Actueel

Europort: De zuilhouders van de RMC-stand op een rij

03 november 2023

Rotterdam Maritime Capital staat tijdens Europort op stand #2408 en #2502 in hal 2. Hierop bevinden zich verschillende zuilen van initiatieven uit de regio. Op de stand staan onder andere Smart Maintenance 4.0, Rotterdam Maritime Service Community, MDIM Ingenieurs en de Refit Alliantie. Lees hieronder welke organisaties en initiatieven er nog meer aanwezig zijn.

De zuilhouders

Rotterdam Maritime Services Community. Het RMSC behartigt de zakelijke belangen van Rotterdamse bedrijven die professionele zakelijke diensten verlenen aan de maritieme industrie. Weten welke bedrijven hierbij aangesloten zijn? Kom naar de stand!

MDIM Ingenieurs. Dit bedrijf uit Dordrecht werkt aan technische uitdagingen van tekeningen tot berekeningen en van projectmanagement tot implementatie. Een van de huidige projecten is de Wavehexapod in samenwerking met AE Group en andere regionale bedrijven. Hiermee kan er energie opgewekt worden door de beweging van golven op zee.

Business Development Drechtsteden. Dit zuil bestaat uit twee innovatie roadmaps vanuit de Drechtsteden over duurzaam en autonoom varen. De projecten die hieraan verbonden zijn, zijn de ZEDhub community en de Refit Alliantie. Hier meer over weten, kom dan naar RMC op Europort!

Smart Maintenance 4.0. Dit project betreft het automatiseren van het onderhouden van machines. Bijvoorbeeld het op afstand aansturen van de machine. Dit is onder leiding van o.a. het FlowCenter of Excellence. Benieuwd hoe dit precies wordt vormgegeven? Kom dan naar de RMC-stand.

Smart Delta Drechtsteden. Dit is het regiomerk van de Drechtsteden. Smart Delta Drechtsteden wil slim samen vooruit en dat wordt gedaan met bedrijfsleven, overheid en onderwijs. Als regio die bekend staat om haar (maritieme) maakindustrie, kan er uitleg gegeven worden over alle clusters van de geallieerde gemeentes.

Economic Development Board Drechtsteden. De EDB houdt zich bezig met verschillende economische vraagstukken die spelen in de Drechtsteden, maar die ook zeer relevant zijn voor andere regio’s, zoals de moeilijkheden rondom human capital en het aantrekken van jong talent. Dit geldt ook voor de maritieme sector, dus genoeg om het over te hebben op Europort!

Drecht Cities Young Professionals. Als onderdeel van het EDB-programma houdt DCYP zich bezig met het netwerk van jong talent in de regio Drechtsteden, maar ook daarbuiten in Zuid-Holland. Door middel van ‘challenges’ en evenementen komen jongeren bijeen om tot oplossingen te komen voor vraagstukken en om te netwerken met elkaar.

Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline