Video's van Smart Delta Drechtsteden

Videos

video

EDB On Tour Q2: Smart Campus Leerpark

Bekijk de tweede EDB On Tour van 2023. Ditmaal gepresenteerd door Joost Weeda, secretaris van de Economic Development Board. Hij geeft hierin een virtuele rondleiding op Smart Campus Leerpark, ook vertelt hij het laatste EDB-nieuws.

video

Aankondiging: Rotterdam Maritime Capital gaat naar Breakbulk

Rotterdam Maritime Capital is aanwezig tijdens Breakbulk Europe 2023 in Rotterdam. Hier komt de maritieme sector bijeen rondom het onderwerp logistiek en vrachtschepen.

video

Video Gemeente Sliedrecht: Royal Van Beest

Maak kennis met hijs- en heftuigproducent Royal Van Beest. Dit familiebedrijf zit al zeker een eeuw in Sliedrecht. Op dit moment is het bedrijf bezig met leveren aan distributeurs over de hele wereld. Bovendien maken ze stappen op gebied van duurzaamheid in het productieproces.

video

Aankondiging: Rotterdam Maritime Capital of Europe gaat naar Nor-Shipping 2023

Rotterdam Maritime Capital of Europe heeft een stand tijdens Nor-Shipping van 6 tot en met 9 juni 2023. RMCoE is aanwezig om de regio Zuid-Holland Zuid te representeren. Op Nor-Shipping komt de maritieme industrie van de hele wereld bij elkaar om te netwerken en samenwerkingen te starten.

video

DIDBV: Bijeenkomst Federatie Ondernemersverenigingen Drechtsteden

Vorige week kwam de Federatie Ondernemersverenigingen Drechtsteden bijeen om de onderwerpen duurzame economie en energietranstie te bespreken. Het doel was om krachten van de verschillende bedrijven te bundelen. Er was een grote opkomst, met name van het mkb. Bekijk nu de aftermovie!

The Daily Deal Special

Week van Techniek en Innovatie

Smart Delta Drechtsteden is een innovatieve regio waarin het draait om techniek. Deal was in één week op verschillende locaties om evenementen rond techniek en innovatie vast te leggen: DCYP Brainsday, de finale van de Techniekspelen, de bijeenkomst van Schone Luchtakkoord en ZEDhub, de Maritime Student Challenge en de opening van het Kopgebouw.

video

Aftermovie Maritime Innovation Platform 2023

Op 28 maart was het Maritime Innovation Platform 2023 in het Energiehuis te Dordrecht. Hier kwamen maritieme organisaties samen om veelbelovende innovaties en oplossingen in de schijnwerpers te zetten. Bekijk hier de aftermovie!

Bron: ProMedia Group, Schuttevaer

video

Jaarverslag Deal 2022

Martin Bloem kijkt terug op de activiteiten van Deal in 2022. Dit deed de stichtingsbestuurder vanuit het toekomstige kantoor in Dordrecht. Bekijk via de link wat Deal, EDB en Young Professionals voor u en de regio hebben gedaan.

video

EDB On Tour Q1: Boskalis

Bekijk de kwartaalvideo EDB On Tour. Ditmaal gepresenteerd door Sander Steenbrink, algemeen directeur Corporate Research & Development van Boskalis. Hij vertelt onder meer over de campus van Boskalis, ZEDhub en de initiatieven van de EDB.

video

CEO of the Year Arjan Maat

Arjan Maat, CEO of the Year, wil dat alle CEO’s in de regio jong talent de ruimte geven. Arjan won de Young Professionals-prijs vanwege zijn inzet voor jong talent. ‘Sta jij als CEO ook open om deze Young Professionals te omarmen? Spreek mij aan, doen we een bakje koffie.’

video

Testimonial Scheepswerf Schlieker

De scheepswerf van Schlieker zit al sinds 1868 in Sliedrecht. Nu is het bedrijf ook te vinden in de Tweede Merwedehaven in Dordrecht. Na de uitbreiding bouwt het familiebedrijf ook secties voor de superjachtbouwsector. Deal nam een kijkje op deze werf.

video

Aftermovie Offshore Energy 2022

Eind november vond de 15e Offshore Energy plaats in Amsterdam. Hier werd twee dagen lang de connectie gelegd tussen de maritieme en offshore wereld. De belangrijkste elementen waren het delen van kennis en het bevorderen van samenwerking. Rotterdam Maritime Capital representeerde hier Rotterdam en de Drechtsteden.

video

Aftermovie Young Professionals Gathering

De Young Professionals Gathering heeft tijdens Spotlights On mooie beelden opgeleverd. Onder andere zijn de awards voor Challenger of the Year, Young Professional of the Year en CEO of the Year uitgereikt.

video

Spotlights On aftermovie

We blikken terug op Spotlights On! Een schitterend lichtspektakel dat de Drechtsteden een week lang in de spotlights zette. Om deze aftermovie compleet te maken zijn er sfeerbeelden toegevoegd van het Tij Festival 2022.

video

Rotterdam Maritime Capital of Europe SMM 2022 aftermovie

Afgelopen september was Rotterdam Maritime Capital aanwezig op SMM Hamburg. Wethouders Robert Simons (Gemeente Rotterdam) en Roelant Bijderwieden (Smart Delta Drechtsteden) bezochten de beurs en maakte bekend de samenwerking in 2023 nog verder te versterken.

video

Bezoek Burggraaf Adryan

Life Science bedrijf Adryan breidt uit in de Dordrecht Onlangs heeft Adryan, een internationaal opererend bedrijf in de Life-Science industrie, zich gevestigd in een nieuw kantoor in het centrum van Dordrecht. In deze testimonial leggen wethouder Maarten Burggraaf Adryan-directeur Seth Hagemann uit waarom Dordrecht een ideale hotspot is voor bedrijven in de zakelijke dienstverlening en wat er de komende jaren staat te gebeuren in Dordrecht.

video

Kooiman Praktijk Centrum zorgt voor praktische opleiding

Scholieren worden onvoldoende praktisch opgeleid, merkt de Zwijndrechtse Kooiman Marine Group. Met een eigen praktijkcentrum in een nieuw pand wil algemeen directeur Rinus Kooiman ervoor zorgen dat de jonge garde zich aan zijn bedrijf blijft binden.

video

H2C coachboot

In samenwerking met de Drecht Cities Young Professionals en studenten van de TU Delft ontwikkelde Koedood Marine Group op vraag van Team NL een duurzame coachboot.

video

FUTURO Watertaxi te water gelaten

Woensdag 17 mei 2022 is de innovatieve watertaxi Futuro te water gelaten. De Futuro vaart op fossielvrije synthetische brandstof om de uitstoot van CO2 en de impact op het milieu te verminderen. De watertaxi is ontwikkeld door Imbarcazione Barone in samenwerking met studenten in de Duurzaamheidsfabriek en met een bijdrage vanuit het MKB-Katalysatorfonds.

video

Holland Instrumentation wordt Hi Delta

Holland Instrumentation heeft vanaf april 2022 een nieuwe naam; HI Delta. De nieuwe naam past beter bij de nieuwe opdracht. Hi Delta is een breed netwerk dat regelmatig bij elkaar komt op de campus en in de Duurzaamheidsfabriek. Hier komt de triple helix bij elkaar overheid, bedrijfsleven en onderwijs werken hier op een plek samen. Hier ontstaat innovatie Smart Delta Drechtsteden.

video

Burgemeester Hardinxveld-Giessendam bezoekt Da-Capo

Op 23 maart 2022 brengt Burgemeester Dirk Heijkoop en wethouder Jan Nederveen een bezoek aan het bedrijf Da-Capo. Da-Capo is een scheepsbetimmeraar en interieurbouwer die het komende half jaar de Portugese viermaster Santa Maria onder handen neemt. Maar ook het nieuwste riviercruiseschip van Scylla van haar interieur heeft voorzien. Hiermee laat de regio zien dat ambachtelijke technieken gemakkelijke gecombineerd kunnen worden met de allerlaatste high-tech oplossingen waarmee de Smart Delta Drechtsteden koploper is in de martieme maakindustrie.

Deal jaarverslag video 2021
Video

Deal Jaarverslag 2021

Deal blikt in haar jaarverslag terug op 2021. Een jaar waarin de doelstellingen werden behaald, ondanks de beperkingen. Deal-directeur Martin Bloem neemt u mee langs enkele highlights. De thema’s acquisitie, regiopromotie, development en innovatie staan centraal. Kijkt u samen met ons mee terug?

video

Digital Mainport Drechtsteden

Smart Delta Drechtsteden beschikt over een eigen glasvezelnetwerk: Breedband Drechtsteden. Dit is uniek in Nederland en biedt vele voordelen. Benieuwd welke dit zijn? Bekijk de video!

Video

Smart Industry in beeld: Netics Alblasserdam

Netics laat u kennismaken met de Smart Industry in de Drechtsteden, een jong innovatief bedrijf uit Alblasserdam dat inzet op radicale verduurzaming in de civiele techniek. Hoe? Door modder, of sjieker gezegd baggerspecie, hard te maken. Dit idee heeft investeerders aangetrokken en prijzen gewonnen. Op dit moment werkt Netics aan een baggerpers om stenen te persen voor civiele constructies. Denk aan waterkeringen, golfbrekers, oevers, dijken en eilanden.

 

Video

Smart Industry in beeld: Bakker Sliedrecht

Bakker Sliedrecht laat u kennismaken met Smart Industry in de Drechtsteden. In opdracht van Heerema ontwikkelde Bakker Sliedrecht een duurzame en innovatieve walstroomoplossing voor de twee grootste kraanschepen ter wereld. Benieuwd waarom en hoe ze dit doen? Andrew Waterstreet, project director, legt dit uit. Ook aansluiten bij dé Smart Industry regio van Nederland? Deal Drecht Cities helpt u graag aan een geschikte locatie.

Europort 20212_RMCoE
Video

EUROPORT 2021 | DAG 2 & 3

Europort 2021 | Dag 2 & 3

René Beute, manager acquisition,  neemt u mee op de maritime beurs van het jaar Europort 2021 in Ahoy Rotterdam. Dag 2: Mika Lintilä, minister economische zaken Finland, bezocht de stand van Rotterdam Maritime Capital of Europe met zijn team en ging vervolgens op tour over de beurs langs de bedrijven uit de regio. Dag 3: Bezochten de partners Port of Rotterdam, Rotterdam Partners,  de Provincie Zuid Holland, RMSC en Deal Drecht Cities na de vergadering over de maritime agenda een bezoek aan het Rotterdam Maritime Capital paviljoen in hal 2 #2408. Met gezellige lunches, Gin-Tonic borrel en Hans Worst, weer een feest om elkaar in het echt te ontmoeten.

Video

Start bouw kopgebouw ingeluid op Leerpark Dordrecht

Op maandag 11 oktober 2021 is feestelijk het startsein gegeven voor de realisatie van het kopgebouw in het Leerpark Dordrecht. Dit moment werd gemarkeerd met een openluchtcollege op de bouwplaats en het slaan van de eerste paal. #DordrechtAcademy #ProgrammaHogerOnderwijs Drechsteden

Video

Drechtsteden in VPRO Tegenlicht | De Nieuwe Elite

Waar Nederland achterloopt, ziet voorzitter Techniek Nederland deze regio als voorloper in de aanpak van technische beroepen. Zondag 24 oktober 2021, 22.05 uur op NPO 2, wordt het bezoek van Doekle Terpstra aan de Duurzaamheidsfabriek uitgezonden.

Video

We Are Drecht Cities Maritime Delta

Wij zijn Drecht Cities: een internationaal cluster van maritieme meesters in het hart van de Nederlandse Delta, vlakbij de Noordzee. Wat wij bouwen, brengt de wereld voorspoed, groei en brengt veiligheid voor toekomstige generaties. De Drecht Cities is de thuishaven van meer dan 1000 bedrijven in maritieme constructie, scheepsbouw, productie en de binnenvaart. Deal Drecht Cities is het centrale marketing- en promotiebureau van de Drechtsteden, het economische ontwikkelbedrijf ROM-D en Port of Rotterdam.

Video

Deal Drecht Cities in ‘Hier aan de kust’

In het programma ‘Hier aan de Kust’ van SBS 6 wordt door Martin Bloem, directeur van DEAL! Drechtsteden, een toelichting gegeven op ‘Drecht Cities Maritime Delta’. In het programma Hier aan de Kust trekt SBS 6 langs alle kustgebieden die Nederland kent. In een serie van acht afleveringen wordt de kijker meegenomen naar datgene wat de kust van Nederland te bieden heeft. Wekelijks worden bedrijven en of instanties bezocht die iets te maken hebben met de kust.

Video

Dordrecht Inland Seaport - De haven die je verder brengt

Dordrecht Inland Seaport is de meest landinwaarts gelegen zeehaven van Nederland en biedt ruimte voor groei, innovatie en duurzame ontwikkeling. Door de strategische ligging op het kruispunt van voor- en achterland, is vestigen in de haven van Dordrecht voor de maritieme maakindustrie, logistieke dienstverleners en overslag van bulk een slimme keuze. Voor meer informatie contact of bekijk de website Dordrecht Inland Seaport

Video

Dordrecht Inland Seaport. Gets you closer.

Are you looking for a place in one of the world’s most important maritime clusters, close to the port of Rotterdam, to establish your business. Come to Dordrecht Inland Seaport. Contact or check the Dordrecht Inland Seaport website

Video

We Are Deal

Deal Drecht Cities is the official promotion & acquisition agency for the Drecht Cities. We are experts in helping companies do good business in the Drecht Cities region and assist foreign and domestic firms to set up and expand in our region. https://dealdrechtcities.nl/en/about-deal/

How to Invest teaser
Setting up your business

Getting started video ... nu online

Deal lanceerde begin dit jaar de gids ‘Setting up your business in the Drecht Cities’. Deze gids is vertaald naar een serie korte animatievideo’s, waarin de Drechtsteden zich laten zien als ideale vestigingslocatie.Download hier de gids.

Smart Industry Region

Smart Maintenance

FocusOn laat u kennismaken met Smart Maintenance in de Drechtsteden. Ook aansluiten bij dé Smart Industry regio van Nederland? Deal Drecht Cities helpt u graag aan een geschikte locatie. Neem contact op met Menno Bijnagte voor meer informatie. Welcome to the Drecht Cities Smart Industry Region.

Smart Industry Region

Smart Engineering

Iv-Groep laat u kennismaken met Smart Manufacturing in de Drechtsteden. Ook aansluiten bij dé Smart Industry regio van Nederland? Deal Drecht Cities helpt u graag aan een geschikte locatie.Join us! Neem contact op met Menno Bijnagte voor meer informatie. Welcome to the Drecht Cities Smart Industry Region.

Smart Industry Region

Smart Manufacturing

Valk Welding en De Waal Machinefabriek laten u kennismaken met Smart Manufacturing in de Drechtsteden. Ook aansluiten bij dé Smart Industry regio van Nederland? Deal Drecht Cities helpt u graag aan een geschikte locatie. Join us! Neem contact op met Menno Bijnagte voor meer informatie. Welcome to the Drecht Cities Smart Industry Region.

Testimonial

HighEye Dordrecht

Maarten Burggraaf, wethouder economie, Marijn Wegman, accountmanager Dordt Onderneemt en manager acquisitie Deal Menno Bijnagte bezochten de nieuwe locatie van High Eye in Dordrecht. High Eye ontwerpt en assembleert state of the art onbemande helikopers. Tijdens een rondleiding werd dit unieke product toegelicht. Benieuwd waarom zij voor de Drechtsteden kozen als  locatie? Bekijk de testimonial. Welkom in de Drecht Cities!

Setting up your business

Getting Started in the Drecht Cities

Deal lanceerde begin 2020 de gids ‘Setting up your business in the Drecht Cities’. Deze gids is vertaald naar een serie korte animatievideo’s, waarin de Drechtsteden zich laten zien als ideale vestigingslocatie. Hierin wordt investeerders op een handzame manier uitgelegd wat je moet doen om een vestiging te starten in Nederland. Bekijk nu volledige video met Nederlandse ondertiteling. Wilt u meer weten over de vestigingslocaties in de Drechtsteden, neem dan contact met ons op.

Smart Industry Region

Smart Industry Region story

Deze video toont het unieke karakter van zeven Drechtsteden waar praktische innovatiekracht zorgt voor nieuwe business. De Drechtsteden vertegenwoordigd één van de sterkste hightechclusters van Europa. Een pragmatische aanpak en de aanwezigheid van een uniek eco-systeem zijn de motor tot succes.
Alle bedrijven dank voor jullie medewerking: Van der Wees Transport, Duurzaamheidsfabriek, Kooiman Marine Groep, Damen Shipyards, Rubber Design, Bakker Sliedrecht, Valk Welding, Focus-On Vof, Boskalis, GKN Fokker, Oceanco, HighEye, Van den Herik Sliedrecht, Safeway-van Aalst, Royal IHC en alle anderen

Testimonial

10XL verhuist naar Hardinxveld-Giessendam

Begin 2021 10XL is verhuisd van de Duurzaamheidsfabriek naar een grotere locatie in Hardinxveld-Giessendam. Wethouder Jan Nederveen, accountmanager Xanthine Jut en Deal Acquisitie manager Menno Bijnagte gingen op bezoek en kregen een rondleiding.

Testimonial

Pentacon Ingenieurs vestigt in de Duurzaamheidsfabriek

Het multidisciplinair ingenieursbureau Pentacon vestigt zich in de Duurzaamheidsfabriek op het Leerpark Dordrecht. Directeur Adri Copier is blij met de uitbreiding naar Dordrecht: ‘met onze locatie in de Duurzaamheidsfabriek komen we in het centrum van de maakindustrie van Zuid-Holland. Onze opgebouwde kennis en kunde hopen we ook hier in te zetten.’

20210601_SteelShapeCutters_testimonial_video_smartindustry
Testimonial

Steel Shape Cutters vestigt zich in Dordrecht

Een nieuwe aanwinst voor de maakindustrie! Steel Shape Cutters die zich onlangs heeft gevestigd in de Dordrecht. Steel Shape Cutters is een nieuw bedrijf dat kansen zag als het gaat om 3D profileren van stalen buizen en H-balken. ‘De Drechtsteden hebben alle mogelijkheden en een hele goede aan- en afvoerroute voor materialen en producten.’ Aldus Managing Director Peter Staat.

 

Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline