Agenda

7 november 2023

Europort 2023

Together, Today, Tomorrow

Hét maritieme event dat ook nog eens plaatsvindt in Rotterdam Ahoy. Dit jaar neemt Rotterdam Maritime Capital of Europe deel aan deze internationale beurs met een stand van ruim 100m2.

Lees meer
6 juni 2023

Breakbulk Europe 2023 Rotterdam

Breakbulk Europe is de wereldwijde bijeenkomst voor de logistieke industrie geworden met meer dan 120 vertegenwoordigde landen.

Lees meer
6 juni 2023

NorShipping 2023

Nor-Shipping is de ontmoetingsplaats voor wereldwijd toonaangevende maritieme spelers, technologische vernieuwers, investeerders en alle belanghebbenden die geïnteresseerd zijn in het realiseren van oceaankansen. Een internationale arena voor het opbouwen van cross-industriële partnerschappen, business en duurzame oceaanontwikkeling.

Lees meer
21 maart 2023

ZIE: De technologische industrie 2023

ZIE: het technologische industrie event dat Hi Delta en Mikrocentrum op 21 maart organiseren in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam, speelt in op deze uitdagingen. Meld je nu aan voor ZIE 2023, of zet alvast jouw stand voor de expo in optie!

Lees meer
25 januari 2023

TechnoHubDag

Tijdens de TechnoHubdag delen we de oogst van twee jaar TechnoHub: mooie projecten en innovatieve showcases van de partners.

Lees meer
7 december 2022

SMITZH Slotevent

Einde van dit jaar stopt het oudste en misschien wel succesvolste innovatieprogramma in Zuid-Holland: SMITZH. Sinds 2017 zijn vele honderden maakbedrijven één of meer kleine of grotere stappen vooruitgeholpen met digitalisering. We nodigen iedereen die heeft bijgedragen aan de boeiende ontwikkeling van SMITZH uit om terug én vooruit te blikken.

Lees meer
1 december 2022

Smart Shipping Event 2022

Het gaat hard met de ontwikkelingen in de binnenvaart. Slimmer varen, veelal aangeduid als smart shipping, roept ook veel vragen op. Is het veilig, is het te betalen en passen wetten nog bij deze slimme schepen?

Lees meer
29 november 2022

Offshore Energy Exhibition & Conference 2022

Ontdek Rotterdam Maritime Capital of Europe tijdens Offshore Energy. Hier komt de hele Offshore Community samen.

Lees meer
22 november 2022

HI meets Krohne

Is praktische kennis een belangrijke troef in jouw bedrijf? Wil jij ook de talenten en kwaliteiten van jouw medewerkers beter
benutten of ontwikkelen?

Lees meer
14 november 2022

Iconen verlicht!

Van 14 tot 18 november verlicht Mothership in opdracht van de Economic Development Board 4 iconen uit de regio Drechtsteden.

Lees meer
18 oktober 2022

ZIE Hi Delta 2022

Dit jaar richt ZIE Hi Delta haar pijlen op de brede maakindustrie in Zuid-Holland. De dag staat in het teken van verregaande digitalisering in je bedrijf, om klaar te zijn voor de toekomst.

Lees meer
13 oktober 2022

Inspiratiedag 2022 Werkgevers Drechtsteden

Meer informatie volgt.  

Lees meer
4 oktober 2022

Kwartaalbijeenkomst Smart Delta Drechtsteden

SLIM SAMEN VOORUIT | Aanmelden weer mogelijk voor nieuwe editie kwartaalbijeenkomst Smart Delta Drechtsteden op 4 oktober 2022.

Lees meer
21 september 2022

Rondvaart Smart Delta Drechtsteden

Vaar mee en ontdek de Drechtsteden

Na rondvaarten door Moerdijk en het Waal-Eemhavengebied eerder dit jaar, ontdekken we in de september Smart Delta Drechtsteden vanaf het water. Het gebied staat bekend als het maritieme hart van Nederland, maar er vindt ook veel op- en overslag plaats van onder andere bulkgoederen, projectlading en containers.

Lees meer
15 september 2022

Scheepsmotoren Event 2022

Welke duurzame scheepsvoortstuwing past bij uw bedrijfsvoering en exploitatie? Het Scheepsmotoren Event op 15 september informeert u over de stand van de techniek en helpt bij het maken van verantwoorde keuzes.

Lees meer
9 september 2022

De Binnenvaartdagen Zwijndrecht

Een driedaags gratis publieksevenement voor de regio waar educatie en voorlichting hand in hand gaan met entertainment en live muziek!

Lees meer
7 september 2022

SMM – Smart NL day

Op woensdag 7 september 2022 bundelt Nederland haar maritieme krachten tijdens SMM in Hamburg. Onder de naam ‘Smart Holland Day’ vinden diverse Nederlandse activiteiten plaats. Neem kennis van de diverse activiteiten en meld je waar nodig aan.

Lees meer
6 september 2022

SMM Hamburg

Een van de grootste maritieme beurzen wereldwijd. De Duitse scheepsbouwsector is al sinds jaren één van de meest succesvolle ter wereld. Duitsland bouwt voornamelijk grote zeegaande cruiseschepen, jachten en marineschepen.

Lees meer
25 augustus 2022

Seminar ‘Slim ontwerpen en bouwen’ Duurzaamheidsfabriek

NMT organiseert op donderdag 25 augustus een seminar ‘Slim ontwerpen en bouwen’ in de Duurzaamheidsfabriek te Dordrecht. De Nederlandse maritieme maakindustrie ontwerpt en bouwt duurzame en slimme schepen, volledig naar klantwens en met veel toegevoegde waarde. Inzet van digitale technologie biedt hiervoor veel kansen, maar hoe verzilveren we die? En wat betekent dat voor de kennis en vaardigheden die we nodig hebben?

Lees meer
30 mei 2022

Hannover-Messe

Hannover Messe, de belangrijkste vakbeurs voor industriële technologieën gaat hybride. De eerstvolgende beurseditie zal plaatsvinden van 30 mei tot en met 2 juni 2022. Van artificiële intelligentie, robotica, automatisatietechnologie, logistieke IT en industriële software, tot batterijen en brandstofcellen. De industriële transformatie is niet te stoppen!

Lees meer
17 mei 2022

Breakbulk Europe 2022

Breakbulk Europe wordt dit jaar voor het eerste georganiseerd in Rotterdam Ahoy.

Lees meer
17 mei 2022

Maritime Industry

Maritime Industry door kan gaan op 17, 18 en 19 mei 2022. Gewoon zoals u gewend bent. Gezellig netwerken met de branche. Dat wilt u niet missen!  

Lees meer
13 mei 2022

Holland Yachting Experience

Een unieke dag op circuitpark Zandvoort Op vrijdag 13 mei organiseren wij de Holland Yachting Experience. Een unieke dag om…

Lees meer
20 april 2022

TechnoHubdag Duurzaamheidsfabriek

Kom praktisch ervaren hoe data, digitalisering, virtualisering en robotisering ook van waarde zijn voor jouw bedrijf én voor je mensen! Op 20 april organiseren de partners van de TechnoHub Smart Metrology & Manufacturing een TechnoHubDag. Geen ‘hoog over’ verhalen, maar concrete showcases, verrassende invalshoeken en toonaangevende bedrijven die je graag meenemen in hun expertise.

Lees meer
20 april 2022

Bijeenkomst Federatie van ondernemersverenigingen Drechtsteden

In 2019 vond de laatste editie van Drechtsteden, in de ban van! plaats. Wat voelt én is dat lang geleden. Het thema van dit jaar luidt: “In de ban van de Drechtsteden, Ondernemend Gastheerschap!”

Lees meer
14 april 2022

TKI-evenement

14 april organiseert Topconsortium Kennis en Innovatie (TKI) Maritiem in samenwerking met Nederland Maritiem Land weer een live evenement. Dit evenement is bedoeld voor iedereen die al in de maritieme sector actief is of juist op zoek is naar een nieuwe samenwerking bij het opzetten en uitvoeren van kennis- en innovatieprojecten.

Lees meer
5 april 2022

Hightech Platform West-NL – Lancering nieuwe organisatie en netwerkbijeenkomst

Op 5 april is er een speciale netwerkbijeenkomst waarbij Hightech Platform West-NL hun nieuwe organisatie lanceren. Hoe ze gaan heten, eruit gaan zien of wat hun strategie is, houden ze nog even geheim tot de lancering. Hightech Platform West-NL is blij dat ze weer fysiek bij elkaar kunnen komen. Voor deze aftrap mogen ze te gast zijn bij West End Machinefabriek in Lisse.

Lees meer
4 april 2022

Nor-Shipping Oslo

Nor-Shipping staat bekend als een beurs met een sterke focus op innovatie. Noorwegen is daarnaast vooruitstrevend op het gebied van autonoom varen en Blue Economy. 

Lees meer
23 maart 2022

Maritime Innovation Platform Energiehuis Dordrecht

Maritime Innovation Platform Energiehuis Dordrecht. Maritime Innovation Platform 2022 verbindt de maakindustrie met afnemers: reders, schippers, binnenvaartondernemers, vervoerders, bevrachters, havens, terminals, etc.

Lees meer
18 maart 2022

Nieuw hoger onderwijs in de Drechtsteden

Dordrecht Academy brengt meer hoger onderwijs naar de Drechtsteden! Kom langs bij onze open avond op 18 maart en maak op een vrijblijvende manier kennis.

Lees meer
10 maart 2022

Nationale Duurzame Bedrijven Route Platform Duurzame Bedrijven

Steeds meer bedrijven zien de noodzaak en voordelen van duurzaam ondernemen. Om goede voorbeelden in de regio onder de aandacht te brengen, doen de gemeenten in de Drechtsteden mee aan de Nationale Duurzame Bedrijven Route op 3 en 10 maart 2022.

Lees meer
1 maart 2022

HI Speeddating

Op 1 maart van 16:00-17:30 uur organiseert HI een online netwerk speeddating event. Vanuit huis, kantoor of park eenvoudig speeddaten met andere ondernemers. Je ontmoet elkaar online, spreekt elkaar, ziet elkaar en kan snel ‘down to business’ komen. Deze speeddate wordt afgetrapt met een korte presentatie van Robin van Nieuwkerk, Project engineer R&D bij Huisman Equipment B.V.

Lees meer
22 februari 2022

HI Speedtrack

HI (Holland Instrumentation) organiseert op 22 februari weer een HI Speedtrack, met dit keer als thema: ‘ontwikkelen van instrumenten voor valpreventie’.

Lees meer
21 februari 2022

Webinar Leerwerkloket: werken in de energietransitie

In Nederland moeten we op nieuwe manieren met energie omgaan. In het Webinar ‘Werken in de Energietransitie’ krijg je tips, informatie en stellen werkgevers en opleiders zich voor.

Lees meer
27 januari 2022

High Potential Programme

Met het High Potential Progamme biedt Career Boost een uniek professionaliseringstraject voor ambitieuze young professionals in de regio Drechtsteden.

Lees meer
Community-eindejaarsdiner
9 december 2021

Offshore Community Eindejaarsdiner

Rotterdam Port Promotion Council is blij dat ze dit jaar eindelijk weer het Eindejaarsdiner mogen organiseren.

Lees meer
3 december 2021

Online Workshop Data Exploration and Analytics

Overal op de wereld draaien continue processen om ons te voorzien in onze dagelijks levensbehoefte. De afgelopen decennia zijn deze systemen erg geautomatiseerd waardoor er minder mensen daadwerkelijk met deze systemen werken en kennis ervan hebben.

Lees meer
19 november 2021

MKB-dag Dordrecht

Op 19 november organiseert de gemeente Dordrecht samen met Dordt Onderneemt voor de derde keer de MKB Dag Dordrecht.

Lees meer
15 november 2021

Beursvloer Dordrecht 2021

Beursvloer Dordrecht is hét evenement om elkaar te ontmoeten, om te matchen en gezamenlijk Dordrecht leuker, groener en krachtiger te maken.

Lees meer
11 november 2021

Carrousel Slimme Technologie

Wil jij weten hoe technologie jouw producten of processen verder kan verbeteren? En wil je dit zelf eens ervaren? Kom dan op donderdagmiddag 11 november naar de Duurzaamheidsfabriek.

Lees meer
9 november 2021

Executive breakfast Digital Twin

De Duurzaamheidsfabriek organiseert het Executive Breakfast voor managers in de food-, proces-, en metaalindustrie.

Lees meer
5 november 2021

Executive breakfast Digital Twin

De Duurzaamheidsfabriek organiseert het Executive Breakfast voor managers in de food-, proces-, en metaalindustrie.

Lees meer
5 november 2021

Careerboost High Potential Programme

Leiderschap in de regio: iets voor jou?
Met het High Potential Progamme biedt Career Boost een uniek professionaliseringstraject voor ambitieuze young professionals in de regio Drechtsteden.

Lees meer
3 november 2021

NMT: Europort Master Classes

Op woensdag 3 november kom je alles te weten over de laatste innovaties in de Nederlandse maritieme industrie. De 3 sessies van een uur vinden plaats op de Europort Innovation Stage in hal 4.

Lees meer
2 november 2021

Europort Rotterdam 2021

Hét maritieme event dat ook nog eens plaatsvindt in onze eigen Rotterdam Ahoy.

Lees meer
2 november 2021

Online Meeting Zero Emission Dredging

Maak online kennis met de baggerexperts van het samenwerkingsverband Zero Emission Dredging Hub en ontdek enkele scale-ups of start-ups.

Lees meer
RPPC-Havendiner
28 oktober 2021

RPPC-Havendiner: Enter the Port of Horror

De 10e editie van het RPPC havendiner wordt gruwelijk goed!

Lees meer
OFFSHORE ENERGY AMSTERDAM
26 oktober 2021

Offshore Energy Amsterdam

Op 26 en 27 oktober staat Offshore Energy weer geprogrammeerd in de RAI Amsterdam.

Lees meer
OFFSHORE ENERGY AMSTERDAM-Rotterdamborrel
26 oktober 2021

Offshore Energy Rotterdam Borrel

Op 26 en 27 oktober neemt de Offshore Community Rotterdam deel aan de Offshore Energy in Amsterdam. We sluiten de eerste beursdag met met een netwerkborrel.

Lees meer
22 oktober 2021

Online Workshop Data Exploration and Analytics

Benieuwd hoe deze geautomatiseerde systemen werken? En of jij ook met data inzichten kan genereren? In deze 2 uur durende workshop behandelen we hoe jij hiermee aan de slag kunt gaan!

Lees meer
18 oktober 2021

KIVI avond met Adriaan Geuze

Op 18 oktober organiseert de KIVI een presentatie met het thema: hoe kan men alle politieke ambities op klimaatbeleid en energiegebied, woningbouw en landbouw in het regionale landschap het beste kan realiseren?

Lees meer
14 oktober 2021

Rondvaart Drechtsteden

Rondvaart Drechtsteden met RPPC & Deal Drecht Cities 14 oktober 2021 van 15.00 – 18.00 uur.

Lees meer
11 oktober 2021

Viering start bouw Kopgebouw Dordrecht

Als onderdeel van de uitbreiding van het huisvestingsaanbod op het Leerpark Dordrecht ontwikkelt Kadans Science Partner naast de Duurzaamheidsfabriek het Kopgebouw.Wij kijken ernaar uit om deze eerste mijlpaal van het Kopgebouw samen met u te mogen vieren!

Lees meer
28 september 2021

ZIE2021 HI-tech@work

Zet 28 september alvast in uw agenda, want op die datum organiseert Holland Instrumentation weer het jaarcongres ZIE. Het thema…

Lees meer
2 juli 2021

Friends of the River

Duurzame rivieren: een verdienmodel voor de innovatieve delta tech? 1421 was het jaar van de Sint Elisabethsvloed. Dordrecht ging de…

Lees meer
1 juli 2021

Webinar ‘Robotica in de maakindustrie’

Op 1 juli tussen 16:00-18:00 uur organiseren RoboAcademy en HI het webinar ‘Robotica in de maakindustrie.’ Bedrijven in de maakindustrie…

Lees meer
25 juni 2021

Innovatietour 1: Let’s get digital!

Digitalisering draagt bij aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Bijvoorbeeld toegang tot gezond eten voor iedereen, verspilling van producten tegengaan…

Lees meer
22 juni online event 5G en de impact op de maakindustrie
22 juni 2021

Online event 22 juni: 5G in de maakindustrie

5G in de maakindustrie: nieuwe mogelijkheden in productie, planning en opleiding De uitrol van 5G mobiele verbindingen komt steeds dichterbij….

Lees meer
26 mei 2021

HI Talent

In onze regio West-Nederland is er een grote en zeer diverse hightech industrie, voor wie het krijgen van personeel een…

Lees meer
22 april 2021

Virtuele superjacht-handelsmissie Italië

Uw netwerk vergroten in Italië en in contact komen met Italiaanse superjachtbouw werven of toeleveranciers? Wij bieden u nu een…

Lees meer
Webinar Technologische Industrie Drechtsteden Samen Kansen Pakken
4 maart 2021

Webinar: Technologische Industrie Drechtsteden

Samen kansen pakken De Drechtsteden heeft in 2020 door Berenschot een onderzoek laten doen, in het kader van de Groeiagenda,…

Lees meer
Navigo Career Event goes digital 2020
27 oktober 2020

Online: Navingo Career Event: 27 & 28 oktober 2020

Online: Navingo Career Event: 27 & 28 oktober 2020

Lees meer
21 oktober 2020

Online Port Call: Wat maakt onze regio de maritieme hoofdstad van Europa?

De RPPC-Port Call van 21 oktober staat geheel in het teken van maritieme sector.

Lees meer
7 oktober 2020

De Superjachtsector groeit

Wie pakt de kansen? In de Drechtsteden floreert de superjachtsector. Volle orderboeken bij werven en toeleveranciers die daar nauw bij…

Lees meer
22 september 2020

Young Professionals Cyberday

In het digitale tijdperk waarin we leven is internet niet meer weg te denken. Het zorgt voor veel gemakken, maar ook voor een hoop gevaren waar we niet altijd bij stil staan. Wat zijn deze gevaren en hoe kunnen we deze voorkomen? Tijd voor ons, Young Professionals, om hier meer over te weten te komen!

Lees meer
15 september 2020

ZIE2020 Dordrecht

Dit jaar richt ZIE haar pijlen op ‘Mensgerichte Technologie’. Technologie die complexe taken eenvoudiger maakt zodat uw mensen sneller leren, minder fouten maken en op een gezonde, efficiënte manier werken

Lees meer
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline