Video's van Smart Delta Drechtsteden

Videos

Smart Shipping

Holland Shipyards Group in nieuwe campagne Rotterdam Maritime Capital of Europe

De maritieme sector van de Drechtsteden en Rotterdam bruist van kennis en ervaring op gebied van breakbulk en smart shipping! Holland Shipyards Group is al ruim 40 jaar actief in de Drechtsteden. Luister in de onderstaande video naar wat Marco Hoogendoorn, directeur van Holland Shipyards, te zeggen heeft over hun aanpak voor smart shipping.

stichting deal

Deal Jaarverslag 2023

Deal presenteert haar jaarverslag van 2023. Directeur Joost Weeda vertelt vanaf een riviercruiseschip van Scylla over acquisitie, marketingresultaten en partnerships van vorig jaar. Bekijk wat Deal, de EDB en Young Professionals voor u en de regio hebben betekend. In 2024 gaat de stichting weer met volle netwerkkracht vooruit!

evenement

Aftermovie: Young Professionals op ZIE 2024

Young Professionals was aanwezig tijdens ZIE 2024 om het programma te versterken en de uitbreiding naar Zuid-Holland voort te zetten. In de Van Nelle Fabriek kwamen slimme industrieën uit de Drechtsteden en Zuid-Holland samen.

economic development board

EDB on Tour Q1 2024: MAAT Transport

Voor Q1 van 2024 ging de Economic Development Board op bezoek bij Maat Transport in Alblasserdam. Hier vertelt Arjan Maat, directeur van MAAT, over de laatste zeven jaar van de board, het laatste EDB-nieuws en over Young Professionals. Ook viert het familiebedrijf MAAT volgende maand haar 90-jarige bestaan en dat wordt grootst gevierd, aldus Arjan. Bekijk de video hier!

Dordrecht Academy

Tekort aan hbo-opgeleide vakmensen?

Een tekort aan hbo-opgeleide vakmensen? Met de Associate degree-opleiding Integraal Bouwmanagement groeien je medewerkers in twee jaar uit tot hbo-professionals, die op de hoogte zijn van de laatste technologische ontwikkelingen!

Economic Development Board

EDB on Tour Q4: ROC Da Vinci College

De nieuwe EDB On Tour, de laatste van dit jaar alweer, is gepresenteerd door boardlid Henrik Stevens, directeur van het ROC Da Vinci College in Dordrecht. Hij vertelt onder meer over de sectoragenda van de maritieme maakindustrie, de start van de eerste CEO-challenge en de vakopleiding cascobouw. Ook geeft hij de beurt aan zijn collega’s van de Duurzaamheidsfabriek, SCALE en Sector Gezondheid en Welzijn.

marketing

Aftermovie Europort 2023: Rotterdam Maritime Capital of Europe

In november 2023 had Rotterdam Maritime Capital of Europe haar grootste stand ooit tijdens Europort in Ahoy. Samen met Port of Rotterdam en RPPC liet RMC zien wat Rotterdam als maritieme hoofdstad te bieden heeft op een  internationaal podium. Bekijk hier de aftermovie!

Rotterdam Maritime Capital of Europe

Superjachtbouw: The shape of the future is crafted today

Rotterdam Maritime Capital presenteert ‘The shape of a new tomorrow is crafted today’. De film toont het handwerk en de verfijning van de superjachtbouw, de formule 1 van de maritieme sector.

business development

Smart Maintenance & Operations 4.0

Flowcenter of Excellence, Techbinder & Digital Mainport presenteren Smart Maintenance 4.0. Op deze manier kunnen machines op afstand worden geopereerd. Dit is een oplossing voor o.a. personeelstekort in technische bedrijven. Bekijk nu de teaser!

yacht builders academy

Vakopleiding Superjacht Cascobouw

Vier cascobouwers, Mercury Yacht Construction (onderdeel van Oceanco), Scheepswerf Slob (onderdeel van De Vries/Feadship), Zwijnenburg Shipyard en Bayards, werken nu samen in het kader van opleiden en een eigen vakopleiding op mbo niveau 2, 3 en 4. Dit doen ze met Economic Development Board Drechtsteden, Da Vinci College en Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht en scholingspool Metalent in Barendrecht.

business development

Aftermovie Innovatie Roadmap: Dronevervoer Albert Schweitzer ziekenhuis

De innovatie roadmap Digital Mainport is na drie jaar opgeleverd. Business developer Max Remerie neemt afscheid. Hierin zijn meerdere projecten betrokken, zoals smart maintenance 4.0, Digital Mainport Lab en het luchtbrugproject. Bekijk de video over het laatstgenoemde met Antea, EightyNine en ASz.

human capital

10.000 keer welkom!

10.000 vacatures, 10.000 keer welkom! De Economic Development Board brengt het aantrekken en behouden van jonge werknemers onder de aandacht met deze video waarin jong talent vertelt wat hun behoefte is tijdens hun professionele loopbaan.

kwartaalvideo

EDB On Tour Q3: Danser Group

De nieuwe EDB On Tour, het startschot van de boardmeeting van het derde kwartaal, is gepresenteerd door boardlid Ben Maelissa, CEO van Danser Group. Hij vertelt onder meer over Young Professionals, de Wereldhavendagen, PI Dordrecht en zijn bedrijf uit Sliedrecht.

video

Holland Shipyards presenteert 3D-geprinte boot met 10XL

Holland Shipyards en 10XL presenteren de grootste 3D-geprinte boot gemaakt van gerecycled materiaal. Het betreft een elektrisch aangedreven autonome veerpont. Na de uitrol tijdens de Olympische Spelen in Parijs, hoopt wethouder Jan Nederveen dat de boot ook in de Drechtsteden zal gaan proefvaren. Deal neemt je mee op bezoek bij de werf.

evenement

Aftermovie Drecht Cities Experience 2023

Drecht Cities Young Professionals: Kijk terug op de Drecht Cities Experience, waarin Young Professionals uit de regio samen op pad gaan om de industrie van de de Drechtsteden beter te leren kennen. Ze gingen onder andere op bezoek bij Oceanco Zwijndrecht en Bolidt in Hendrik-Ido-Ambacht.

beurs

Aftermovie Nor-Shipping 2023

Nor-Shipping 2023 in Oslo is ten einde. Bekijk hier hoe de Drechtsteden en Rotterdam zich hebben gepresenteerd!

video

EDB On Tour Q2: Smart Campus Leerpark

Bekijk de tweede EDB On Tour van 2023. Ditmaal gepresenteerd door Joost Weeda, secretaris van de Economic Development Board. Hij geeft hierin een virtuele rondleiding op Smart Campus Leerpark, ook vertelt hij het laatste EDB-nieuws.

video

Aankondiging: Rotterdam Maritime Capital gaat naar Breakbulk

Rotterdam Maritime Capital is aanwezig tijdens Breakbulk Europe 2023 in Rotterdam. Hier komt de maritieme sector bijeen rondom het onderwerp logistiek en vrachtschepen.

video

Video Gemeente Sliedrecht: Royal Van Beest

Maak kennis met hijs- en heftuigproducent Royal Van Beest. Dit familiebedrijf zit al zeker een eeuw in Sliedrecht. Op dit moment is het bedrijf bezig met leveren aan distributeurs over de hele wereld. Bovendien maken ze stappen op gebied van duurzaamheid in het productieproces.

video

Aankondiging: Rotterdam Maritime Capital of Europe gaat naar Nor-Shipping 2023

Rotterdam Maritime Capital of Europe heeft een stand tijdens Nor-Shipping van 6 tot en met 9 juni 2023. RMCoE is aanwezig om de regio Zuid-Holland Zuid te representeren. Op Nor-Shipping komt de maritieme industrie van de hele wereld bij elkaar om te netwerken en samenwerkingen te starten.

video

DIDBV: Bijeenkomst Federatie Ondernemersverenigingen Drechtsteden

Vorige week kwam de Federatie Ondernemersverenigingen Drechtsteden bijeen om de onderwerpen duurzame economie en energietranstie te bespreken. Het doel was om krachten van de verschillende bedrijven te bundelen. Er was een grote opkomst, met name van het mkb. Bekijk nu de aftermovie!

The Daily Deal Special

Week van Techniek en Innovatie

Smart Delta Drechtsteden is een innovatieve regio waarin het draait om techniek. Deal was in één week op verschillende locaties om evenementen rond techniek en innovatie vast te leggen: DCYP Brainsday, de finale van de Techniekspelen, de bijeenkomst van Schone Luchtakkoord en ZEDhub, de Maritime Student Challenge en de opening van het Kopgebouw.

video

Aftermovie Maritime Innovation Platform 2023

Op 28 maart was het Maritime Innovation Platform 2023 in het Energiehuis te Dordrecht. Hier kwamen maritieme organisaties samen om veelbelovende innovaties en oplossingen in de schijnwerpers te zetten. Bekijk hier de aftermovie!

Bron: ProMedia Group, Schuttevaer

video

Jaarverslag Deal 2022

Martin Bloem kijkt terug op de activiteiten van Deal in 2022. Dit deed de stichtingsbestuurder vanuit het toekomstige kantoor in Dordrecht. Bekijk via de link wat Deal, EDB en Young Professionals voor u en de regio hebben gedaan.

video

EDB On Tour Q1: Boskalis

Bekijk de kwartaalvideo EDB On Tour. Ditmaal gepresenteerd door Sander Steenbrink, algemeen directeur Corporate Research & Development van Boskalis. Hij vertelt onder meer over de campus van Boskalis, ZEDhub en de initiatieven van de EDB.

video EDB

Drecht Cities Young Professionals Stroomlijn challenge

Stroomlijn bracht een prachtige challenge op tafel waar een team van Young Professionals tijdens een meerdaagse challenge een oplossing voor wist te bedenken! De young professionals blikken trots en verrast terug in deze aftermovie.

video

CEO of the Year Arjan Maat

Arjan Maat, CEO of the Year, wil dat alle CEO’s in de regio jong talent de ruimte geven. Arjan won de Young Professionals-prijs vanwege zijn inzet voor jong talent. ‘Sta jij als CEO ook open om deze Young Professionals te omarmen? Spreek mij aan, doen we een bakje koffie.’

video

Testimonial Scheepswerf Schlieker

De scheepswerf van Schlieker zit al sinds 1868 in Sliedrecht. Nu is het bedrijf ook te vinden in de Tweede Merwedehaven in Dordrecht. Na de uitbreiding bouwt het familiebedrijf ook secties voor de superjachtbouwsector. Deal nam een kijkje op deze werf.

video EDB

EDB Headquarters 2022 Q4 met Lisette de Lijst de Raadt

Ieder kwartaal brengt de EDB u op de hoogte met een update uit de programma’s. Deze editie presenteert boardlid Lisette de Lijst de Raadt van Stroomlijn u het laatste nieuws. We vertellen meer over de evaluatie van het MKB-Katalysator, Spotlights On, en het virtuele stadion van FC Dordrecht. Benieuwd naar de status?

video

Aftermovie Offshore Energy 2022

Eind november vond de 15e Offshore Energy plaats in Amsterdam. Hier werd twee dagen lang de connectie gelegd tussen de maritieme en offshore wereld. De belangrijkste elementen waren het delen van kennis en het bevorderen van samenwerking. Rotterdam Maritime Capital representeerde hier Rotterdam en de Drechtsteden.

video

Aftermovie Young Professionals Gathering

De Young Professionals Gathering heeft tijdens Spotlights On mooie beelden opgeleverd. Onder andere zijn de awards voor Challenger of the Year, Young Professional of the Year en CEO of the Year uitgereikt.

video

Spotlights On aftermovie

We blikken terug op Spotlights On! Een schitterend lichtspektakel dat de Drechtsteden een week lang in de spotlights zette. Om deze aftermovie compleet te maken zijn er sfeerbeelden toegevoegd van het Tij Festival 2022.

video

Rotterdam Maritime Capital of Europe SMM 2022 aftermovie

Afgelopen september was Rotterdam Maritime Capital aanwezig op SMM Hamburg. Wethouders Robert Simons (Gemeente Rotterdam) en Roelant Bijderwieden (Smart Delta Drechtsteden) bezochten de beurs en maakte bekend de samenwerking in 2023 nog verder te versterken.

video EDB

Terugblik TU Designteam bij FC Dordrecht

We blikken terug op een geslaagde testrit met een volledig elektrische raceauto op het terrein van FC Dordrecht. Studenten van de TU Delft hebben de elektrische raceauto ontwikkelt. De Economic Development Board wilde dit moment graag vastleggen. Zwijndrechtse burgemeester Hein van der Loo bezocht de testrit, omdat de Smart Delta Drechtsteden zich samen inzetten om de regio te verduurzamen.

video EDB

Spotlights On – Lichtconcepten

Welke verhalen typeren de regio? En hoe worden deze door de lichtstralen verteld? Jeroen van Mothership legt het uit!
Van 14 tot en met 20 november zijn de ogen gericht op Smart Delta Drechtsteden. Het Drierivierenpunt en vier bruggen over de grote rivieren worden sensationeel verlicht. Ieder met hun eigen verhaal. Op de plekken die de regio letterlijk verbindt. Een waar lichtspektakel.

video EDB

Spotlights On – Lichtconcepten

Van 14 tot en met 20 november zijn de ogen gericht op Smart Delta Drechtsteden. Het Drierivierenpunt en vier bruggen over de grote rivieren worden sensationeel verlicht. Ieder met hun eigen verhaal. Op de plekken die de regio letterlijk verbindt. Een waar lichtspektakel.
Vanaf die locaties zwaaien enorme lichtbundels die kilometers ver te zien zijn. En die ieder een eigen verhaal vertellen over die specifieke plek, over de schoonheid en de kracht van de regio. Want dat die regio deze spotlights verdient, daarover is iedereen het eens.

video

Bezoek Burggraaf Adryan

Life Science bedrijf Adryan breidt uit in de Dordrecht Onlangs heeft Adryan, een internationaal opererend bedrijf in de Life-Science industrie, zich gevestigd in een nieuw kantoor in het centrum van Dordrecht. In deze testimonial leggen wethouder Maarten Burggraaf Adryan-directeur Seth Hagemann uit waarom Dordrecht een ideale hotspot is voor bedrijven in de zakelijke dienstverlening en wat er de komende jaren staat te gebeuren in Dordrecht.

video

Kooiman Praktijk Centrum zorgt voor praktische opleiding

Scholieren worden onvoldoende praktisch opgeleid, merkt de Zwijndrechtse Kooiman Marine Group. Met een eigen praktijkcentrum in een nieuw pand wil algemeen directeur Rinus Kooiman ervoor zorgen dat de jonge garde zich aan zijn bedrijf blijft binden.

video EDB

EDB Headquarters 2022 Q3 met Andre Flach

Ieder kwartaal brengt de EDB u op de hoogte met een update uit de programma’s. Deze editie presenteert boardlid Andre Flach (vicevoorzitter Smart Delta Drechtsteden) u het laatste nieuws. We vertellen meer over Spotlights On, Young Professionals, Bedrijvenpark Ambachtsezoom. Benieuwd naar de updates? Bekijk hier de video.

video

H2C coachboot

Kunnen we een duurzame coachboat zonder uitstoot voor de Olympische zeilploeg ontwikkelen? In 2019 gingen de Drecht Cities Young Professionals met deze challenge en een team van regionale bedrijven aan de slag met het ontwerp, vaarprofiel en voortstuwing van een boot op waterstof. Bekijk in deze video het eindresultaat.

In samenwerking met de Drecht Cities Young Professionals en studenten van de TU Delft ontwikkelde Koedood Marine Group op vraag van Team NL een duurzame coachboot.

video

FUTURO Watertaxi te water gelaten

Woensdag 17 mei 2022 is de innovatieve watertaxi Futuro te water gelaten. De Futuro vaart op fossielvrije synthetische brandstof om de uitstoot van CO2 en de impact op het milieu te verminderen. De watertaxi is ontwikkeld door Imbarcazione Barone in samenwerking met studenten in de Duurzaamheidsfabriek en met een bijdrage vanuit het MKB-Katalysatorfonds.

video

Holland Instrumentation wordt Hi Delta

Holland Instrumentation heeft vanaf april 2022 een nieuwe naam; HI Delta. De nieuwe naam past beter bij de nieuwe opdracht. Hi Delta is een breed netwerk dat regelmatig bij elkaar komt op de campus en in de Duurzaamheidsfabriek. Hier komt de triple helix bij elkaar overheid, bedrijfsleven en onderwijs werken hier op een plek samen. Hier ontstaat innovatie Smart Delta Drechtsteden.

video

Burgemeester Hardinxveld-Giessendam bezoekt Da-Capo

Op 23 maart 2022 brengt Burgemeester Dirk Heijkoop en wethouder Jan Nederveen een bezoek aan het bedrijf Da-Capo. Da-Capo is een scheepsbetimmeraar en interieurbouwer die het komende half jaar de Portugese viermaster Santa Maria onder handen neemt. Maar ook het nieuwste riviercruiseschip van Scylla van haar interieur heeft voorzien. Hiermee laat de regio zien dat ambachtelijke technieken gemakkelijke gecombineerd kunnen worden met de allerlaatste high-tech oplossingen waarmee de Smart Delta Drechtsteden koploper is in de martieme maakindustrie.

video EDB

Verbindende Gebiedsstrategie - EDB en Smart Delta Drechsteden

Goed leven in een maritieme topregio? Hoe zien de Drechtsteden eruit als stad, natuur en mens in een goede verhouding samengaan zonder afbreuk te doen aan de omgeving? In opdracht van de Economic Development Board en Smart Delta Drechtsteden ontwikkelden Mecanoo en West8 gezamenlijk de Verbindende Gebiedsstrategie.

video EDB

EDB Headquarters 2022 Q2 met Erwin van Braam

Ieder kwartaal brengt de EDB u op de hoogte met een update uit de programma’s. Deze editie presenteert boardlid Erwin van Braam van Hoger Onderwijs Drechtsteden u het laatste nieuws. We vertellen meer over Dordrecht Academy, Spotlights On, Young Professionals. Benieuwd naar de status?

Deal jaarverslag video 2021
video

Deal Jaarverslag 2021

Deal blikt in haar jaarverslag terug op 2021. Een jaar waarin de doelstellingen werden behaald, ondanks de beperkingen. Deal-directeur Martin Bloem neemt u mee langs enkele highlights. De thema’s acquisitie, regiopromotie, development en innovatie staan centraal. Kijkt u samen met ons mee terug?

video

Digital Mainport Drechtsteden

Smart Delta Drechtsteden beschikt over een eigen glasvezelnetwerk: Breedband Drechtsteden. Dit is uniek in Nederland en biedt vele voordelen. Benieuwd welke dit zijn? Bekijk de video!

video EDB

EDB Headquarters 2022 Q1 met Sjon Kranendonk

Deze editie is de Deal studio op bezoek bij het HQ van Van Oord. Sjon Kranendonk brengt u namens EDB op de hoogte van het laatste projectennieuws. Met deze keer Dare-2-Cross, Young Professionals en Rotterdam Maritime Capital.

Video

Smart Industry in beeld: Netics Alblasserdam

Netics laat u kennismaken met de Smart Industry in de Drechtsteden, een jong innovatief bedrijf uit Alblasserdam dat inzet op radicale verduurzaming in de civiele techniek. Hoe? Door modder, of sjieker gezegd baggerspecie, hard te maken. Dit idee heeft investeerders aangetrokken en prijzen gewonnen. Op dit moment werkt Netics aan een baggerpers om stenen te persen voor civiele constructies. Denk aan waterkeringen, golfbrekers, oevers, dijken en eilanden.

 

Video

Smart Industry in beeld: Bakker Sliedrecht

Bakker Sliedrecht laat u kennismaken met Smart Industry in de Drechtsteden. In opdracht van Heerema ontwikkelde Bakker Sliedrecht een duurzame en innovatieve walstroomoplossing voor de twee grootste kraanschepen ter wereld. Benieuwd waarom en hoe ze dit doen? Andrew Waterstreet, project director, legt dit uit. Ook aansluiten bij dé Smart Industry regio van Nederland? Deal Drecht Cities helpt u graag aan een geschikte locatie.

Europort 20212_RMCoE
Video

EUROPORT 2021 | DAG 2 & 3

Europort 2021 | Dag 2 & 3

René Beute, manager acquisition,  neemt u mee op de maritime beurs van het jaar Europort 2021 in Ahoy Rotterdam. Dag 2: Mika Lintilä, minister economische zaken Finland, bezocht de stand van Rotterdam Maritime Capital of Europe met zijn team en ging vervolgens op tour over de beurs langs de bedrijven uit de regio. Dag 3: Bezochten de partners Port of Rotterdam, Rotterdam Partners,  de Provincie Zuid Holland, RMSC en Deal Drecht Cities na de vergadering over de maritime agenda een bezoek aan het Rotterdam Maritime Capital paviljoen in hal 2 #2408. Met gezellige lunches, Gin-Tonic borrel en Hans Worst, weer een feest om elkaar in het echt te ontmoeten.

Video

Start bouw kopgebouw ingeluid op Leerpark Dordrecht

Op maandag 11 oktober 2021 is feestelijk het startsein gegeven voor de realisatie van het kopgebouw in het Leerpark Dordrecht. Dit moment werd gemarkeerd met een openluchtcollege op de bouwplaats en het slaan van de eerste paal. #DordrechtAcademy #ProgrammaHogerOnderwijs Drechsteden

Video

Drechtsteden in VPRO Tegenlicht | De Nieuwe Elite

Waar Nederland achterloopt, ziet voorzitter Techniek Nederland deze regio als voorloper in de aanpak van technische beroepen. Zondag 24 oktober 2021, 22.05 uur op NPO 2, wordt het bezoek van Doekle Terpstra aan de Duurzaamheidsfabriek uitgezonden.

Video

We Are Drecht Cities Maritime Delta

Wij zijn Drecht Cities: een internationaal cluster van maritieme meesters in het hart van de Nederlandse Delta, vlakbij de Noordzee. Wat wij bouwen, brengt de wereld voorspoed, groei en brengt veiligheid voor toekomstige generaties. De Drecht Cities is de thuishaven van meer dan 1000 bedrijven in maritieme constructie, scheepsbouw, productie en de binnenvaart. Deal Drecht Cities is het centrale marketing- en promotiebureau van de Drechtsteden, het economische ontwikkelbedrijf ROM-D en Port of Rotterdam.

Video

Deal Drecht Cities in ‘Hier aan de kust’

In het programma ‘Hier aan de Kust’ van SBS 6 wordt door Martin Bloem, directeur van DEAL! Drechtsteden, een toelichting gegeven op ‘Drecht Cities Maritime Delta’. In het programma Hier aan de Kust trekt SBS 6 langs alle kustgebieden die Nederland kent. In een serie van acht afleveringen wordt de kijker meegenomen naar datgene wat de kust van Nederland te bieden heeft. Wekelijks worden bedrijven en of instanties bezocht die iets te maken hebben met de kust.

Video

Dordrecht Inland Seaport - De haven die je verder brengt

Dordrecht Inland Seaport is de meest landinwaarts gelegen zeehaven van Nederland en biedt ruimte voor groei, innovatie en duurzame ontwikkeling. Door de strategische ligging op het kruispunt van voor- en achterland, is vestigen in de haven van Dordrecht voor de maritieme maakindustrie, logistieke dienstverleners en overslag van bulk een slimme keuze. Voor meer informatie contact of bekijk de website Dordrecht Inland Seaport

Video

Dordrecht Inland Seaport. Gets you closer.

Are you looking for a place in one of the world’s most important maritime clusters, close to the port of Rotterdam, to establish your business. Come to Dordrecht Inland Seaport. Contact or check the Dordrecht Inland Seaport website

Video

We Are Deal

Deal Drecht Cities is the official promotion & acquisition agency for the Drecht Cities. We are experts in helping companies do good business in the Drecht Cities region and assist foreign and domestic firms to set up and expand in our region. https://dealdrechtcities.nl/en/about-deal/

How to Invest teaser
Setting up your business

Getting started video ... nu online

Deal lanceerde begin dit jaar de gids ‘Setting up your business in the Drecht Cities’. Deze gids is vertaald naar een serie korte animatievideo’s, waarin de Drechtsteden zich laten zien als ideale vestigingslocatie.Download hier de gids.

Smart Industry Region

Smart Maintenance

FocusOn laat u kennismaken met Smart Maintenance in de Drechtsteden. Ook aansluiten bij dé Smart Industry regio van Nederland? Deal Drecht Cities helpt u graag aan een geschikte locatie. Neem contact op met Menno Bijnagte voor meer informatie. Welcome to the Drecht Cities Smart Industry Region.

Smart Industry Region

Smart Engineering

Iv-Groep laat u kennismaken met Smart Manufacturing in de Drechtsteden. Ook aansluiten bij dé Smart Industry regio van Nederland? Deal Drecht Cities helpt u graag aan een geschikte locatie.Join us! Neem contact op met Menno Bijnagte voor meer informatie. Welcome to the Drecht Cities Smart Industry Region.

Smart Industry Region

Smart Manufacturing

Valk Welding en De Waal Machinefabriek laten u kennismaken met Smart Manufacturing in de Drechtsteden. Ook aansluiten bij dé Smart Industry regio van Nederland? Deal Drecht Cities helpt u graag aan een geschikte locatie. Join us! Neem contact op met Menno Bijnagte voor meer informatie. Welcome to the Drecht Cities Smart Industry Region.

Testimonial

HighEye Dordrecht

Maarten Burggraaf, wethouder economie, Marijn Wegman, accountmanager Dordt Onderneemt en manager acquisitie Deal Menno Bijnagte bezochten de nieuwe locatie van High Eye in Dordrecht. High Eye ontwerpt en assembleert state of the art onbemande helikopers. Tijdens een rondleiding werd dit unieke product toegelicht. Benieuwd waarom zij voor de Drechtsteden kozen als  locatie? Bekijk de testimonial. Welkom in de Drecht Cities!

Setting up your business

Getting Started in the Drecht Cities

Deal lanceerde begin 2020 de gids ‘Setting up your business in the Drecht Cities’. Deze gids is vertaald naar een serie korte animatievideo’s, waarin de Drechtsteden zich laten zien als ideale vestigingslocatie. Hierin wordt investeerders op een handzame manier uitgelegd wat je moet doen om een vestiging te starten in Nederland. Bekijk nu volledige video met Nederlandse ondertiteling. Wilt u meer weten over de vestigingslocaties in de Drechtsteden, neem dan contact met ons op.

Smart Industry Region

Smart Industry Region story

Deze video toont het unieke karakter van zeven Drechtsteden waar praktische innovatiekracht zorgt voor nieuwe business. De Drechtsteden vertegenwoordigd één van de sterkste hightechclusters van Europa. Een pragmatische aanpak en de aanwezigheid van een uniek eco-systeem zijn de motor tot succes.
Alle bedrijven dank voor jullie medewerking: Van der Wees Transport, Duurzaamheidsfabriek, Kooiman Marine Groep, Damen Shipyards, Rubber Design, Bakker Sliedrecht, Valk Welding, Focus-On Vof, Boskalis, GKN Fokker, Oceanco, HighEye, Van den Herik Sliedrecht, Safeway-van Aalst, Royal IHC en alle anderen

Testimonial

10XL verhuist naar Hardinxveld-Giessendam

Begin 2021 10XL is verhuisd van de Duurzaamheidsfabriek naar een grotere locatie in Hardinxveld-Giessendam. Wethouder Jan Nederveen, accountmanager Xanthine Jut en Deal Acquisitie manager Menno Bijnagte gingen op bezoek en kregen een rondleiding.

Testimonial

Pentacon Ingenieurs vestigt in de Duurzaamheidsfabriek

Het multidisciplinair ingenieursbureau Pentacon vestigt zich in de Duurzaamheidsfabriek op het Leerpark Dordrecht. Directeur Adri Copier is blij met de uitbreiding naar Dordrecht: ‘met onze locatie in de Duurzaamheidsfabriek komen we in het centrum van de maakindustrie van Zuid-Holland. Onze opgebouwde kennis en kunde hopen we ook hier in te zetten.’

20210601_SteelShapeCutters_testimonial_video_smartindustry
Testimonial

Steel Shape Cutters vestigt zich in Dordrecht

Een nieuwe aanwinst voor de maakindustrie! Steel Shape Cutters die zich onlangs heeft gevestigd in de Dordrecht. Steel Shape Cutters is een nieuw bedrijf dat kansen zag als het gaat om 3D profileren van stalen buizen en H-balken. ‘De Drechtsteden hebben alle mogelijkheden en een hele goede aan- en afvoerroute voor materialen en producten.’ Aldus Managing Director Peter Staat.

 

video EDB

SCALE - Smart Campus Leerpark

Het Leerpark in Dordrecht is omgedoopt tot Smart Campus Leerpark, kortweg: SCALE. Vrtegenwoordigers van overheid, onderwijs en bedrijfsleven samen de ambities van SCALE waarmaken: een campus met een unieke positie in Nederland, door de focus op de toepassing van technologie en de nadrukkelijke verbondenheid met het beroepsonderwijs.

video EDB

Brandmovie Young Professional Drecht Cities

We zijn trots om de nieuwe brandmovie te presenteren van het Young Professionals Drecht Cities netwerk.

video EDB

EDB Headquarters 2021 Q4

Vanuit de Deal studio brengt de EDB u op de hoogte van het laatste projectennieuws. Met deze keer Economische Agenda 2040, Young Professionals en Dordrecht Academy.

video EDB

Boeklancering Waterproof

Exact 600 jaar na de Sint Elisabethsvloed viert het boek Waterproof het water als grootste gemene deler van de bedrijfsactiviteiten in de Drechtsteden. Het boek Waterproof is een samenwerking van Deal en uitgeverij Trichis. Meer weten of het boek bestellen kan via: trichisboeken.nl/product/waterproof/

video EDB

EDB Headquarters 2021 Q3

Vanuit de Deal studio brengt de EDB u op de hoogte van het laatste projectennieuws. Met deze keer iconen, delta technologie en superjachtbouw.

video EDB

EDB Headquarters 2021 Q2

Vanuit de EDB Headquarters brengen we boardleden ieder kwartaal op de hoogte van het laatste regionale nieuws. Met deze keer de ActieAgenda Beleven, de rivier cruise markt en Friends of the River.

video EDB

EDB Headquarters 2021 Q1

Vanuit de EDB Headquarters brengen we boardleden ieder kwartaal op de hoogte van het laatste nieuws over de projecten. Met deze keer Drecht Cities Young Professionals, het jaarprogramma en strategic partnering.

video EDB

Route H2O - Drecht Cities Connected deel 3

Het water verbindt de Drechtsteden. Met de Waterbus is personenvervoer steeds belangrijker geworden. De volle potentie van het water wordt nog niet benut. Daarom richt de regio een flexibel systeem in. In deel 3: Drecht Cities 2030, een blik op de toekomst.

video EDB

Route H2O - Drecht Cities Connected deel 2

Het water verbindt de Drechtsteden. Met de Waterbus is personenvervoer steeds belangrijker geworden. De volle potentie van het water wordt nog niet benut. Daarom richt de regio een flexibel systeem in. In deel 2: De organisaties en producten achter de plannen.

video EDB

Route H2O - Drecht Cities Connected deel 1

Het water verbindt de Drechtsteden. Met de Waterbus is personenvervoer steeds belangrijker geworden. De volle potentie van het water wordt nog niet benut. Daarom richt de regio een flexibel systeem in. In deel 1: Het waarom van regionaal riviervervoer voor personen.

video EDB

Timelapse Brug over de Noord

Iconisch communiceren met de Brug over de Noord op Bevrijdingsdag 2020.

video EDB

Regio Deal 2019

Het verhaal van de Drechtsteden en Gorinchem: Samen investeren in mensen.

video EDB

Regio Deal 2018

Young Professionals uit de Drechtsteden vertellen waarom zij trots zijn op de regio waarin zij werken, maar er ontbreekt iets. Zij roepen op tot een Regio Deal.

video EDB

Aftermovie Drecht Cities Experience

Young Professionals gingen langs drie bedrijven. In gesprek met CEO’s bij Oceanco, een rondleiding op de werf van IHC en een borrel op het dakterras van Bolidt. Inspire, Experience, Fun.

video EDB

Clean Rib challenge

Bondscoach van TeamNL Zeilen Jaap Zielhuis daagt jong talent van Iv-Groep, Oceanco, Veth Propulsion, Koedood en TU Delft uit een schone Rib te ontwerpen voor de coaches.

video EDB

Stretching the Future challenge

GKN Fokker daagt young professionals van bedrijven en overheid uit om te komen met een ontwerp voor de fabrieksindeling van hun strekstraat.

video EDB

Blockchain challenge

Young professionals van Bizzomate, Referit, Oceanco en Royal IHC gaan aan de slag met de vraag: ‘hoe kunnen we blockchain toepassen in onze supply chain’?

video EDB

Aftermovie Young Professionals Event 2019

Een event in Schouwburg Kunstmin, met Greg Shapiro, Dutch Wavemakers en De Speld. En we vieren de 100e deelnemer aan de challenges!

video EDB

Incubation Center challenge

Young professionals gingen aan de slag met een concept voor een Incubation Center, in opdracht van Boskalis, Drechtsteden en Da Vinci college.

video EDB

Final Presentation Aquaculture challenge

Young Professionals van Heerema Fabrication Group, Boskalis, Damen en GKN Fokker presenteerden de resultaten van de eerste challenge.

video EDB

Kick-off Aquaculture challenge

CEO Koos Jan van Brouwershaven daagt young professionals uit te duiken in het energieverbruik van de Aquabarge.

video EDB

Aftermovie Young Professionals event 2018

Een event in de Duurzaamheidsfabriek, met Jort Kelder, Ruben Lenten en dichter M. Met afsluitend een innovatiemarkt.

video EDB

Corporate Movie DCYP

We are DCYP.

Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline