Actueel

Young Professionals bestuur geeft interview aan B2B-krant

10 april 2024

Hoe trek je jong talent aan en behoud je dat voor onze regio? Day os de opdracht voor het bestuur van Drecht Cities Young Professionals. Bestuursleden Bart Ettema (Oceanco) en Richard Kunst (MAAT) vertellen over de challenges, evenementen en het ambassadeurschap van het programma in een interview met de regionale B2B-krant. 

Richard is manager bij de E-mobility-divisie van transportbedrijf MAAT en Bart werkt als area manager op de productieafdeling van jachtbouwer Oceanco. Samen met Stan Uildriks en Brian Driessen vormen zij het bestuur van DCYP. Het programma organiseert in samenwerking met bedrijven jaarlijks verschillende challenges en events zoals de YP Awards en borrels: ‘Heel feestelijk is het CEO-diner aan het eind van het jaar. Daar komen de CEO’s en Young Professionals van alle aangesloten partners naartoe,’ zegt Bart.

Het programma draait ook om challenges. Richard: ‘Als voorbeeld: een van de challenges werd uitgeschreven door MAAT. Het onderwerp was: ‘Data in transport’ met de vraag: hoe breng je de transportdata in kaart en hoe verwerk je deze in een systeem? Hier heeft een groepje Young Professionals een oplossing voor bedacht.’.

‘De kracht van ons netwerk is dat er toffe mensen uit allerlei sectoren in zitten met verschillende opleidingen en achtergronden. Iedereen die het leuk vindt en werkzaam is bij een bedrijf uit de Drechtsteden kan zich via ons online platform aanmelden, van mensen die net beginnen met werken tot werkenden tot 35 jaar’.

Lees het hele artikel en het artikel van de accountmanagers van Alblasserdam hier: B2B Krant – Editie 89 – April 2024

Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline