Marketing

De bedrijven uit de Drechtsteden staan bekend om hun innovatiekracht. Hier wordt de technologie gebouwd voor een schone toekomst. Deal maakt dit zichtbaar. Met video’s, social media, beursdeelnames en campagnes. Internationaal doen we dat als Rotterdam Maritime Capital of Europe. Dit heeft in de afgelopen jaren geleid tot een sterk verhoogde zichtbaarheid. We beginnen op te vallen. En terecht!

Actueel

Drechtsteden opent de deuren tijdens Wereldhavendagen

De Drechtsteden zijn dit jaar onderdeel van de Wereldhavendagen. Zo stellen Royal IHC en Oceanco hun bedrijf open voor publiek. Ook Damen, SeaBubbles, Van Oord en Boskalis presenteren zich. Directeur Wereldhavendagen Sabine Bruijnincx: ‘Samen vertellen we het hele maritieme verhaal. Niet alleen over Rotterdam, maar ook over de Drechtsteden, Gorinchem en Werkendam. Sinds vorig jaar werken we samen met de Economic Development Board Drechtsteden en we zien nu al het resultaat.’ Neem zelf een kijkje op de werf van Oceanco of IHC op 1, 2 of 3 september!

Lees meer
Actueel

Impact Day Drechtsteden vol inspiratiesessies

Impact Day Drechtsteden draait om werkgeven met impact, bestaanszekerheid en duurzaamheid. Stichting Maatschappelijk Betrokken Ondernemen en WerkgeversServicepunt Baanbrekend Drechtsteden organiseerden de impact day als vervolg op de eerder geïntroduceerde Social Impact Awards.

Lees meer
Actueel

Baggerfestival van start met Symposium

Vandaag opende het Sliedrechtse Baggerfestival met een symposium over de maritieme energietransitie. Vertegenwoordigers van onder andere Rijkswaterstaat, Boskalis, de Europese Commissie en Havenbedrijf Rotterdam geven hun visie op een schone toekomst. Het baggerfestival duurt nog tot zondag en is toegankelijk voor een breed publiek.

Lees meer
Actueel

Young Professionals beleven de Drecht Cities Experience

Vorige week sloten een aantal Young Professionals de week af met een vaartocht, een bezoek aan Oceanco in Zwijndrecht en een lezing over millennials bij Bolidt. Dit was dé kans om collega’s uit de Drechtsteden en de regio zelf te leren kennen. 

Lees meer
Actueel

Rotterdam en Drechtsteden gaan samen voor groen in Oslo

Deze week staan Rotterdam en de Drechtsteden op Nor-Shipping. Doel is kennis uit te wisselen over de maritieme technologie van de toekomst: groen, autonoom en hier gebouwd. Wethouder Simons van Rotterdam en ambassadeur Groffen representeerden de sector. Rotterdam en Deal organiseren het onder de vlag van Rotterdam Maritime Capital of Europe.

Lees meer

Videos

video

Aankondiging: Rotterdam Maritime Capital gaat naar Breakbulk

Rotterdam Maritime Capital is aanwezig tijdens Breakbulk Europe 2023 in Rotterdam. Hier komt de maritieme sector bijeen rondom het onderwerp logistiek en vrachtschepen.

The Daily Deal Special

Week van Techniek en Innovatie

Smart Delta Drechtsteden is een innovatieve regio waarin het draait om techniek. Deal was in één week op verschillende locaties om evenementen rond techniek en innovatie vast te leggen: DCYP Brainsday, de finale van de Techniekspelen, de bijeenkomst van Schone Luchtakkoord en ZEDhub, de Maritime Student Challenge en de opening van het Kopgebouw.

Bekijk alle video's

Agenda

22 maart 2023

DCYP Brainday

Smart Delta Drechtsteden daagt jou uit om jongeren op innovatieve wijze te enthousiasmeren voor een technisch beroep! Om de instroom in techniek te stimuleren is het cruciaal om jongeren hier vroeg mogelijk
mee in aanraking te brengen, zo vergroten we kans dat ze kiezen voor een technische studie.

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline