Development

De Economic Development Board wordt ondersteund door Deal. Dit panel van bedrijven, overheid en kennisinstellingen denkt na over de projecten van morgen. En neemt initiatieven. Denk daarbij aan de succesvolle Young Professionals, maar ook aan adviezen van de bedrijven aan de overheid. Of aan technologieprogramma’s zoals de ZED-hub en de Refit-alliantie.

Economic Development Board
Wie is EDB?
Board leden
Young Professionals
Netwerk

Actueel

Smart Delta bijeenkomst in teken van regionale samenwerking

In Schouwburg Kunstmin kwamen ruim 200 bezoekers samen. Onderwerpen van gesprek waren het regiomerk, de maritieme maakindustrie en de Regio Deal. Op de foto: Wethouder Maarten Burggraaf overhandigde de Agenda 2030 Maritieme Maakindustrie Drechtsteden aan gedeputeerde Jeannette Baljeu.

Lees meer
Actueel

FlowCenter geeft Smart Maintenance 4.0 demonstratie

Een delegatie van bedrijven kwam bijeen in het Flow Center (Duurzaamheidsfabriek) om te zien hoe augmented reality en onderhoud op afstand werkt. Met het toenemend tekort aan technici is de inzet van tablets en slimme brillen een oplossing. Oceanco, Johnson Controls, Croonwolter&dros, TTA, Krohne en Digital Mainport waren erbij. 

Lees meer
Actueel

Regio Deal in ontwikkeling

Tijdens een werksessie kwamen bedrijven, overheden en instellingen in actie om de nieuwe regio deal propositie te ontwikkelen. De Economic Development Board is onder meer bij het cluster Duurzame Innovatie betrokken. Het gaat daar bijvoorbeeld over waterstof produceren, energie opslaan en delen en over fossielvrije binnenvaart.

Lees meer
Actueel

H2 Marine Solutions toont coachboot op waterstof

Het consortium H2 Marine Solutions toont haar op waterstof varende coachboot voor de watersport. Het vaartuig wordt momenteel getest. De boot is beoordeeld op haalbaarheid door studenten van de TU Delft en Young Professionals uit de Drechtsteden, die destijds door de EDB zijn geïntroduceerd.

Lees meer
Actueel

Holland Shipyards Group en 10XL bouwen eerste 3D-geprinte boot

Primeur uit de Drechtsteden: Holland Shipyards Group en 10XL bouwen de eerste 3D-geprinte romp. De boot wordt nu afgewerkt in Hardinxveld-Giessendam. Binnenkort volgt een 3D-geprinte opbouw, aandrijflijn en het systeem voor autonoom varen. De veerboot gaat in 2024 te water tijdens de Olympische Spelen in Parijs.

Lees meer
Actueel

Samenwerking Dordrecht Academy en Amega Groep

Dordrecht Academy en Amega Groep werken samen door Ad-opleidingen en banen te combineren. Zo kunnen werknemers tijdens hun baan doorgroeien. Suzanne Kuiper, HR-directeur Amega Groep: ‘Over het samenspel tussen opleider en bedrijfsleven zijn we heel enthousiast. Wij kunnen het van harte aanbevelen aan andere ondernemers en bedrijven in onze regio.’

Lees meer
Actueel

Geslaagde testvlucht drones voor medisch vervoer ASZ

De eerste testvlucht van een medische drone is succesvol afgerond. De vlucht vond plaats in Dordrecht. Volgens business developer Max Remerie laat dit zien hoe onbemande vliegtuigsystemen bijdragen aan de doelen van ruimte en mobiliteit. Het onderzoek is een initiatief van Antea Group, Albert Schweitzer Ziekenhuis, Digital Mainport Drechtsteden en Dutch Drone Delta.

Lees meer
Actueel

Tekort aan personeel vraagt om inzet slimme middelen

Oceanco, Croon Wolter & Dros, Johnson Controls, TTA en Krohne brainstormen over Smart Maintenance 4.0. TechBinder laat zien met wat voor digitale technologie zij in staat zullen zijn om onderhoud van schepen, fabrieken en gebouwen zeker te stellen.

Lees meer
Actueel

YP breidt uit naar Zuid-Holland met challenge Airbus

Young Professionals is uitgebreid naar Zuid-Holland. Airbus verzorgt de eerste challenge buiten de Drechtsteden: ontwerp het vliegtuig van de toekomst. Woensdag kwamen de negen Young Professionals bijeen in Leiden voor de start van de challenge.

Lees meer
Actueel

Drechtsteden haalt 9 miljoen op voor energietransitie

Regio Drechtsteden krijgt 9 miljoen euro uit het Nationaal Groeifonds voor de energietransitie. Waterstof, energie-opslag en human capital staan centraal. Het programma heeft een totale omvang van 21,5 miljoen euro en is daarmee een belangrijke impuls voor Smart Campus Leerpark (SCALE). 

Lees meer
Actueel

Eerste werksessie Refit Alliantie afgerond

Een eerste energieke groep stakeholders van de ‘Refit Alliantie Verduurzaming Binnenvaart’ heeft een ‘community of practice’ sessie gehouden. De Refit Alliantie is een van de initiatieven van de roadmap Duurzaam Varen van de Regio Deal. Met dit initiatief werken we samen met de binnenvaartsector aan grootschalige en betaalbare verduurzaming.  

Lees meer
Actueel

Maritiem gezant bezoekt Duurzaamheidsfabriek

De Delftse burgemeester Marja van Bijsterveldt bezocht de Duurzaamheidsfabriek. Zij deed dit als gezant voor de maritieme maakindustrie. Ze sprak met Henrik Stevens en Janne van Wouwe van Da Vinci College over de grote onderwijsuitdagingen van de Drechtsteden.

Lees meer
Actueel

Nieuwe voorzitter Young Professionals komt van Oceanco

Bart Ettema, werkzaam bij Oceanco, is benoemd tot voorzitter van Young Professionals. Bart: ‘Onder leiding van mijn voorganger Sjoerd van der Kroft (IHC) is het programma de afgelopen jaren doorontwikkeld. Nu staat er een fantastisch programma dat jong talent in de Drechtsteden behoudt en aantrekt. Ook is de naamsbekendheid gegroeid. Ik ben enthousiast om het programma en het Challenge-concept naar de volgende fase te helpen’.  

Lees meer
Actueel

Burgemeester Sliedrecht nieuwste lid van EDB

Vanaf juni 2023 maakt Jan de Vries, burgemeester van Sliedrecht, deel uit van de Economic Development Board. Hij volgt Jaap Paans op die afscheid nam als burgemeester van Alblasserdam. Hiermee is hij de vertegenwoordiger voor de zeven gemeenten in de board.

Lees meer

Videos

yacht builders academy

Vakopleiding Superjacht Cascobouw

Vier cascobouwers, Mercury Yacht Construction (onderdeel van Oceanco), Scheepswerf Slob (onderdeel van De Vries/Feadship), Zwijnenburg Shipyard en Bayards, werken nu samen in het kader van opleiden en een eigen vakopleiding op mbo niveau 2, 3 en 4. Dit doen ze met Economic Development Board Drechtsteden, Da Vinci College en Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht en scholingspool Metalent in Barendrecht.

business development

Aftermovie Innovatie Roadmap: Dronevervoer Albert Schweitzer ziekenhuis

De innovatie roadmap Digital Mainport is na drie jaar opgeleverd. Business developer Max Remerie neemt afscheid. Hierin zijn meerdere projecten betrokken, zoals smart maintenance 4.0, Digital Mainport Lab en het luchtbrugproject. Bekijk de video over het laatstgenoemde met Antea, EightyNine en ASz.

human capital

10.000 keer welkom!

10.000 vacatures, 10.000 keer welkom! De Economic Development Board brengt het aantrekken en behouden van jonge werknemers onder de aandacht met deze video waarin jong talent vertelt wat hun behoefte is tijdens hun professionele loopbaan.

video

EDB On Tour Q2: Smart Campus Leerpark

Bekijk de tweede EDB On Tour van 2023. Ditmaal gepresenteerd door Joost Weeda, secretaris van de Economic Development Board. Hij geeft hierin een virtuele rondleiding op Smart Campus Leerpark, ook vertelt hij het laatste EDB-nieuws.

Bekijk alle video's

Agenda

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline