Innovatie District

Kijk mee met MKB: Kensan BV

07 februari 2024

Met zijn kantoor in de Duurzaamheidsfabriek, zit Kensan BV bewust in het centrum van het regionale innovatie-ecosysteem. Directeur Wiek Wijnands: “Wij zijn expert op het gebied van Industrial Analytics en machine learning. Er zijn in deze regio veel abitieuze bedrijven in de maak- en procesindustrie. Wij helpen ze hun proces- en productkwaliteit verder te optimaliseren en onderbouwde beslissingen te nemen op het gebied van innovatie.” Onlangs lanceerde Kensan hun nieuwe dienst Asset Health Monitor.

Asset Health Monitor

Ieder maakbedrijf wil dat zijn machines betrouwbaar en optimaal functioneren. Daarbij wil je ook grip op je proces: waar kan het beter? Goedkoper? Duurzamer? Proces- en machinedata zijn daarbij essentieel. Wiek Wijnands: “Onze Asset Health Monitor maakt het door de combinatie van industrial analytics en machine learning mogelijk om real-time zicht te hebben op je proces- en productkwaliteit. Daarbij identificeert de tool ook mogelijke verstoringen, nog voordat ze zich voordoen. Veel bedrijven laten zich verrassen door wat er al kan met hun bestaande data.”

Brug tussen complexe techniek en praktische toepassing

Wiek Wijnands zelf is specialist op het gebied van Asset Management, Industrial Analytics en Machine Learning, met een rijke carrière in diverse sectoren. Het liefst bouwt hij bruggen tussen complexe technische concepten en de praktische toepassing binnen een organisatie. Zo stelt hij medewerkers in staat om samen met het bedrijf te groeien en te excelleren. Wiek “Voor onze Asset Health Monitor hebben we bijvoorbeeld een intuïtief dashboard ontwikkeld dat de diverse rollen in de organisatie ondersteunt: van de operators tot de boardroom.”

Duurzaamheidsfabriek: samenwerken met het beroepsonderwijs

Wiek deelt zijn kennis en ervaring ook met professionals in de industrie in trainingen op het gebied van asset management en werkt nauw samen met het beroepsonderwijs. “Wat wij bij Kensan doen is echt nieuw. Door nauw samen te werken met het mbo en hbo, in de vorm van projecten en stages, dragen we bij aan de vernieuwing van het onderwijs en leiden we als het waren onze toekomstige collega’s en klanten op. De Duurzaamheidsfabriek is hiervoor de ideale omgeving.

De website van Kensan B.V.

Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline