Investment

Er is veel vraag naar bedrijfsruimte in de Drechtsteden en het aanbod is beperkt. Toch lukt het Deal vaak om matches te maken. Dankzij een uitstekend netwerk met alle vastgoedpartijen. Vestiging, verplaatsing of uitbreiding zijn bespreekbaar. Samen met ontwikkelaar ROM-D kunnen we bovendien kijken naar incentives. Onze dienstverlening is gratis.

Actueel

Sledge Hammer vestigt zich op Pier 14

Sledge Hammer bereidt zich voor op de toekomst met de aankoop van een stuk grond aan de Pier 14 in Zwijndrecht. De komende tijd gaan we verder met de ontwikkeling van een nieuwe werkplaats en kantoor in samenwerking met FRED Developers en REPP | Real Estate Performance Partner. Hiermee kunnen we grote offshore constructies fabriceren en mobilisaties en demobilisaties van transportschepen en rivierschepen aan de kade uitvoeren.

Lees meer
Actueel

Machinefabriek Hollandsche IJssel vestigt zich in Sliedrecht

Machinefabriek Hollandsche IJssel verhuist van Oudewater naar Sliedrecht en fuseert met DE Klop BV. Deze stap markeert een nieuwe fase van groei en samenwerking binnen de maritieme sector. Beide bedrijven, gespecialiseerd in kleinere baggerschepen en baggermaterieel, versterken zo hun capaciteiten en marktpositie. De verhuizing naar het nieuwe pand aan Molendijk 160 biedt moderne faciliteiten en bevordert de synergie tussen de teams.

Lees meer
Actueel

Picnic Technologies opent distributiecentrum

Het is een feestelijke mijlpaal voor Picnic Technologies, de pionier in de wereld van online supermarkten. Het bedrijf heeft zijn tweede geautomatiseerde distributiecentrum geopend op DistriPark Dordrecht, het toonaangevende logistieke bedrijventerrein in de Gemeente Dordrecht.

Lees meer
Actueel

Twee bedrijven geland in Ambachtsezoom

In de AmbachtseZoom zijn recentelijk twee kavels verkocht, wat de weg vrijmaakt voor nieuwe bedrijfsuitbreidingen in de regio.

Lees meer
Actueel

Eerste paal geslagen voor A. van Nieuwenhuizen en Zn. op Ambachtsezoom

De bouw van het nieuwe pand voor A. van Nieuwenhuizen en Zn. BV op Ambachtsezoom is begonnen. Naar verwachting verhuist de elektrogroothandel eind 2024 van Papendrecht naar Hendrik-Ido-Ambacht. Hiermee komt AVN dichterbij Rotterdam, maar blijft het wel in de regio. De voornaamste reden was de nodige extra ruimte voor logistiek, opslag en kantoor. Als familiebedrijf is AVN gespecialiseerd in levering aan internationale scheepvaart.

Lees meer
Actueel

Hoffmann-Metalcare verhuist naar Hendrik-Ido-Ambacht

Hoffmann-Metalcare verhuist van Zwijndrecht naar Ambachtsezoom in Hendrik-Ido-Ambacht. Het bedrijf levert persen, stansstraten en zaagmachines voor metaalbewerkingsbedrijven en de maakindustrie. De stap naar het circulaire bedrijvenpark onderstreept de duurzaamheidsambitie van het bedrijf.

Lees meer
Actueel

i_lab breidt uit op InnovatieCampus Gorinchem

Deal was te gast bij i_lab in Gorinchem, het coöperatieve platform waar leren, werken en innoveren samenkomen, om mensen van vandaag voor te bereiden op de beroepen van morgen. Naast een fysieke plek waar technologische workshops gegeven worden, is het ook een netwerk van samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid. We werden enthousiast verwelkomd door directeur Adrienne Vertooren en projectleider Wilma Yard-Van der Stelt. De coöperatie gaat slechts haar derde jaar in, maar groeit enorm snel. Dit blijkt uit het aantal leerlingen dat wordt bediend, de groei van het ledenbestand en het aantal activiteiten.

Lees meer
Actueel

Dordtse Kil 3 en 4 richten eigen energiecoöperatie op

Ondernemers op Dordtse Kil 3 en 4 starten een energiecoöperatie vanwege congestie op het elektriciteitsnet. De coöperatie biedt een oplossing door stroomuitwisseling tussen bedrijven mogelijk te maken. Werkgevers Drechtsteden, de Dordtse Ondernemers Vereniging en de gemeente steunen het initiatief. Ondernemers in Sliedrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht, Alblasserdam en Hardinxveld-Giessendam gingen al voor.

Lees meer
Actueel

XtraParts en CityLink vestigen op Dordtse Kil II

XtraParts en CityLink hebben een langdurige huurovereenkomst afgesloten op hetzelfde adres op Dordtse Kil II. XtraParts Automaterialen bieden een breed assortiment aan automatieralen. Het bedrijf breidt hiermee binnen het bedrijventerrein uit. CityLink is een stedelijk logistiek vastgoedplatform. Bron: Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting. 

Lees meer
Actueel

Herman Senior keert terug naar Zwijndrecht

Sleepvaart- en werkbotenbedrijf Herman Senior heeft een kantoorgebouw aan het water gevonden in Zwijndrecht, de plek van oprichting in 1976. De keuze voor PIER14 heeft te maken met uitbreiding, een plek aan de kade en het maritieme cluster op dit terrein. Herman Senior nam een jaar geleden ST Marine over en heeft veel inleenkrachten, waardoor de huidige locatie in Barendrecht te klein wordt. Deal koppelde het bedrijf met de ontwikkelaar.

Lees meer
Actueel

Euro-Rijn Group neemt Danser Group uit Sliedrecht over

Euro-Rijn Group uit Moerdijk kondigt aan containerbinnenvaartbedrijf Danser Group uit Sliedrecht in zijn geheel te gaan overnemen. Bij groen licht van de mededingingsautoriteit zal Danser Group worden geïntegreerd in Euro-Rijn Group als een strategische zet in hun groeiplan. Danser is een winstgevend bedrijf met een jaaromzet van bijna 70 miljoen euro.

Lees meer
Actueel

Deal zoekt manager acquisitie!

Ken jij de regio en heb je sales ervaring? Bel of mail ons. Deze functie betreft het verder versterken van de regionale economie door het aantrekken en verbinden van de juiste bedrijven. Zie jij de kansen en kun jij ruimtelijke concepten ontwikkelen die het ecosysteem versterken?

Lees meer
Actueel

Altronic ICT & Telecom en Rhiant kopen kavel op Ambachtsezoom

Altronic ICT en Telecom en woningcorporatie Rhiant gaan zich vestigen op bedrijvenpark Ambachtsezoom in Hendrik-Ido-Ambacht. Ze zullen het gebouw gaan delen. Altronic is een ICT-bedrijf dat ondersteunt organisaties met het adviserenen implementeren van innovatieve ICT- en telecomoplossingen. Rhiant is een woningcorporatie uit Ambacht.

Lees meer
Actueel

Connect-Parts landt op bedrijvenpark Ambachtsezoom

Connect-Parts gaat een bedrijfshal en kantoor bouwen op bedrijvenpark Ambachtsezoom. De elektrotechnische groothandel verwacht het circulaire pand in november 2024 op te leveren. Connect-Parts is totaalleverancier voor alle denkbare elektrische aansluitingen, voor zowel de klein- als de grootverbruiker.

Lees meer
Actueel

Oceanco wil locatie Alblasserdam uitbreiden

Superjachtbouwer Oceanco heeft nieuwbouwplannen voor haar locatie in Alblasserdam. Er is een groeiende vraag naar grotere jachten, waardoor Oceanco spreekt over een tweede dok, een nieuw kantoorgebouw en een parkeergarage. Het gemeentebestuur staat positief tegenover de plannen. 

Lees meer
Actueel

Samenwerking Rotterdam Maritime Capital na vijf jaar verlengd

Rotterdam Maritime Capital of Europe bestaat vijf jaar. Om dit te vieren bezochten politici uit de regio de vakbeurs Europort. Wethouder Maarten Burggraaf kondigde hier aan dat het programma met drie jaar wordt verlengd. ‘Door krachten te bundelen en ons gezamenlijk te promoten kunnen we onze positie als maritieme leiders verder versterken.’ Op de foto staan de wethouders uit de regio en partners zoals Havenbedrijf Rotterdam.

Lees meer
Actueel

Alfa Accountants en Adviseurs breidt uit naar Dordrecht

Alfa Accountants en Adviseurs huurt een kantoorgebouw gelegen op businesspark Amstelwijck. Het bedrijf helpt haar klanten uit verschillende sectoren met het maken van toekomstgerichte beslissingen. De organisatie heeft al meer dan dertig vestigingen met ruim 1100 werknemers. 

Lees meer
Actueel

Schouten Group vestigt zich in Dordrecht

Schouten Produkten Groep landt op het duurzame businesspark Amstelwijck in Dordrecht. Schouten Group is een Europese leverancier van speciale vorm- en gietproducten en systemen, met specialisatie in dentale, medische en industriële markten. 

Lees meer
Actueel

Program Vastgoed bouwt bedrijfspand in Zwijndrecht

Program Vastgoedontwikkeling start met de bouw van een modern en hoogwaardig bedrijfspand op een van de laatste beschikbare kavels op bedrijventerrein Bakestein. Het pand wordt vanaf 2024 al verhuurd aan een internationaal bedrijf dat actief is in de business-to-business industrie. Het gaat om een zichtlocatie aan de Rijksweg A16.

Lees meer
Actueel

Maritiem Media landt in Hendrik-Ido-Ambacht

Het reclamebedrijf Maritiem Media is sinds kort gevestigd in Hendrik-Ido-Ambacht. Het voorheen in Dordrecht gevestigde bedrijf is verhuisd. Maritiem Media is uitgever van het vakblad Maritiem Courant voor de scheepvaart, haven en offshore. 

Lees meer
Actueel

‘Groene’ paal geslagen voor duurzame Cityhub van DHL

DHL slaat de eerste ‘groene’ paal voor haar volledig duurzame Cityhub op het circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom. Het pand voldoet aan de BREEAM Outstanding-certificering en daarmee aan de doelstellingen van de gemeente. Vanaf 2024 zullen hier dagelijks 12.000 pakketjes worden verspreid naar de gemeenten Zwijndrecht, Alblasserdam en Ridderkerk.

Lees meer
Actueel

Oslo en Rotterdam tekenen MoU na Nor-Shipping 2023

Rotterdam Maritime Capital en Oslo hebben een Memorandum of Understanding ondertekend als gevolg van Nor-Shipping 2023. Er is een overeenkomst opgesteld waarin de intenties van beide partijen zijn vastgelegd om actie te ondernemen op het gebied van schone scheepvaart en havensamenwerking.

Lees meer
Actueel

Kooiker Zuigtechniek investeert in Zwijndrecht

Kooiker Zuigtechniek is geland in Zwijndrecht. De specialist in het zuigen van grond kiest voor een uitbreiding naar de Drechtsteden, dichterbij de klant. Sinds 2020 werken ze al samen met leverancier Amphitec uit Ambacht. Het bedrijf uit Staphorst is volop bezig met innovatie door haar zuigwagens en circulariteit op eigen locatie.

Lees meer
Actueel

DEME Infra investeert in locatie Dordrecht 

DEME Infra NL heeft haar locatie in de Julianahaven compleet vernieuwd. Het techniekbedrijf beschikt nu over een nieuwe loods en werkplaats. Verder is de kade aangepast, het terrein uitgebreid en opnieuw ingericht. DEME is specialist op het gebied van maritieme techniek, baggeren en milieusanering.

Lees meer
Actueel

CO2-opslagproject Porthos krijgt groen licht

Het CO2-opslagproject Porthos kan doorgaan. De Raad van State oordeelt dat de stikstof die vrijkomt bij de bouw geen significante invloed heeft op de nabijgelegen natuur. Het plan maakt het mogelijk grootschalig CO2 afkomstig van industrie uit de Rotterdamse haven op te slaan en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de klimaatdoelen.

Lees meer
Actueel

RC Inspection breidt uit naar Dordtse Kil II

Met de komst van RC Inspection komt er weer een maritiem gerelateerde onderneming naar de Drechtsteden. Het inspectiebedrijf kiest voor Dordrecht vanwege de strategische ligging. RC Inspection levert kwaliteit met hun diensten op gebied van inspectie, bemonstering, monstervoorbereiding en analytische diensten.

Lees meer
Actueel

Pleijsier Bouw levert DC Lighthouse op in Dordrecht

Pleijsier Bouw heeft het distributiecentrum DC Lighthouse opgeleverd aan Borghese Logistics en VBE Group. Het pand is ideaal gelegen in Dordrecht, met verbindingen naar het achterland en de haven van Rotterdam. Met dit distributiecentrum wordt er op het gebied van duurzaamheid een extra stap gezet. 

Lees meer
Actueel

Maritiem Masterplan toegekend: 210 miljoen voor de sector

De maritieme sector krijgt 210 miljoen euro om de energietransitie te versnellen. Het plan leidt tot de bouw van veertig klimaatneutrale schepen. NMT directeur Roel de Graaf: ‘Het doel is dat Nederland op diverse segmenten marktleider wordt in de bouw van emissieloze schepen.’ De toekenning is goed nieuws voor de Drechtsteden, het hart van de Nederlandse maritieme maakindustrie.

Lees meer
Actueel

KernBouw Rotterdam vestigt in Alblasserdam

KernBouw bevindt zich sinds juni 2023 in Alblasserdam. Het bedrijf houdt zich bezig met onderhoud , nieuwbouw en renovatieprojecten. De bouworganisatie maakt ook werk van de tranisitie naar circulariteit.

Lees meer
Actueel

Koninklijke Van Twist opent nieuw pand

Koninklijke Van Twist heeft haar nieuwe pand geopend in Dordrecht. De 180-jarige specialist in stroomsystemen is koploper in klimaatneutrale innovaties, zoals biogasgeneratoren. Het pand geeft inspiratie voor maatschappelijke oplossingen van de toekomst.

Lees meer
Actueel

Royal IHC-werf Krimpen krijgt grote opdracht

Royal IHC in Krimpen krijgt een grote opdracht. Boskalis heeft een sleephopperzuiger besteld bij de scheepswerf, die nu na een periode van onzekerheid weer aan de slag kan. Hierdoor heeft IHC werk voor de komende drie jaar. 

Lees meer

Videos

video

Holland Shipyards presenteert 3D-geprinte boot met 10XL

Holland Shipyards en 10XL presenteren de grootste 3D-geprinte boot gemaakt van gerecycled materiaal. Het betreft een elektrisch aangedreven autonome veerpont. Na de uitrol tijdens de Olympische Spelen in Parijs, hoopt wethouder Jan Nederveen dat de boot ook in de Drechtsteden zal gaan proefvaren. Deal neemt je mee op bezoek bij de werf.

video

Video Gemeente Sliedrecht: Royal Van Beest

Maak kennis met hijs- en heftuigproducent Royal Van Beest. Dit familiebedrijf zit al zeker een eeuw in Sliedrecht. Op dit moment is het bedrijf bezig met leveren aan distributeurs over de hele wereld. Bovendien maken ze stappen op gebied van duurzaamheid in het productieproces.

Bekijk alle video's

Agenda

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline