2 juli 2021

Friends of the River

Duurzame rivieren: een verdienmodel voor de innovatieve delta tech?

1421 was het jaar van de Sint Elisabethsvloed. Dordrecht ging de strijd aan met het water. Met succes. We werden de rivieren de baas. De Drechtsteden zijn inmiddels wereldleider in de delta-industrie met een hecht cluster van maritieme toeleveraars en specialisten. Doel bereikt?

In de Masterclass Friends of the River kijken we met trots terug op 600 jaar innoveren. Maar we kijken vooral vooruit. We staan immers aan het begin van een nieuw tijdperk met nieuwe uitdagingen. Klimaatverandering, ruimtegebrek en een toenemend ecologisch bewustzijn. We moeten onszelf opnieuw uitvinden. Onze bedrijven kunnen dat als geen ander. Samen met ondernemers, bestuurders en kennisinstellingen zetten we een punt achter 600 jaar strijd. We sluiten een nieuw pact. Op 2 juli worden we weer vrienden van de rivier. Live vanuit het Energiehuis in Dordrecht.

Het programma
In Friends of the River nemen drie experts het publiek mee in de wereld van de Drechtstedelijke waterbouw; toen, nu en in de toekomst. We zien hoe de regio zich na de vloed ontwikkelde tot koploper in deltatechnologie, hoe we nu op een steeds duurzamere wijze met de rivieren omgaan en hoe we samen streven naar een groene toekomst.

Aan tafel praten we verder over hoe we de delta-economie toekomstbestendig kunnen maken. Welke concrete acties zijn er nodig? Samen met ondernemers en bestuurders sluiten we 600 jaar strijd af en gaan we een nieuwe, duurzame alliantie aan met de rivier voor de komende 600 jaar. Sluit u ook aan? Meer informatie volgt op 600jaarelisabethsvloed.nl.

Wat? Online masterclass over de Deltatechnologie in de Drechtsteden. Een initiatief van de Gemeente Dordrecht.
Wie? Bedrijven uit de sector, young professionals, onderwijs, bestuurders (regionaal en nationaal) en overige geïnteresseerden.
Wanneer? 2 juli, 20:00u, live vanuit het Energiehuis Dordrecht.

22 september 2020

Young Professionals Cyberday

In het digitale tijdperk waarin we leven is internet niet meer weg te denken. Het zorgt voor veel gemakken, maar ook voor een hoop gevaren waar we niet altijd bij stil staan. Wat zijn deze gevaren en hoe kunnen we deze voorkomen? Tijd voor ons, Young Professionals, om hier meer over te weten te komen!

Lees meer
15 september 2020

ZIE2020 Dordrecht

Dit jaar richt ZIE haar pijlen op ‘Mensgerichte Technologie’. Technologie die complexe taken eenvoudiger maakt zodat uw mensen sneller leren, minder fouten maken en op een gezonde, efficiënte manier werken

Lees meer
7 oktober 2020

De Superjachtsector groeit

Wie pakt de kansen? In de Drechtsteden floreert de superjachtsector. Volle orderboeken bij werven en toeleveranciers die daar nauw bij…

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline