Development

Regio Deal: positieve afsluiting en doorkijk met bedrijven en overheid

04 februari 2024

InnovationQuarter en Smart Delta Drechtsteden organiseerden samen een bijeenkomst over de rol van innovatie in de regio. De vorige Regio Deal Drechtsteden-Gorinchem werd hier geëvalueerd. Betrokken partijen benadrukten het belang van samenwerking, het omarmen van technologische ontwikkelingen en het niet uit het oog verliezen van de menselijke factor bij automatisering en robotisering.

Op 2 februari kwamen bij de Regio Deal betrokken partijen samen in Papendrecht bij Boskalis. Hier werd het belang benadrukt van het geleidelijk ontwikkelen van technologie en het combineren van vraag en aanbod. Sprekers waren onder andere de ondernemers Martin van Gogh, André Boer en Femke Brenninkmeijer. De nieuwe Regio Deal kan essentieel zijn voor de ontwikkeling, zoals bijvoorbeeld voor De werf van de toekomst, een van de vijf koploperprojecten van de maritieme sectoragenda.

Tijdens de bijeenkomst deelde Ties van Bruinessen, directeur van RoboHouse, inzichten over automatisering en robotisering als een van de innovaties. Hij staat voor een benadering waarbij vakmanschap wordt gekoesterd en waar robotisering wordt ingezet om specifieke uitdagingen aan te pakken.

Lees meer: Regio Deal Drechtsteden-Gorinchem: ‘Ik zei: eigenlijk is het gekkenwerk dat we dit alleen doen’ – InnovationQuarter

Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline