsprong. Martin benadrukte in zijn afscheidsrede wat de regio sterk heeft gemaakt. ‘Deal is slechts een enabler, maar de regionale kracht zit in de netwerken van bedrijven. Blijf hier heel zuinig op’. 

Lees meer
Actueel

Dari bestuurt binnenvaartschip op afstand met Seafar en Swintrans

Rederij Dari zet met de autonome systemen van Seafar vol in op autonoom varen. Het binnenvaartschip van Dari dat recentelijk door de sluis voer, bewijst dit. Samen met Seafar en Swintrans Bevrachting werken ze aan het project Remote Varen. Alle nieuwbouwschepen van Dari worden voortaan uitgerust met de techniek voor bediening op afstand. De schepen worden bestuurd vanuit een eigen bedieningscentrum in Dordrecht.

Lees meer
Actueel

DE Klop Dredge Equipment eerste bedrijf op ‘t Plaatje

De Klop gaat een nieuwe onderneming starten op het Sliedrechtse bedrijventerrein ’t Plaatje. Het vooruitstrevende bedrijf is gespecialiseerd in duurzame oplossingen op het gebied van baggervaartuigen en -equipment.

Lees meer
Actueel

Publiek private samenwerking Scale van start

De publiek-private samenwerking (PPS) Scale is van start gegaan, met een toewijding voor minimaal vier jaar. Het programma, dat het thema ‘Energietransitie in de gebouwde omgeving’ aanpakt, is aangewezen als een van de vijftien opschalingsprojecten van Wij zijn Katapult, met financiering vanuit het Nationaal Groeifonds. 

Lees meer
Actueel

Altronic ICT & Telecom en Rhiant kopen kavel op Ambachtsezoom

Altronic ICT en Telecom en woningcorporatie Rhiant gaan zich vestigen op bedrijvenpark Ambachtsezoom in Hendrik-Ido-Ambacht. Ze zullen het gebouw gaan delen. Altronic is een ICT-bedrijf dat ondersteunt organisaties met het adviserenen implementeren van innovatieve ICT- en telecomoplossingen. Rhiant is een woningcorporatie uit Ambacht.

Lees meer
Actueel

Boardmeeting bij Royal IHC in teken van maritieme maakindustrie

De laatste EDB-boardmeeting van 2023 vond plaats bij Royal IHC. De boardleden bespraken met name de maritieme sectoragenda ‘No guts no Hollands glory’. Gedeputeerde Jeannette Baljeu was aanwezig om de ervaringen en meningen van aanwezige scheepsbouwers over de sectoragenda aan te horen. Een ander onderwerp was human capital in de regio. Na de meeting kregen de boardleden de kans om aan boord van baggerschip Beagle 4 te gaan.

Lees meer
Actueel

Unieke mijlpaal bedrijfsschool GKN Fokker

Vanaf augustus 2024 zal het Ministerie van Onderwijs de bedrijfsschool van GKN Fokker als mbo-3 opleiding erkennen. Leerlingen van het bedrijf worden opgeleid tot allround samenbouwer. Na twee jaar zijn ze in staat zelfstandig vliegtuigonderdelen te bouwen. Dit biedt niet alleen mooie kansen voor jongeren in de luchtvaartindustrie, maar deze eigen opleiding van het bedrijf is ook uniek binnen Nederland. Foto: GKN Fokker.

Lees meer
Actueel

Connect-Parts landt op bedrijvenpark Ambachtsezoom

Connect-Parts gaat een bedrijfshal en kantoor bouwen op bedrijvenpark Ambachtsezoom. De elektrotechnische groothandel verwacht het circulaire pand in november 2024 op te leveren. Connect-Parts is totaalleverancier voor alle denkbare elektrische aansluitingen, voor zowel de klein- als de grootverbruiker.

Lees meer
Actueel

Oceanco wil locatie Alblasserdam uitbreiden

Superjachtbouwer Oceanco heeft nieuwbouwplannen voor haar locatie in Alblasserdam. Er is een groeiende vraag naar grotere jachten, waardoor Oceanco spreekt over een tweede dok, een nieuw kantoorgebouw en een parkeergarage. Het gemeentebestuur staat positief tegenover de plannen. 

Lees meer
Actueel

DCYP sluit jaar af met CEO Diner en Gathering

Young Professionals van DCYP zijn in Dordrecht samengekomen om terug te kijken op 2023 en vooruit te kijken op 2024. Tijdens het CEO Diner in de Kunstkerk kregen directeuren en jonge werknemers de kans elkaar te spreken. Tijdens de Gathering in filmhuis De Witt werden de DCYP Awards uitgereikt en werd het feest afgerond.

Lees meer
Actueel

‘Ontknoping’ Refit Alliantie tijdens Europort

Tijdens Europort was de lancering van de Refit Alliantie. Dit is een regionale samenwerking met het doel om binnenvaartschepen te verduurzamen. Dit open innovatie-initiatief staat nog altijd open voor nieuwe partners. Gedeputeerde Jeanette Baljeu was aanwezig: ‘Door met de Refit Alliantie onderwijs, techniek en financiën bij elkaar te brengen, ontstaat er voor de binnenvaartsector een uniek platform.’

Lees meer
Actueel

Samenwerking Rotterdam Maritime Capital na vijf jaar verlengd

Rotterdam Maritime Capital of Europe bestaat vijf jaar. Om dit te vieren bezochten politici uit de regio de vakbeurs Europort. Wethouder Maarten Burggraaf kondigde hier aan dat het programma met drie jaar wordt verlengd. ‘Door krachten te bundelen en ons gezamenlijk te promoten kunnen we onze positie als maritieme leiders verder versterken.’ Op de foto staan de wethouders uit de regio en partners zoals Havenbedrijf Rotterdam.

Lees meer
Actueel

Joost Weeda nieuwe directeur van Deal Drechtsteden

Joost Weeda, huidig secretaris van de EDB, wordt per 1 januari 2024 de nieuwe directeur van Deal Drechtsteden. Hiermee volgt hij Martin Bloem op. Joost Weeda: “Ik wil Martin bedanken voor het vele werk dat hij voor de regio Drechtsteden heeft gedaan. Stichting Deal bestaat binnenkort 10 jaar, er staat een sterke organisatie en een uitstekende samenwerking tussen bedrijven, overheden en kennisinstellingen.”

Lees meer
Actueel

Twee nieuwe bestuursleden Young Professionals programma

Richard Kunst van Maat E-Mobility en Stan Uildriks van Deal Drechtsteden sluiten aan bij het huidige bestuur van DCYP, bestaande uit Bart Ettema van Oceanco (voorzitter) en Brian Driessen van Iv-Groep. DCYP wil meer bedrijven laten aansluiten bij het netwerk van young professionals. Samen organiseren zij challenges en evenementen. 

Lees meer
Actueel

Canopée van Neptune wint Ship of the Year award

Deal feliciteert Neptune Marine uit Hardinxveld-Giessendam met de Ship of the Year award. Het speciale vrachtschip Canopée viel in de prijzen tijdens het Maritime Awards Gala, aan de vooravond van Europort 2023. Het schip is uitgerust met baanbrekende, duurzame ‘oceanwings’.

Lees meer
Actueel

Europort: De zuilhouders van de RMC-stand op een rij

Rotterdam Maritime Capital staat tijdens Europort op stand #2408 en #2502 in hal 2. Hierop bevinden zich verschillende zuilen van initiatieven uit de regio. Op de stand staan onder andere Smart Maintenance 4.0, Rotterdam Maritime Service Community, MDIM Ingenieurs en de Refit Alliantie. Lees hieronder welke organisaties en initiatieven er nog meer aanwezig zijn.

Lees meer
Actueel

Drechtsteden verwelkomen maritieme agenda

Vandaag was de aanbieding van de maritieme sectoragenda. Het gepresenteerde advies van burgemeester Marja van Bijsterveldt sluit naadloos aan op de ambities van de Drechtsteden. Twee van de nieuwe koploperprojecten gaan perfect samen met de strategie van de regionale maritieme agenda. De Drechtsteden staan klaar om leiderschap te tonen voor de projecten ‘De Werf van de Toekomst’ en ‘Smart Maritiem’.

Lees meer
Actueel

Alfa Accountants en Adviseurs breidt uit naar Dordrecht

Alfa Accountants en Adviseurs huurt een kantoorgebouw gelegen op businesspark Amstelwijck. Het bedrijf helpt haar klanten uit verschillende sectoren met het maken van toekomstgerichte beslissingen. De organisatie heeft al meer dan dertig vestigingen met ruim 1100 werknemers. 

Lees meer
Actueel

Schouten Group vestigt zich in Dordrecht

Schouten Produkten Groep landt op het duurzame businesspark Amstelwijck in Dordrecht. Schouten Group is een Europese leverancier van speciale vorm- en gietproducten en systemen, met specialisatie in dentale, medische en industriële markten. 

Lees meer
Actueel

Program Vastgoed bouwt bedrijfspand in Zwijndrecht

Program Vastgoedontwikkeling start met de bouw van een modern en hoogwaardig bedrijfspand op een van de laatste beschikbare kavels op bedrijventerrein Bakestein. Het pand wordt vanaf 2024 al verhuurd aan een internationaal bedrijf dat actief is in de business-to-business industrie. Het gaat om een zichtlocatie aan de Rijksweg A16.

Lees meer
Actueel

Rotterdamse regio bundelt krachten op Europort

Nieuw: de Rotterdam-straat op Europort! Rotterdam Maritime Capital en Port of Rotterdam heten u welkom op het paviljoen in hal 2 en 4. Met 240 vierkante meter wordt het een hospitality area die groter is dan ooit. De presentatie wordt verzorgd door Deal Drechtsteden en Rotterdam Port Promotion Council. Europort is van 7 tot en met 10 november in Ahoy.

Lees meer
Actueel

Maritiem Media landt in Hendrik-Ido-Ambacht

Het reclamebedrijf Maritiem Media is sinds kort gevestigd in Hendrik-Ido-Ambacht. Het voorheen in Dordrecht gevestigde bedrijf is verhuisd. Maritiem Media is uitgever van het vakblad Maritiem Courant voor de scheepvaart, haven en offshore. 

Lees meer
Actueel

‘Groene’ paal geslagen voor duurzame Cityhub van DHL

DHL slaat de eerste ‘groene’ paal voor haar volledig duurzame Cityhub op het circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom. Het pand voldoet aan de BREEAM Outstanding-certificering en daarmee aan de doelstellingen van de gemeente. Vanaf 2024 zullen hier dagelijks 12.000 pakketjes worden verspreid naar de gemeenten Zwijndrecht, Alblasserdam en Ridderkerk.

Lees meer
Actueel

Airbus wil vliegtuigdesign 2040 van Young Professionals

Ontwerp de vliegtuigcabine van de toekomst. Een groep YP’s pakte deze challenge op voor Airbus. Samen maakten zij een innovatief en duurzaam vliegtuigdesign. De CTO van Airbus Nederland wil het creatieve ontwerp van de groep overnemen. De eerste Drecht Cities Young Professionals challenge van Zuid-Holland is daarmee een succes.

Lees meer
Actueel

Oslo en Rotterdam tekenen MoU na Nor-Shipping 2023

Rotterdam Maritime Capital en Oslo hebben een Memorandum of Understanding ondertekend als gevolg van Nor-Shipping 2023. Er is een overeenkomst opgesteld waarin de intenties van beide partijen zijn vastgelegd om actie te ondernemen op het gebied van schone scheepvaart en havensamenwerking.

Lees meer
Actueel

RMC vertegenwoordigt de regio tijdens London International Shipping Week

Namens Rotterdam Maritime Capital waren verschillende partijen in Londen aanwezig voor de London International Shipping Week. Tijdens dit evenement kwamen onderwerpen als regelgevingen, klimaatneutraliteit, technologische innovatie en beveiliging aan bod.

Lees meer
Actueel

Kooiker Zuigtechniek investeert in Zwijndrecht

Kooiker Zuigtechniek is geland in Zwijndrecht. De specialist in het zuigen van grond kiest voor een uitbreiding naar de Drechtsteden, dichterbij de klant. Sinds 2020 werken ze al samen met leverancier Amphitec uit Ambacht. Het bedrijf uit Staphorst is volop bezig met innovatie door haar zuigwagens en circulariteit op eigen locatie.

Lees meer
Actueel

Smart Delta bijeenkomst in teken van regionale samenwerking

In Schouwburg Kunstmin kwamen ruim 200 bezoekers samen. Onderwerpen van gesprek waren het regiomerk, de maritieme maakindustrie en de Regio Deal. Op de foto: Wethouder Maarten Burggraaf overhandigde de Agenda 2030 Maritieme Maakindustrie Drechtsteden aan gedeputeerde Jeannette Baljeu.

Lees meer
Actueel

Dordrecht Academy verhuist alle opleidingen naar Kopgebouw

Dordrecht Academy verhuist vanaf dit schooljaar al haar opleidingen op hbo-niveau naar Smart Campus Leerpark. Hiermee zit de school niet meer aan de rand van het centrum, maar aan een promenade van techniek en innovatie. De opleidingen zijn onder andere voor logistiek, engineering en integraal bouwmanagement.

Lees meer
Actueel

Drechtsteden opent de deuren tijdens Wereldhavendagen

De Drechtsteden zijn dit jaar onderdeel van de Wereldhavendagen. Zo stellen Royal IHC en Oceanco hun bedrijf open voor publiek. Ook Damen, SeaBubbles, Van Oord en Boskalis presenteren zich. Directeur Wereldhavendagen Sabine Bruijnincx: ‘Samen vertellen we het hele maritieme verhaal. Niet alleen over Rotterdam, maar ook over de Drechtsteden, Gorinchem en Werkendam. Sinds vorig jaar werken we samen met de Economic Development Board Drechtsteden en we zien nu al het resultaat.’ Neem zelf een kijkje op de werf van Oceanco of IHC op 1, 2 of 3 september!

Lees meer
Actueel

FlowCenter geeft Smart Maintenance 4.0 demonstratie

Een delegatie van bedrijven kwam bijeen in het Flow Center (Duurzaamheidsfabriek) om te zien hoe augmented reality en onderhoud op afstand werkt. Met het toenemend tekort aan technici is de inzet van tablets en slimme brillen een oplossing. Oceanco, Johnson Controls, Croonwolter&dros, TTA, Krohne en Digital Mainport waren erbij. 

Lees meer
Actueel

Regio Deal in ontwikkeling

Tijdens een werksessie kwamen bedrijven, overheden en instellingen in actie om de nieuwe regio deal propositie te ontwikkelen. De Economic Development Board is onder meer bij het cluster Duurzame Innovatie betrokken. Het gaat daar bijvoorbeeld over waterstof produceren, energie opslaan en delen en over fossielvrije binnenvaart.

Lees meer
Actueel

DEME Infra investeert in locatie Dordrecht 

DEME Infra NL heeft haar locatie in de Julianahaven compleet vernieuwd. Het techniekbedrijf beschikt nu over een nieuwe loods en werkplaats. Verder is de kade aangepast, het terrein uitgebreid en opnieuw ingericht. DEME is specialist op het gebied van maritieme techniek, baggeren en milieusanering.

Lees meer
Actueel

H2 Marine Solutions toont coachboot op waterstof

Het consortium H2 Marine Solutions toont haar op waterstof varende coachboot voor de watersport. Het vaartuig wordt momenteel getest. De boot is beoordeeld op haalbaarheid door studenten van de TU Delft en Young Professionals uit de Drechtsteden, die destijds door de EDB zijn geïntroduceerd.

Lees meer
Actueel

CO2-opslagproject Porthos krijgt groen licht

Het CO2-opslagproject Porthos kan doorgaan. De Raad van State oordeelt dat de stikstof die vrijkomt bij de bouw geen significante invloed heeft op de nabijgelegen natuur. Het plan maakt het mogelijk grootschalig CO2 afkomstig van industrie uit de Rotterdamse haven op te slaan en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de klimaatdoelen.

Lees meer
Actueel

Holland Shipyards Group en 10XL bouwen eerste 3D-geprinte boot

Primeur uit de Drechtsteden: Holland Shipyards Group en 10XL bouwen de eerste 3D-geprinte romp. De boot wordt nu afgewerkt in Hardinxveld-Giessendam. Binnenkort volgt een 3D-geprinte opbouw, aandrijflijn en het systeem voor autonoom varen. De veerboot gaat in 2024 te water tijdens de Olympische Spelen in Parijs.

Lees meer
Actueel

RC Inspection breidt uit naar Dordtse Kil II

Met de komst van RC Inspection komt er weer een maritiem gerelateerde onderneming naar de Drechtsteden. Het inspectiebedrijf kiest voor Dordrecht vanwege de strategische ligging. RC Inspection levert kwaliteit met hun diensten op gebied van inspectie, bemonstering, monstervoorbereiding en analytische diensten.

Lees meer
Actueel

Pleijsier Bouw levert DC Lighthouse op in Dordrecht

Pleijsier Bouw heeft het distributiecentrum DC Lighthouse opgeleverd aan Borghese Logistics en VBE Group. Het pand is ideaal gelegen in Dordrecht, met verbindingen naar het achterland en de haven van Rotterdam. Met dit distributiecentrum wordt er op het gebied van duurzaamheid een extra stap gezet. 

Lees meer
Actueel

Samenwerking Dordrecht Academy en Amega Groep

Dordrecht Academy en Amega Groep werken samen door Ad-opleidingen en banen te combineren. Zo kunnen werknemers tijdens hun baan doorgroeien. Suzanne Kuiper, HR-directeur Amega Groep: ‘Over het samenspel tussen opleider en bedrijfsleven zijn we heel enthousiast. Wij kunnen het van harte aanbevelen aan andere ondernemers en bedrijven in onze regio.’

Lees meer
Actueel

Geslaagde testvlucht drones voor medisch vervoer ASZ

De eerste testvlucht van een medische drone is succesvol afgerond. De vlucht vond plaats in Dordrecht. Volgens business developer Max Remerie laat dit zien hoe onbemande vliegtuigsystemen bijdragen aan de doelen van ruimte en mobiliteit. Het onderzoek is een initiatief van Antea Group, Albert Schweitzer Ziekenhuis, Digital Mainport Drechtsteden en Dutch Drone Delta.

Lees meer
Actueel

Maritiem Masterplan toegekend: 210 miljoen voor de sector

De maritieme sector krijgt 210 miljoen euro om de energietransitie te versnellen. Het plan leidt tot de bouw van veertig klimaatneutrale schepen. NMT directeur Roel de Graaf: ‘Het doel is dat Nederland op diverse segmenten marktleider wordt in de bouw van emissieloze schepen.’ De toekenning is goed nieuws voor de Drechtsteden, het hart van de Nederlandse maritieme maakindustrie.

Lees meer
Actueel

Tekort aan personeel vraagt om inzet slimme middelen

Oceanco, Croon Wolter & Dros, Johnson Controls, TTA en Krohne brainstormen over Smart Maintenance 4.0. TechBinder laat zien met wat voor digitale technologie zij in staat zullen zijn om onderhoud van schepen, fabrieken en gebouwen zeker te stellen.

Lees meer
Actueel

KernBouw Rotterdam vestigt in Alblasserdam

KernBouw bevindt zich sinds juni 2023 in Alblasserdam. Het bedrijf houdt zich bezig met onderhoud , nieuwbouw en renovatieprojecten. De bouworganisatie maakt ook werk van de tranisitie naar circulariteit.

Lees meer
Actueel

Impact Day Drechtsteden vol inspiratiesessies

Impact Day Drechtsteden draait om werkgeven met impact, bestaanszekerheid en duurzaamheid. Stichting Maatschappelijk Betrokken Ondernemen en WerkgeversServicepunt Baanbrekend Drechtsteden organiseerden de impact day als vervolg op de eerder geïntroduceerde Social Impact Awards.

Lees meer
Actueel

Bedrijfsleven en onderwijs bouwen samen watertaxi af

Imbarcazione Barone, Elcee en studenten van Da Vinci en Dordrecht Academy bouwen samen de watertaxi Futuro af. Vanuit mbo en hbo wordt er gewerkt aan de technische uitdagingen die er nog zijn bij de al varende Futuro.

Lees meer
Actueel

Baggerfestival van start met Symposium

Vandaag opende het Sliedrechtse Baggerfestival met een symposium over de maritieme energietransitie. Vertegenwoordigers van onder andere Rijkswaterstaat, Boskalis, de Europese Commissie en Havenbedrijf Rotterdam geven hun visie op een schone toekomst. Het baggerfestival duurt nog tot zondag en is toegankelijk voor een breed publiek.

Lees meer
Actueel

YP breidt uit naar Zuid-Holland met challenge Airbus

Young Professionals is uitgebreid naar Zuid-Holland. Airbus verzorgt de eerste challenge buiten de Drechtsteden: ontwerp het vliegtuig van de toekomst. Woensdag kwamen de negen Young Professionals bijeen in Leiden voor de start van de challenge.

Lees meer
Actueel

Koninklijke Van Twist opent nieuw pand

Koninklijke Van Twist heeft haar nieuwe pand geopend in Dordrecht. De 180-jarige specialist in stroomsystemen is koploper in klimaatneutrale innovaties, zoals biogasgeneratoren. Het pand geeft inspiratie voor maatschappelijke oplossingen van de toekomst.

Lees meer
Actueel

Boskalis gaat Maasvlakte 2 uitbreiden

Boskalis en Havenbedrijf Rotterdam hebben een contract getekend voor de constructie van 40 hectaren aan land voor Maasvlakte 2. Door de energietransitie is er grote vraag naar industrieel grond, terwijl het bestaande havengebied schaarser wordt.

Lees meer
Actueel

Young Professionals beleven de Drecht Cities Experience

Vorige week sloten een aantal Young Professionals de week af met een vaartocht, een bezoek aan Oceanco in Zwijndrecht en een lezing over millennials bij Bolidt. Dit was dé kans om collega’s uit de Drechtsteden en de regio zelf te leren kennen. 

Lees meer
Actueel

Drechtsteden haalt 9 miljoen op voor energietransitie

Regio Drechtsteden krijgt 9 miljoen euro uit het Nationaal Groeifonds voor de energietransitie. Waterstof, energie-opslag en human capital staan centraal. Het programma heeft een totale omvang van 21,5 miljoen euro en is daarmee een belangrijke impuls voor Smart Campus Leerpark (SCALE). 

Lees meer
Actueel

Rotterdam en Drechtsteden gaan samen voor groen in Oslo

Deze week staan Rotterdam en de Drechtsteden op Nor-Shipping. Doel is kennis uit te wisselen over de maritieme technologie van de toekomst: groen, autonoom en hier gebouwd. Wethouder Simons van Rotterdam en ambassadeur Groffen representeerden de sector. Rotterdam en Deal organiseren het onder de vlag van Rotterdam Maritime Capital of Europe.

Lees meer
Actueel

Eerste werksessie Refit Alliantie afgerond

Een eerste energieke groep stakeholders van de ‘Refit Alliantie Verduurzaming Binnenvaart’ heeft een ‘community of practice’ sessie gehouden. De Refit Alliantie is een van de initiatieven van de roadmap Duurzaam Varen van de Regio Deal. Met dit initiatief werken we samen met de binnenvaartsector aan grootschalige en betaalbare verduurzaming.  

Lees meer
Actueel

Maritiem gezant bezoekt Duurzaamheidsfabriek

De Delftse burgemeester Marja van Bijsterveldt bezocht de Duurzaamheidsfabriek. Zij deed dit als gezant voor de maritieme maakindustrie. Ze sprak met Henrik Stevens en Janne van Wouwe van Da Vinci College over de grote onderwijsuitdagingen van de Drechtsteden.

Lees meer
Actueel

Nieuwe voorzitter Young Professionals komt van Oceanco

Bart Ettema, werkzaam bij Oceanco, is benoemd tot voorzitter van Young Professionals. Bart: ‘Onder leiding van mijn voorganger Sjoerd van der Kroft (IHC) is het programma de afgelopen jaren doorontwikkeld. Nu staat er een fantastisch programma dat jong talent in de Drechtsteden behoudt en aantrekt. Ook is de naamsbekendheid gegroeid. Ik ben enthousiast om het programma en het Challenge-concept naar de volgende fase te helpen’.  

Lees meer
Actueel

Burgemeester Sliedrecht nieuwste lid van EDB

Vanaf juni 2023 maakt Jan de Vries, burgemeester van Sliedrecht, deel uit van de Economic Development Board. Hij volgt Jaap Paans op die afscheid nam als burgemeester van Alblasserdam. Hiermee is hij de vertegenwoordiger voor de zeven gemeenten in de board.

Lees meer
Actueel

Royal IHC-werf Krimpen krijgt grote opdracht

Royal IHC in Krimpen krijgt een grote opdracht. Boskalis heeft een sleephopperzuiger besteld bij de scheepswerf, die nu na een periode van onzekerheid weer aan de slag kan. Hierdoor heeft IHC werk voor de komende drie jaar. 

Lees meer
Actueel

Eerste klimaatneutrale wedstrijd succes voor de regio

Recyclebare bekers, vegetarische snacks en met het ov of de fiets naar het stadion. De eerste klimaatneutrale voetbalwedstrijd van FC Dordrecht was een succes. Jacqueline van Dongen, bestuurlijk trekker Energietransitie Drechtsteden: ‘Er is een beweging in gang gezet. Hier gaat nog veel meer moois uit voortkomen.’

Lees meer
Actueel

Startsein voor bouw Stadskantoor Dordrecht

De bouw van het nieuwe Stadskantoor Dordrecht heeft groen licht gekregen. Na de zomer  starten aannemer J.P. van Eesteren en installatiebedrijf Van Dorp met de bouw. Vorige week tekende wethouder Maarten Burggraaf de aanneemovereenkomst. In 2025 wordt ‘het huis van stad en regio’ opgeleverd.

Lees meer
Actueel

Deal verhuist naar het Kopgebouw

Per 1 mei 2023 verhuisde Deal Drechtsteden naar het Kopgebouw op Smart Campus Leerpark. Deal bevindt zich nu in het hart van het innovatieve ecosysteem van de Drechtsteden, omringd door bedrijfsleven en onderwijs.

Lees meer
Actueel

Holland Shipyards Group en Roboat printen autonoom varende veerpont

Holland Shipyards Group (HSG) uit Hardinxveld-Giessendam gaat samen met automatiseerder Roboat een elektrische veerpont printen voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. De innovaties bieden oplossingen voor meerdere maatschappelijke problemen: 3D-printen is duurzaam, er is geen uitstoot tijdens het varen en een tekort aan schippers wordt omzeild.

Lees meer
Actueel

Aanvraag ingediend voor miljoenenimpuls uit Nationaal Groeifonds

Om koploper te blijven in de energietransitie nemen Duurzaamheidsfabriek, Dordrecht Academy en ROC Da Vinci College het voortouw in het groeifondsprogramma. Dit doen ze samen met steeds meer partijen, waaronder Werkgevers Drechtsteden, Johnson Controls, Digital Mainport Drechtsteden, Bouw- en Inframensen Zuid-Holland Zuid en BMN De Klerk. Ook de EDB ondersteunt dit programma.

Lees meer
Actueel

Familiebedrijven Van Leeuwen en Damen behalen record omzet

Van Leeuwen Buizen en Damen Shipyards rapporteren beide record omzetten over 2022. Het gaat om respectievelijk €1,7 en €2,5 miljard. Buizenhandelaar Van Leeuwen profiteerde van een hoog prijsniveau en een sterke voorraadpositie.  Bij Damen betaalt de focus op verduurzaming zich uit.

Lees meer
Actueel

Nieuwbouwproject Dordtse Vijn volledig verkocht

Het nieuwbouwproject Dordtse Vijn op Dordtse Kil III is volledig verkocht. Het gaat om  43 bedrijfspanden. De werkzaamheden voor de bouw zijn al begonnen. De oplevering is in het laatste kwartaal van 2023. 

Lees meer
Actueel

Eerste klimaatneutrale voetbal-wedstrijd ter wereld in Dordrecht

Energiek Dordt en FC Dordrecht werken samen met verschillende partners aan een klimaatneutrale wedstrijd. Deze primeur vindt plaats op 19 mei 2023. Ook komt er een platform voor de promotie van nieuwe energie in de Drechtsteden. De Economic Development Board steunt het initiatief. 

Lees meer
Actueel

Peute Recycling start samenwerking met Da Vinci op nieuwe locatie

Peute Recycling verhuist naar het oude Nedstaalterrein in Alblasserdam. Hiermee begint ook de samenwerking met het Da Vinci College en de gemeente. Binnenkort worden gratis mbo 1- en mbo 2-opleidingen aangeboden. De intentie is om in vier jaar minimaal 100 opleidingsplekken beschikbaar te hebben, die uitstromen naar een werkplek.

Lees meer
Actueel

Federatie Ondernemers-verenigingen Drechtsteden bijeengekomen

Vorige week kwam de Federatie Ondernemersverenigingen Drechtsteden bijeen om de onderwerpen duurzame economie en energietranstie te bespreken, onder leiding van Werkgevers Drechtsteden. Het doel was om krachten van de verschillende bedrijven te bundelen. Er was een grote opkomst, met name van het mkb.

Lees meer
Actueel

Noordkade officieel geopend

Wethouder André Flach heeft op 30 maart de Noordkade in Hendrik-Ido-Ambacht geopend. De historische havenkraan is teruggekeerd, nieuwe panden zijn ontwikkeld en er is een promenade aangelegd langs de Noord, reeds gevestigde restaurants en een sportschool.

Lees meer
Actueel

Green Deal voor Sliedrechtse bedrijven ondertekend

Minimaal 80% van de Sliedrechtse bedrijventerrein voorzien van zonnepanelen. Stroomlijn, IMC, Vereniging Sliedrechtse Ondernemingen, Koninklijke van der Leun, Berkman en de Rabobank kwamen bij elkaar om deze Green Deal te bevestigen.

Lees meer
Actueel

Allure Bouw naar Alblasserdam

Allure Bouw vestigt zich op bedrijventerrein Vinkenwaard in Alblasserdam. Het bedrijf bouwt  villa’s en nieuwbouwwoningen.. Allure Bouw is onderdeel van Hardeman Groep uit Gelderland.

Lees meer
Actueel

Lankhorst vernieuwt fabriek

Touw- en kabelfabriek Lankhorst vernieuwt zijn bedrijfspand in Dordrecht compleet. Zowel de gevel als het voorterrein, die vanaf de A16 te zien zijn, worden opgeknapt. Havenbedrijf Rotterdam, eigenaar van het terrein is hiermee akkoord. Lankhorst zorgt bij de vernieuwing ook voor vergroening. Op het dak komen zonnepanelen.

Lees meer
Actueel

Kopgebouw in Dordrecht officieel geopend

Op 23 maart opent het Kopgebouw op Smart Campus Leerpark haar deuren. Vanaf mei wemelt het hier van de studenten en bedrijven. Ook Deal Drechtsteden zal hier per 1 mei worden gevestigd. Directeur Martin Bloem: ‘Dit wordt het innovatieve ecosysteem van Smart Delta Drechtsteden. Wij zijn trots dat wij hier bij horen.’

Lees meer
Actueel

Young Professionals inspireren Gen Z voor techniek tijdens Brainsday

Tijdens de Brainsday op 22 maart heeft een aantal Young Professionals uit de Drechtsteden zich gebogen over de vraag: Hoe kunnen we generatie Z inspireren voor de techniek? De YP’s presenteerden hun oplossing aan een jury uit bedrijfsleven en onderwijs. Texperience is een nieuw conceptprogramma ontwikkeld door enthousiaste Young Professionals. Lees hieronder meer over het winnende concept Texperience. Deelnemers waren van Boskalis, Oceanco, IHC, MAAT, Damen, Iv-Groep, Deal en Smart Delta Drechtsteden.

Lees meer
Actueel

Smart Maintenance 4.0 ziet het licht bij Zie 2023

Hoe onderhoudt u straks uw fabriek, schip of gebouw? Digital Mainport Lab, TechBinder en Flow Center of Excellence demonstreerden hun oplossing om technici breder inzetbaar te maken. Dit gebeurde tijdens Hi Delta’s evenement Zie 2023.

Lees meer
Actueel

ZEDhub en Schone Lucht Akkoord bijeen over emissieloos baggeren

Schone Lucht Akkoord, Vereniging van Waterbouwers en ZEDhub (Zero Emission Dredging Hub) organiseren op 23 maart een bijeenkomst over emissieloos baggeren. Tijdens dit evenement in de Duurzaamheidsfabriek worden uitdagingen, kansen en oplossingen besproken. Hoe kunnen we via aanbestedingen de transitie naar emissieloos baggeren versnellen?

Lees meer
Actueel

Royal IHC bereikt financiële overeenstemming voor herstructurering

Het financiële herstructureringsplan van Royal IHC is goedgekeurd door de rechter, wat de scheepsbouwer voorziet van aanzienlijke liquiditeit en een sterke balans. Zo kan IHC een belangrijke rol blijven spelen in de Nederlandse scheepsbouw. Dochteronderneming IQIP zal worden verkocht.

Lees meer
Actueel

‘Verduurzaming binnenvaart ook goed voor onderwijs en werkgelegenheid’

Volgens Pieter Boersma, Business Developer Duurzaam Varen moet de binnenvaart verduurzamen. Als we kunnen opschalen naar Nederland en daarna Europa, liggen hier veel werkgelegenheidskansen voor de regio. Niet alleen in de varende sectoren, maar ook in de maak- en service industrie.’

Lees meer
Actueel

Dynamisch kantorenpark Amstelwijck bijna vol

Kantorenpark Amstelwijck in het zuiden van Dordrecht is bijna vol. Er zijn in de afgelopen tijd tien kantoren opgeleverd. Op een kavel na is alle ruimte nu in ontwikkeling of gereserveerd.  Ook laat een regionaal finance bedrijf een nieuw hoofdkantoor bouwen. En Van der Valk bouwt een nieuwe hotelvleugel. 

Lees meer
Actueel

Vakopleiding Superjacht Cascobouw van start

Toonaangevende superjachtbouwers, opleidingen en de Economic Development Board Drechtsteden realiseren samen de Vakopleiding Superjacht Cascobouw. Dit is een belangrijke stap voor het ontwikkelen van talent binnen de Nederlandse superjachtbouwsector. De handtekeningen werden gezet in de Duurzaamheidsfabriek. 

Lees meer
Actueel

MSA-Service ontwikkelt baggersimulator met Amsterdam Shipyards en Controllab

MSA-Service uit Hardinxveld-Giessendam werkt samen met Amsterdam Shipyards en Controllab aan een draagbare baggersimulator. De drie Nederlandse bedrijven zitten nu samen in de markt van baggersimulatoren onder de naam Dutch Dredging Simulators. Het doel van het bedrijf is om een betaalbare en draagbare simulator op de markt te brengen.

Lees meer
Actueel

Boskalis start honderdste windparkproject

Boskalis heeft haar honderdste windparkproject in handen. Het bedrijf uit Papendrecht bouwt het windpark voor de kust van de Verenigde Staten. Boskalis heeft met meer dan de helft van de offshore windparken wereldwijd een leidende rol gekregen. CEO Peter Berdowski is trots: ‘Met combinatie van hydraulische engineering en activiteiten op zee dragen we uniek bij aan de wereldwijde energietransitie.’

Lees meer
Actueel

Samenwerkingsovereenkomst voor nieuwe Wijkhopper

Stroomlijn gaat samenwerken met meerdere organisaties, waaronder MAAT Transport en DAM Rotterdam. Dit zal tot de nieuwe Wijkhopper van de Drechtsteden leiden. Via Career Boost gaan studenten de Wijkhopper 6.0 ontwerpen en bouwen in de Duurzaamheidsfabriek. Studenten van Da Vinci College gaan werken aan een plan voor de infrastructuur en logistiek.

Lees meer
Actueel

Groeiende ZEDhub stelt 2030 als doel voor emissievrij baggeren

Van Oord, Boskalis, IHC en Damen hebben met Deal Drecht Cities en Dordrecht Academy het project Zero Emission Dredging (ZEDhub) opgezet. Arjen de Jong: ‘Wij willen in 2030 emissieloos baggeren in Nederland mogelijk maken. Voor Europa hebben we dat doel in potlood op 2035 gezet’. Volgens De Jong is het doel zeker haalbaar. Inmiddels zijn er al 20 bedrijven en instellingen aangesloten bij het initiatief. Die groei laat zien dat de emissieloze toekomst breed wordt gesteund.

Lees meer
Actueel

‘The Daily Deal’ van 12 januari 2023

Groeiende ZEDhub stelt 2030 als doel voor emissievrij baggeren, Spectaculaire rollout bij Oceanco en Smart Delta Drechtstden opnieuw hosting partner van Maritime Innovation Platform. Dit en nog veel meer nieuws uit Smart Delta Drechtsteden lees je in de nieuwe ‘The Daily Deal’.

Lees meer
Actueel

Avans-studenten gaan voor partnerschap Digital Mainport Lab

Op 10 januari 2023 presenteerden studenten van Hogeschool Avans de resultaten van hun onderzoek naar partnerschappen voor Digital Mainport Lab. Als partner krijgen scholen en bedrijven toegang tot kennis over digitalisering en kunnen ze innoveren in de Duurzaamheidsfabriek. Jan Terlingen van InnovationQuarter en Jacco van Geemert van VitrumNet waren bij het traject betrokken.

Lees meer
Actueel

Alblasserdam nummer 1 toplocatie voor MKB-industrie

Alblasserdam staat op de eerste plaats in de lijst met toplocaties industrie MKB in de provincie Zuid-Holland. Landelijk eindigde de gemeente op de veertiende plaats. Wethouder Freek de Gier is trots op het behaalde resultaat. Hij benadrukt het belang van de verschillende industrieën die in het gebied vertegenwoordigd zijn.

Lees meer
Actueel

Drecht Cities Young Professionals presenteren challenge aan directie Stroomlijn

Zeven talenten uit de regio hebben een oplossing bedacht voor de optimale inzet van Wijkhoppers. Kern van de oplossing is gecombineerd maatwerk per doelgroep. Directeur Lisette de Lijster de Raadt van Stroomlijn: ‘Ik ben positief verrast over de uitkomst.’ De YPs in deze challenge kwamen van Amega Groep, Hyvolt Group (Berkman), MAAT, Gemeente Papendrecht, Deal Drecht Cities en Stroomlijn zelf.

Lees meer
Actueel

Experimenten 5G-Innovatie in de Duurzaamheidsfabriek

Digital Mainport is bezig met 5G-experimenten in de Duurzaamheidsfabriek. Het bedrijf wil bedrijven verleiden en inspireren om gebruik te maken van het unieke glasvezelnetwerk van de Drechtsteden. ‘Innovatieve digitale toepassingen zijn heel interessant voor maakbedrijven in onze regio, de metaalsector, maar ook voor de maritieme sector,’ aldus Max Remerie van Digital Mainport.

Lees meer
Actueel

Regio Drechtsteden versterkt tuinbouwcluster met Amerikaans bedrijf Urban-Gro

Met Dordrecht als sterke locatie koos Urban-Gro om vanuit de Verenigde Staten naar de Drechtsteden uit te breiden. Het innovatieve Urban-Gro ontwerpt en bouwt ‘indoor farms’ op internationaal niveau en kan voortaan gebruik maken van de voordelen die de Drechtsteden te bieden hebben.

Lees meer
Actueel

Digital Mainport Lab officieel geopend

Het Digital Mainport Lab is op 16 november feestelijk geopend in de Duurzaamheidsfabriek. Het Lab is een direct resultaat van de ‘innovatie roadmap’ Digital Mainport Drechtsteden, een programma dat maatschappelijke en economische impact nastreeft door toegepaste innovatie en slimme samenwerking in onze eigen regio en met bijvoorbeeld andere ‘fieldlabs’ in de provincie en erbuiten.

Lees meer
Actueel

Voorzitter Da Vinci College: ‘Help jongeren met hun eigen zoekproces’

‘Laten we jonge mensen begeleiden in hun talentontwikkeling. Geef ze keuzevrijheid, perspectief en een boeiende leeromgeving. Zo bind je jeugd aan de regio.’ Dat zei Henrik Stevens, voorzitter College van Bestuur van het Da Vinci College, tijdens de opening van Spotlights On bij GKN Fokker in Papendrecht.

Lees meer
Actueel

Young Professionals willen meer jongeren en MKB aan het roer

‘De jongere generatie was goed zichtbaar tijdens de opening van Spotlights On. We konden onze stem laten horen over grote vraagstukken. En zo hoort het. Maar er hadden nog meer jongeren en MKB’ers in de zaal kunnen zitten’. Dat zegt Jasmijn van Loon (28) van Van Loon Shipping en Stichting Vrienden van de Binnenvaart. 

Lees meer
Actueel

Verlichte bruggen symbool voor zoektocht naar talent

‘Ik ben apetrots op deze regio. Dankzij het bedrijfsleven en de overheid zetten we de bruggen over de grote rivieren in het licht. Een spectaculair gezicht. Deze regio zit vol talent en zet zich op de kaart als nooit tevoren’, aldus voorzitter Sjoerd Vollebregt van de Economic Development Board Drechtsteden. Het lichtspektakel heeft zowel inhoudelijke als symbolische waarde. ‘Het is ons zoeklicht op talent. De regio is niets zonder getalenteerde young professionals. Dat is het verhaal dat wij willen uitdragen. Daar zijn de bedrijven echt mee bezig’.

 

Lees meer
Actueel

Damen breidt Gorinchemse werf flink uit

Gorinchem, 11 november 2022 – Damen Shipyards Group gaat haar werf in Gorinchem verder uitbreiden. Met het oog op versterking van de nationale maritieme maakindustrie wordt geïnvesteerd in extra reparatiefaciliteiten en een schepenlift. Eind dit jaar worden de voorbereidingen hiervoor gestart.

Lees meer
Actueel

Historische havenkraan terug in Hendrik-Ido- Ambacht

De blauwe havenkraan, afkomstig van het voormalige terrein van Arbez Constructie en Service BV (voorheen Arie Rijsdijk-Boss & Zonen), heeft gisterenavond laat een nieuwe plek gekregen aan het plein bij de Noordkade, bij de halte van de waterbus. De kraan is cultuurhistorisch erfgoed en herinnert alles en iedereen die passeert aan de scheepsloperijen en andere maritieme bedrijvigheid in de vorige eeuw langs de oevers van de Noord en de Rietbaan in Hendrik-Ido-Ambacht. Overal aan de Noordkade zijn verwijzingen naar dit scheepvaartverleden: de kraan, de boei, de gebouwen die doen denken aan kajuiten of scheepsbruggen, het natuursteen zoals men op veel kades in Nederland aantreft en het toekomstige waterkunstwerk met daarop de namen van in Ambacht gesloopte schepen.

Lees meer
Actueel

MKB-Katalysatorfonds subsidie voor Hydrofly en Jules Dock

De in Dordrecht gevestigde bedrijven Hydrofly en Jules Dock hebben een onlangs een MKB-Katalysator fonds subsidie ontvangen voor de ontwikkeling van een innovatieve draagvleugel. Een groot voordeel van deze innovatieve maritieme “draagvleugeltechnologie” bij het varen is het positieve effecten op duurzaamheid en het comfort tijdens het varen. Met deze subsidie willen zij een nieuwe draagvleugel ontwikkelen, uitrusten met verschillende sensortechnieken en produceren op een slimme industriële wijze.

Lees meer
Actueel

Dordrecht weer meer studenten rijker

Op vrijdag 26 augustus vond alweer de vierde editie van de Dordtse Introductie Dag (DID) plaats. Ondanks de stakingen in…

Lees meer
Actueel

De ZEDhub groeit door

Een jaar geleden werd ZEDhub (Zero Emission Dredging Hub) gelanceerd. In dit jaar hebben we al meerdere grote milestones kunnen…

Lees meer
Actueel

Rotterdam en Europort intensiveren samenwerking

Rotterdam, de maritieme hoofdstad van Europa, is na een succesvolle editie in 2021 ook officieel gastheer van Europort 2023, een…

Lees meer
Actueel

Podcast Innovatiefinanciering

Het financieren van innovaties. Welke mogelijkheden zijn er eigenlijk? En waar moet je op letten? Podcast-host Lerry Overgaauw praat erover…

Lees meer
Actueel

Smart Delta Drechtsteden is regio met reusachtige potentie

Deal Drecht Cities directeur Martin Bloem vertelt in de Binnenvaartkrant onder andere over De Drechtsteden als goede vestigingslocatie, het gericht binnenhalen van bedrijven naar…

Lees meer
Actueel

Roadmap Superyacht Delta van start

De Roadmap Superyacht Delta gaat van start. Tijdens een bijeenkomst bij Zwijnenburg te Capelle aan den IJssel werden de Zuid-Hollandse…

Lees meer
Actueel

Maritieme beurs Nor-Shipping een succes voor Rotterdam Maritime Capital of Europe

Van 4 tot en met 7 april vond Nor-Shipping plaats, de grootste maritieme beurs van Scandinavië. Het netwerk van Rotterdam…

Lees meer
Actueel

De ZEDhub groeit door

Een jaar geleden werd ZEDhub (Zero Emission Dredging Hub) gelanceerd. In dit jaar hebben we al meerdere grote milestones kunnen realiseren. Verschillende projecten zijn opgestart en uitgevoerd, significante financiering verkregen voor technologische innovatie, samenwerking met gehele waardeketen en met kennis- en opleidingsinstellingen opgezet. In deze triple helix werken we aan nieuwe technologieën, wet- en regelgeving en financiële modellen om de transitie naar emissieloos baggeren mogelijk te maken.

Lees meer
Actueel

Rotterdam en Europort intensiveren samenwerking

Rotterdam, de maritieme hoofdstad van Europa, is na een succesvolle editie in 2021 ook officieel gastheer van Europort 2023, een van ’s werelds leidende maritieme beurzen. Als gevestigde namen in de maritieme wereld, hebben zowel Rotterdam als Europort de ambitie om voorop te lopen in de transitie naar een duurzame en innovatieve maritieme sector. Daarom is ook de intentie uitgesproken voor een voortzetting van de samenwerking voor de daaropvolgende twee edities.

Lees meer
Actueel

Dordrecht weer meer studenten rijker

Op vrijdag 26 augustus vond alweer de vierde editie van de Dordtse Introductie Dag (DID) plaats. Ondanks de stakingen in het openbaar vervoer werd met ongeveer 150 studenten het nieuwe studiejaar feestelijk geopend in het Energiehuis. Studenten van HBO Drechtsteden, Hogeschool Inholland en Dordrecht Academy werden voor even ondergedompeld in het Dordtse studentenleven.

Lees meer
Actueel

VandeGrijp: Inspirator op het gebied van robotisering en digitalisering

Automatisering van processen en de inzet van robots in de maakindustrie zijn cruciaal. Zowel in de strijd tegen personeelstekorten als in het verkrijgen van betere kwaliteit tegen lagere kosten. Ook staalbedrijf VandeGrijp speelt daar met de aanschaf van een las- en snijrobot op in. Maar hoe zorg je er nou voor dat de robot uiteindelijk niet staat te verstoffen in de hoek? SMITZH sprak erover met directeur Paul Nederlof in het kader van de Drechtsteden Innovatie Roadmap Smart Manufacturing. Hij vertelt over de inzet van de robot en hoe hij door middel van digitalisering de bedrijfscultuur- en processen probeert te transformeren.

Lees meer
Actueel

Lever de testlocatie voor schoon bunkeren

Schoon varen kan alleen met nieuwe energiedragers en bunkermogelijkheden zijn daarbij essentieel. Vanuit de “Roadmap Schoon Varen”  wordt een proeftuin voorbereid voor nieuwe energiedragers.

Lees meer
Actueel

Minister Bruins Slot waardeert resultaten regiodeal Drechtsteden-Gorinchem

Minister Bruins Slot van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties bracht maandag 11 juli een werkbezoek aan de Drechtsteden-regio. Doel van dit werkbezoek was om met eigen ogen te zien welke verbeteringen door de Regio Deal Drechtsteden-Gorinchem zijn ingezet. 

Lees meer
Actueel

Succesvol fieldlabs Zuid Holland bezoek aan de Smart Campus Leerpark

Op dinsdag 5 juli bezochten diverse fieldlabs uit Zuid Holland het 5G IoT fieldlab in de Duurzaamheidsfabriek en het Zorg Innovatie Centrum in het ernaast gelegen pand van Da Vinci.

Lees meer
Actueel

Holland Yachting Group Trade Mission Turkije 2022

Rotterdam Maritime Capital reisde af naar Turkije met als doel netwerken en versterken van de relatie tussen Turkse jachtbouwers en Nederlandse toeleveranciers. Met de delegatie bezochten we in drie dagen acht werven in twee Turkse regio’s. 

Lees meer
Actueel

De Daily Deal van 16 juni 2022

Peute Group vestigt in Alblasserdam, emissieloos baggeren komt steeds dichterbij, de Young Professionals gaan regionaal van start en nog veel meer nieuws uit Smart Delta Drechtsteden in de nieuwe Daily Deal. Je leest hem hier!

Lees meer
Actueel

ROM-D helpt Peute Group vestigen in Alblasserdam

Peute Group vestigt zich in Alblasserdam. Dudok ontwikkelt deze nieuwbouw voor Peute Group en het kavel is verkregen door tussenkomst van Regionale ontwikkelingsmaatschappij Drechtsteden (ROM-D). 

Lees meer
Actueel

Oceanco levert grootste motorjacht Infinity op

​​Oceanco kondigt de levering aan van Infinity, een 117m/384ft motorjacht met een exterieur door Espen Øino International en een eigentijds interieur door Sinot Yacht Architecture & Design en David Kleinberg Design Associates. Ze is Oceanco’s grootste motorjacht tot nu toe en het grootste jacht ooit gebouwd in Nederland.

Lees meer
Actueel

Bakker Sliedrecht geeft snijkopzuiger Taurus II van Boskalis upgrade

Bakker Sliedrecht heeft snijkopzuiger Taurus II van Boskalis een upgrade gegeven, waardoor het schip ingezet kan worden als boosterstation. Door onder meer de boostercapaciteit van de baggerpompen te verhogen van 6000 naar 7400 kilowatt, kan de Taurus II vanuit stationaire positie zand over langere afstanden verpompen.

Lees meer
Actueel

Lees de Daily Deal van 18 mei 2022

In de laatste Daily Deal lees je onder andere over het Maritime Innovation Platform, de start van Breakbulk, het bijzondere bezoek aan GKN Fokker en de rol van de Amega Groep bij Spotlights on. Uiteraard hebben we nog veel meer headlines en mooie evenementen voor je verzameld. Je leest het allemaal hier!

Lees meer
Actueel

Minister bezoekt GKN Fokker na miljoenenimpuls

Minister Mickey Adriaansen van EZK heeft GKN Fokker in Papendrecht bezocht. De bewindsvrouw sprak er met vertegenwoordigers van het consortium…

Lees meer
Actueel

Spotlights on Amega Groep

Deal verwelkomt Amega Groep als eerste sponsor van het project ‘Spotlights on’! Spotlights on vindt plaats in november 2022. Samen zetten we de Smart Delta in het licht. Dat gebeurt door de grote bruggen en het Drierivierenpunt letterlijk in de schijnwerpers te zetten.

Lees meer
Actueel

Big data zoekt Young Professionals

In samenwerking met Deal organiseert Metrohm-Applikon een challenge op het UpStream festival in Rotterdam. Bij deze Brainsday-challenge bedenken Young Professionals een business model voor het gebruik en de verkoop van big data.

Lees meer
Actueel

EDB evalueert MKB-katalysatorfonds

De regeling van het MKB-katalysatorfonds loopt eind 2022 af.

Lees meer
Actueel

Smart Delta centraal tijdens Maritime Innovation Platform

Op 9 juni vindt het Maritime Innovation Platform plaats. Honderden maritieme professionals komen dan samen in het Energiehuis te Dordrecht.

Lees meer
Actueel

Rotterdam Maritime Capital sponsort Holland Yachting Experience

De Holland Yachting Experience heeft vrijdag 13 mei plaatsgevonden op het circuit in Zandvoort.

Lees meer
Actueel

Breakbulk Europe van start in Rotterdam

De bekende vakbeurs Breakbulk Europe vindt deze week plaats in Ahoy Rotterdam. Met vertegenwoordigers uit 120 landen is dit een hoogtepunt voor Rotterdam Maritime Capital of Europe.

Lees meer
Actueel

Sluit u aan bij het 5G IoT Fieldlab

5G komt eraan en dat biedt kansen aan allerlei ondernemingen. Maar wat kan er nu precies mee

Lees meer
Actueel

Vierde elektrische Noordzeekanaalpont gedoopt

De vierde elektrische pont voor over het Noordzeekanaal, de NZK Pont 103, is gedoopt in Hardinxveld Giessendam bij Holland Shipyards Group (HSG), waar de pont is gebouwd. Inge Keur, commercieel directeur van GVB verrichtte de doophandeling op donderdag 12 mei 2022. De nieuwe ‘stekkerponten’ vervangen uiterlijk 2023 alle dieselponten over het Noordzeekanaal. HSG directeur Marco Hoogendoorn denkt dat het voor Nederland van groot belang is het initiatief te nemen in verduurzamen van de scheepvaart.

Lees meer
Actueel

De Daily Deal van 4 mei is uit!

In de laatste Daily Deal lees je over de komst van de Koninklijke Binnenvaart Nederland naar Zwijndrecht, vertellen we je over de Verbindende Gebiedsstrategie van de EDB, geven we je een kijkje bij Da-Capo en lees je uiteraard nog meer nieuws uit Smart Delta Drechtsteden!

 

Lees de Daily Deal hier!

Lees meer
Actueel

Uniek lichtspektakel zet Drechtsteden in spotlights

Het grote lichtspektakel Spotlights on vestigt in november een week lang de aandacht op de iconische bruggen en het Drierivierenpunt in Smart Delta Drechtsteden. Regiovoorzitter Wouter Kolff: “We willen de trots van de inwoners versterken en ons verhaal uitdragen.”

Lees meer
Actueel

ZEDhub studententeam presenteert Project Plan

Op 31 maart heeft het studententeam van ZEDhub (Zero Emission Dredging Hub) het Project Plan gepresenteerd aan de belangrijkste stakeholders.

 

Lees meer
Actueel

Maritieme beurs Nor-Shipping een succes voor Rotterdam Maritime Capital of Europe

Van 4 tot en met 7 april vond Nor-Shipping plaats, de grootste maritieme beurs van Scandinavië. Het netwerk van Rotterdam Maritime Capital of Europe was ook deelnemer op deze beurs in het bedrijvencollectief van brancheorganisatie Netherlands Maritime Technology.

Lees meer
Actueel

Roadmap Superyacht Delta van start

De Roadmap Superyacht Delta gaat van start. Tijdens een bijeenkomst bij Zwijnenburg te Capelle aan den IJssel werden de Zuid-Hollandse superjachtbouwers en publieke partners het eens over de actielijnen. Er wordt ingezet op procesinnovatie, verduurzaming en human capital.

Lees meer
Actueel

Ondernemers vragen om concrete innovatieprojecten

Op woensdag 30 maart hebben de business developers van Smart Delta Drechtsteden hun plannen gepresenteerd bij de Federatie Ondernemersverenigingen Drechtsteden. Hier komen alle ondernemersverenigingen in de regio samen.

Lees meer
Actueel

Erasmus Universiteit onderzoekt beeldmerk Smart Delta Drechtsteden

De komende periode wordt er vanuit de Erasmus Universiteit onderzoek gedaan naar het merk Smart Delta Drechtsteden. Dit onderzoek focust zich op regiobranding en -marketing als instrument voor duurzame regionale ontwikkeling.

Lees meer
Actueel

PIER14 is het nieuwste bedrijventerrein voor nautisch Nederland

Met prachtig zicht op de drukste waterweg van Nederland wordt het bedrijventerrein PIER14 in Zwijndrecht ontwikkeld, een ultieme vestigingslocatie voor nautische organisaties. Op 78.000 M2 aan havengebied wordt een plek vol bedrijvigheid en rijke geschiedenis wordt volledig getransformeerd in een nautische toplocatie.

 

Lees meer
Actueel

Studenten ontwikkelen Zero Emission Dredger

Het studentenproject van ZEDhub (Zero Emission Dredging hub) gaat van start. Een team van studenten richt zich op de ontwikkeling van een klein baggerschip met duurzame energiebron. In dit uitdagende project maken studenten niet alleen kennis met de ontwikkeling van een business case, maar ook met stakeholder analyse. Daarnaast ontwikkelen ze een concept inclusief de keuze voor de juiste energiebron.

Lees meer
Actueel

Stichting Deal wijzigt statuten

Stichting Deal wijzigt haar statuten. Het gaat om de samenstelling van de Raad van Toezicht. Door de wijziging wordt de band met de regio en de gemeente Dordrecht verder vormgegeven. Op deze manier krijgt de stichting nog meer slagkracht.

Lees meer
Actueel

Maat Logistiek breidt uit in Zwijndrecht

Maat Logistiek breidt de vestiging aan de Lindtsedijk 60 in Zwijndrecht uit met twee loodsen.

Lees meer
Actueel

De Daily Deal van 9 maart 2022

De nieuwste Daily Deal vertelt je meer over Smart Campus Leerpark, Nor-Shipping 2022, Blue Ocean Capital die Danser Group overneemt, de uitbreiding van Metalura B.V en nog veel meer nieuws uit de Smart Delta Drechtsteden. Benieuwd? Lees hem hier

Krijg je de nieuwsbrief nog niet in je mail? Schrijf je dan hier in! 

Lees meer
Actueel

Metalura vestigt zich in bedrijfshallen in Alblasserdam

Metalura B.V. breidt uit met vier bedrijfshallen gelegen aan de Staalindustrieweg 34-40 op bedrijventerrein Hoogendijk in Alblasserdam. Met deze nieuwbouw bedrijfslocatie naast haar huidige vestiging verdubbelt Metalura B.V haar productiecentrum.

Lees meer
Actueel

Drechtse iconen in de schijnwerpers

Op de kwartaalbijeenkomst van Smart Delta Drechtsteden kondigde burgemeester Wouter Kolf het al aan: in november zetten we de grote bruggen in de Drechtsteden in de schijnwerpers! Wil je van deze spectaculaire actie op de hoogte blijven? Meld je dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief.

Lees meer
Actueel

Voorbereidingen Binnenvaartdagen Zwijndrecht in volle gang

Na het succes van de eerste Binnenvaartdagen Zwijndrecht in 2019, stond één ding als een paal boven water voor de organisatie: dit krijgt een vervolg. Dat het tweejaarlijks festijn in 2021 niet doorging, mag duidelijk zijn. Het uitstel heeft de organisatie alleen nog maar meer gemotiveerd om er in 2022 van 9 tot en met 11 september een nog educatiever, groter en mooier evenement van te maken. 

Lees meer
Actueel

Smart Campus Leerpark heeft ambitie

Het Leerpark in Dordrecht is omgedoopt tot Smart Campus Leerpark, kortweg: SCALE. Het nieuwe logo werd onthuld tijdens de kwartaalbijeenkomst van Smart Delta Drechtsteden op dinsdag 8 maart in het bijzijn van vertegenwoordigers van overheid, onderwijs en bedrijfsleven. Deze partijen gaan samen de ambities van SCALE waarmaken: een campus met een unieke positie in Nederland, door de focus op de toepassing van technologie en de nadrukkelijke verbondenheid met het beroepsonderwijs.

 

Lees meer
Actueel

Investeringsmaatschappij Blue Ocean Capital neemt Danser Group over

Blue Ocean Capital (BOC) wordt de nieuwe eigenaar van Danser Group. De overname door de investeringsmaatschappij wordt naar verwachting in maart 2022 afgerond, heeft het van oorsprong Sliedrechtse bedrijf bekendgemaakt.

Lees meer
Actueel

Bakker Sliedrecht sluit windturbines aan op hoogspanningsnet

Bakker Sliedrecht heeft opdracht gekregen om twee windturbines van Windenergie A16 langs de A16 tussen de Nederlandse en Belgische grens aan te sluiten op het hoogspanningsnet. Op het nieuwe bedrijventerrein Business Center Treeport (BCT) worden twee windmolens gebouwd van 200 meter hoog, elk met een vermogen van 4,5 megawatt.

Lees meer
Actueel

Nieuwe vestiging Basic Fit op Leerpark Dordrecht

Basic Fit opent volgend jaar een nieuwe vestiging op het Leerpark in Dordrecht. De sportschool komt op de verdieping van een bedrijfsgebouw dat Tres Invest bouwt tussen het spoor en de appartementen naast de klimhal.

Lees meer
Actueel

Websuper Picnic opent nieuw distributiecentrum in Dordrecht

Online supermarkt Picnic opent begin volgend jaar een nieuw distributiecentrum in Dordrecht, om van daaruit nog meer klanten in Brabant en Zuid-Holland te kunnen bedienen. Met een vloeroppervlak van ruim 30.000 vierkante meter is het een van de grootste distributiecentra van Picnic in Nederland.

Lees meer
Actueel

Drechtsteden kansrijk voor hoogwaardige technische dienstverlening

In de regio Smart Delta Drechtsteden is ruimte voor meer hoogwaardige technische dienstverleners. Met name bedrijven die hoogopgeleide technici in dienst hebben, moeten worden verleid om naar de regio te komen. Denk daarbij aan specialisten in de ICT, automatisering, slim onderhoud en engineering. Dit staat te lezen in een vertrouwelijk advies van Economisch adviesbureau BEA.

Lees meer
Actueel

Lees het laatste nieuws in de Daily Deal van 23 februari

Bekijk de nieuwe kwartaalvideo van EDB Headquarters en lees de mogelijkheden voor zakelijke dienstverlening en de nieuwe investeringen in de Smart Delta Drechtsteden. Wil jij ook graag een bijdrage leveren aan deze regionale ontwikkelingen? Sla dan zeker de vacatures van Deal Drecht Cities niet over.

 

Lees meer
Actueel

Boskalis bergt brandende autocarrier Felicity Ace

Boskalis is ingeschakeld voor het bergen van de brandende car carrier Felicity Ace. Een team van zestien experts van dochteronderneming Smit Salvage is gisteren gemobiliseerd en afgereisd naar de Azoren. Dat heeft Boskalis zojuist bekend gemaakt. Boskalis gaat ook assisteren bij de Euroferry Olympia die in Griekenland in brand staat.

 

Lees meer
Actueel

Refurbished-Kinderwagens huurt bedrijfslocatie in Dordtse Kil II

Refurbished-Kinderwagens huurt de bedrijfs-/kantoorlocatie aan de Pieter Zeemanweg 121 in Dordrecht, gelegen op bedrijventerrein Dordtse Kil II!

Lees meer
Actueel

De Daily Deal van 9 februari 2022

Het laatste regionale nieuws lees je in de nieuwe daily Deal!

Lees meer
Actueel

Robey huurt de laatste unit op kavel 2 van Distripark Dordrecht

Robey verhuist in de loop van Q1 van 2022 met de opslagfaciliteit naar Distripark Dordrecht. Het verruilt haar huidige opslaglocatie in Waalwijk voor het nieuwe logistieke terrein. Het hoofdkantoor van Robey blijft gevestigd in Rotterdam. Het sportmerk is onder andere de kledingleverancier van Betaald Voetbal Organisaties: Sparta, Willem II, FC Groningen, Telstar, FC Den Bosch en FC Volendam.

Lees meer
Actueel

Nieuw watertaxisysteem komt eraan

De bereikbaarheid in de Smart Delta Drechtsteden staat onder druk. Daarom zijn er alternatieven over water zoals de Waterbus, maar nu gaan we een stap verder.

Lees meer
Actueel

Jonge talenten in de metaalsector tonen hun skills

In het Technisch Opleidings Centrum (TOC) van Royal IHC vindt van 8 tot en met 11 februari de kwalificatiewedstrijd Lassen van de landelijke talentenwedstrijd Skills Heroes plaats. Deelnemers aan de Skills Heroes zijn mbo-studenten die door middel van de wedstrijd uitgedaagd worden om in hun vakmanschap te excelleren. ROC Da Vinci College, organisator van de laswedstrijd, vindt het belangrijk dat jongeren in de regio het metaal- en constructievak leren kennen en dat zij uitgedaagd worden om het beste uit zichzelf te halen. Ook twee studenten van Da Vinci College gaan de uitdaging aan en strijden voor een plaats in de nationale Skills finale.

Lees meer
Actueel

Studenten Drechtsteden testen eerste zelfsturende elektrische pakjesboot

Studenten van diverse economische en technische opleidingen in de regio Drechtsteden lieten op 2 februari de eerste testversie van een innovatieve Pakjesboot ter water. Het zelfsturende elektrische vaartuigdat de binnenstad van Dordrecht kan bevoorraden, is in het Aqualab van Innovation Dock op de campus van RDM Rotterdam ter water gelaten. 

Lees meer
Actueel

Adryan Consultants B.V. huurt kantoorgebouw in Dordrecht

Adryan Consultants B.V. heeft recentelijk een langjarige huurovereenkomst getekend voor de huur van circa 589 m² turn-key kantoorruimte op de 3e verdieping van het uitermate representatieve moderne kantoorgebouw Wilgenbos 2 te Dordrecht.

Lees meer
Actueel

5G IoT Lab werkzaamheden van start

De Duurzaamheidsfabriek krijgt een ‘digitale dimensie’ met de komst van een heus “5G IoT Fieldlab”. In dit fieldlab zullen bedrijven, start ups en studenten experimenteren en innoveren met 5G en andere nieuwe technologie zoals het Internet of Things, big data en kunstmatige intelligentie. 

Lees meer
Actueel

HI vestigt zich in de Duurzaamheidsfabriek

Per 1 januari is HI (Holland Instrumentation) de nieuwste huurder in de Duurzaamheidsfabriek.

Lees meer
Actueel

2e Dordtse Ondernemers Boost video live

In het tweede videoverhaal van de Dordtse Ondernemers Boost staat Kwekersgilde centraal. Patrick startte in 2017 als circulaire stadskweker, urban farmer, met als doel om consumenten meer bewust te maken van lokaal, duurzaam en gezond voedsel dat in een stedelijke omgeving wordt geteeld.

Lees meer
Actueel

Smart Delta Drechtsteden is regio met reusachtige potentie

Deal Drecht Cities directeur Martin Bloem vertelt in de Binnenvaartkrant onder andere over De Drechtsteden als goede vestigingslocatie, het gericht binnenhalen van bedrijven naar de regio en meer vervoer over water. Lees hier het hele interview.

Lees meer
Actueel

Gemeente Krimpen aan den IJssel en Deal verstevigen maritieme samenwerking

De gemeente Krimpen aan den IJssel heeft via Deal een overeenkomst getekend met Rotterdam Maritime Capital of Europe, het samenwerkingsnetwerk van bedrijven, overheden, verenigingen en kennisinstellingen op maritiem gebied in de regio Rotterdam.  

Lees meer
Actueel

Lancering eerste video van Dordtse Ondernemers Boost

De Dordtse Ondernemers Boost geeft doormiddel van video’s een platform aan de ondernemers uit de stad. De Dordtse ondernemer die de spits afbijt is Remco van Helden.

Lees meer
Actueel

Twee projecten Innovatie Roadmaps Drechtsteden krijgen forse subsidie

Twee grote projecten in de regio Drechtsteden-Gorinchem hebben succesvol subsidies binnengehaald uit het R&D mobiliteitsfonds (RDM) van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO). Het gaat in totaal om EUR 48,5 miljoen voor de innovatieve projecten MENENS en SH2IPDRIVE.

Lees meer
Actueel

Eerste circulair bedrijfspand op Bedrijvenpark Ambachtsezoom bijna gereed

Richard Treure van Ribouw B.V. aannemer is de eerste ondernemer die zelf bouwt op Bedrijvenpark Ambachtsezoom en ook de eerste die zijn circulair bedrijfspand op dit bedrijvenpark oplevert. Journalist Trudy Wehrmeijer vroeg hem naar zijn ervaringen.

Lees meer
Actueel

Bakker Sliedrecht ontwikkelt nieuwe krachtcentrale voor emissievrij varen op methanolschepen

Systeemintegratoren Bakker Sliedrecht en RH Marine gaan een nieuw elektrisch systeem ontwikkelen waarmee schepen op methanol en andere emissievrije brandstoffen kunnen varen. Het doel is dat schepen in de toekomst niet alleen duurzamer, maar ook efficiënter, veiliger en betrouwbaarder kunnen varen.

Lees meer
Actueel

Holland Shipyards Group maakt groene havenoperaties mogelijk

Holland Shipyards Group heeft een volledig elektrische havensleepboot ontwikkeld voor groene havenoperaties. De EDDY 24-50 E sluit aan bij de eerder ontwikkelde revolutionaire EDDY TUG serie. De EDDY-sleepboten zijn ontworpen en gebouwd rond drie eenvoudige kerncriteria: veiligheid, prestaties en zuinigheid.

Lees meer
Actueel

Rotterdam erkend als dé Europese Maritieme Hoofdstad

Op 13 januari lanceerden classificatiebureau DNV en Menon Economics de 2022-editie van het rapport Leading Maritime Cities in the World. Rotterdam is de nummer twee geworden, na Singapore.

Lees meer
Actueel

Borghese Logistics brengt duurzaamheid een stap verder met Lighthouse in Dordrecht

Borghese Logistics ontwikkelt distributiecentrum Lighthouse op Businesspark Krabbegors in Dordrecht. 

Lees meer
Actueel

De eerste daily Deal van 2022 is uit

De eerste daily Deal van 2022 is uit met het laatste nieuws uit Smart Delta Drechtsteden:

Lees meer
Actueel

Superjacht van Heesen Yachts bereikt Dordrecht

Het inmiddels beroemde superjacht Galactica van Heesen Yachts heeft op 10 januari Dordrecht bereikt. Hier wacht het schip totdat de tocht naar Harlingen via de Noordzee kan worden vervolgd.

Lees meer
Actueel

Start het nieuwe jaar innovatief met steun van het MKB-Katalysatorfonds Drechtsteden

Smart Delta Drechtsteden stelt met het MKB-Katalysatorfonds Drechtsteden geld beschikbaar voor het stimuleren van innovaties in de (maritieme) maakindustrie. Heb jij, als regionale MKB-onderneming, een vernieuwend idee of pilot? En ben je op zoek naar financiering om dit mogelijk te maken? Vraag dan vandaag nog subsidie aan bij het MKB-katalysatorfonds Drechtsteden!

Lees meer
Actueel

Klein Units koopt kavel op bedrijventerrein Dordtse Kil 3

Klein Units uit Staphorst heeft op bedrijventerrein Dordtse Kil 3 een kavel bouwgrond gekocht ter grootte van ca. 13.128 m2. Op de kavel zal een bedrijfscomplex worden gerealiseerd, bestaande uit kantoorruimte en bedrijfsruimte. Het terrein rondom de opstallen zal volledig worden verhard.

Lees meer
Actueel

Video: Bakker Sliedrecht werkt samen met opdrachtgevers aan slimme duurzame oplossingen voor industrie

Maritieme toeleveranciers in de Drechtsteden bedenken samen met hun opdrachtgevers slimme oplossingen voor de verduurzaming van de industrie. In deze video Bakker Sliedrecht in de hoofdrol; een elektrotechnische specialist in de maritieme- en offshore sector. In opdracht van Heerema ontwikkelden zij een duurzame en innovatieve walstroomoplossing voor de twee grootste kraanschepen ter wereld. Benieuwd waarom en hoe ze dit doen? Andrew Waterstreet, project director Bakker Sliedrecht, legt dit uit. Bekijk hier de video

 

Lees meer
Actueel

Blue Amigo nieuwe vervoerder Waterbus Drechtsteden-Rotterdam

Per 1 januari 2022 is Blue Amigo de nieuwe vervoerder van de waterbus tussen Rotterdam en de Drechtsteden. 

Lees meer
Actueel

Samenwerken aan zorginnovaties tijdens Dare2Cross

Op dinsdag 1 februari zetten bedrijven en regionale zorginstellingen de volgende stap in innovaties op het gebied van zorg en welzijn tijdens Dare2Cross – Let’s Tech Care. De locatie van de bijeenkomst wordt binnenkort bekendgemaakt. Tijdens de bijeenkomst staan zes concrete innovatiecases centraal, onder meer op het gebied van mantelzorg en overbruggingszorg. Bent u erbij?

Lees meer
Actueel

The HERD huurt kantoorruimte in Dordrecht

Onlangs heeft The HERD BV. een huurovereenkomst gesloten voor de huur van circa 524 m² kantoorruimte op de begane grond in combinatie met 4 parkeerplaatsen aan de Burgemeester de Raadtsingel 93c in Dordrecht.

Lees meer
Actueel

Stichtingsbestuur ondernemersfonds en gemeente tekenen convenant

Op verzoek van een brede vertegenwoordiging uit het bedrijfsleven is er in 2021 gewerkt aan de oprichting van een ondernemersfonds.

Lees meer
Actueel

OI4 Demonstrator wint Implementation Award 2021

Het project ‘OI4 Demonstrator’ is bekroond met de Implementation Award 2021 van de Open Industry 4.0 Alliance. In dit project slaat een groot consortium van internationale partners de handen ineen om een impuls te geven aan het verbeteren van de interoperabiliteit in de industrie. Het project wordt gerealiseerd rond het Flow Center of Excellence in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht en wordt ondersteund door Innovation Quarter onder het SMITZH-programma.

Lees meer
Actueel

De Daily Deal van 15 december 2021

De laatste Daily Deal van 2021 met miljoenen voor project MENENS vanuit R&D Mobiliteitsfonds, Bakker Sliedrecht bedenkt innovatieve oplossingen, nieuwe…

Lees meer
Actueel

Jong Haventalent 2022 bekend gemaakt tijdens Dag van de Haven

Tijdens de Dag van de Haven werden statements gemaakt en werd de titel Jong Haventalent 2022 uitgereikt aan Margriet Geluk. Daar waar een jaar geleden nog zorgen waren om de ontwikkeling omtrent COVID-19, gaat het een jaar later onverwacht goed met de Haven van Rotterdam. De overslagvolumes en bijbehorende cijfers zijn goed. En daar waar eerder veel werd gesproken over energietransitie in de haven, zijn in het afgelopen jaar de mouwen opgestroopt. Dit en meer werd besproken tijdens het traditionele jaaroverzicht vanuit de Havenvereniging Rotterdam; De Dag van de Haven. 

Lees meer
Actueel

Schunk Carbon Technology huurt locatie op Ambachtsezoom

Schunk Carbon Technology B.V. behorende bij de Schunk Group heeft een huurovereenkomst bij Prohuis B.V. gesloten voor een locatie op bedrijvenpark “Ambachtsezoom” in Hendrik-Ido-Ambacht.

Lees meer
Actueel

​​Boskalis publiceert boek over de berging van de Ever Given

In maart 2021 stond Boskalis in het middelpunt van de belangstelling rond de berging van het gestrande megacontainerschip Ever Given in het Suezkanaal. Een grote groep experts van Boskalis en dochter SMIT Salvage slaagden erin om in samenwerking met de Suez Canal Authority het schip bij springtij vlot te trekken. Hierdoor konden de honderden wachtende schepen hun weg vervolgen en werd een potentieel drama voor de wereldhandel afgewend. 

Lees meer
Actueel

Ambipack verhuist naar Ambachtsezoom

Ambi Pack B.V. is volop in ontwikkeling en hoopt in 2023 de volgende stap te zetten: verhuizen naar het nieuwe circulaire bedrijventerrein Ambachtsezoom te Hendrik-Ido-Ambacht. Prohuis BV en haar partners ontwikkelen wederom een prachtig gebouw voor dit terrein. 

Lees meer
Actueel

Gemeente, Neptune en buren realiseren uniek project voor arbeidsmigranten

In 2020 heeft het ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) geld beschikbaar gesteld om projecten rondom het huisvesten van kwetsbare doelgroepen een financiële impuls te geven.

Lees meer
Actueel

Miljoenen voor project MENENS vanuit R&D Mobiliteitsfonds

MENENS (Methanol als Energiestap Naar een Emissieloze Nederlandse Scheepvaart) ontvangt een subsidie van 24 miljoen uit het R&D Mobiliteitsfonds van RVO. Dit project is ingediend door een consortium van 22 partijen uit de Nederlandse maritieme sector in de volle breedte. Vanuit de Zero Emission Dredging Hub (ZED Hub) zijn Boskalis, Van Oord, Damen, IHC en Deal Drecht Cities aangesloten bij dit consortium.

Lees meer
Actueel

Brevo Handelsmaatschappij vestigt op Bakestein Zwijndrecht

Prohuis ontwikkelt voor Brevo Handelsmaatschappij B.V. 2 bedrijfs-/kantoorunits met een totale omvang van 2.104m2 bedrijfsruimte, 380m2 kantoorruimte en 40 parkeerplaatsen op Bakestein in Zwijndrecht.

Lees meer
Actueel

Plaatsing fiets- en voetgangersbrug op bedrijvenpark Ambachtsezoom

Over het brede water van de Middentocht op bedrijvenpark Ambachtsezoom is dinsdag 30 november 2021 een fiets- en voetgangersbrug geplaatst. Deze bijna 18 meter lange brug ligt ter hoogte van de Sedum- en Kringloopstraat.

Lees meer
Actueel

Creon Online koopt bedrijfspand van Bouwonderneming Stout

Creon Online koopt het fraaie bedrijfs-/kantoorpand met buitenterrein aan de Kade 32-34 te Hardinxveld-Giessendam.

Lees meer
Actueel

Lees het laatste nieuws in De Daily Deal

SH2IPDRIVE ontvangt miljoenen voor onderzoek naar varen op waterstof, Dolderman begint aan de nieuwbouw, Kühne + Heitz Holland BV en Bdairy BV huren bedrijfsruimte in Dordrecht, de lancering van het boek ´Waterproof´ en nog veel meer.

Lees meer
Actueel

SH2IPDRIVE ontvangt miljoenen voor onderzoek naar varen op waterstof

SH2IPDRIVE (Sustainable Hydrogen Integrated Propulsion Drives), een consortium van 25 partijen dat zich richt op de toepassing van waterstof in de maritieme sector, ontvangt een subsidie van 24,2 miljoen euro uit het R&D mobiliteitsfonds. Dit consortium wordt ondersteund vanuit de Innovatie Roadmap Duurzaam Varen.

Lees meer
Actueel

Holland Shipyards Group maakt transportschepen geschikt voor windturbines

Door de toenemende hoogte van windturbines moeten transportschepen geschikt worden gemaakt voor het transport van deze volgende generatie windturbines. In opdracht van Amasus Shipping werkt Holland Shipyards Group momenteel in samenwerking met Niestern Sander aan de ombouw van ms Rotra Mare.

Lees meer
Actueel

Trichis en Deal publiceren boek Waterproof

Exact 600 jaar na de Sint Elisabethsvloed viert het boek Waterproof het water als grootste gemene deler van de bedrijfsactiviteiten in de Drechtsteden.

Lees meer
Actueel

Bouw Businesscenter Amstelwijck gestart

Op woensdag 24 november gaf projectontwikkelaar Herkon het startsein voor de bouw van het Businesscenter Amstelwijck in Dordrecht. Wethouder Maarten Burggraaf sloeg de officiële paal van dit nieuwe bedrijfsverzamelgebouw.

Lees meer
Actueel

Groen licht voor nieuwbouw Dolderman

Motorenleverancier en scheepswerf Dolderman startte in de week van 22 november met de bouw van zijn nieuwe bedrijfscomplex aan de 2e Merwedehaven in Dordrecht.

Lees meer
Actueel

Kühne + Heitz Holland BV en Bdairy BV huren kantoorruimte in Dordrecht

In multi tenant gebouw Wilgenbos 14-20 aan de rand van het centrum van Dordrecht heeft Q Makelaars Bedrijfshuisvesting ca. 1.600 m2 kantooroppervlakte verhuurd in opdracht van Bouwconsulting te Vught.

Lees meer
Actueel

Raad Hardinxveld-Giessendam beveelt burgemeester Dirk Heijkoop aan voor herbenoeming

De gemeenteraad van Hardinxveld-Giessendam beveelt burgemeester Dirk Heijkoop aan voor herbenoeming. Zowel de raad als de burgemeester zetten de samenwerking graag voort.

Lees meer
Actueel

Kick-off verkeerscampagne Lindtsedijk

Op vrijdagochtend 12 november 2021 heeft wethouder Jos Huizinga samen met bewoners Jolanda Donker en Desirée Prins en zoontje Jovy het grote A0 campagnebord onthuld op de route Geerweg – Lindtsedijk.

Lees meer
Actueel

Lancering WeDo Business platform voor en door Dordtse ondernemers

Op 19 november 2021 lanceerde wethouder Maarten Burggraaf het online WeDo Business platform. Dit platform geeft extra stimulans aan lokaal zaken doen.

Lees meer
Actueel

Maak kennis met mbo-opleidingen tijdens open dag Da Vinci College

Zaterdag 27 november 2021 van 10 tot 14 uur opent het ROC Da Vinci College haar deuren voor bezoekers.

Lees meer
Actueel

Europort 2021: Succesvolle 40e editie

Wat is het een feest om elkaar weer live te ontmoeten op Europort! Een ongelofelijke week vol maritieme ontmoetingen, borrels en energie.

 

Lees meer
Actueel

Stout realiseert Business Parc Nieuwland in Alblasserdam

Op 10 november ondertekenden PaalB B.V. en Bouwonderneming Stout de overeenkomst voor de nieuwbouw van het Business Parc Nieuwland, gelegen op het gelijknamige bedrijvenpark in Alblasserdam.

Lees meer
Actueel

Boskalis haalt grote opdracht voor offshore windproject binnen

Boskalis heeft een groot contract verworven voor het transport en de installatie van de monopile-funderingen en substations voor een offshore windpark met een waarde van circa 450 miljoen euro. Dit maakte de maritieme dienstverlener maandagochtend voorbeurs bekend.

Lees meer
Actueel

Baggerbedrijf De Boer betrekt pand Rabobank Sliedrecht

Eind dit jaar verhuizen zo’n zestig medewerkers van Baggerbedrijf De Boer naar het voormalige Rabobank-pand aan het Bonkelaarplein 25 in Sliedrecht. Het bedrijf, dat zich internationaal ‘Dutch Dredging’ noemt, heeft het pand aangeschaft na bemiddeling van Waltmann Bedrijfshuisvesting uit Dordrecht.

Lees meer
Actueel

Boskalis, Damen, Van Oord en Royal IHC samen in One Maritime Data Standard

Boskalis, Damen, Van Oord en Royal IHC hebben de krachten gebundeld om te komen tot een uniforme maritieme database. Deze One Maritime Data Standaard (OMDS) zorgt ervoor dat gegevensuitwisseling in de maritieme sector makkelijker wordt. 

Lees meer
Actueel

DHL Parcel koopt kavel voor CityHub op circulair bedrijvenpark Ambachtsezoom

Vervoerder DHL Parcel (met de bekende gele busjes!) gaat een CityHub bouwen op circulair bedrijvenpark Ambachtsezoom. Hun circulaire pand voldoet zelfs aan de hoogste duurzaamheidsnormen van BREEAM. Wethouder André Flach en CFO Gijsbert Burggraaf van DHL ondertekenden de koopovereenkomst voor een kavel van 6500 m2. De kavel, die wordt omzoomd door bomen, ligt bij de rotonde Ambachtsezoom/De Hil. Er zullen ongeveer 90 mensen komen te werken.

Lees meer
Actueel

Miljoeneninvestering in Fokker gaat officieel door

Het heeft een hoop gelobby gekost, de Fokkerdeal. Maar het moet dan ook veel gaan opleveren: de investering van 16 miljoen (waarvan 12 miljoen als lening) van de gemeente Papendrecht in vliegtuigbouwer Fokker moet voor minstens honderden nieuwe banen gaan zorgen. Goed voor de regio, vindt het grootste deel van de gemeenteraad, die officieel akkoord gaat met het plan. 

Lees meer
Actueel

De Drechtsteden bereiden zich voor op de komst van 5G

5G staat voor sneller en vooral betrouwbaarder mobiel bereik waarbij grote hoeveelheden data kunnen worden verwerkt. Dankzij 5G zijn we straks in staat sneller filmpjes te downloaden, wordt online gaming nog leuker en zijn artsen in staat om real-time vanuit het ziekenhuis mee te kijken en te overleggen terwijl de patiënt nog in de ambulance ligt.

Lees meer
Actueel

Bakker Sliedrecht voorziet Dekker Groep van walstroomaansluiting

Bakker Sliedrecht heeft een van Europa’s grootste drijvende zandcentrales van Dekker Groep voorzien van een duurzame walstroomaansluiting. 

Lees meer
Actueel

Fastenal betrekt bedrijfsruimte op Distripark Dordrecht

Borghese Logistics heeft ca. 6.000 m2 bedrijfsruimte op het bedrijventerrein Distripark Dordrecht opgeleverd aan Fastenal. Fastenal is de grootste distributeur van bevestigingsmiddelen in Noord-Amerika.

Lees meer
Actueel

Smart Delta Drechtsteden hét nieuwe merk voor de Drechtsteden

De Drechtsteden gaan verder onder een nieuwe naam en merk: Smart Delta Drechtsteden. Smart Delta Drechtsteden staat voor een nieuwe en slimme manier van samenwerken tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid en is de gezamenlijke afzender voor de ruimtelijk-economische ambities van de regio richting professionele stakeholders. Tijdens de eerste kwartaalbijeenkomst op 2 november van Smart Delta Drechtsteden is het merk met een lasershow spectaculair onthuld.

 

Lees meer
Actueel

DrechtstedenInZicht lanceert vernieuwde website

DrechtstedenInZicht is vernieuwd. Het is een uniek online platform voor beleidsmakers op het terrein van arbeidsmarkt. Door de actuele data en duiding over ontwikkelingen op het gebied van economie, arbeidsmarkt, onderwijs en skills geeft DrechtstedenInZicht de basis voor een structurele aanpak van complexe vraagstukken. Het platform ontwikkelt zich voortdurend om nog sneller en overzichtelijker realtime data en informatie te bieden over regionale, lokale en landelijke ontwikkelingen. Daarbij speelt de jongste ontwikkeling een grote rol: de vorming van een actieve community.

 

Lees meer
Actueel

Kleine CO2-voetafdruk door slimme keuzes op Ambachtsezoom

Pal naast de A16 in Hendrik-Ido-Ambacht ontwikkelt de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht circulair bedrijvenpark Ambachtsezoom, geïnspireerd op de Cradle tot Cradle principes. Het doel is een zo duurzaam mogelijk bedrijvenpark met een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk.

Lees meer
Actueel

Kwartiermaker Young Professionals challengeprogramma van start

Op 27 oktober is kwartiermaker Peter Wemmers gestart om het Drecht Cities Young Professionals Challengeprogramma uit te breiden naar provinciaal niveau, in samenwerking met HI (Holland Instrumentation). Dit programma is gestart in 2017 en is inmiddels een groot succes in de Drechtsteden. Het doel is jong talent aantrekken en behouden voor de regio en haar bedrijven. Inmiddels zijn er 20 challenges en events georganiseerd waar meer dan 200 young professionals aan mee hebben gedaan.

Lees meer
Actueel

Drechtsteden in VPRO Tegenlicht | De Nieuwe Elite

VPRO Tegenlicht: De nieuwe elite | zondag 24 oktober, 22.05 uur, VPRO, NPO 2
Waar Nederland achterloopt, ziet voorzitter Techniek Nederland deze regio als voorloper in de aanpak van technische beroepen. Zondag 24 oktober 2021, 22.05 uur op NPO 2, wordt het bezoek van Doekle Terpstra aan de Duurzaamheidsfabriek uitgezonden. Bekijk hier de trailer.

Lees meer
Actueel

Unieke opleiding in Nederland: Mhbo ICT Engineer

Mhbo ICT Engineer is de eerste opleiding in Nederland waarin mbo en hbo onderwijs wordt gecombineerd, verzorgd door het ROC van Amsterdam – Flevoland en HBO Drechtsteden in samenwerking met het bedrijfsleven.

Lees meer
Actueel

Claim jouw Dordtse bedrijf met WeDo

Samen staan ondernemers sterker dan alleen. Daarom is er een nieuw ondernemers platform voor het Dordtse MKB: WeDo!

Lees meer
Actueel

Japanse onderneming Kubota kiest Alblasserdam voor Noord-Europese distributie

De Japanse machineproducent Kubota is de nieuwe huurder van een groot distributiecentrum in Alblasserdam. De locatie van het haventerrein is strategisch gelegen naast de containerterminal van BCTN en wordt de uitvalsbasis van Kubota voor belevering aan de Noord-Europese markt.

Lees meer
Actueel

Groothandel kunststof en aluminium kozijnen Akulux-NL huurt bedrijfsruimte in Dordrecht

Akulux-NL is onlangs een langjarig huurovereenkomst aangegaan betreffende 1.600 m² bedrijfs-/kantoorruimte, gelegen aan de Bunsenstraat 17-19 te Dordrecht.

Lees meer
Actueel

Offshore Energy Exhibition and Conference 2021: hier vindt de energietransitie plaats

Offshore Energy Exhibition & Conference is Europa’s toonaangevende evenement voor de hele offshore-energie-industrie en een kans om bedrijfsleiders, hooggekwalificeerde experts en professionals op wereldwijde markten te bereiken.

Lees meer
Actueel

Aftermovie Smart City Next: de samenleving van de toekomst

De 10e editie van Smart City Next was op 27 en 28 september in Dordrecht. Wat een event!

Lees meer
Actueel

Prinses Beatrix opent de Prins Clausbrug in Dordrecht

Op dinsdag 26 oktober rond 16.30 uur opent prinses Beatrix de Prins Clausbrug officieel. Vanaf zowel de kant van de binnenstad als van Stadswerven in de opening goed te volgen. 

Lees meer
Actueel

Oprichting Coöperatieve Vereniging Parkmanagement Ambachtsezoom

De net opgerichte Coöperatieve Vereniging Parkmanagement Ambachtsezoom is verantwoordelijk voor het parkmanagement op het nieuwe circulaire bedrijvenpark in Hendrik-Ido-Ambacht.

Lees meer
Actueel

Start bouw kopgebouw ingeluid op Leerpark in Dordrecht

Op maandag 11 oktober 2021 is tijdens een feestelijke bijeenkomst het startsein gegeven voor de bouw van het ‘Kopgebouw’ op het Leerpark in Dordrecht. Dit moment werd gemarkeerd met een openluchtcollege op de bouwplaats over collectief innoveren in de Drechtsteden en het slaan van de eerste paal.

Lees meer
Actueel

Huisartsen en gemeente werken samen om gezinnen beter te helpen

Gemeente Zwijndrecht, alle huisartsen in Zwijndrecht en het Vivera Sociaal Wijkteam (VSWT) hebben met elkaar afgesproken dat ze meer en beter met elkaar gaan samenwerken in de zorg voor inwoners. 

Lees meer
Actueel

Genomineerden bekend Maritime Award KNVTS Schip van het Jaar 2021

De jury van de Maritime Award: KNVTS Schip van het Jaar 2021 heeft een drietal schepen genomineerd voor Nederlands meest prestigieuze maritieme prijs. De prijs zal dit jaar voor de 23ste maal worden uitgereikt tijdens het Maritime Awards Gala 2021.

Lees meer
Actueel

Zwijndrecht zoekt Junior Cyber Agents

Aftrap in het Mobiel Media Lab van de politie. Gemeente Zwijndrecht is op zoek naar Cyber Agents. Kinderen tussen de 8 en 12 jaar kunnen zichzelf opleiden tot Cyber Agent door HackShield te spelen; een spannende online game. Hierdoor leren ze cybercriminaliteit herkennen en voorkomen. De aftrap vindt plaats op zaterdag 9 oktober in het Mobiel Media Lab van de politie. 

Lees meer
Actueel

Nieuwe werkwijze Lokaal Zorgnetwerk slaat aan

De nieuwe werkwijze van het Lokaal Zorgnetwerk in Zwijndrecht is een succes. Dat blijkt uit een tussentijdse evaluatie. De nieuwe werkwijze is een proef van een jaar waarbij de zorg dichtbij huis wordt geregeld. Tot nu toe blijkt dat de hulp beter wordt afgestemd en er eerder resultaten te zien zijn.

Lees meer
Actueel

De daily Deal is uit!

Tweede Kamerleden en gedeputeerden maken kennis met de Drechtsteden. Oceanco, Damen en Holland Shipyards bouwen weer unieke schepen. Bedrijventerreinen in H.-I.-Ambacht blijven ontwikkelen. En Deal is klaar voor de herstart van de vakbeurzen.

Lees hier de nieuwsbrief. 

Wil jij ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws in de regio? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief. 

Lees meer
Actueel

KIVI organiseert avond met Adriaan Geuze over politieke ambities realiseren in het regionale landschap

Op 18 oktober organiseert de KIVI een presentatie met het thema: hoe kan men alle politieke ambities op klimaatbeleid en energiegebied, woningbouw en landbouw in het regionale landschap het beste kan realiseren?

Lees meer
Actueel

Laatste voorbereidingen Europort in volle vaart

Europort 2021 komt snel dichterbij. Met nog maar enkele weken te gaan, wordt er in volle vaart gewerkt aan de laatste voorbereidingen voor de beurs. Alle betrokkenen kijken uit naar de 40e jubileumeditie van Europort: dé plek om relaties te ontvangen en op een veilige manier succesvol te netwerken.

Lees meer
Actueel

Succesvolle startbijeenkomst duurzaam ondernemen op bedrijventerrein Antoniapolder

 

Tijdens de netwerkbijeenkomst Duurzaam Ondernemen op 29 september 2021 was de ‘Tourpresentatie van de Ronde van Zuid-Holland Zuid’ voor bedrijventerrein Antoniapolder in Hendrik-Ido-Ambacht.

Lees meer
Actueel

Thematafels verbinden ondernemers. Dordt Klaar voor de Vlaamse toerist? Jazeker

Antwerpen is dichterbij Dordrecht dan Amsterdam. Bovendien zijn er historische overeenkomsten tussen de oudste stad van Holland en Belgische steden als Brugge, Gent en Leuven. Dit maakt dat de Belgen graag een bezoek brengen aan Dordrecht en we ontvangen ze ook graag. Sterker, meer Belgische toeristen zijn van harte welkom. Helemaal nu door corona een stevige dip zit in het aantal bezoekers. Hoe we dat doen? Daar zijn we nog niet over uitgepraat.

Lees meer
Actueel

Circulair bedrijventerrein Ambachtsezoom populair

Wethouder André Flach en ondernemer Theo Kamsteeg ondertekenden op 30 september samen een overeenkomst voor een kavel van 3.000 meter op Ambachtsezoom.

 

Lees meer
Actueel

The Daily Deal 22-09-2021

In deze nieuwsbrief: Steel Shape Cutters en LGI Nederland vestigen in Dordrecht, nieuwe ICT opleidingen van start, Team Deal aan de slag voor de Waterway Cleanup. De ZED-hub komt aan bod tijdens de CEDA Dredging Days. En ZIE2021, Europort Rotterdam en Smart City Next komen eraan.

Lees meer
Actueel

HBO Drechtsteden start met twee nieuwe ICT-gerelateerde cursussen in het kader van Leven Lang Ontwikkelen

Op 15 november 2021 start, in samenwerking met Cyber Netwerk Drechtsteden en Microsoft partner Cyber7, de cursus Cyber Security Fundamentals. Er gaat bijna geen dag voorbij of we lezen wel iets in de media over cybercrime.

Lees meer
Actueel

Steel Shape Cutters vestigt in Dordrecht

Een nieuwe aanwinst voor de maakindustrie! Steel Shape Cutters heeft zich onlangs gevestigd in Dordrecht. Een nieuw bedrijf dat kansen ziet als het gaat om 3D profileren van stalen buizen en H-balken voor de maritieme en offshore sector. 

 

 

Lees meer
Actueel

Themajaar 600 jaar Elisabethsvloed officieel van start

Op 2 juli 2021 is het themajaar ‘600 jaar Elisabethsvloed’ officieel van start gegaan met De Grote Feestelijke Reddingsdag van de Redders van Dordt. Leerlingen uit groep 6 gingen met zelfgebouwde vlotten de rivier het Wantij op om evacués in veiligheid te brengen. 

Lees meer
Actueel

Uitnodiging thematafel Dordt ontvangt Vlamingen

Steeds meer Vlamingen weten de weg naar Dordrecht te vinden. Geef ze eens ongelijk. In nog geen uur tijd ben je vanuit Vlaanderen in de oudste en mooiste stad van Holland.

Lees meer
Actueel

Voortgang woningbouw Blauwe Zoom

Het afgelopen jaar is er door de gemeente Hardinxveld-Giessendam in samenwerking met de Gebroeders Blokland hard gewerkt om een nieuw stukje aan de Blauwe Zoom toe te voegen. En met succes.

Lees meer
Actueel

Hardinxveld-Giessendam wijst op mogelijkheden ondernemen aan huis

De gemeente Hardinxveld-Giessendam wijst ondernemers en inwoners op de mogelijkheden van een bedrijf vanuit huis. 

Lees meer
Actueel

Klimaatverandering en de gevolgen voor Hardinxveld-Giessendam

De gevolgen van klimaatverandering waren afgelopen zomer goed te merken. Niet alleen binnen de gemeente- en landsgrenzen van Hardinxveld-Giessendam, maar ook wereldwijd. Overstromingen, droogte, bosbranden, etc.

Lees meer
Actueel

Diztrikt gaat aan de slag met Maasterras-West Zwijndrecht

Diztrikt zet volgende stap in ontwikkeling Spoorzone Zwijndrecht. Maasterras-West, gelegen vlakbij het station van Zwijndrecht, wordt getransformeerd tot een aantrekkelijke stedelijke wijk voor jong en oud.

Lees meer
Actueel

Skatepark Hendrik-Ido-Ambacht vernieuwd en vergroot

Het skatepark in het Baxpark van Hendrik-Ido-Ambacht is vernieuwd en bijna tweeënhalf keer zo groot geworden.

Lees meer
Actueel

Innovatief idee? Vraag vandaag nog subsidie aan bij het MKB-Katalysatorfonds Drechtsteden!

De Drechtsteden-gemeenten stellen geld beschikbaar voor het stimuleren van innovaties in de (maritieme) maakindustrie. Heeft u, als regionale MKB-onderneming, een vernieuwend idee of pilot? 

Lees meer
Actueel

ZomerOndernemer Drechtsteden 2021, jongeren starten in zomervakantie hun eigen bedrijf

ZomerOndernemer Drechtsteden vond dit jaar voor de 3e keer plaats in de Drechtsteden en wordt georganiseerd door Stichting The New Entrepreneur.

Lees meer
Actueel

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap geeft groen licht voor 5 nieuwe hbo-opleidingen in Dordrecht

Dordrecht Academy mag vijf nieuwe Associate degree-opleidingen starten in Dordrecht: Engineering, Logistiek Management, Business Studies Logistiek, Integraal Bouwmanagement en de Pedagogisch Educatief Professional.

Lees meer
Actueel

Blue Amigo en Deal samen in innovatief personenvervoer over water

Blue Amigo en Deal Drecht Cities gaan de krachten bundelen op het gebied van innovatief personenvervoer over water. De samenwerking richt zich op het toegankelijker maken van riviervervoer in de Drechtsteden en moet leiden tot een duurzaam watertaxisysteem.

Lees meer
Actueel

Oplevering distributiecentrum ELCEE op Distripark Dordrecht door Borghese Logistics

Borghese Logistics heeft ca. 14.000 m2 bedrijfsruimte op het bedrijventerrein Distripark Dordrecht opgeleverd aan ELCEE, een toonaangevend specialist in mechanische- en industriële componenten. Dit state-of-the-art distributiecentrum is naar ontwerp van Mies Architectuur en gerealiseerd door Pleijsier Bouw.

Lees meer
Actueel

HighBrook Investors en Proptimize kopen verhuurd distributiecentrum in Zwijndrecht van Berckheijde Private Investors Fund C.V.

Berckheijde Private Investors Fund C.V. heeft een logistiek bedrijfscomplex aan de Mandenmakersstraat 1a te Zwijndrecht middels een stille verkoop transactie verkocht aan HighBrook Investors en Proptimize, ten behoeve van de CityLink portefeuille. Het complex is volledig langjarig verhuurd aan Medipoint B.V.

Lees meer
Actueel

Uitbreiding Leefwerf en Binnenvaartmuseum met afmeervoorzieningen Waterbus

Nadat Leefwerf De Biesbosch en het Binnenvaartmuseum de handen ineen hebben geslagen om 5 ligplaatsen in het Wantij te realiseren, heeft de gemeenteraad van Dordrecht een motie aangenomen dit te faciliteren.

Lees meer
Actueel

De Drechtsteden, enorme maritieme hotspot

Een mooiere locatie als maritieme hotspot is bijna niet denkbaar. Ingeklemd tussen de grootste en drukste waterwegen van ons land vormen de Drechtsteden de verbinding met Antwerpen, Amsterdam en het achterland.

Lees meer
Actueel

MKB-Katalysatorfonds al vijf jaar op de markt

Verbinding is het sleutelwoord. Er lopen in de Drechtsteden talloze ondernemers met creatieve, innovatieve ideeën rond. Hoe zonde zou het zijn als we deze ideeën nooit zouden kennen en gebruiken?

Lees meer
Actueel

Nieuwe app ‘Ambacht Actief’ zet activiteiten op de kaart

Een nieuwe app maakt het eenvoudig om vrijwilligerswerk én activiteiten op het gebied van zorg, welzijn, bewegen en vrije tijd te vinden. De app Ambacht Actief bundelt al deze activiteiten op één plek. De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht wil met de nieuwe app een overzicht bieden van het uitgebreide activiteitenaanbod in het dorp.

Lees meer
Actueel

Schlepp- und Fährgesellschaft Kiel gunt Holland Shipyards Group opdracht extra volledig elektrische veerboot

Met de eerdere levering van een hybride en volledig elektrische veerboot en een lopend contract voor drie extra hybride veerboten, heeft Schlepp- und Fährgesellschaft Kiel (SFK) onlangs een extra volledig elektrische veerboot aan Holland Shipyards Group gegund.

Lees meer
Actueel

Maritieme sector zet grote stap in groene toekomst

Deze week heeft de maritieme sector concrete voorstellen ingediend voor de R&D-regeling van 150 miljoen euro van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). Deze regeling is bedoeld voor innovatieve projecten in de sectoren maritiem, automotive en luchtvaart en is gericht op verduurzaming en digitalisering.

Lees meer
Actueel

Total Roof Care B.V. verhuist naar Bakestein

Vanmiddag heeft het Zwijndrechtse bedrijf Total Roof Care B.V. (TRC) de handtekeningen gezet voor laatste vrije kavel op bedrijventerrein Bakestein. Bij Total Roof Care B.V. staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Het dak zal voorzien worden van ruim 300 zonnepanelen. Een gedeelte hiervan is voor eigen gebruik. De overige zonnepanelen mogen geplaatst worden door inwoners van Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. 

Lees meer
Actueel

The daily Deal 21-07-2021

In de Daily Deal: Infracapital neemt BCTN over en Fastenal vestigt op Distripark Dordrecht. Volop kansen voor de riviercruisesector, Rotterdamse wethouders bezoeken Oceanco en de Drechtsteden doen het goed als MKB-vriendelijke gemeenten. 

Lees meer
Actueel

Borghese Logistics sluit huurovereenkomst met Fastenal voor Distripark Dordrecht

Ontwikkelaar Borghese Logistics sluit een huurovereenkomst met Fastenal voor het splinternieuwe distributiecentrum op Distripark Dordrecht. In dit state-of-the-art warehouse huurt Fastenal binnenkort 5.650 m2, verdeeld over 5.000 m2 bedrijfsruimte, 670 m2 kantoor en 39 parkeerplaatsen.

Lees meer
Actueel

Vacature Office Manager

Ben jij een écht organisatietalent? Kun jij veel ballen in de lucht houden zonder het overzicht te verliezen? Is regelen en ontzorgen jou op het lijf geschreven? Dan is dit de vacature voor jou!

Lees meer
Actueel

Superjachtsector wil ligplaatsen in Rotterdam

De Taskforce Superyacht Delta is van start. Donderdag 1 juli was de aftrap van het programma gericht op het toekomstbestendig maken van de superjachtsector in de regio Drechtsteden-Rotterdam. De bijeenkomst werd gehost door Bolidt in Hendrik-Ido-Ambacht.

Lees meer
Actueel

Papendrecht zet in op kwalitatieve economische groei

Papendrecht heeft een visie opgesteld hoe de gemeente er in 2035 uit moet zien. Journalist Hans Huisman spreekt met wethouder Corine Verver over de plannen. Hoe blijft Papendrecht economisch vitaal?

Lees meer
Actueel

The daily Deal 07-07-2021

De nieuwe ‘daily Deal’ is uit! Van Oord, Royal IHC, Damen, Boskalis en de Drechtsteden lanceren de Zero Emission Dredging Hub. Logistics Group International vestigt zich op DistriPark Dordrecht. Concordia Damen bouwt het eerste binnenvaartschip op waterstof. Sensoren vergroten de veiligheid bij Dordtse bruggen. 

Lees meer
Actueel

Logistics Group International vestigt op DistriPark Dordrecht

LGI Nederland huurt 10.000m2 warehouse op Distripark Dordrecht. Deze logistiek dienstverlener uit Rotterdam heeft begin juni de eerste klant al gecontracteerd: een Amerikaanse producent van medische apparatuur voor ziekenhuizen. De oplevering van het pand is naar verwachting eind dit jaar.

Lees meer
Actueel

Twee sensoren gaan de veiligheid bij Dordtse bruggen drastisch vergroten

Een proef van infrabedrijf Engie rond de Boombrug in Dordrecht moet de veiligheid rond beweegbare bruggen in heel Nederland vergroten.

Lees meer
Actueel

Van der Leun ontvangt het Predicaat Koninklijk

Royal Van der Leun heeft op 24 Juni 2021 het Predicaat Koninklijk in ontvangst genomen. Bij de officiële plechtigheid werden er toespraken gegeven door de commissaris van de Koning dhr. Jaap Smit, burgemeester dhr. Jan de Vries en CEO Martin den Breejen.

Lees meer
Actueel

Concordia Damen bezegelt ‘historische order’ voor nieuwbouw waterstofschip

Concordia Damen heeft een naar eigen zeggen historische overeenkomst bezegeld met Lenten Scheepvaart. Het contract, feestelijk ondertekend op 18 maart door Harm Lenten en Concordia Damen-CEO Chris Kornet, betreft de bouw van het eerste binnenvaartschip ooit dat op waterstof vaart.

Lees meer
Actueel

Zero Emission Dredging Hub van start

Op 2 juli startte het samenwerkingsverband de Zero Emission Dredging Hub. Van Oord, Boskalis, Royal IHC, Damen en de Drechtsteden tekenden een convenant voor structurele samenwerking richting emissievrij baggeren. Een primeur op weg naar een groene toekomst.

Lees meer
Actueel

The daily Deal 23-06-2021

De nieuwe ‘daily Deal’ is uit! DHL bouwt het groenste sorteercentrum van Nederland op DistriPark Dordrecht. Dordrecht Academy en Career Boost zijn officieel van start en de Economic Development Board roept bedrijven op aan te haken. In de Duurzaamheidsfabriek ontwikkelen studenten een bootlift voor de watertaxi Futuro. Sliedrecht wil meer banen en de regiofunctie in het dorp terug.

Lees meer
Actueel

Sliedrecht wil meer banen en regiofunctie in het dorp terug

Het aantal banen in het Sliedrechtse bedrijfsleven moet omhoog en het dorp moet weer de regiofunctie krijgen die het vroeger had. Voorzitter Adrie Stuij van de Vereniging Sliedrechtse Ondernemingen: ‘Als dat niet lukt, dan is Sliedrecht over dertig jaar misschien een slaapdorp.’

Lees meer
Actueel

Nieuwe stadhuis Dordrecht lost kantoorprobleem op

In het nieuwe stadskantoor van Dordrecht komt 3500m2 vrij voor bedrijven. Dit moet het tekort aan kwalitatieve kantoorruimte in de stad oplossen. Tijdens de tweede thematafel sprak stadsondernemer Anasha van Tooren hierover met o.a. investeerders en ondernemers.

Lees meer
Actueel

Studenten ontwikkelen bootlift voor duurzame watertaxi Futuro

Studenten van het Da Vinci college en de Hogeschool Rotterdam maakten een bootlift voor de duurzame watertaxi Futuro. De lift is ontwikkeld in opdracht van Elio Barone (Imbarcazione Barone). Sinds 2015 maken studenten onderdelen voor de Futuro als onderdeel van hun opleiding.

Lees meer
Actueel

DHL bouwt groenste sorteercentrum in Nederland op DistriPark Dordrecht

DHL Parcel bouwt een gloednieuw sorteercentrum op DistriPark Dordrecht. Het terrein beslaat in totaal meer dan tien voetbalvelden (44.000 m2), waarop voor DHL een sorteercentrum van 15.000 m2 wordt gebouwd. In alle fasen van de bouw, van gebruik van materialen tot en met de exploitatie, is duurzaamheid het uitgangspunt.

Lees meer
Actueel

The daily Deal 09-06-2021

Legend Logistics opent een filiaal in Papendrecht en Kubota breidt uit naar Alblasserdam. De transformatie van het Waterbusplein in Hendrik-Ido-Ambacht is van start en de Drechtsteden publiceren de Energiestrategie. Bekijk de nieuwe EDB Headquarters update en meld je aan voor het delta-event Friends of the River. Dat en meer in de nieuwe ‘daily Deal‘!

Lees meer
Actueel

August Storm neemt Koedood Marine Group over

Koedood Marine Group is overgenomen door het familiebedrijf August Storm. Eigenaar Arie Koedood: ‘Deze overname garandeert de continuïteit van ons familiebedrijf.’ Koedood en de dochterbedrijven Emigreen en Hybrid Ship Propulsion blijven actief onder de bekende namen. 

Lees meer
Actueel

MAAT lanceert MAAT E-Mobility

Transportbedrijf MAAT richt zich met de nieuwe divisie E-Mobility op elektrische voertuigen. Directeur Arjan Maat: ‘Steeds meer bedrijven willen hun wagenpark verduurzamen. Wij geloven echt in elektrificatie en gaan pionieren in een snelgroeiende markt.’

Lees meer
Actueel

Bouwcenter Esselink vestigt in Hardinxveld-Giessendam

Bouwcenter Esselink koopt een grootschalig bedrijfscomplex in Hardinxveld-Giessendam. Met deze uitbreiding kan de groeiende klantenkring in de regio Rotterdam-Gorinchem worden bediend. Het pand wordt de komende maanden verbouwd tot bouwwinkel met afhaalvestiging.

Lees meer
Actueel

Kubota huurt distributiecentrum in Alblasserdam

Kubota huurt vier units in het Alblasserdam Logistics Centre van Goodman Nederland. Dit distributiecentrum ligt naast containerterminal BCTN. Hierdoor kan Kubota straks efficiënt industriële machines importeren en distribueren naar klanten in heel Noord-Europa.

Lees meer
Actueel

Legend Logistics opent vestiging in Papendrecht

Een van de grootste tankcontaineroperators in Azië, Legend Logistics Group, opent een filiaal in Papendrecht. Met deze vestiging in het logistieke hart van Nederland wil het bedrijf zich richten op de Europese markt.

Lees meer
Actueel